Lovende Ten Hag blijft kritisch op jong duo: ‘Hij moet meer inhoud kweken’

Maandag, 13 januari 2020 om

Erik ten Hag is blij met het niveau van de talenten op het trainingskamp van Ajax in Qatar. De trainer vond dat de jongelingen zich prima hebben gemanifesteerd bij het eerste elftal, zoals Naci Ünüvar en Juan Familia-Castillo. Als Ten Hag in gesprek met Ajax TV wordt gevraagd naar het tweetal, is de oefenmeester vooral lovend.

"Je zag wel dat jeugdvoetbal iets anders is dan waar wij mee bezig zijn, maar dat is prima. Ze laten zien waarom ze hier horen te zijn", aldus Ten Hag over alle talenten die mee waren op het trainingskamp. Ten Hag stelt dat Ünüvar een 'uitstekende' indruk maakte. "Hij laat zien dat hij heel veel kwaliteiten heeft. Maar wat ik net zei: ook hij heeft heel veel te leren. Dat is ook logisch."

Fitte Promes: 'Iedereen kan niet wachten om weer te beginnen'

Ten Hag vindt dat de zestienjarige middenvelder 'meer inhoud' moet kweken. "Ook dat is logisch. Maar dat hij een aantal facetten van het voetbal beheerst, dat hij een hele aantrekkelijke speler kan worden, dat hij een speler voor de toekomst kan gaan worden... Dat is in de eerste plaats aan hem. En wij gaan hem daarbij helpen", aldus de coach.

Ook Castillo krijgt complimenten van Ten Hag. "Wij hebben hem gehuurd van Chelsea, maar hij heeft natuurlijk een Ajax-verleden en kent dus de filosofie. Linkervleugelverdedigers zijn schaars en hij kan er één worden. Hij heeft een aantal kwaliteiten, zeker aan de bal, in aanvallende zin. Verdedigend, positioneel, in de samenwerking en in de timing naar voren kan het nog wat beter. Maar dat hij een aantal goede vaardigheden heeft, zoals fysiek en technisch, dat is duidelijk", besluit Ten Hag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door bossie)

Mooie woorden van Ten Hag. Goudeerlijke kerel, die complimenten uitdeelt aan de jeugd, maar ook zegt dat er verbetering nodig is. Topcoach. Over Unüvar, dit is zo’n groot talent. Die heerlijke steekpasses die hij geeft, de goals van hem. Heerlijk. Dit is de toekomst!

En wederom is alles wat Ten Hag zegt spot on. Heel duidelijk, eerlijk en begrijpelijk. Zo krijgen spelers vertrouwen in een trainer. Wat een toptrainer. Overmars, doe wat je moet doen en verleng Ten Hags contract zo lang als je kan.

Wat is de bedoeling met Castillo? Optie tot koop als hij bevalt?

13 januari 2020 om 20:18

Ze hebben een optie tot koop ja. Dus ja als hij bevalt kunnen ze hem terug halen.

Het is goed om te zien dat het niveau bij de jeugd omhoog is gegaan . Deze talenten zijn een stuk beter dan de ¨veel belovende talenten ¨waar de Boer het een aantal jaren mee moest doen.

13 januari 2020 om 21:07

@bossie Je bedoelt Frank de Boer die Donny van de Beek al twee jaar lang bij het eerste had gehaald en veel grotere talenten als Nouri en Frenky de Jong in die 2 jaar tijd dat Donny bij het eerste zat geen enkele kans gaf en NUL speelminuten gunde want ze waren zogenaamd niet zo goed als Donny (tot we allemaal begrepen dat Donny dezelfde zaakwaarnemer had als Frank de Boer en zo bij het eerste kwam en Nouri en Frenky 2 jaar lang geen kans kregen omdat ze in alle opzichten een bedreiging vormden voor Donny)? Die de Boer die er zo voor heeft gezorgd, dat wij de fans, Nouri nooit in Ajax 1 in de Arena hebben zien voetballen terwijl Nouri de sterren van de hemel speelde in de Kkd? Die de Boer die ons, de fans, twee jaar lang elke keer weer een ander kulverhaal op de mouw spelde om ons te doen geloven dat Nouri en Frenky niet goed genoeg waren voor het eerste maar Donny al twee jaar wel. Die de Boer die Donny zogenaamd een groter talent vond dan Steven Bergwijn? Bedoel je die De Boer? Diezelfde de Boer die Mike van de Hoorn beter vond dan Virgil van Dijk? Moet ik nog even doorgaan want dat kan namelijk? Mag ik even lachen en laat die de Boer alsjeblieft ver wegblijven van het nieuwe Ajax en Oranje want alles wat echt talentvol was slaagde hij in om kapot te maken door allemaal belangetjes.

13 januari 2020 om 21:23

Ja ik bedoel hem , toen Nouri en de Jong nog wel erg jonge talenten waren . En dat je Donny en Bergwijn vergelijkt , zegt genoeg , die spelen volgens mij ieder op een andere plaats..die veel besproken talenten waarvan vele zeide dat ze een kans moesten hebben zoals Tete, Bazoer en vele andere. Die talenten waar je nu niks meer of weinig van hoort. Het niveau was toen gewoon lager en de talenten die er aan zaten te komen waren te jong. Daar kon de Boer niks aan doen. Nu zijn er de afgelopen jaren wat mensen weggegaan en vervangen en je ziet dat het niveau langzaam maar zeker omhoog gaat. De talenten die Ten hag hier noemt zijn er nog niet, ze moeten nog stappen zetten zo als hij aangeeft. Dus nog afwachten hoe het verloopt, maar het ziet er veel belovend uit.ten hag die trouwens ook een plaatsje inruimt voor jouw gelievde Donny .... ;-) Die Ten hag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren