Nog altijd woedende Balotelli komt met stijlvolle reactie op Instagram

Maandag, 4 november 2019 om

Mario Balotelli is nog steeds woest over het gedrag van de fans van Hellas Verona. Tijdens de 2-1 nederlaag van Brescia tegen de competitiegenoot werd de spits racistisch bejegend door een deel van het thuispubliek, waarna de Italiaan woedend de bal richting de tribune schoot. Op Instagram uit Balotelli ook zijn frustratie over de ontkenning van racisme.

"Ik wil mijn dank uitspreken naar al mijn collega's, zowel op als buiten het veld, voor de steun die ik heb ervaren. Ook dank voor alle positieve berichten van de fans. Ik dank jullie met heel mijn hart", begint Balotelli. "Jullie hebben bewezen echte mannen te zijn. Dat kan niet gezegd worden over de mensen die het bewijs ontkennen."

Balotelli doelt onder anderen op Maurizio Setti en Ivan Juric, voorzitter en trainer van Hellas. "Ik ben niet bang om te zeggen dat er geen racistische spreekkoren waren vandaag", zei de coach onder meer. "Misschien hebben ze deze geweldige speler uitgejouwd of bespot, maar verder was er niks. Niets. Ik ben heel vaak uitgemaakt voor smerige zigeuner en in Italië begint het normaal te worden om buitenlanders overal de schuld van te geven, maar dat was vandaag niet het geval."

Balotelli richt zich op Instagram ook naar de supporters van Hellas die hem racistisch hadden bejegend. "Voor die 'mensen' van de Curva die apengeluiden richting mij maakten: schaam je, schaam je, schaam je. Dat je dit doet voor de ogen van je kinderen, je echtgenotes, je ouders, je familie en je vrienden... Schaam je", besluit de aanvaller.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door barcaboy11)

Scherp van die trainer om direct op te merken dat het allemaal niet racistisch van aard was. Je schaamt je kapot van wat er in dit soort landen allemaal voorkomt. Laatst heeft de brief van die Inter hooligans eigenlijk samengevat hoe die mensen er echt instaan.

Balotelli is er eentje van ons, heb dit al gezegd, hij moet beseffen dat er meer mensen achter hem staan dan tegenover hem. Ik durf te wedden dat die roepers anders zouden piepen moesten ze één op één met Balo staan, ze zouden hun praat wel inhouden. Lafaards. Door het produceren van apengeluiden toon je mijn inziens gewoon aan dat je zelf niet voldoende doorontwikkeld bent, we stammen allemaal af van primaten, dus ook de racisten die Balo voor aap uitjouwen, als je zo dom bent ben je wat mij betreft ergens in je ontwikkeling blijven hangen. Levenslang stadionverbod, voor alle evenementen, zelfs jeugdvoetbal, ik zie bij de jeugdteams hier niets dan harmonie tussen donkere en blanke spelertjes, kinderen van 9 jaar hebben meer verstand dan veel van hun debiele ouders, door zulke figuren van het gehele voetbal, en dus ook jeugdvoetbal, te verbannen, beschermen wij onze jonge nog niet verpeste generatie.

4 november 2019 om 11:12

Helemaal met je eens. Snap dat echt niet, zo niet humaan gewoon. Storing in het hoofd en totaal geen respect. Fatsoen is echt verdwenen bij velen helaas. En trouwens wel niet eens met je over dat we afstammen van primaten, misschien jij maar ik niet iig lol.

4 november 2019 om 11:29

Ze zitten in onze stamboom en delen 99 % van onze genen. Zoals het beschreven word in moderne theorieën zijn we neven van primaten, omdat er ergens een afscheiding tussen aap en eerste mens gemaakt is. Maar ik snap je wel, je hebt ook gelijk.

4 november 2019 om 15:09

Ik ben het ook niet eens met het feit dat we afstammen van primaten, we Zijn primaten. Primaat betekent 'opperdier' en tot deze soort worden wij (de mensen) maar ook bijvoorbeeld chimpansees, orang-oetans, bonobo's en gorilla's geschaard. We stammen af van een gemeenschappelijke voorouder Tot zover het lesje evolutieleer!voor de rest hebben jullie natuurlijk helemaal gelijk. Het blijft schrijnend om te zien hoe mongoloïde mensen zich soms gedragen in een voetbalstadion.

4 november 2019 om 13:18

Dit was de reden waarom ik voetbal zo mooi vond.. Vroeger kon ik ongeacht huidskleur naar een pleintje lopen en vragen mag ik meedoen. Of ze nou marrokaans nederlands of surinaams waren ik mocht altijd meedoen! Iedereen is gelijk op het voetbalveld. Jammer dat er buiten het veld zo een nare gedachtengang is tussen blank of donker. Echt zo jammer dat het altijd zo moet

In principe zou elke speler ongeacht -afkomst, geloof of kleur dit moeten doen bij racistische geluiden vanaf de tribune. Het is nu wel eens genoeg geweest !!

4 november 2019 om 10:07

Maar dan geef je die gasten precies wat ze willen. Zie ze al juigen toen hij die bal schoot. Ze genieten gewoon van zn frustratie. Snap overigens balotelli zn reacie wel. Schandalig dat de FIFA hier niet tegen pp treed. Welke elke keer maar mooie reclames met spelers maar als er echt iets gebeurd dan zijn ze stil.

4 november 2019 om 11:51

Ja dat is het gekste van allemaal. No to racism bla bla. Puntje komt bij paaltje en ze grijpen niet in.

4 november 2019 om 12:51

@barcalover ik ben van mening dat het helemaal niet uit maakt wat die gasten willen. Op zo een moment tijdens een wedstrijd is de speler die racistisch behandeld wordt het belangrijkste en wat hij wil. Het zou alle andere 21 spelers op het veld sieren als die er dan ook aflopen. Want er wordt helemaal niks gedaan door de Fifa/uefa wat een sterk effect heeft. Die no to racism campagnes zijn leuk maar het doet helemaal niks. Iemand die racistische geluiden maakt in een stadion moet een verbod krijgen op alle voetbalstadions. Overal in europa. Zo een persoon heeft niks te zoeken rondom een voetbalveld

Ronduit walgelijk. Voortaan wedstrijden gewoon volledig staken bij dit soort excessen. Iedereen die dit ook maar enigszins probeert goed te praten zou zich moeten laten nakijken. Dit mag simpelweg niet meer geaccepteerd worden anno 2019. Vooral in Italië lijkt dit toch een groot, structureel probleem te zijn.

Echt beschamend die reactie van die coach, onderdeel van het probleem!

Ik word een beetje moe van al die multi miljonairs die zich gediscrimineerd voelen, qua salaris worden ze positief gediscrimineerd/onderscheiden maar daar hoor je ze niet over..

4 november 2019 om 09:57

Ze werken daar zelf hard genoeg voor. Dat andere het niet kunnen is dan hun probleem. Hoe rijk iemand ook is, racisme kan je niet goed praten en het is ook goed dat Balotelli dit niet tolereert. De kans is trouwens ook gewoon aanwezig dat Balotelli ook problemen zou hebben met racisme als hij geen voetballer was geweest. In Italië hebben ze het mede door de immigrantenstroom uit Afrika niet echt op mensen uit dit continent zelf.

4 november 2019 om 10:33

Racisme hoort uiteraard los te staan van het inkomen en dient altijd veroordeeld te worden. Maar vertel aub niet dat de heren voetballers hard moeten werken... Laat ze anders eens een weekje of twee meetrainen met wielrenners of triatleten. Ik heb zelf jarenlang ( meer dan 15 jaar) gevoetbald en heb me sinds een twee tal jaar geleden toegelegd op kwart en halve triatlons. Laat ons zeggen dat ik tot twee jaar geleden niet wist wat trainen was😉 ( en ik trainde als amateur voetballer 3x per week 60 -90 minuten + dan een wedstrijd in het weekend)

4 november 2019 om 09:59

Racisme is werkelijk in geen enkel geval goed te praten. Ook niet tegen een 'multi miljonair,' zoals jij Mario Balotelli beschrijft. Balotelli is bovenal een mens, en een mens hoor je niet op deze manier te bejegenen. Als een multi miljonair alles maar zou moeten pikken omdat hij veel geld heeft, zou het helemaal te gek worden.

4 november 2019 om 13:09

Mario zal zich op zijn beurt weer beter voelen dan mensen zonder geld, en zo is de wereld rond.. Ik zal zelf overigens nooit oerwoud geluiden maken, maar laten we aub gepaste medelijden hebben met mutli miljonairs..

4 november 2019 om 10:03

Denk je echt dat geld alles goedmaakt kerel? Dan kom je volgens mij echt uit een ei.

4 november 2019 om 13:12

goede onderbouwing! zo had ik het nog niet bekeken..

4 november 2019 om 10:04

Ik word moe van mensen die het verschil tussen discriminatie en racisme niet begrijpen. Naast de overige verschillen is discriminatie mogelijk tegen één persoon, in het geval van racisme gaat het altijd over een (bevolkings)groep. Zoals hierboven al wordt aangehaald is racisme nooit goed te praten, ongeacht inkomstenklasse, maar in het geval van racisme heeft het nooit betrekking op één persoon maar in dit geval op alle donkere mensen in Italie; een probleem wat overigens al tientallen jaren zo niet eeuwen aanwezig is en wat slechts mondjesmaat beter wordt. Even nadenken voordat je zulke uitspraken doet wat mij betreft.

4 november 2019 om 10:10

Volgens mij begrijp je niet goed hoe de wereld werkt, vind je dat salaris een indicatie moet zijn van het geluk dat je moet ervaren of wat men tegen jou mag zeggen. Hij verdient zoveel, dankzij de markt. Dat maakt van hem een sporter, geen speelpop waar iedereen vrijuit zijn emoties op kan botvieren, door bv te doen alsof hij een minder mens is, vanwege zijn huidskleur. Volgens jouw beredenering mag ik een chirurg met een andere huidskleur dan de mijne, ook racistisch bejegenen, omdat hij veel verdient.

4 november 2019 om 10:18

Ik wordt een beetje moe van al die mensen die alles maar goed praten omdat ze veel geld verdienen.

4 november 2019 om 10:47

Wow, dus als je er geld voor krijgt mag je gediscrimineerd worden. Dit is wat er eigenlijk echt mis is met onze maatschappij. Mensen die altijd redenen zoeken om de schuld af te schuiven. Triester dan dit gaat het helaas niet worden.

4 november 2019 om 12:54

'men' zou het nog accepteren ook, geld inruil voor discriminatie, geloof mij (ikzelf overigens ook, ik voel me niet beter dan de mensheid)..

4 november 2019 om 12:58

Je bent wel een heel erg zielig persoon als racisme voor je te koop is.

4 november 2019 om 12:58

Dus als je rijk genoeg bent mag je racistisch bejegend worden? Ben je wel helemaal lekker daar boven? wat een idiote opmerking hier.

Helaas in Italie is racisme nog altijd een enorm groot probleem en die nepvoetbalbond zal er ongetwijfeld weinig aan doen en een kleine geldboete geven aan Hellas Verona.

Niet alleen racisme is een probleem in Italie.voor de zoveelste keer zie ik compleet lege stadions bij Serie A wedstrijden....

Natuurlijk schandalig wat er (wederom) is gebeurd. Het blijft echter een heel moeilijk probleem, ook om aan te pakken. Het streng straffen van clubs is gewoon erg moeilijk. Je kan een club wel punten in mindering geven of een halfjaar zonder supporters laten spelen, maar ook hier zitten haken en ogen aan. Stel je voor dat er op deze manier gestraft zou gaan worden door de bond, wordt het dan niet te makkelijk voor Lazio fans om een wedstrijdje van As Roma te bezoeken en elke gekleurde speler racistisch te bejegenen? Zo krijgen de supporters van de rivaliserende clubs precies wat ze willen. Het blijft moeilijk, ook voor de bond.

Waarom zouden ze zich moeten schamen als ze niks hebben gedaan je hoort toch niet dat ze racistische geluiden maken.balotelli moet gewoon niet zo zeuren en meer ze voeten laten spreken,wat hij al jaren niet doet deze overschatte waardeloze voetballer.want zelf ben je bepaald ook geen lieverdje.of ben je vergeten hoe je die inter shirt op de grond smeet? Gewoon voetballen.en als je zomaar van het veld gaat lopen moet de scheids gewoon een rode kaart geven of het nou balotelli is of een andere speler.

En vervolgens zelf mensen tussen enkele aanhalingstekens zetten.. Ik snap de woede en dat mag en moet ook geuit worden, maar ik zou vooral proberen om jezelf niet naar het niveau van dat publiek te laten zakken.

Beide partijen weinig hersencellen. Balotelli reageert erg teleurstellend en dom. Wat dat betreft is het zelfde niveau, alleen ene is stinkend rijk en de ander(suppprters) werkloos waarschijnlijk.

4 november 2019 om 10:48

Tuurlijk jezelf laten doen en het heel gedoe accepteren dat zou pas verstanding zijn. Top

Italie is gewoon een heel fasischtisch land, ik heb italiaanse vrienden die dat toegeven. Afrikanen en of donker gekleurde mensen worden daar als 2de rang gezien. Heel erg jammer natuurlijk maar het gaat niet zo lang meer duren voordat de rechtste politiekers aan de macht gaan komen daar.

4 november 2019 om 11:11

Je hebt zeker een punt. Wel is het goed om te kijken waar het vandaan komt. Zuid-Italië is een mega-arm deel, waar het geld in Noord-Italië wordt verdiend. Als jij ziet dat er af en aan nieuwe boten Afrikanen komen die "in de watten worden gelegd door Europa" en jij kan amper overleven, dan knaagt er veel aan je. Dat sentiment heerst enorm in Italië (daardoor ook in Noord-Italië) en kan het zelfs begrijpen (keur het niet goed). We zijn hier wel heel makkelijk om anderen in een ander land te veroordelen. Begrijp me goed, ik keur elke vorm van racisme en discriminatie af!

4 november 2019 om 11:28

Wat een belachelijke kijk hierop. 'afrikanen die in watten worden gelegd'.. Volgens mij kom je niet in Italie, want het enige wat ik zie zijn vluchtelingen die onder een brug moeten slapen, zonder hoop, zonder baan, zonder woning. Italie is een prachtig land; het eten, de wijn en de prachtige levensgenietende mentaliteit. Maar er schuilt een walgelijke kant achter al dit moois. Een rechts fascistische groepering die alle niet-blanken als tweede of derderangs burgers zien. Op welke manier dit dan ook bagatelliseren is zo fout als maar zijn kan.

4 november 2019 om 11:45

@litaliano: Misschien goed om te lezen voordat je zo reageert. Ik zet "in de watten leggen" juist tussen aanhalingstekens. Daarnaast bagatelliseer ik helemaal niets, ik geef alleen een kleine uitleg waar het vandaan komt. Dat jij hier op een belachelijke en niet gefundeerde manier op reageert, zegt meer over jou.

4 november 2019 om 11:47

Litaliano, racisme komt ergens vandaan, dat probeert hij te zeggen. Jij denkt echt dat het een kleur kwestie is? Bijvoorbeeld in Nederland ook: waarom doen Afrikanen en Marokkanen het minder goed op de arbeidsmarkt ? Omdat ze gediscrimineerd worden? Of is er toch iets anders aan de hand. Hindoestanen (sommige bijna net zo donker als een Afrikaan) en chinezen (zien er ook heel anders uit) kunnen anders weer wel prima meekomen...

4 november 2019 om 11:51

4ever4ajax heeft echter wel degelijk een punt. Hoe het in het noorden van Italië zit weet ik niet, maar op Sicilië zijn in sommige dorpen de vluchtelingenkampen voorzien van 24 uurs licht- en watervoorzieningen, terwijl de dorpsbewoners dit zelf niet eens hebben; de overheid "heeft er geen geld voor". Dus hoe belachelijk het ook klinkt wat hij zegt, er zit een kern van waarheid in. Overigens wil dat niet verklaren waarom Hellas Verona dit doet, aangezien Verona een redelijk rijke stad is (uit het noorden nota bene).

4 november 2019 om 12:05

@ac_julian: Italianen zijn intern heel verdeeld (Noord-Zuid), maar als er van 'buitenaf' kritiek komt, zijn Italianen wel verenigd (niet alleen in Italië zo, dat gebeurt praktisch in elk land, is mens eigen). Dat zie je dan ook met het racisme/discriminatie-stukje. De houding in het Zuiden t.o.v. nieuwkomers is daarom ook in het Noorden zo (niet bij elke individuele Italiaan natuurlijk). Dit gedrag is natuurlijk verachtelijk, maar zolang de situatie in Zuid-Italië niet verandert, vrees ik weinig progressie in deze problematiek.

Om te kotsen. En dan nog ontkennen ook. Dat je daar als speler nog naar toe wil. Naar een club in Italie moet je alleen hierom niet willen. Er wordt weinig tegen gedaan en blijkbaar vinden de meeste het allemaal wel ok.racisme moet aangepakt worden. Geeft ze een levenslang stadionverbod. Doet de club te weinig om dit soort gasten uit het stadion te houden, dan maar punten in mindering brengen en een boete opleggen.

4 november 2019 om 13:03

En toch gaan ze er voetballen voor geld, geld is dus belangrijker principes, wist ik overigens al hoor..

4 november 2019 om 13:24

Niet voor alle voetballers. Er zijn zat spelers die niet voor het geld gaan en hun principes aan de kant schuiven. Natuurlijk snap ik het wel als je een berg geld kan verdienen in een verder mooi land. Het is natuurlijk niet zo dat Italie een racistisch land is. Er zijn echter wel grotere groepen racisten die zich laten gelden. Daar moeten ze gewoon een stuk harder tegen optreden in het algemeen.

4 november 2019 om 13:30

Mee eens.. Maar moeten we allemaal medelijden hebben met de heer Balotelli? Want die heeft het zo slecht..

Dit is en blijft vreselijk. Je zou maar donker zijn en in het stadion zitten dan voel je je ook niet heel comfortabel als zo een wedstrijd stil wordt gezet er wordt omgeroepen of de supporters daar mee willen ophouden. Echt een schande!

Kijk ik ben zelf ook zwart en in mijn mening ben je mentaal gewoon niet sterk genoeg als racisme je zo erg beã¯nvloed, helemaal in een voetbalstadion. Veel mensen zullen het hier wss niet mee eens zijn maar, maar ik ben zelf ook vaak genoeg racistisch bejegend maar zodra je boos reageert heb je al verloren. Natuurlijk vind ik wel dat de racisten een stadionverbod moeten krijgen als ze geã¯dentificeerd kunnen worden, maar ik bedoel alleen maar te zeggen dat er in elke cultuur racisten rondlopen, en dat wanneer je alles door de lens van racisme bekijkt je altijd ongelukkig zult zijn.

4 november 2019 om 13:28

Vreemde reactie. Racisme moet gewoon uitgebannen worden. Zoals jij het nu noemt moeten we het maar negeren en door gaan met het leven. Mentaal niet sterk genoeg? Ik zie het juist andersom. Balotelli is mentaal dus sterk genoeg om er midden in een wedstrijd tegenin te gaan. De rest van de spelers zijn een stelle slappe schapen die er niks tegen durft te doen.

4 november 2019 om 16:16

Ja idd mentaal niet sterk genoeg. Moet iedereen zich per se gekwetst voelen door dat soort mensen dan? Die slappe schapen hebben misschien juist een sterkere mentaliteit en laat zich niet afleiden door dat soort idioten op de tribune. Maargoed je zult het wel beter weten.

Super Mario Balotelli, de beste voetballer van Italie. En die supporters van hellas verona zijn gewoon echt een stelletje randdebielen als ze zich al supporters mogen noemen. Trouwens wel jammer dat hij toendertijd niet naar ajax was gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brescia

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. TonaliMiddenvelder131
A. DonnarummaAanvaller134
RômuloMiddenvelder111
J. JoronenKeeper120
J. ChancellorVerdediger100
A. CistanaVerdediger131
F. AyeAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Brescia .
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brescia .

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ajax heeft er met RB Leipzig een nieuwe concurrent bij in de strijd om Antony. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren