Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat besluit was al genomen voordat Ajax hem aan Barcelona verkocht’

Laatste update:

RKC Waalwijk profiteerde afgelopen zomer, dankzij de jeugdopleiding die het in het verleden samen met Willem II bestierde, mee van de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona. De Brabanders staken het geld dat hiermee werd verdiend vervolgens in een nieuw natuurgrasveld, al was RKC hoe dan ook al van plan om het kunstgras te vervangen. Algemeen directeur Frank van Mosselveld vertelt woensdag in gesprek met het Brabants Dagblad dat zijn club helemaal niet goedkoper uit was met de artificiële ondergrond.

“Met het onderhoud van de drie grasvelden is jaarlijks een bedrag van ongeveer een ton gemoeid. Een kunstgrasveld kost een half miljoen en moet je over een periode van vijf jaar afschrijven. Per saldo ben je dus niet voordeliger uit”, legt hij uit. “Bovendien moet je aan kunstgras ook onderhoud plegen. Dat kost jaarlijks 25.000 euro en eens in de drie jaar 50.000 euro voor een grote onderhoudsbeurt.”

Tegen de opmerking dat het grote voordeel van kunstgras is dat het altijd bespeelbaar is, brengt Van Mosselveld in dat zijn club genoeg met drie grasvelden genoeg ruimte heeft voor de A-selectie en het beloftenteam: “Ook zonder de inkomsten van Frenkie de Jong waren we op gras gaan spelen. Dat besluit was al genomen toen hij nog niet door Ajax aan Barcelona was verkocht. Er lag een meerjarenplan klaar. Dat hebben we door de extra inkomsten wel ineens uit kunnen voeren.”

Tot slot gaat de sportbestuurder in op de ‘samenwerking’ tussen RKC en Valencia, die nooit echt van de grond kwam. Van Mosselveld had goed contact met de inmiddels ontslagen technisch directeur van los Che en de Waalwijkers belegden in de zomer nog een trainingskamp op het complex van de Spanjaarden. “We benutten de kans om naar spelers te kijken. Maar de spelers die in aanmerking kwamen voor verhuur pasten niet bij RKC”, is Van Mosselveld echter duidelijk.

Vind jij het een goede zaak dat RKC is afgestapt van kunstgras?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een business zit er in gras zeg. Eigenlijk alles wat groen is. Het wordt tijd dat er gebruik gemaakt wordt van kunstgraszaad want dit kost clubs klauwen met geld.

16 oktober 2019 om 08:00

Kunstgraszaad? 😂😂🙄

16 oktober 2019 om 08:10

Nog nooit van gehoord? Dit is een soort hybride gras, half kunst half echt.

16 oktober 2019 om 08:46

En dat zaadje is dan half rubber, half echt?

16 oktober 2019 om 08:55

Hij heeft wel een soort van gelijk.
De ondergrond is gewoon van grond en gras, de bovenkant is van kunstgras.

16 oktober 2019 om 09:07

Ik denk dat hij ook wel weet van het bestaan van hybride velden. Echter worden hier gewoon normale zaden ingepland in een ondergrond waar al gedeeltelijk plastic sprieten instaan. Ik denk eerder dat hij gewoon moet lachen om het begrip "kunstgraszaad", alsof inderdaad plastic sprieten uit een zaadje komen. Overigens zijn hybride velden wel goud. Bij onze plaatselijke vereniging hebben wij er ook een. Doordat je gedeeltelijk plastic hebt blijft de mat langer goed, en je merkt niet dat er plastic door de natuurlijke sprieten zit.

Als je Van Mosselveld het zo simpel hoort stellen dan snap je eigenlijk niet waarom clubs als Zwolle niet over kunnen gaan op normaal gras. Misschien dat voor andere clubs, met een grotere jeugdopleiding, het niet zo simpel ligt maar het is raar dat een club als RKC het zich zou kunnen veroorloven. Als je het veld van Zwolle en VVV daarentegen ziet, dan betwijfel ik of deze clubs deze bedragen aan onderhoud ook echt kwijtzijn. Die velden zijn echt om te janken namelijk.

16 oktober 2019 om 09:28

Mogelijk hebben ze pas net een nieuw kunstgrasveld neergelegd en willen ze eerst die 5 jaar/ 5 ton afschrijven.

16 oktober 2019 om 10:58

Omdat van Mosselveld vergeet dat er ook nog kosten voor aanleg en het draaiende houden van de veldverwarming bij zit. Dat maakt gras duurder dan kunstgras.

16 oktober 2019 om 11:03

Kunstgras moet ook aangelegd worden lijkt me. Daarnaast hebben ze bij RKC een extra verzorger aangenomen voor na de trainingen voor het behandelen van alle wonden en blessures die voortkwamen uit het dagelijks trainen op kunstgras. En al is natuurgras over het geheel gezien wat duurder, dan moet dit voor een club op het hoogste betaalde niveau ook gewoon prima te doen zijn. Zo niet, dan zit het probleem ergens anders. Je kan er ook voor kiezen om op bakstenen te gaan voetballen. Gaan dertig jaar mee, amper onderhoud en je hebt ook geen verwarming nodig.

16 oktober 2019 om 11:20

Kosten van aanleg van veldverwarming zijn er niet bij kunstgras. En kunstgras is een goed gekeurde ondergrond en bakstenen niet.

16 oktober 2019 om 15:23

Twee jaar geleden heeft Heracles een nieuw veld aangelegd (kunstgras uiteraard) en daar zit gewoon veldverwarming onder.

16 oktober 2019 om 16:38

Maar dat is niet verplicht in tegenstelling bij echt gras.

16 oktober 2019 om 15:05

Het is niet dat clubs het niet kunnen betalen. Het is simpelweg een besparingspost zodat er meer geld naar andere zaken kan. Elke profclub in Nederland kan een natuurlijke grasmat betalen. De keuze om voor kunstgras te kiezen is er vooral 1 vanwege gierigheid.

RKC geeft hier het goede voorbeeld. Hopelijk volgen er snel meer clubs en kunnen we eindelijk zonder dat verfoeilijke kunstgras spelen in de Eredivisie.

RKC Waalwijk heeft als tweede (trainings)veld een Hybrideveld laten aanleggen. Dus Van Mosselveld weet wel degelijk wat dat is.hybrideveld is een veld dat bestaat uit een geweven kunstgrasdeel met veel ruimte waar echt gras tussendoor kan groeien. De bespelingscapaciteit (voor trainingen) wordt hiermee aanzienlijk verhoogd ten opzicht van een een normaal grasveld, echter heeft het wel de bespelingseigenschappen van echt gras.het is de ideale oplossing voor verenigingen die een tekort aan capaciteit hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren