FC Utrecht laat verdediger na jaar naar Duitsland gaan: ‘Kan zich laten zien’

Dinsdag, 5 juni 2018 om 14:19Robin Bruggeman

Dario Dumic zal aankomend seizoen niet het shirt van FC Utrecht dragen. De Domstedelingen maken dinsdagmiddag namelijk via de officiële kanalen bekend dat de verdediger uit Bosnië en Herzegovina op huurbasis de overstap maakt naar de Duitse tweedeklasser Dynamo Dresden. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

“Voor Dario is het noodzakelijk om meer minuten te kunnen maken om zijn plek bij het nationale team van Bosnië en Herzegovina te behouden. Dit perspectief kan Dynamo Dresden hem op dit moment meer bieden dan FC Utrecht”, legt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam uit. “De tweede Bundesliga is een sterke competitie waarin hij zichzelf kan laten zien. Wij wensen Dario erg veel succes het komend seizoen bij zijn nieuwe club.”

Dumic maakte vorig jaar zomer de overstap van NEC naar FC Utrecht en tekende in de Galgenwaard een contract tot medio 2021. Een onverdeeld succes werd zijn eerste seizoen in de Domstad echter niet en hij kwam het afgelopen jaar tot slechts achttien wedstrijden in het eerste van FC Utrecht, terwijl hij ook drie duels meedeed bij de beloften. In Dresden hoopt Dumic nu wel uit te kunnen groeien tot een basiskracht.


Poll

Een goede stap voor Dario Dumic?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door castanza)

Ik vond Dumic bij NEC altijd uitblinken en dus vond ik de transfer naar Utrecht een logische stap. Hij heeft Leeuwin en Janssen niet uit de basis kunnen spelen en vertrekt dus. Ik had graag gehoopt dat hij bleef want ik de denk dat hij in potentie een goede sterke verdediger voor Utrecht kan zijn, zeker ook met het oog op de leeftijd van Leeuwin en Janssen.

5 juni 2018 om 15:04

Had eigenlijk ook wel gedacht dat hij die stap moeiteloos zou maken. Heeft gewoon te veel fouten gemaakt. Was voetballend ijzersterk en verdedigend stabiel bij ons, jongen met uitstraling en leiderschap. Had wel gedacht dat hij in de toekomst in de Premier League of Bundesliga zou spelen. Erg jammer.

Hoop dat Zuidam nog een extra cv erbij haalt, met alleen Leeuwin en Janssen ga je het echt niet redden

5 juni 2018 om 15:52

Mee eens, Dumic zijn plek moet wel opgevuld worden! Maar volgens mij wil Zuidam iedere week in het nieuws verschijnen dus we zullen volgende week wel weer een bericht van hem zien dat hij een nieuwe speler met leiderschaps kwaliteiten heeft aangetrokken

Geweldige traditie club uit het voormalig DDR. Laatste jaren toch weer aan het opkrabbelen. Pure nostalgie die club.

5 juni 2018 om 17:28

Cor Pot is er ooit trainer geweest?

5 juni 2018 om 19:32

Ja dat klopt! Als ik me niet vergis seizoen 2000-01.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. PaesKeeper
B. BenamarVerdediger
W. JanssenVerdediger
C. MamengiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren