Vitesse-jongeling verkoopt ‘nee’ aan Tottenham en blijft in Arnhem

Vrijdag, 20 mei 2011 om

Tottenham Hotspur hoopte te kunnen winkelen in de jeugdopleiding van Vitesse/AGOVV, maar die vlieger gaat voorlopig niet op. Tristan Berghuis, een vijftienjarige jeugdinternational uit de B1, ging wel op stage in Noord-Londen maar speelt ook volgend seizoen gewoon voor de Gelderlanders.

De middenvelder kreeg een uitnodiging voor een tweede stage, maar besloot daar niet op in te gaan. Dat meldt OnsOranje. “Tristan heeft het ontzettend naar zijn zin bij Vitesse en voetbalt komend seizoen met de B1 op het hoogste niveau”, geeft vader Frank Berghuis te kennen. “Bovendien zit hij straks in zijn examenjaar. Al met al is het nog te vroeg om naar Engeland te gaan.”

Berghuis senior is overigens geen onbekende in de voetballerij: de vader van Tristan speelde één interland voor het Nederlands elftal. In clubverband kwam hij uit voor PSV, VVV-Venlo, PEC Zwolle, FC Volendam, Galatasaray, Lommel en SC Cambuur.


Poll

Het is verstandig dat Tristan Berghuis niet naar Tottenham Hotspur gaat


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door Marcoo)

Knap dat hij nee durft te zeggen... helaas heeft niet iedere jongen van zijn leeftijd de kracht daartoe.

20 mei 2011 om 15:55

Iedere jongen?
Je bedoelt dat de ouders niet altijd capabel zijn om deze keus te maken! Zo'n ventje van, in dit geval 15, kan toch nooit zo'n keuze maken voor zichzelf.
Dus knap dat de ouders 'nee' hebben durven zeggen! Zij zijn altijd degene die op deze leeftijd moeilijke beslissingen voor jou als kind maken.. Ze hebben de euro's uit hun ogen kunnen halen en gekeken naar de ontwikkeling van hun kind. Examenjaar betekent diploma en voetballen kan hij al!

20 mei 2011 om 15:55

Zeker knap dat hij nee zegt. Maar of het nou verstandig is om als jeugd talent in Arnhem te blijven vraag ik me ook af. Ik hoorde dat ze zo'n 55 miljoen willen gaan investeren ofzo?

20 mei 2011 om 16:18

Ik zou zeggen verdiep je eerst eens in de rest van de plannen van vitesse voordat je met deze nutteloze comment aan komt zetten...
Er spelen dit hele seizoen al 4 spelers uit de eigen jeugd met grote regelmaat in de basis... Er gaat een heel nieuw trainingscomplex gebouwd worden waar de nadruk heel erg op de ontwikkeling van de jeugd ligt!
dus kom dan niet weer met zo'n Derksen dooddoener over 55mln...

on: Denk dat dit een zeer verstandige keuze is van die jongen en zijn ouders!
Zijn de nodige voorbeelden die bewijzen dat je er geen reet mee opschiet om op je 15e/16e naar engeland te gaan!

20 mei 2011 om 16:30

Ik heb Jordania horen zeggen dat 80% uit de jeugdopleiding moest komen volgens mij. Dan heb je met vier spelers het nog niet echt bereikt ofzo denk ik. In ieder geval is er nog geen stap daar naar toe gezet omdat degene die uit de jeugdopleiding komt er vorig jaar ook al bij zaten.

20 mei 2011 om 16:43

je weet in ieder geval waar ik het over heb!
maar het is ook nog al lastig om die 80% binnen een jaar te realiseren he..
daarbij is op het einde van het seizoen er ook nog een debutant geweest die ook nog eens scoorde..

Het enige wat ik er mee wil zeggen is dat marcoo alleen maar kijkt naar die 55mln en doet alsof de jeugd bij vitesse geen enkele kans krijgt wat absoluut niet waar is!

20 mei 2011 om 17:27

@gertjuh : Van Ginkel heeft toch echt pas dit jaar de overstap naar het 1e gemaakt en ook Propper zat vorig seizoen niet bij de selectie van het 1e (al mocht hij toen wel 1 wedstrijd kort meedoen en dus debuteren). Room, Buttner en Felixdaal zitten inderdaad al langer bij het 1e (dit jaar was hun 2e jaar)

20 mei 2011 om 19:36

@yatsemata,

ik ben het vaak met je eens maar zowel v.ginkel als pröpper hadden hun debuut al gemaakt v.ginkel 4x pröpper 11x. kun je checken op vi.. maar vitesse heeft vorige week ook weer 2 jeugd talenten vast gelegd. Berends en Tighadouini hebben beide voor 3 seizoenen getekend en Tighadouini heeft al een wedstrijd gespeeld in het eerste (Fc Utrecht) en ook nog eens gescoord ook.

21 mei 2011 om 00:53

Ach kom op man. 1 van de grootste talenten van Nederland, Davy Pröpper. Die staat ernaast voor een of andere gozer waar nog niemand ooit van heeft gehoord. Af en toe speelt hij basis ja, maar zo'n gast hoort toch gewoon te spelen, vooral bij een club als Vitesse die maar net de nacompetitie ontloopt.

23 mei 2011 om 14:37

@marcoo

Propper heeft dit seizoen 2104 speelminuten in Vitesse 1 gemaakt, en is daarmee na Room, Matic, Kashia, Aissati en Van der Struik de speler met de meeste speelminuten. Houd je bij de feiten. Tendentieus en zonder feitenkennis bullshit spuwen komt niet bijster slim over. Overigens heb ik niets tegen domme mensen!

23 mei 2011 om 15:13

Hoezo bij de feiten houden? Dit is toch een site waar je je mening kan geven over bepaalde berichten? Maar ik weet ook niet waarom jij nou interessant begint te doen met je 'tendentieus', want dat komt zeker wel weer 'bijster' slim over.

Maarja buiten dat; laten we eens eerlijk zijn, vitesse geeft de voorkeur op dit moment aan 2de rangs buitenlanders, want dat is op dit moment wat er gewoon gebeurt en niet anders. Je gaat me niet vertellen dat de jeugd zo belangrijk is voor Vitesse als dat hij op dit moment voor Ajax is.

20 mei 2011 om 15:57

Nou als je het stukje leest en je denkt daar logisch over na.
Dan zie je dat hij niet nee zegt maar zijn ouders die keuze hebben gemaakt.

Geen enkele jongen zou een club als tottenham weer staan zeker als je zo jong bent niet.

On: zou wel een redelijk talent zijn dan als hij stage mag lopen bij de Spurs.

20 mei 2011 om 16:04

Da's toch om het even. Of hij de keuze maakt of z'n ouders. Door de bank genomen zien de meeste ouders & hun kinderen dollartekentjes voor hun ogen zodra een Engelse topclub voorbij komt.

20 mei 2011 om 16:08

Nee dat ben ik niet met je eens.
Want als hij de keuze zou maken zou die waarschijnlijk (bijna zeker) in Engeland voetballen.
Dat is toch de droom van elke jongen en zeker op die leeftijd.
Je ziet ze spelen in de CL op een kolkend White Hart Lane en als hij dat voor ogen ziet dan gaat iedereen toch?

Dat van die Dollar tekentjes klopt.

Goed om te horen dat een Nederlands talentje de verleiding en het geld kan weerstaan om niet naar Engeland te vertrekken. Hopelijk wordt deze keuze beloond door hem extra goed te begeleiden bij Vitesse, zodat deze jongen kan slagen als profvoetballer.

Sterk van die jongen, als hij echt zo goed is komen clubs als Tottenham later vanzelf wel.

20 mei 2011 om 15:56

vanzelf denk ik in ieder geval niet. Eerst moet deze jongen zich dan bewijzen en laten zien dat hij een transfer waard is

20 mei 2011 om 16:22

Dat zijn lessen die je niet leert op de training,. En dat moeten we toch allemaal in het leven :-)

Maar met deze keuze, begrijpt hij dat volgens mij ook wel.

20 mei 2011 om 16:27

welke lessen? waar heb jij het in godsnaam over?
Ik zeg alleen dat hij zich moet bewijzen en laten zien dat hij en transfer waard is mits hij wil dat Tottenham wil langs moet komen. En op de training kan hij niets laten zien, het gaat er om wat je in de wedstrijd laat zien

21 mei 2011 om 08:50

ah sorry, was iets te doordaccht voor je. Volgende keer een grote mond gewoon op het forum en niet via een priveberichtje als een klein meisje svp!

Zozo talentvolle familie. Steven dit jaar gedebuteerd Jong Twente, Tristan in de belangstelling van Spurs. Frank Berghuis blijft natuurlijk ook een held.

20 mei 2011 om 22:18

Aha, Steven is zijn broer. Heb wel een paar keer tegen hem gespeeld. Wat een techniek had die gozer. Stond altijd als 10 tegenover hem. Pff, waren geen leuke wedstrijden.

Eindelijk is een verstandige jongen, laat ze eerst maar is doorbreken in het eerste elftal..

Hehe, iemand die verstandig is, en ervoor kiest om naar een grote club te gaan, als hij er klaar voor is. Is dit eigenlijk familie van Steven Berghuis...dit jaar gedebuteerd.

20 mei 2011 om 16:08

Jaa dit is zijn broertje.

Heel erg verstandig van dat ventje dat hij nee heeft gezegd. Erg knap ook natuurlijk, aangezien het toch een hele mooie aanbieding is om naar Tottenham te gaan. Veel jonge spelers zouden een voorbeeld moeten nemen aan deze jongen, tegenwoordig gaan ze veel te snel weg en na 2 jaar komen ze er allemaal achter dat er bij die grote club toch geen toekomst voor hun is en dat ze naar een mindere club moeten, waardoor ze eigenlijk hun carriere misschien wel vergooien. Laat ze eerst maar eens veel wedstrijden spelen in de jeugd en doorbreken in het eerste, dan pas moeten ze verder kijken.

Verstandig! Stel het mislukt met zijn voetbalcarriere, kan die nog terugvallen op een maatschappelijke baan. Daarom is eerst een diploma halen noodzakelijk.

Tristan is een hele goed voetballer
Slim dat je nog niet geaat 1st maar gewoon nog bij vitesse blijven

Voetbal lijkt tegenwoordig in de genen te zitten.. valt me op dat bijna elke zoon van een vader die profvoetballer is geweest er zelf ook een word-,-

zijn vader heeft dus een transfer van volendam naar galatasaray gemaakt? dat moet een omschakeling zijn geweest

20 mei 2011 om 16:27

mwoah, qua muziek lijkt het best wel op elkaar

Ik was gegaan, zo;n kans bij Tottenham had ik niet laten gaan. Ook al betekent dat misschien dat het voetballend gezien niet de beste stap is, Maar de ervaring en banksaldo maken meer dan goed. En je algehele niveau word natuurlijk ook alleen maar beter. Iedere dag trainen op hoog niveau, betere begeleiding enz. enz. Daarbij al het niet lukt bij Tottenham is er altijd een kans dat er een andere Engelse club klaar staat om je op te pikken.

21 mei 2011 om 08:07

En dat is helaas dezelfde domme keuze als vele andere mensen zouden maken. Ik zou zeggen, ga eerst volgend jaar je eindexamen halen en zie dan verder! Wat als hij op de eerste training bij de Spurs zijn been breekt? Dan heeft hij niets om op terug te vallen. Gewoon je school afmaken en dan kijken waar het schip strandt!

dit is eens een keer een goed bericht over jonge voetballers die maar gek worden gemaakt om naar Engeland te verhuizen!
Zoals je leest hebben die ouders er ook een hand in gehad om niet te gaan.
Gezien zijn vader zelf ook in het wereldje heeft gezeten zou die wel gezegd hebben dat de kansen vanzelf komen maar school op die leeftijd nog steeds heel belangrijk is!

Las hierboven, dat men het knap vind van deze jongen dat ie nee heeft gezegd. Dat vind ik niet. Ik vind dat hij, maar ook zijn vader, gelukkig het gezond verstand laten prevaleren en niet de gierigheid naar de almachtige euro en naamsbekendheid van de geïnteresseerde club.

Kijk was het nou zo, dat de Nederlandse jeugdopleidingen slecht staan aangeschreven en dat die van PL clubs, zoals hier het geval is, juist goed staan aangeschreven....dan zeg ik ja ik begrijp het volkomen. Maar dat is verre van het geval.
Het beste voorbeeld is misschien nog wel, dat de meeste echt grote talenten die Engeland voortbrengen spelen voor clubs uit het Championship of nog zelfs daaronder. Kijk de vertegenwoordigende elftallen van Engeland er maar op na.....clubs van het tweede en nog lagere divisie's zijn over vertegenwoordigd. Het is ook niet vreemd, dat er bij PL clubs weinig eigen talent doorbreekt èn dat al jaren kopen in het buitenland de boventoon voert!.
Ga je dan als jeugdspeler naar een PL club, dan zet je al eigenlijk jezelf 'buitenspel'. Kijk maar eens naar het aantal talenten die al overstapten naar een PL de afgelopen 10 jaar en wie uiteindelijk nu vast in de basis staan van die club........ ik kan er eigenlijk geen één noemen, die het gelukt is, behoudens een Bruma en eerder Owusu, die enkele keren mochten invallen. Bruma is uitgeleend en laten we het verder over Quincy maar niet hebben, die overal zijn carriere schijnt weg te gooien.

Goed nieuws! Mooi om te zien dat Vitesse weer een toekomst heeft en dit zich uit in spelers die willen blijven. Daarnaast goed nieuws (wat VZ niet heeft gehaald) dat Vitesse praat met Van Ginkel om het contract wederom open te breken en te verlengen (cq verbeteren).

20 mei 2011 om 17:19

Maar dat is toch logisch goed nieuws (hoe weinig het ook is dit seizoen) word niet geplaatst door Voetbalzone. Daar kunnen de plebs van voetbalzone hun riedeltje over maffia, identiteit en buitenlanders niet herhalen. Wie zit er hier nou te wachten op goed nieuws over Vitesse. Zeiken willen ze.

Eindelijk een Nederlandse jongen(en zijn ouders) die nee zegt tegen het buitenland. Als Tottenham interesse in hem had hebben we hier denk ik te maken met een groot talent.

Verstandig, meer jongens en ouders moeten die keuze maken. laat ze in Nederland doorbreken en hier de kans krijgen/ nemen. indien ze hier doorgebroken zijn en echt klaar zijn voor de top komen ze er toch wel en dan komen die dollaars vanzelf . Nederland heeft één van de beste opleidingen van de wereld en ze staan bekend om goede opgeleide voetballers die technisch vaardig zijn. Daarom komen ook vele jongeren naar Nederland ipv de keuze naar een grote club al in het buitenland.
Laat ze maar vechten voor die plek in de Nederlandse competitie. Als het tallent heeft komt het er wel uit.

Kijk dit is nou goed nieuws om het weekend mee te beginnen.

Maar ik denk altijd:waarom zou je gaan? Als je echt zo goed bent kom je er echt wel. Geld kan of course een rol spelen maar dan is het (voor mij) weer hetzelfde verhaal: waarom zou je gaan? Als je echt zo goed bent krijg je je geld echt nog wel.

20 mei 2011 om 17:40

Maar als hij nou uiteindelijk niet goed blijkt te zijn?

Dan heeft hij toch in ieder geval wat geld op kunnen strijken. Bovendien zitten er meer clubs te wachten op iemand die in Engeland bij een subtopper zijn opleiding heeft gehad, dan op iemand die het bij Vitesse onder in de Eredivisie niet gered heeft (met alle respect).

20 mei 2011 om 17:51

Ja da waar maar als hij niet zo goed is dan verdiend hij 2 jaar geld maar dan?

Dan krijg je wss een geval Barazite die een groot talent was, naar Arsenal(?) ging, terug komt naar NL en geen pepernoot meer raakt.

En ja tis leuk als je een opleiding hebt gehad in Engeland, maar je blijft even goed. Dus als je nou bij een andere club komt als ex-tottenham speler, maar ze merken na 2 weken dat je er niet heel veel van kan, zetten ze je alsnog op de bank.

Verder vind ik het in dit geval ook verstandig met het oog op zijn eindexamen.

Maarja je hoeft het niet met me eens te zijn, maar ik ben blij dat hij blijft

20 mei 2011 om 17:55

Ik ben ook blij voor je dat hij blijft, en het is altijd handig om eerst je examen te halen natuurlijk.

Maar het geval Barazite heeft wel een Arsenal opleiding gehad, waardoor hij nou wel in Wenen gewoon op het hoogste niveau speelt, en het ook nog goed doet naar ik weet.

Als je bij Vitesse niet slaagt dan kom je met geluk bij Agovv aan de bak, het is maar wat je liever hebt.

Het is niet alleen een kwestie van talent. Het niveau van de opleiding is ook veel bepalend. Je kunt dus niet zomaar zeggen dat je even goed blijft.

20 mei 2011 om 18:04

Ok over Barazite ben ik met je eens.

Maarja ik denk dat het uiteindelijk gewoon per speler verschild. Maar als je kijkt dat bijna alle(nl) grote sterren minimaal 1 jaar op zn minst in de Eredivisie hebben gespeeld zegt op zich voor mij ook wel wat . Bijv: Sneijder, Van der Vaart, Van Persie en Seedorf

21 mei 2011 om 13:30

Dat ben ik ook met je eens. Als je het talent hebt, dan is spelen minstens even belangrijk als de kwaliteit van je opleiding denk ik.

Dit voorbeeld ging dan ook over spelers die misschien niet de kwaliteit genoeg hebben.

ooh hij heeft het dus niet gedaan, want hij zou in de zomer nog een keer stage lopen bij tottenham. hij heeft ook al stage gelopen bij chelsea.
maar die jongen is een groot talent als je het mij vraagt, want ik heb hem vaak zat zien voetballen. heb namelijk zelf heel vaak met hem en steven gevoetbalt.
maar ik snap die interresse ook wel van tottenham, want hij is niet voor niets een jaar vervroegd naar de B gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ256
6.Vitesse256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren