Als jullie willen dat ik ga....

Woensdag, 27 oktober 2010 om 20:18 door De_kuipVL

Als jullie willen, dat ik ga...

'Als jullie willen dat ik ga, dan ga ik', met tranen nog vers in zijn ogen, stond Mario Been voor de camera van RTV Rijnmond. Het waren niet de enige tranen die vloeiden, maar het waren er duizenden die er die dag over menige wangen van supporters rolde. Geen tranen van geluk, geen tranen door het lachen, maar tranen van verdriet!

Tranen die lieten zien dat het hart van Mario bloedde. Zijn échte Feyenoord-hart bloedde en zal gedurende deze week nog wel verder bloeden. Een schone pleister krijgt hij er morgen misschien op,wanneer hij van de groep te horen heeft gekregen dat ze met hem door willen. Dat het niet de fout van hem is, maar dat het een collectief probleem is, dat Feyenoord al heeft sinds het vertrek van Dirk Kuyt. Geen Feyenoorder meer met gebalde vuisten, zoals hij. Deen voetballers meer met tulbanden en geen speler meer die speelt met het hart, die Mario en de supporters wel hebben. Spelen met het hart, dat is iets wat je niet meer ziet.

De tranen van Mario lieten niet alleen de pijn van hem zien,maar dat van iedere Feyenoorder. Er waren enkele spelers die er helemaal door heen zaten na de zeperd van PSV, maar een traan, nee dat niet. Misschien voelen ze zich daar te groot door, of voelen ze zich daardoor geen echte man.. Nee, er ontbreekt een stukje Feyenoord-hart. Dat er honderden Feyenoorders stonden bij de poorten, was niet vanwege de haat, maar vanwege de pijn. De pijn die zij aandoen bij de supporters. Dat doet heel veel pijn. Maar wat nog harder aan komt is dat de voltallige selectie één geweldige Feyenoorder laten vallen en dat is Been. Die traan van Mario stond voor het gevoel van de supporters, het ultieme Feyenoordgevoel.

When you walk through a storm,
hold your head up high,
and don't be afraid of the dark.
At the end of the storm,
is the golden sky,
and the sweet silver song of the lark.
Walk on through the wind,
walk on through the rain,
Though your dreams be tossed and blown,
Walk on, walk on with hope in your heart,
And you'll never walk alone,
you'll never walk alone.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door Milotic)

Het einde vind ik mooi maar verder moet ik zeggen dat ik het een matig stuk vind, sorry daarvoor. Volgende keer mag het wel wat langer als het kan.

27 oktober 2010 om 20:56

Is Feyenoord niet de club van geen woorden, maar daden?
Nou dit zijn weinig woorden, dus lijkt me typisch Feyenoord

27 oktober 2010 om 21:52

Haha klopt, is eerste keer van mij dat ik stukje schrijf als clubexpert. Normaal schrijf ik voor collums en die moeten niet zo lang zijn. Merk dat dit anders is haha

Heel jammer. Het is een leuke onderwerp waar je niet uitgebreid op ingaat. Ik heb een aantal interviews gezien na de wedstrijd en het viel mij ook op dat de spelers het niet door hebben hoe zwaar een 10-0 verlies voor een topclub als feyenoord is.

Mooi begin, maar te kort. Een Inleiding en 2 alinea's tekst, veel te weinig voor een clubexpert.

3 sterren voor het mooie onderwerp waar ik het mee eens ben.

Een veelgekozen onderwerp wat natuurlijk logisch is op dit moment. Maar doordat het een veelgekozen onderwerp is, wordt het moeilijk om als stuk er goed boven uit te springen. En jou stuk springt er in mijn ogen niet bovenuit.

Allereest schrijf je een stuk over een bevestiging van iets wat wij als alle nederlanders al 100 keer op tv hebben gezien en wat mij in ieder geval dan ook veel doet. Maar om het als column te gebruiken vind ik niet zo sterk. Ten tweede zitten er erg veel spellingsfouten in. Als laatste is het stukje gewoon te kort.

Maar je bent nieuw op dit gebied en de enige tip die ik kan geven is: Kijk bij anderen. Ik ben ook nog erg onervaren en probeer de manier van schrijven bij anderen af te kijken.

Succes verder!

28 oktober 2010 om 09:20

Ik vind het altijd een beetje lachwekkend als mensen bekritiseerd worden op spelfouten terwijl je zelf 'jou stuk' schrijft, maar goed.

Het stuk zelf doet mij niet zoveel maar dat zal ongetwijfeld komen doordat ik niets met Feyenoord heb. Al vond ik die 10-0 wel echt sneu. Ik denk dat je het gevoel van de Feyenoord supporters aardig omschrijft.

28 oktober 2010 om 11:31

Op spellingsfouten reken ik een stuk ook niet af, ik kijk puur alleen naar de inhoud. Maar het komt alleen wat knullig over. Punten of een hoofdletter vergeten maakt ook helemaal niet uit maar als het woord echt verkeerd is waardoor je de zin niet meer snapt vind ik het jammer. Ik reken mezelf er ook altijd op af als ik mijn eigen stuk 100 keer na kijk, de spellingcontrole geen fout meer aangeeft en dan later alsnog een fout zie.

28 oktober 2010 om 13:25

Ik reken mensen wel af op spelfouten. Het staat gewoon slordig en dat gaat weer ten koste van de geloofwaardigheid vind ik. Een CE vol spelfouten zal ik ook veel lager beoordelen, en dit vind ik ook gewoon een matig en vooral heel kort.

28 oktober 2010 om 13:34

Als het stuk ook echt dramatisch veel onnodige fouten heeft dan zal ik er ook inderdaad minder voor geven. Maar dit is zijn eerste stuk, moet het nog leren dus ik wil een beetje neutraal blijven.

28 oktober 2010 om 17:48

'' en dit vind ik ook gewoon een matig en vooral heel kort. ''

Moet daar niet wat achter ofzo?
Ga je zeuren over spelfouten maak je er zelf één...

” Het staat gewoon slordig en dat gaat weer ten koste van de geloofwaardigheid vind ik. ”

Dat gaat het dus inderdaad..


Kort stuk maar dat hoeft opzich niet erg te wezen.
Leest makkelijk weg en is op een leuke manier geschreven.

***

28 oktober 2010 om 22:52

Klopt, ik was die zin aan 't veranderen en heb over het woordje een gekeken. Maar een reactie is anders dan een CE, en als daar spelfouten instaan dan staat dat gewoon lelijk en daar stoor ik mij gewoon aan.

29 oktober 2010 om 02:08

Je hebt nu over een lettertje een gekeken

Ik vind het een niets toevoegende column, het onderwerp is al tig keer besproken door andere Clubsexperts. Daarnaast vind ik de spelling ook erg slordig, zeker voor zo'n klein stukje. Opbouwende kritiek mag er echter wezen, ben je daarvan bewust. Let dus op de spelling (lees hem desnoods 10x na) en maak je columns wat langer. Ik hoop nog meer stukken van je te lezen, maar dan met deze kritiek erin verwerkt.

Je hebt wel laten zien een echt voetbalhart te hebben, dat waardeer ik.

Tja een stuk uit je Feyenoord hart geschreven, dat waardeer ik wel.....

Verder veel spellingsfoutjes en zoals hierboven word aangegeven veel te kort. Ik kijk uit naar je volgende clubexpert en hoop dat je wat gaat doen met de tips die je krijgt van verschillende mensen.

3 sterren

Ik ben Ajacied, maar ik heb dit gelezen en je hebt gelijk. Tegen PSV deden sommige spelers hun best niet. En Mario Been is een Feyenoorder in hart en nieren.

Ik ga je nu niet bekritiseren. Anderen hebben de minpuntjes die ik al verteld. Ik zou als cijfer een acht geven, maar ik ga je kwaliteitsverhoging verhogen met de maximale vijf sterren.

Gefeliciteerd met de 3-0 overwinning op Vvv-venlo.

Het eind vond ik origineel, maar de rest van het stuk is niet goed. Je trapt te veel open deuren in en qua originaliteit valt er nog veel te verbeteren. Zoals de anderen al hebben opgemerkt, is dit stukje te kort.

Leuk stukje, ik hoop in de toekomst dat Feyenoord in ''de Klassieker'' meer tegenstand bied dan de laaste jaren..

Je verwoordt het goed (maar erg kort) maar eigenlijk is het toch wel erg triest... Feyenoord is zover afgegleden dat het niet meer gaat om prestaties maar om sentimenten.

Uitgeschakeld in de voorrondes van de Europa-league
Uitgeschakeld in de eerste bekerwedstrijd
Alle uitwedstrijden verloren
10-0 van PSV verliezen

Mario Been is een Feyenoorder maar ik denk (en de resultaten spreken voor zich) dat een andere trainer meer uit deze groep kan halen (alex Pastoor bijvoorbeeld). Been is trainer vanwege de sentimenten, maar niet vanwege z'n geleverde prestaties.

Deze status van Feyenoord is erg triest en ook jammer voor het Nederlandse voetbal.

Is het nou een keer afgelopen met dat zielige gedoe? Moet iedereen nou medelijden hebben met de topclub die al jaren in verval is? Snappen mensen (en de media) niet dat er ook mensen zijn die een 10-0 overwinning schitterend vinden? En al helemaal omdat die 10-0 word behaald tegen Feyenoord? Snappen diezelfde mensen niet dat er ook mensen zijn die het schitterend vinden om een topclub in verval te zien? Nee.. Ik lees overal in de kranten en hier op de fora alleen maar zielige verhalen en er word verwacht dat ik medelijden heb; dat heb ik niet. Dus laten we nou alsjeblieft met zijn alleen ophouden met die brul-verhalen...
Je snapt zelf toch nog wel dat Feyenoord met de huidige selectie niet hoger dan een middenmoot plaats (tot plek 9) kan eindigen, ik vind het een bijeenraapt zooitje van beperkte voetballers. Dan kan je wel zeggen dat ze vorig jaar 4de zijn geëndigd, maar als ik dan zie dat ze van AA Gent verliezen in de EL (na thuis gewonnen te hebben) dan weet ik weer genoeg. Dat is mijn mening en als ze dan toch hoger eindigen en Europees een paar wedstrijden winnen dan ben ik de eerste om toe te geven dat ik er naast zat....
Maar alsjeblieft,alsjeblieft hou op met die zielige verhalen want ze zijn eerder hilarisch dan meelijwekkend.

Die column bevoorbeeld, wat probeer je mij nou in godsnaam mee te geven? Het Feyenoordgevoel? Hoe een 10-0 nederlaag voelt? Dacht je dat ik dat g*dv*rd*mm* niet wist? Eigenlijk zijn deze laatste regels overbodig, omdat ik vrijwel altijd mijn gal spuug over de clubexpert columns hier..

Ik ben Feyenoorder, maar mijn clubbhart buiten beschouweing gelaten is dit natuurlijk een zeer matig stuk en als we nu net van Ajax hadden gewonnen had ik je vijf sterren gegeven, maar helaas zijn het er nu maar 2.

Ik vind het echt een waardeloos stuk. Er staat niks nieuws in, vindt het veel te kort en zo stuk tekst van een lied voegt voor mij niks toe, het lijkt wel een stukje opvulling. Van mij krijg je 1 ster. Hoop dat er nooit weer zo slecht stuk wordt geplaatst, dan liever gewoon niet.

stelletje mauwerds hier spreekt een hart 5 sterren.
ja voetbalzone ik zou het voor jullie speciaal even onderbouwen.
ik vind het gewoon mooi hoe matig het stuk ook is wat hij verteld. leest makkelijk weg en dat einde is natuurlijk fantastisch. feyenoord komt er wel weer.

R.baggio, goed zo. Dat dit stuk te kort is maakt niet uit. Het komt uit het hart. En dat ik Ajacied ben en toch dit zeg (en ik heb je vijf sterren gegeven) zegt wel wat.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Mede-eigenaar David Beckham wil Luis Suárez verleiden om Barcelona op een dag in te ruilen voor Inter Miami. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren