Zambia en Comoros spelen dag later vanwege ontbrekende arbiter

Zaterdag, 4 september 2010 om 18:15Peter Nusselder

De kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tussen Zambia en Comoros, die zaterdag gespeeld zou worden, is met 24 uur uitgesteld. De reden voor het verplaatsen van het duel is dat de scheidsrechter en zijn assistenten niet verschenen. Het treffen vindt nu op zondag plaats, meldt Reuters.

Het arbitrale team, afkomstig uit Eritrea, kon niet op tijd aanwezig zijn in de Zambiaanse hoofdstad Lusaka vanwege vervoersproblemen in Dubai. De Zimbabwaanse wedstrijdofficial Wellington Nyatanga liet weten dat de scheidsrechters zaterdag rond middernacht verwacht worden.

Als de afvaardiging uit Eritrea toch niet op tijd aanwezig is om de ontmoeting tussen de beide Afrikaanse teams te leiden, staat een team vervangers in Zuid-Afrika klaar om vanuit Johannesburg over te komen, zodat het duel alsnog doorgang kan vinden. Logistieke problemen op het Afrikaanse continent zorgen er vaker voor dat ploegen via Europa of het Midden-Oosten moet reizen om van het ene naar het andere land in Afrika moeten reizen.


Poll

De FIFA zou wat moeten doen aan dergelijke vervoersproblemen in Afrika


Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door Neymar69)

Stadionspeaker: Sorry mensen op de tribune, de wedstrijd gaan vandaag niet door wegens een ontbrekende scheidsrechter. Komt u morgen maar terug. Zullen we even kijken of hij er wel bij kan zijn.

Je zal morgen maar een afspraak hebben gemaakt

Comoros? De Comoren bedoelen jullie waarschijnlijk.

@ Alain: Comoros klopt wel hoor, tenminste als je engels bent

ON: Geeft toch wel weer aan dat er nog veel te veel mis gaat in de afrikaanse landen, waardoor het voetbal zich niet goed kan ontwikkelen.

Wat een belachelijke poll. Het mooiste vind ik nog de mensen die op 'eens' hebben gedrukt.
Hoe kan de Fifa nou iets aan 'dergelijke vervoersproblemen' doen?
In heel Afrika een extra eigen rijbaan aanleggen voor alles wat Fifa heet? Alle arbiters een privévliegtuig geven om een topwedstrijd als Zambia en de Comoros danwel Comoren te fluiten?
Die logistieke problemen kan de Fifa toch niet oplossen, denk even na zeg.
De macht kunnen ze wel opeisen, eigen rijbanen, videobeelden en andere technische ontwikkelingen e.d. totaal negeren ..... , maar zo machtig is de Fifa dan toch net niet.

Ze hebben meer nodig dan alleen hulp bij vervoer in Afrika. Toen ik nog op voetbal zat gingen we creatief doen met een tossen van een munt. De winnaar kon een scheids uit haar eigen groep kiezen. Vaak hadden we dan ook oneerlijke wedstrijden. Haha, dat was alleen als de scheids niet kwam opdagen. Maar op dit niveau is dat natuurlijk niet te doen.

Ik denk dat sowieso al een walk-over voor Zambia wordt. De Comoren staan echt heel erg laag op de coefficientenlijst, en Zambia heeft nog Afrika Cup en dergelijke gespeeld.

Dit soort dingen kunnen gebeuren, jammer dat er geen neutrale arbiter in de buurt was. Zielig voor de supporters die kwamen, stel dat ze morgen weer aan het werk moeten en niet kunnen kijken. Daar gaat je geld voor het kaartje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren