SC Heerenveen slaat terug met nieuw beleid

Afgelopen vrijdag maakte Bart van der Meer bekend dat er veranderingen plaats gaan vinden bij SC Heerenveen. Het huidige bestuur is ‘overruled’ door de aftredende Raad van Commissarissen en zal gedwongen een stap terug moeten doen. Er zal een nieuwe voorzitter worden gezocht, welke de leiding krijgt over het huidige bestuur en het boegbeeld moet worden van de club. Oud-voorzitter Riemer van der Velde stopt met onmiddellijke ingang. Verder kondigt Van der Meer aan dat het selectiebeleid per direct zal veranderen.

Van der Meer brengt namens de RvC de mening dat de huidige directie zijn werk de afgelopen jaren met veel inzet en betrokkenheid heeft uitgevoerd en dat er ook sportief en financieel aansprekende resultaten zijn behaald. Toch acht men een verandering nodig: “SC Heerenveen heeft behoefte aan een leider, een voorzitter van het directieteam.” Na de aanstelling van een nieuwe voorzitter zal binnen het management van de club een herverdeling van taken en verantwoordelijkheden plaatsvinden.

Behalve de gedwongen stap terug van de directie zal ook de RvC een grote stap terug doen. Besloten is om een vernieuwingsproces te starten, waarbij vijf van de zes leden van de RvC in de periode 2010/12 aftreden en niet herkiesbaar zijn. Van der Velde zal enkel nog als ‘erevoorzitter’ en supporter bij de club betrokken zijn en is niet langer lid van de RvC.

Dit zorgt er voor dat Heerenveen op de korte termijn druk bezig is met het zoeken van een nieuwe voorzitter. Maar waar vind je iemand die voldoet aan de gestelde eisen? De nieuwe voorzitter zal een goede manager moeten zijn met meer leiderschap dan de huidige directie. Het moet tevens iemand zijn met Fries bloed en iemand die de Friese taal beheerst. Het moet uiteraard absoluut iemand zijn die affiniteit heeft met voetbal. Joop Alberda zou een optie kunnen zijn. De 58-jarige sportbestuurder uit Oosterwolde is momenteel actief als voorzitter van NL Coach en heeft jarenlange ervaring in de sportwereld. Ook Toon Gerbrands is een gewaardeerd Nederlands sportcoach en manager, daarbij net als Alberda afkomstig uit Friesland.

Heerenveen heeft aangegeven dat er nog altijd voldoende financiële middelen aanwezig zijn om te beginnen aan een herstelperiode. Deze herstelperiode gaat inhouden dat er veel spelers bij SC Heerenveen zullen vertrekken, er zal worden gestreefd naar een selectie van 24 tot 26 man. Door een vermindering van het aantal contractspelers wordt gehoopt dat er ruimte ontstaat voor spelers die het niveau van de club omhoog halen. Het lijkt er op dat Michael Dingsdag, Gerald Sibon en Paulo Henrique op zoek kunnen naar een nieuw avontuur. Daarnaast zullen ook Martin Lejsal en Hernán Losada (aflopende huurcontracten) niet langer bij Heerenveen spelen. Igor Djuric, Milan Kopic en Tarik Elyounoussi mogen ongetwijfeld vertrekken bij een mooi bod en Henk Timmer wordt bedankt voor zijn verdiensten in de laatste maanden van het huidige seizoen.

Hoewel Ron Jans nog niet officieel in dienst is, denkt hij al wel mee over volgend jaar. De directie gaat in overleg met de nieuwe trainer de komende periode op zoek naar versterkingen. De zwakke plekken in het team zijn duidelijk: de verdediging is op diverse plaatsen onzeker en flink onderbezet. Er zullen twee centrale verdedigers en een linksback bij moeten. Ik ben van mening dat de club zich moet richten op Nederlands talent. Voor de plek van centrale verdediger kom je dan al gauw uit bij Dirk Marcellis. Deze 21-jarige verdediger is ontevreden bij PSV omdat hij hier nauwelijks in aanmerking komt voor een basisplaats. Talenten als Jordy Buijs en Guus Joppen zijn ook spelers die Heerenveen nauwlettend in de gaten zou moeten houden.

Ook moet er een vervanger voor Sibon bij komen, voor die positie zou sc Heerenveen zich moeten richten op Bas Dost. De spits van Heracles Almelo scoorde dit seizoen al elf keer, daarmee is hij de beste scorende spits in de Eredivisie van Nederlandse afkomst. Of Dost ook haalbaar is, is nog maar de vraag. De spits staat in de belangstelling van Feyenoord en FC Twente en gaf aan dat hij graag wil bijtekenen wanneer Heracles zich plaatst voor Europees voetbal. Goede alternatieven voor Dost zijn Jeremy Bokila (AGOVV Apeldoorn, transfervrij) en Nacer Chadli (AGOVV Apeldoorn).

Tot slot adviseer ik bij deze mijn club zich meer op de jeugdopleiding te richten. Het wordt zo langzamerhand traditie om je als trainer van Heerenveen weinig van de beloften aan te trekken. Door spelers uit de beloften weinig bij het eerste elftal te betrekken creëer je een groter wordende stap tussen de twee elftallen. Daarbij zitten er spelers in het beloftenelftal die een stap hogerop aan kunnen. Een voorbeeld hierbij is bijvoorbeeld Donovan Deekman, die vorig jaar tijdens zijn debuut scoorde en een assist gaf. Pawel Wojchiechowski startte tegen AZ thuis in de basis en maakte binnen een kwartier een doelpunt.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 10 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door wondersloff)

Ik kan me helemaal vinden in jouw verhaal op 1 ding na:

Ik hoop dus echt niet dat Sc Heerenveen Dost,chadli of een Bokila haalt, waarom? kijk naar Assaidi kwam van de Graafschap speelde daar erg goed maar wat heeft hij bij Sc Heerenveen laten zien? vrijwel niets zulke spelers zijn niet echt sc heerenveen waardig ze kunnen beter eerst naar een club zoals Willem 2, Vitesse , NEC , Sparta gaan om daar verder op te groeien.

maar inderdaad al die miskopen zoals Kopic,djuric(heeft eigenlijk geen kans gehad) en Tarik Elyounoussi mogen voor een mooi prijsje weg. en Bak-nielsen en Breuer mogen ook weg wat mij betreft. maar Popov moet blijven!

Marcellis mag wel komen :D maar ik zou het zeer jammer vinden als Sibon ook vertrekt.

en wat betreft Jordy buijs en Guus joppen..... laat hun maar mooi bij hun cluppies waar ze op dit moment spelen.

maar verder goed stuk.

18 maart 2010 om 09:10

Meen je nou serieus dat popov mag blijven??
Dat is gewoon de grootste ramp van hveen z'n verdediging...
Hij loop altijd maar wat naar voren, bij elke aanval terwijl je momenten moet kiezen en hij kijkt nooit naar wat hij achterlaat verdedigend, kijk maar na janmaat die kiest momenten hem vind ik eeen veel betere back dan popov.
Kortom weg met die vent.

18 maart 2010 om 10:39

Dan zal k heerenveen maar eens van dichtbij gaan bekijken, en niet de samenvattingen
Popov brengt zeker iets extra's met zich mee, tegenstanders weten er vaak niet goed mee om te gaan. Dat Popov steken laat vallen achterin, is op elke verdediger van Heerenveen aan te merken, hij heeft in verdedigend opzicht nog zat te leren, maar dat geld voor de meesten. Aanvallend is hij ijzersterk.
En jij zegt dat hij elke aanval mee gaat, vaak zie je hem 6 a 7 x voluit mee opstormen, waar gelijk gevaar uit komt..
van mij part doet hij het 100x, als h'veen dan ook 100 grote kansen kan creeeren.

Wat betreft Janmaat, die komt een stuk minder mee op, als hij mee gaat, stormt hij er niet vaak overheen zoals Popov wel doet. Plus dat hij verdedigend vaak net zo staat als Popov..

18 maart 2010 om 13:17

Wat betreft Popov ben ik het helemaal met je eens. Verdedigend heeft hij wat te leren, maar het is een heerlijke opkomende back. Wanneer hij meer ervaring op doet kan de potentie er uit gaan komen. Hij heeft nog veel te leren maar kan een zeer goede speler worden.

Janmaat vind ik trouwens wel erg goed in 2010. Speelt nu een aantal zeer sterke wedstrijden op rij onder Jan Everse!

19 maart 2010 om 11:26

ik kijk geen samenvattingen, ik heb al jaren een seizoenkaart, maar toch vind ik popov gewoon niet goed genoeg, wat heeft het voor zin om erg aanvallend te spelen als heerenveen verdedigend veel te veel weg geeft, ik vind dat hij eerst z'n eigen ''straatje'' maar eens een aantal wedstrijden moet schoon vegen voordat hij naar voren goed mee kan gaan, dat het ook aan die andere verdedigers ligt is ook waar, maar toch vind ik popov nog steeds zwak, het is toch een verdediger dan kun je aanvallend nog wel sterk zijn maar gebruik het dan op de juiste manier en dat doet hij niet vind ik persoonlijk.

18 maart 2010 om 16:50

@johnie
van dat hele rijtje denk ik toch echt wel dat Bas Dost wel wat toevoegd in deze selectie, voor de rest ben ik het wel met je eens.

ON: wel een stuk dat lekker weg leest, vond alleen een beetje abrupt einde vh stuk (laatst zin)...maar kan ook aan mij liggen

Ik volg de organisatie en het elftal uit Heerenveen niet nauwkeurig en ben dus niet erg op de hoogte van de ontwikkelingen in het Hoge Noorden. Ik wist natuurlijk wel dat Ron Jans de uitdaging uitgaat en dit lijkt mij een goede (sportieve) stap in zijn carrière.

Ik vind dit een goed stuk wat lekker weg te lezen valt en qua spelling en zinsbouw ook optimaal in orde is. Een leuk interessant artikel wat op het moment erg actueel binnen de nationale voetbalwereld.

Het leuke van dit artikel vind ik dat het voor een 'buitenstaander' redelijk goed te begrijpen is hoe de situatie er uit ziet bij SC Heerenveen. Het is natuurlijk onbegrijpbaar dat een club die bijna jaarlijks Uefa Cup/europa League speelt zo laag staat gerangeerd op de ranglijst. Ik vind het jammer om te zien, want het wil steeds niet lukken bij dit elftal. Ik hoop dat Ron Jans het elftal op de rails kan brengen en dat zoals Feankenner hier al aangeeft misschien Marcellis kan aantrekken. Vind ik ook een goede verdediger, mits hij aantal wedstrijden achter elkaar speelt. Het kan op het moment toch niet erger qua verdediging bij jullie dus het is zeker een verbetering.

Nou 5 sterren maar voor jouw artikel Feankenner. Hou ons op de hoogte .

”daarbij zitten er spelers in het beloftenelftal die een stap hogerop aan kunnen. Een voorbeeld hierbij is bijvoorbeeld Donovan Deekman, die vorig jaar tijdens zijn debuut scoorde en een assist gaf. ”

Je weet dat Deekman al verkocht is nietwaar?

Verder zijn Bokila en Chadli heel ander type spelers dan Sibon, dus als directe vervanger niet geschikt. Chadli is vooral een aanvallende middenvelder, terwijl Bokila een bewegelijke spits is (en niet zozeer een targetman als Sibon). Bas Dost is idd wel een optie.

Verder vind ik je artikel vrij zwak. Ik lees de titel: SC Heerenveen slaat terug met nieuw beleid. En het enige dat ik over beleid hierin lees is dat de RvC en directie een stap terug doen, en ze op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter. Dat noem ik nou niet nieuw beleid, dat is gewoon op zoek gaan naar iemand die beleid zou kunnen gaan voeren.
De rest van het stuk wordt opgevult met jou mening hoe de selectie eruit moet komen te zien, hoewel ik je wel gelijk moet geven over de spelers die Heerenveen onwaardig zijn.

18 maart 2010 om 11:12

Jaa, maar dat kon Heerenveen wel gewoon houden. Als Heerenveen er maar energy insteekt.
Ze hadden aantal jaren, stuk of 5/6 jaar geleden een goeie jeugdopleiding! Toen was Heerenveen samen met Ajax 1 van de beste jeugdopleidingen van het land.
Maar Heerenveen doet er helaas helemaal niks mee!

18 maart 2010 om 12:40

Uiteraard, ik haal Deekman er bij als voorbeeld van een speler uit de jeugd die presteert wanneer hij in het eerste elftal komt te spelen. Dat de club hem later verkocht heeft kan ik enigszins wel begrijpen, omdat het niet één van de uitblinkers was in de jeugd. Maar juist dat geeft aan in hoeverre de jeugdopleiding van belang kan zijn voor het eerste elftal.

In je laatste alinea heb je opzich wel gelijk. Er had meer in moeten zitten over dat beleid, maar het artikel werd zo al behoorlijk lang!

Het nieuwe beleid wat Heerenveen gaat voeren komt er echter wel kort en onopvallend in terug: Heerenveen gaat terug naar een selectie van ongeveer 24 tot 26 man en zal niet langer breedte-aankopen doen.

Onder Yme Kuiper leek het streven een ''dubbel-bezette'' selectie, maar daar heb je niet zoveel aan. Er werden miljoenen uit gegeven aan spelers die de bank nog niet eens waard waren.

18 maart 2010 om 12:57

Dit nieuwe beleid werd in januari 2009 door Kuiper al gepresenteerd. Vervolgens kwam hij zelf in mei 2009 met de mededeling dat Koning was vastgelegd. Een breedte-aankoop. Ik hoop echt dat dit soort nutteloze transfers voortaan achterwege gelaten zullen worden.

18 maart 2010 om 15:05

Volgens mij is 11+11 nog altijd 22, dus ook met 24 en/of 26 heb je nog steeds een dubbel bezette selectie

18 maart 2010 om 15:27

Het is maar net hoe je die selectie dan samenstelt. Dit jaar hadden we een gebrek aan verdedigers en een overschot aan middenvelders en aanvallers (waarvan gedurende het seizoen de helft geblesseerd is geraakt, maar dat terzijde)

Dan heb je dus veel contractspelers maar niet voldoende voor de posities achterin..

Ze moeten weer terug naar de scouting zoals ze jaren geleden deden, het mooiste is natuurlijk dat ze gaan scouten in Nederland, want een Nederlander van Heerenveen in oranje kun je door de geschiedinis volgens mij op de 2 handen tellen!

Gelukkig zien ze ook in dat er geld in de selectie gepompt moet worden!
Want die breedte aankopen van 2 seizoen Sollied, De Jong en Everse is ook niet veel soeps.

Verder goed stuk!

Dingsdag vertrekt en Smarason ook. dus weer een belofte minder. Ben overigens wel blij dat Dingsdag weggaat.. hij begon goed bij heerenveen maar nu is het niet zoveel meer.

18 maart 2010 om 13:07

Smarason weg?? Bron?

Smarason vind ik dan wel weer een speler die van waarde had kunnen zijn dit seizoen, met alle blessures had juist hij door kunnen breken.

18 maart 2010 om 14:24

tja bekenden binnen heerenveen maargoed. het schijnt zo te zijn dat ie weggaat en er vertrekken nog meer maar weetniet meer precies wie.. dingsdag is in ieder geval te koop

18 maart 2010 om 14:58

daar ben ik het helemaal mee eens. Die jonge kan echt wel een potje voetballen en ik denk ook dat hij het verschil in een wedstrijd kan maken. dus ik zouw deze jonge toch graag houden. is nu nog goed voor heerenveen op de bank maar kan later een speler van dienst worden. tis een speler die wel een beetje op vayrynen lijkt.

verder is het een goed stuk. ga zo verder

Helder en begrijpelijk stuk. Voor mij echter natuurlijk niets nieuws. Het wordt tijd dat de jeugdopleiding eens gaat renderen, want we steken er nu al zo' n 10 jaar lang een 3 miljoen euro per jaar in en wat hebben we daarvoor teruggekregen behalve Roorda en Samaras? Daar is overduidelijk een slag te maken. Ik hoop dan ook dat volgend jaar Fazli, Narsingh en Wojchichowski veel minuten zullen maken zodat ze zich kunnen doorontwikkelen.

Ook op het gebied van transferbeleid vind ik dat je de spijker op de kop slaat. Heerenveen moet terug naar waar het goed in was. Jonge spelers scouten, optrainen en voor een mooi bedrag verkopen. Jongens als Joppen, Bokila, Chadli, Dost zijn goede voorbeelden van spelers die progressie kunnen boeken en nog veel beter kunnen worden. Zet dan naast al dat talent routiniers als Hansson neer en je hebt een prima combi om 5e mee te worden.

18 maart 2010 om 12:29

Samaras is gehaald uit Griekenland, en dus niet eigen jeugd. Heerenveen heeft alleen Roorda uit de jeugd gehaald. De rest wordt op vroege leeftijd gewoon gekocht en die worden geplaatst in Jong Heerenveen en het 2e.

18 maart 2010 om 12:32

Eigen jeugd, tja. Dan is De Guzman ook geen jeugdspeler van Feyenoord. Voetballende Friezen van niveau zijn er bijna niet dus dat wordt sowieso een mission impossible. Dan mag je toch Smarasson en Samaras best noemen als een soort jeugdexponenten... Ze zijn allebei op hun 15e namelijk al naar Nederland gehaald, idem voor een Thomas Prager. Natuurlijk zijn ze gekocht en niet vanaf hun jonge jeugd bij de club opgeleid, maar ze hebben de B1 en A1 wel doorlopen en daarna de stap naar het eerste gemaakt.

18 maart 2010 om 12:57

Toen Samaras bij Heerenveen kwam speelde ik ook in de jeugd bij Heerenveen, en toen zat Samaras bij de A1 of Belofte.
Volgens mij kwam hij toen hij 18 was, maar misschien heb je wel gelijk.

18 maart 2010 om 12:58

Samaras is begonnen bij Heerenveen B1. Dit weet ik omdat een goede bekende van mij destijds in de eredivisie voor B's tegen hem speelde. Ik heb hem wel zien voetballen. Even een stukje van wikipedia hierover:

Samaras moved to the Netherlands together with his father (ex-professional footballer Ioannis Samaras) at the age of 16, signing for Heerenveen.

Maar ik snap je punt wel. Hij is later in de jeugd ingestroomd. Maar jeugd vanaf de jonge jaren opleiden en het eerste laten halen is voor Heerenveen vrijwel onmogelijk gezien het beperkte verzorgingsgebied.

18 maart 2010 om 19:24

Je hebt gelijkt
Maar het is nog steeds te weinig wat er de laatste jaren doorkwam.
Toen Henk Herder nog hoofd-jeugdopleiding was en trainen van de A1 en later de beloften zaten er echt wel goeie spelers bij!
De teams waar Henk bij zat werd ook nog een paar keer kampioen!
Maar Heerenveen keek toen veel te veel in het buitenland.

Good stuk, gemakkelijk te lezen en zeer begrijpelijk. 1 Ding vind ik persoonlijk jammer, dat je niet geheel objectief bent en de woorden 'moeten' gebruikt in de voorlaatse alinea. Hier geef je je persoonlijke voorkeur/mening wat niet in een anlalyse thuis hoort. Dat schept toch het idee van lichtelijke irritatie en geeft vrij duidelijk je achtergrond weer als H'veen supporter.
Des al niettemin een goed stuk.

Netjes hoor. Het is inderdaad goed weg te lezen, en voor een buitenstaander goed te begrijpen. Ben benieuwd naar volgend seizoen, en de veranderingen in het bestuur / Rvc. Kan me de mening van Riemer hierin ook wel een beetje voorstellen, samen met Foppe de club naar het niveau '' suptopper '' brengen. Afscheid nemen, en langzaam de club zien instorten!

Nogmaals, netjes en mooi geschreven. Mijn complimenten!

Goed stuk, maar als ze zich defensief willen versterken zou ik beginnen met Kenneth Vermeer.
Zonde dat het grootste Nederlandse keeperstalent op de bank zit.
Verder zie ik graag Marcellis met Hanson in het hart van de defensie.
Paul Verhaegh van Vitesse is ook een prima back, veel beter dan de beperkte Breuer of Popov.
Ik hoop wel dat ze Sibon aanhouden, hij is en blijft nog van veel waarde.
Kan zo'n jongen als Johan Hansma geen belangrijke rol krijgen in het bestuur.
Een man met veel voetbal ervaring en een club hart.
Want zo als het er nu aan toe gaat help je een club als Heerenveen echt naar de klote.

19 maart 2010 om 00:28

Hansson kan misschien 1 of 2 jaar mee, Sibon is wel belangrijk ja. Maar het is niet zo dat hij volgend seizoen weer moet spelen, hij kan het nu ook niet altijd mee bijlopen.
Ik ben wel een groot voorstander om Sibon op te nemen in de staf.
Zit goed bij de groep, speelt lang bij Heerenveen en hij is belangrijk geweest in het veld, dus ook buiten het veld lijkt me het zo'n iemand die het goed zou doen als assistent.

Verhaegh? Janmaat is ook een goeie voetballer hoor! Dan liever een rechtsback uit de jeugd, of van Emmen, een die niet ouder is als 20 ofzo.

19 maart 2010 om 15:37

Inderdaad, Janmaat voldoet prima de afgelopen maanden. Ik zou Marcel de Jong een goede versterking vinden voor dit Heerenveen, maar die heeft aangegeven graag naar het buitenland te willen, helaas.

Heldere samenvatting van alles wat er gaande is rond sc Heerenveen op het moment. Ben het eigenlijk overal wel mee eens, helaas. Heerenveen wordt al 15-20 jaar een steeds grotere club, met een goed beleid en trouwe supporters, maar om de club weer gezond te maken is er een grote verandering nodig. Gelukkig wordt de verandering niet geschuwd, en is er de afgelopen tijd al een hoop gebeurd, in plaats van nog jaren door te sukkelen zoals het nu ging. Het feit dat dat is gebeurd doet mij weer geloven in een goede toekomst voor sc Heerenveen.

Hoe kan je Chadli en Bokila vergelijken met Sibon of Dost. Compleet andere stijl van voetballen. Techniek vs. Kracht (weliswaar wel gekoppeld met techniek), maar niet echt vergelijkbaar. Verder goed stuk!

Hele andere stijl ja, maar wel voor dezelfde posities en alle 4 doeltreffend. De manier waarop een spits speelt is vaak door de medespelers een kwestie van wennen. Met een speler als Sibon of Dost probeer je de spits in zijn voeten te spelen, een Bokila of Chadli geef je een diepe bal waar zij vaak wel wat mee kunnen. Ik denk niet dat het veel uit maakt wat voor type speler je voorin neerzet!

Goed stuk alleen niet in voldoende mate gedocumenteerd. Ik wil je erop wijzen dat Heerenven nauwelijks middelen heeft om de selectie te versterken en dat veel van bovengenoemde namen niet mogelijk blijken te zijn. Yme heeft niet alleen een sportieve malaise maar ook een financiële malaise achtergelaten. Een analyse van de jaarrekening 2009 leert ons dat de spelersgroep is gewaardeerd op 18 miljoen Euro. Een veel te hoog bedrag dat nooit uit de markt gehaald zal worden. Daarnaast is er over 2009 een negatief bedrijfsresultaat behaald van 2.4 mln Euro. Uiteindelijk zijn er zwarte cijfers geschreven door verkopen. Zonder verkopen zou het verlies 10 (!!!) miljoen zijn geweest. Je hoeft geen financiële whizzkid te zijn om te weten dat Heerenveen zowel financieel als sportief een dramatisch jaar heeft en met name tegemoetgaat. Volgend jaar geen Europees voetbal zal leiden tot een aanmerkelijk lagere omzet. Hert belangrijkste is echter dat er in de spelersgroep geen enkele speler nog een beetje waarde vertegenwoordigt. De financiële situatie legt een belangrijke bom onder jouw verhaal. Heeerenveen is sterk geworden door een uitgekiend scoutingbeleid maar dit lijkt nu verleden tijd.

20 maart 2010 om 11:15

Als jij beweerd dat Heerenveen niet genoeg geld daarvoor heeft dan wil ik je graag verwijzen naar de officiele website van Heerenveen waar juist wordt aangegeven dat er voldoende middelen aanwezig zijn om dit elftal te herstructureren.

www.sc-heerenveen.nl

20 maart 2010 om 12:46

Ach, de officiële website. Dat kan je toch niet serieus nemen. De jaarrekening wordt door externe accountants gecontroleerd en van een goedkeurende verklaring voorzien. De jaarrekening liegt niet. Het enige dat ik interpreteer is dat de huidige spelersgroep minder waard is dan de boekwaarde van 18 miljoen waard is. Alle overige gegevens zijn harde cijfers. Ik heb nog nooit een voetbalclub de waarheid horen vertellen over de financiële gegevens dus trek je van de website niet veel aan.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Twente41-2
13.PEC Zwolle38-9
14.Willem II31-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper340
M. van BergenAanvaller324
H. VeermanAanvaller3114
A. van der HeideAanvaller140
M. DijkstraKeeper00
A. HarushKeeper00
J. KroesenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Bayern München wil niet voldoen aan de salariseisen van Leon Goretzka, waardoor een vertrek niet uitgesloten is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren