Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zoon van Dirk Kuijt maakt hattrick in mini-Klassieker: 8-0

Laatste update:

Aidan Kuijt, zoon van clubicoon Dirk Kuijt, heeft zaterdagochtend een hattrick gemaakt namens Feyenoord Onder 13 in de mini-Klassieker tegen Ajax. De Rotterdammers wisten het duel met de Amsterdamse leeftijdsgenoten op Sportcomplex Varkenoord met maar liefst 8-0 te winnen. Naast Kuijt junior (3x) waren Livio Lopes, Ephendrich Rijsenburg, Jeyvaingell Wijntuin (2x) en Midanchelo Sintjacoba trefzeker. De twaalfjarige Kuijt speelt sinds het seizoen 2018/19 in de jeugdopleiding van Feyenoord en hoopt in de voetsporen van zijn vader te treden.

Aidan Kuijt, die in de gloriejaren van zijn vader vaak te zien was op het veld na een gewonnen wedstrijd, begon tegen Ajax niet eens in de basis zaterdag. Toch deed hij als invaller wat zijn vader nooit heeft gedaan: een hattrick maken tegen Ajax. Door de overwinning is Feyenoord Onder 13 nog altijd foutloos in divisie 1, waar ook AZ hoge ogen gooit. Vanaf deze leeftijdscategorie spelen de junioren overigens vanaf het eerst op een groot veld met 11 tegen 11.

Kuijt junior is zeker niet de enige voetbalzoon die actief is in de jeugdopleiding van Feyenoord. Shaqueel van Persie (zoon van Robin) speelt inmiddels in Feyenoord Onder 18, terwijl Jaden Slory (zoon van Andwélé) zelfs al voor Jong Feyenoord uitkomt. In dat elftal speelt ook Noah Pusic, de zoon van assistent-trainer Mario Pusic. In Feyenoord Onder 16 speelt Matthew Amoah junior, zoon van de voormalig spits van NAC Breda. Jaden de Guzmán, zoon van Sparta-middenvelder Jonathan de Guzmán, verliet de jeugdopleiding van Feyenoord afgelopen zomer voor die van PSV. In Eindhoven speelt hij in het Onder 17-elftal.

Trainersambities
Zelf wil Kuijt graag weer aan de slag als trainer of assistent-trainer, zo liet hij afgelopen seizoen weten te gast in Goedemorgen Eredivisie. “Ik wil heel graag een nieuw avontuur aangaan. Het liefst als hoofdtrainer, maar het zou ook als assistent-coach kunnen zijn. Ik vind het vooral belangrijk om uren te maken op het veld.” Bij ADO werd de ambitieuze Katwijker in november 2022 ontslagen vanwege teleurstellende prestaties. Feyenoord-trainer Arne Slot liet Kuijt in het kampioensjaar van de Stadionclub een week meekijken in de keuken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Nou niet alleen ajax en jong ajax bakken er niks van, maar ook ajax onder 13. Waar houdt dit op!

30 september 2023 om 12:40

Ajax onder 15. Twee gespeeld, 6 punten 18 goals gemaakt. Het stipje met hoop aan de horizon haha.

30 september 2023 om 13:26

Deze leeftijdsgroep is voor de Bühne. Vanaf 16 jaar wordt het interessant. En dan halen ze bij Ajax gewoon de beste spelers weg bij de andere BVO’s die wel investeren in de lagere leeftijdscategorieën. En geef ze is ongelijk!

30 september 2023 om 13:27

Nou Mickey heel grappig. Alleen begrijp je het niet helemaal.

Je hebt O13-1 en O13-2. Feyenoord O13-1 doet het goed, Feyenoord O13-2 staat een na laatste.

In de jeugd zien we continue dit soort uitslagen. Zo won Ajax O15-2 laatst met 11-0 van Willem II en zijn ongeslagen. Klinkt dat al een stuk beter?

Maar het zegt allemaal niks, in de jeugd is men bezig de spelers beter te maken, niet bezig met hoog eindigen in de competitie.

30 september 2023 om 13:29

Behalve dat Feyenoord onder 13-2 in feite gewoon de onder 12 is. Ze spelen hierdoor veelal tegen onder 13-1 elftallen van Eredivisieploegen (een jaar ouder dus) terwijl de fysieke verschillen op die leeftijd nog enorm zijn. Ik zou bii dat team dus vooral niet teveel naar de stand kijken, want daar worden later pas de vruchten geplukt. Bij de onder 13-1 steken Feyenoord en AZ er inderdaad met kop en ouders bovenuit en zijn beiden nog zonder puntverlies.

30 september 2023 om 13:34

Wat dus alle teams doen. Talenten doorschuiven naar hogere elftallen zodat ze meer weerstand krijgen. Waardoor een hoger elftal en een lager elftal zwakker worden maar goed voor de talent ontwikkeling.

Een talentvolle linksbuiten een paar wedstijdjes als linksback opstellen voor zijn ontwikkeling. Spits als centrale verdediger opstellen zodat hij zijn tegenstanders beter snapt

Uitslagen zijn daarom niet belangrijk, het gaat om de ontwikkeling van de spelertjes. Zo staat Ajax er tenminste in, ze beoordelen haar jeugdtrainers niet op basis van de ranglijst maar op basis van de ontwikkeling van de spelertjes.

30 september 2023 om 14:03

Het was grappend bedoeld. Maar bedankt voor je uitleg.

30 september 2023 om 14:28

Maar het is niet vreemd dat de Ajax jeugd nu minder goed draait. Daar worden de systemen omgegooid en dat heeft tijd nodig...

30 september 2023 om 15:19

@Speedy AFC bedoel jij niet een linksbuiten rechtsback neer zetten??? Dan speel je soort van tegen "jezelf". Ik heb hier nooit over nagedacht maar ik vind het wel een interessante gedachte.

Mochten in deze wedstrijd alleen kinderen scoren met een bijzondere voornaam...?
Mooie overwinning voor hen! Mooi af kunnen kijken van hun helden van het eerste elftal.

30 september 2023 om 12:37

Trend die al langere tijd gaande is. Over 20 jaar zijn alle kinderen vernoemd naar Fortnite-karakters of Tiktok-influencers.

30 september 2023 om 12:45

Ben benieuwd of we over 20/30 jaar minister president Ephendrich hebben met Jeyvaingell als minister van onderwijs.

Ook vreemd dat het percentage vreemde namen zo hoog ligt in de voetbalwereld. Als je bij de SVB kijkt met populairste namen dan zie je een vrij “normale” top 100.

30 september 2023 om 12:55

Heeft denk ik ook wel wat met de randstad en vooral Rotterdam te maken. Toch enorm groot percentage mensen met een buitenlandse achtergrond.

30 september 2023 om 13:38

Heb zelf tussen mijn 10de en 17de in Amsterdam gewoond maar zo creatief als de bovengenoemde namen heb ik het niet meegemaakt. Laat staan dat je er een team van kan vormen.

Oei dat zijn nog eens cijfers. Leuk om weer een succesvolle junior te zien. Ik vind ook de namen vrij fascinerend. Livio, ephendrich, jeyvaingell en midanchelo. Straight outta Hogwarts.

30 september 2023 om 12:52

Als je het hardop uitspreekt gaat je tafel zweven

Mag ik even aandacht voor de voetbalnaam Midanchelo Sintjacoba hahahaha one to watch !!

Wat is dit nu voor nieuws?? Voor een 13-1 wedstrijd. Die mannekes voetballen voor het 1e seizoen op groot veld en hebben waarschijnlijk naast hun technisch vermogen nog weinig besef van ruimte en tactiek. Uitslagen op die leeftijd gaan vaak alle kanten op.

30 september 2023 om 15:29

Hier ben ik het totaal niet mee eens. Mijn zoon voetbalt in Jo13-2 3e klasse als je al ziet hoeveel voetbal en inzicht ik wekelijks zie daar sta je versteld van. Bij Jo13-1 (1e klasse) is dat al veel meer en dan praat je bij lange na nog niet eens over de Ajax en Feyenoord jeugd.

Feyenoord O13-1 doet het aardig goed, staan tweede. Feyenoord O13-2 doen het weer minder en staan een na laatste.

Uitslagen zijn altijd erg hoog bij deze leeftijd categorieën. Zo won Ajax O15-1 laatst nog met 11-0 van Willem II O15-1.

30 september 2023 om 14:16

En verloor O-13 volgens mij laatst niet met 13-0 van AZ? Die lichting past zich blijkbaar moeiteloos aan bij de huidige vorm van het eerste elftal;-)))

Ik sprak de namen uit van de boys die hadden gescoord en mn meubels begonnen te zweven

De voornamen van de doelpuntenmakers zijn nog lastiger te onthouden dan de gemiddelde Latijnse medische term. Leuk voor Kuijt junior dit. Benieuwd hoe hij zich ontwikkelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren