Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech helpt Marokko met knal van 40 meter aan perfecte start in WK-kwalificatie

Laatste update:

Hakim Ziyech was dinsdagavond goud waard voor de nationale ploeg van Marokko. Vanaf een meter of veertig schoot de spelmaker van Galatasaray raak, al kreeg hij daarbij wel wat hulp van de blunderende doelman van Tanzania. Marokko won zijn eerste wedstrijd in de WK-kwalificatiegroep uiteindelijk met 0-2, daar Bakari Mwamnyeto de bal na een uur in eigen doel werkte. Marokko doet zo uitstekende zaken in Groep E. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK in 2026. Groep E bestaat verder uit Niger, Zambia en Republiek Congo.

Bondscoach Walid Regragui trad met een sterk elftal aan in Dar es Salaam. Yassine Bounou verdedigde het Marokkaanse doel en zag een viermansdefensie voor zich staan: Achraf Hakimi, Romain Saïss, Nayef Aguerd en Noussair Mazraoui. Sofyan Amrabat gold vlak voor de verdediging als controleur op het middenveld.

Voor de speler van Manchester United stonden vier meer aanvallend ingestelde spelers: Ziyech, Bilal El Khannouss, Amine Harit en Amine Adli. Youssef En-Nesyri was de voorste pion van Regragui. Onder meer PSV'er Ismael Saibari moest het doen met een plek op de bank.

De wedstrijd was amper begonnen toen Marokko al een uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen. Hakimi ging achter de toegekende strafschop staan, maar schoot de bal vervolgens huizenhoog over.

Langzaam maar zeker leek het erop dat de rust zonder doelpunten zou worden bereikt, maar dat bleek niet het geval. Ziyech kreeg de bal vlak voor de middencirkel op de helft van Tanzania aangespeeld en besloot direct om voor het schot te gaan. Ziyechs poging vanaf een meter of veertig leek een houdbare bal, ware het niet dat doelman Kwesi Kawawa blunderde: 0-1.

Na een uur spelen gooide Marokko het duel in het slot. Na een vlotte combinatie stuurde Ziyech El Khannouss de diepte in. De spelmaker van KRC Genk gaf scherp voor en bereikte En-Nesyri, die de bal niet goed raakte. De spits van Sevilla had echter het geluk dat centrale verdediger Mwamnyeto de bal in zijn eigen doel werkte: 0-2.

Als Tanzania nog illusies had op een resultaat, verdwenen die halverwege de tweede helft definitief. Novatus Miroshi pakte in de 66ste minuut zijn tweede gele kaart, waarmee de zege van Marokko een kwestie van tijd werd. Dat bleek ook het geval, want gescoord zou er niet meer worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wk is gewoon binnen hoor, laat daar geen twijfel over bestaan.

21 november 2023 om 22:27

Volgens mij ga je naar de volgende ronde. Daarna heb je een knock out stage geloof ik

21 november 2023 om 22:36

Nee hoor. Dat was vroeger. Nu er 48 landen meedoen gaan de groepswinnaars direct naar hetWk. En de 4 beste nummers 2 spelen nog play offs voor de laatste plek op het intercontinale toernooi.

21 november 2023 om 22:37

nee ze zitten in een poule met zambia, niger, tanzanie, congo-brazaville en eritrea. Momenteel staan ze op de eerste plek 3 punten uit 1 wedstrijd gevolgd door zambia 3 punten uit 2 wedstrijden. De groepswinnaar kwalificeerd zich automatisch voor het wk en de beste 2e plaats van het afrikaans continent speelt als ik het goed heb een barragewedstrijd tegen een aziatisch land en kwalificeerd zich voor het wk. Nu kunnen er 9 landen meedoen uit afrika aan het wk doordat marokko de halve finale had gehaald afgelopen wk.

21 november 2023 om 22:51

Undercoverr

Ik meende dat Eritrea uitgesloten was van WK-kwalificatie?

21 november 2023 om 23:10

Klopt Zeballos, 1 land minder in de groep.

22 november 2023 om 08:50

Het klopt van die 9 landen, maar dat heeft niks te maken met de halve finale van Marokko. Die beslissing was al genomen voor het wk in Qatar.

Klinische overwinning. Hoogstaand allesbehalve. Best gek eigenlijk als je ziet wat voor op papier vaardige spelers op het veld stonden. Het blijft kennelijk toch een ding om in Afrika goed voetbal op de mat te leggen. Met deze selectie en poule is het eigenlijk onmogelijk om je niet te kwalificeren. Ben vooral benieuwd of deze selectie eindelijk een prijs gaat pakken in de vorm van de Afrika cup 2024 of 2025 in eigen land.

21 november 2023 om 22:43

juist dit soort landen daar hadden nigiria met toentertijd sterke spelers zoals amokachi en amunike moeite ze te verslaan. Dit soort landen spelen vaak met passie en hebben niks te verliezen en de spelers van nigiria of andere sterke afrikaanse landen zijn vaak bang een ernstig blessure op te lopen waardoor hun carriere word verpest. tegenwoordig bestaan er geen slechte afrikaanse landen meer vaak zijn ze fysiek sterk maar technisch slechter dan de meeste afrikaanse landen die ervaring hebben op internationaal niveau

Slecht veld, slechte scheids (veel te veel aanwezig) en te veel spelers niet in goede doen. Alsnog 3 binnenhalen is dan wel lekker. Zeker gezien Zambia punten heeft laten liggen.

@vz: jammer dat er niets op de site staat te zien over het WK -17. Al sinds het begin niet. Marokko heeft zich daar vandaag geplaatst voor de kwartfinale. Zitten toch 3 jongens uit Nederland in de selectie (2x Ajax, 1x Volendam).

Wat een geweldenaar die Nordin Amrabat
Buitenspeler, spits, back en nu als controleur.
Binnenkort maar als keeper?









Ik weet dat het Sofyan was, maar er staat Nordin in de tekst -.-‘

Kan iemand mij vertellen wanneer je in Afrika geplaatst bent voor het WK? Nu dat er 48 landen gaan meedoen moet het makkelijker worden neem ik aan.

21 november 2023 om 22:37

Alle groepswinnaars plaatsen zich.

21 november 2023 om 23:08

Thanks en 4 beste nummers 2 spelen play offs las ik net.

21 november 2023 om 23:24

Jonnyquest De groepswinnaar kwalificeerd zich automatisch voor het wk en de beste 2e plaats van het afrikaans continent speelt als ik het goed heb een barragewedstrijd tegen een aziatisch land en kwalificeerd zich voor het wk. Nu kunnen er 9 landen meedoen uit afrika aan het wk doordat marokko de halve finale had gehaald afgelopen wk.

21 november 2023 om 23:49

Hoezo kunnen er nu 9 door marokko?hiervoor was het 5 maar doordat er 48 landen meedoen,heeft afrika er een paar bij gekregen toch?

Heel blij dat mijn land heeft gewonnen.

Wat is die Ziyech toch ook een geweldenaar zeg, helemaal opgeleefd bij Galatasaray ook het is hem zwaar gegund.

Ook Hakimi wat een top rechtsback is het toch de beste rechtsback ter wereld is hij. Had hem graag bij Barca gezien een paar jaar geleden.

21 november 2023 om 23:13

Je zou hem eigenlijk moeten wisselen, hoe haal je het in je hoofd om vanaf daar te schieten. Laat die keeper hem nog gaan ook.

21 november 2023 om 23:46

@Chuck01

Hahaha ik snap je wel hoor, wat een wereldgoal is het toch ook gewoon Messi achtig bijna als je het mij vraagt.

22 november 2023 om 10:12

Ja met zo'n curve en een stuit net voor de keeper. Raakt hem precies goed. Zijn er niet veel die dat kunnen.

Die keeper van Tanzania wilde ook dat Hakim scoorde. Wat een niveau..

22 november 2023 om 08:53

Ja wat een niveau… halve finalist van een wk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren