Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: ‘Fantastisch om het zo af te sluiten’

Laatste update:

Bij PSV stond maandag 6 mei in het teken van de viering van de 25ste landstitel uit de clubgeschiedenis. Voorafgaand aan de huldiging van de Eindhovenaren op het Stadhuisplein zinspeelde Ramalho echter op een vertrek.

De Braziliaanse centrumverdediger beschikt bij PSV over een aflopend contract. Hij kan bijtekenen, maar leek al een voorschot te nemen op een afscheid. “Het is fantastisch om mijn periode van drie jaar hier zo af te sluiten”, gaf Ramalho aan tegenover De Telegraaf

“Het is mijn laatste jaar hier”, voegde hij daaraan toe. “ Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ben heel gelukkig dat het eindelijk is gelukt om dit te bereiken met PSV. Dit team hoort aan de top.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ramalho liet in het midden hoe groot de kans is dat hij toch nog gaat bijtekenen. “Ik ben heel gelukkig dat het management met me door wil. Dat zie ik als een erkenning voor wat ik heb gepresteerd de afgelopen jaren. PSV is een van de opties. Maar het belangrijkste is dat ik wil blijven bij een club of wil gaan naar een club die me ook echt wil.”

“Ik zal altijd alles geven voor de club waar ik voor speel en dan wil ik de waardering daarvoor ook voor de volle honderd procent voelen. Dat zal de doorslag geven op het moment dat ik besluit of ik bij PSV zal blijven of naar een andere club zal gaan.”

Ramalho, wiens contract via de gebruikelijke weg op 1 april formeel is opgezegd, kan volgens clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ‘op nieuwe voorwaarden’ bijtekenen bij PSV. “Betrouwbare bronnen rond Ramalho bevestigen dat PSV door wil met de 32-jarige Braziliaan, die dit seizoen gewoon basisspeler bij PSV was.”

“PSV vindt de Braziliaan van groot belang door zijn leidende rol in de spelersgroep, maar vooral ook als eventuele back up of concurrent voor een nieuweling in de toekomst”, weet Elfrink. Volgens de journalist gaat PSV vanwege het naderende vertrek van huurling Armel Bella-Kotchap zeer waarschijnlijk de transfermarkt op voor een centrale verdediger en is Jeremiah St. Juste van Sporting Portugal de topkandidaat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat de vlag uitgaat als bekend wordt dat Ramalho weggaat. Ik ken veel psv mensen en allemaal vinden ze dit zo’n kneus.

7 mei 2024 om 08:04

Ik ken er ook veel en die waarderen hem als mens en speler. Ieder van hen, inclusief mezelf, vindt dat psv een betere speler voor zijn positie zou moeten halen, maar weg hoeft hij daarmee niet.

Niemand vind hem een kneus

7 mei 2024 om 08:09

Ramalho kost teveel salaris en is onbetrouwbaar. Telkens dat verongelijkte gedoe ook als hij word gewisseld terwijl hij dondersgoed weet dat hij de zwakste is bij psv. Wilt psv doorgroeien dan zullen ze afscheid moeten nemen van deze onbetrouwbare onruststoker achterin

7 mei 2024 om 08:17

Ook ik als PSVer waardeer hem zeer. Ja hij maakt fouten, en toch vind ik hem altijd een goede uitstraling hebben, en zeker in de eredivisie is er niets mis met hem. Strooit ook nog eens met fijne passes naar voren en is een gevaar bij corners. Speelde overigens ook Europees een prachtwedstrijd tegen, ik dacht, Sevilla.

Psvers die hem een kneus noemen ken ik ook niet. Ik hoop dat hij bijtekent, is een perfecte back up en kan makkelijk zn wedstrijden in de eredivisie spelen.

7 mei 2024 om 08:19

Stoken? Niet gezien. Teleurstellingen wel, wat logisch is als je wordt gewisseld. Heb je Veerman en Til gezien als zij worden gewisseld? Hetzelfde. Of Lozano.

Ramalho is betrouwbaar gebleken afgelopen seizoen in het overgrote deel van de eredivisie duels. Maar hij is de ondergrens van wat we zouden willen bij psv. En dat is helemaal geen schande voor hem.

7 mei 2024 om 14:46

Ik denk dat hij bedoelt dat Ramalho voor onrust zorgt achterin bij PSV. Niet dat hij bewust stookt.

7 mei 2024 om 17:49

Ik denk dat ze niet te vroeg moeten juichen. In elk ander seizoen hoop je dat ze voor die rol kunnen door selecteren. Maar er dreigt een behoorlijke leegloop als ze niet op passen. Specifiek voor die rol zal naast Ramalho ook Bella-Kotchap weer vertrekken. Dest en Tillman zijn gehuurd (en mocht PSV die koop optie lichten denk ik dat Bayern de terugkoop/ontbindings clausule licht). Dan heb je met o.a. Boscagli, Benitez, Teze, Mauro Junior een groep met nog maar een eenjarig contract, die zullen ze ook niet allemaal transfer vrij de deur uit willen laten lopen. Veerman heeft al laten doorschemeren een stap te willen maken, aan Bakayoko wordt al een paar jaar tijdens elk window getrokken en Lozano mag daarnaast kennelijk ook vertrekken. Dat is de halve basis en een deel van de "vaste" invallers.

Als je dan met St. Juste komt als top kandidaat weet ik niet of dat een stap is om de kwaliteit op hetzelfde niveau te houden als het afgelopen seizoen. De afgelopen jaren is hij blessure gevoelig, en ook fit niet altijd zeker geweest van een basis plaats. Het lijkt me nog niet direct een reden tot juichen in ieder geval. Ik zou vooral hopen dat het merendeel van die spelers hierboven toch blijven en dan op 1 september juichen als blijkt dat St. Juste de vervanger is van Bella-Kotchap en ze Ramalho hebben weten te houden als backup.

Toen St Juste verleden jaar als target van Ajax werd genoemd, was de wereld te klein.
Nu wordt die bij PSV genoemd.

7 mei 2024 om 08:55

Als ik me niet vergis waren er ook concrete signalen dat hij bij PSV in de picture stond?

7 mei 2024 om 11:49

Dat zou best kunnen, ik refereer eraan dat velen hem niet goed genoeg vonden.

Telegraaf, 14 juli 2023:

Dusan Tadic stuurt aan op een vertrek bij Ajax, zo onthulde Voetbal International vrijdagmiddag. De reden voor de vertrekwens van de aanvoerder van de Amsterdammers ligt volgens Mike Verweij bij het aankoopbeleid van de club. Volgens de clubwatcher van De Telegraaf waren de geruchten omtrent Jeremiah St. Juste en Sepp van den Berg, die genoemd werden als mogelijke vervangers van Jurriã«n Timber, voor Tadic ‘de druppel die de emmer deed overlopen’.

7 mei 2024 om 11:56

St. Juste zou bij zowel Ajax en PSV in de basis staan! Maar waarom zou hij weggaan bij Sporting? PSV is gelijkwaardig en over Ajax hoeven we het niet te hebben!

8 mei 2024 om 13:59

Wellicht om in beeld te komen bij oranje. Koeman kijkt niet verder dan de grens.

Ik vind voor zijn inspeelpass naar voren meer dan prima, maar komt in de topwedstrijden echt te kort. Prima als back up, maar als hij nog gegarandeerd basisspeler wil zijn, dan is een vertrek idd het beste. St. Juste?, erg snel, verder weet ik het niet. Hopelijk blijft Boscagli in ieder geval en ik verwacht dat we ook op zoek moeten naar een rechtsback, wat ik niet per se heel erg vind.

St Juste is vaker geblesseerd dan Bella Kotchap 😂

Ik ben benieuwd welke club interesse heeft in hem. Gezien zijn leeftijd zal het wel een van zijn laatste transfers zijn.

Hij verdiende een salaris dat totaal niet bij zijn kwaliteit of beoogde nieuwe rol paste. In het nieuw voorstel zit een salarisverlaging en zal zijn rol van betekenis in de basis ook kleiner worden. Die is dus weg en daar heb ik gemengde gevoelens bij. Brands en co. blinken niet uit in het vinden van uitstekende centrale verdedigers. Verder kon je van Ramalho tenminste zeggen dat hij altijd fit was en je in 80% van de Eredivisiewedstrijden prima met hem voor de dag kan komen. Dus jammer dat hij niet voor een lagere salaris wilde blijven en hopen dat we een, fitte niet-huurspeler vinden waar we mee vooruit gaan.

7 mei 2024 om 08:56

Ik snap inderdaad goed dat ze hem wel een voorstel hebben gedaan, want wat je zegt op de huidige manier kon het niet meer. We hebben praktisch met 1.5 basisspeler op de CV positie gespeeld de afgelopen jaren. Ramalho die omstreden is en Boscagli die uit een lange blessure kwam. Het wordt tijd dat ze nou eens een echte powerhouse halen en durven te investeren op die positie.

7 mei 2024 om 09:02

Ik ben er niet gerust op maar laat mij graag verassen. Rekik vond ik op zich prima. En Moreno was een topper. Maar verder hebben we weinig bijzonders gehad de afgelopen jaren. Nu lees ik de naam St Juste overal. Die heeft dit seizoen 14 wedstrijden gemist door 2 blessures en vorig seizoen 26 wedstrijden gemist door meerdere blessures. Die moet vanwege zijn kwakkelende fysieke gesteldheid nooit op een lijstje staan. Over Sandler kunnen we eigenlijk hetzelfde zeggen.

7 mei 2024 om 09:45

Sinds het debacle met Baumgartl zijn ze toch wat angstig geworden op die positie lijkt het.. Man wat ga je toch terug verlangen naar eerdere verdedigers als Moreno en zelfs in mindere mate rekik als je dat vergelijkt met de afgelopen jaren. Terwijl we toendertijd alles langs de standaard van Alex de tank hielden haha.

Het verhaal st. Juste klinkt ook niet zo heel goed als ik jouw cijfers zie. Weet wel dat ze druk bezig waren met Zeno Debast vorig jaar, is dat de 'verlosser'? In ieder geval stabiel qua minuten (3260 over 37 wedstrijden tot dusver).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren