Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zeven Marokkanen genomineerd voor eretitel Afrikaans Speler van het Jaar

Laatste update:

Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat, Mohammed Kudus en Ibrahim Sangaré zijn vier van de dertig kanshebbers om met de prijs voor Afrikaans Speler van het Jaar aan de haal te gaan. Naast de vier voormalig Eredivisionisten maken ook spelers als Victor Osimhen, Achraf Hakimi en Yassine Bounou kans op de prestigieuze eretitel. Marokko levert liefst zeven kanshebbers af.

Marokko kende tijdens het afgelopen WK in Qatar een droomtoernooi. De Leeuwen van de Atlas reikten tot de halve finale, waarin Frankrijk uiteindelijk te sterk bleek (2-0). Het was de eerste keer dat een Afrikaans land zich bij de beste vier ploegen van een WK schaarde en dat is terug te zien in het aantal genomineerden uit dat land.

Naast Ziyech, Amrabat, Hakimi en Bounou maken ook Youssef En-Nesyri, Azzedine Ounahi en Yahya Jabrane kans om tot beste voetballer van Afrika te worden uitgeroepen. Laatstgenoemde kwam op het WK, verdeeld over twee wedstrijden, slechts vijftien minuten in actie. Wel is de defensieve middenvelder een van de sterspelers van Wydad Casablanca. Met zeven van de dertig genomineerden levert Marokko procentueel gezien veruit de meeste spelers.

Namens Ivoorkust zijn Seko Fofana en dus Sangaré genomineerd. Eerstgenoemde was vorig seizoen de motor op het middenveld van RC Lens, dat op slechts één punt van kampioen Paris Saint-Germain tweede werd in de Ligue 1. Sangaré toonde zich een van de sterkhouders bij PSV, voordat hij Eindhoven afgelopen zomer verliet voor een avontuur bij Nottingham Forest. In januari werd Sangaré al uitgeroepen tot Ivoriaans Speler van het Jaar.

Net als Ivoorkust levert ook Ghana twee genomineerden af: Thomas Partey en Kudus. Partey was vorig seizoen een dragende kracht bij Arsenal, terwijl Kudus één van de weinige lichtpuntjes bij Ajax was. De aanvaller annex middenvelder besloot Amsterdam afgelopen zomer te verlaten voor een dienstverband in de Premier League bij Conference League-houder West Ham United.

Mohamed Salah is misschien wel de grootste naam die terug te vinden is in de lijst van genomineerden. De sterspeler van Egypte én Liverpool wordt vergezeld door drie landgenoten: Mahmoud Abdel Moneim, Mohamed Abdelmonem en Mohamed El Shenawy. Osimhen, de enige genomineerde Nigeriaan, lijkt op voorhand één van de favorieten om met de prijs aan de haal te gaan. De spits was vorig seizoen niet te houden en leverde een groot aandeel in de eerste landstitel van Napoli sinds 1990.

Alle dertig kanshebbers:
Ramy Bensebaini (Algerije/Borussia Dortmund)
Riyad Mahrez (Algerije/Al-Ahli)
Edmond Tapsoba (Burkina Faso/Bayer Leverkusen)
André-Frank Zambo Anguissa (Kameroen/Napoli)
Vincent Aboubakar (Kameroen/Besiktas)
Ibrahim Sangaré (Ivoorkust/Nottingham Forest)
Seko Fofana (Ivoorkust/Al-Nassr)
Chancel Mbemba (DR Congo/Olympique Marseille)
Fiston Mayele (DR Congo/Pyramids FC)
Mohamed Salah (Egypte/Liverpool)
Mohamed Abdelmonem (Egypte/El Ahly Cairo)
Mahmoud Abdel Moneim (Egypte/El Ahly Cairo)
Mohamed El Shenawy (Egypte/El Ahly Cairo)
Mohammed Kudus (Ghana/West Ham United)
Thomas Partey (Ghana/Arsenal)
Serhou Guirassy (Guinee/VfB Stuttgart)
Yves Bissouma (Mali/Tottenham Hotspur)
Achraf Hakimi (Marokko/Paris Saint-Germain)
Azzedine Ounahi (Marokko/Olympique Marseille)
Hakim Ziyech (Marokko/Galatasaray)
Sofyan Amrabat (Marokko/Manchester United)
Yahya Jabrane (Marokko/Wydad Casablanca)
Yassine Bounou (Marokko/Al-Hilal)
Youssef En-Nesyri (Marokko/Sevilla)
Peter Shalulile (Namibië/Mamelodi Sundowns)
Victor Osimhen (Nigeria/Napoli)
Sadio Mané (Senegal/Al-Nassr)
Pepe Matar Sarr (Senegal/Tottenham Hotspur)
Percy Tau (Zuid-Afrika/El Ahly Cairo)
Mohamed Ali Ben Romdhane (Tunesië/Ferencváros)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Salah lijkt me ondanks dat Osimhen een geweldig jaar had. Salah is Salah, misschien wel de beste Afrikaanse voetballer ooit. Al dingen daar meer geweldenaren naar met Drogba, Eto'o, Yaya Toure, Weah en ik vergeet er vast nog een hoop.

1 november 2023 om 19:01

Weah heeft als enige Afrikaan een ballon d’or. Dat maakt Weah automatisch de beste Afrikaanse voetballer ooit.

1 november 2023 om 19:12

Tja zo werkt het niet natuurlijk. Bij de Ballon d'or gaat erom wie in een kalenderjaar de beste was en als er simpelweg niet zoveel goede spelers zijn in een kalenderjaar kan een mindere voetballer hem wel winnen. De Ballon d'or van Weah zou je al omstreden kunnen noemen omdat heel veel mensen destijds zeiden dat Litmanen hem zou moeten krijgen, maar zelfs als dat terecht was was Litmanen destijds de grootste concurrent van Weah.
Salah heeft in zijn topjaren Messi en Ronaldo vlak na hun prime gehad als concurrenten, dat is wel even andere koek.

Als Salah in '95 had gespeeld zoals in zijn beste seizoenen met bijbehorende statistieken had hij de Ballon d'or waarschijnlijk met twee vingers in de neus gewonnen, hoe goed en compleet Weah ook was.

1 november 2023 om 19:29

Ballon d'or is toch helemaal geen graadmeter. Het is een moment opnamen van een jaar. En vooral een populariteits prijs.

1 november 2023 om 20:52

Ballon d’or is een populariteitsverkiezing.

Voor mij is het Ounahi. De revelatie van het wk.

Voor mij is dat zeker Osimhen, die heeft echt een bizar goed jaar gehad met Napoli en de titel gewonnen.
Ounahi of Amrabat zou ik ook begrijpen dat waren de beste spelers van Marokko (bounou ook) en hebben een unieke prestatie geleverd, Fiorentina heeft ook de conference league finale gehaald dus dat zal zeker mee tellen.

1 november 2023 om 19:16

Ik denk dat ze net zoals bij de Ballon d'or het het WK heel zwaar gaan laten wegen, en dan zal het wel een Marokkaanse speler worden, hoewel ik puur op individuele seizoenen ook Osimhen of Peter Shalulile zou zeggen als ik dit lijstje zo bekijk.

Dan zouden Ounahi of Amrabat inderdaad goeden kunnen zijn, al vind ik Bono dan ook wel een goede keuze. Die was mede door die strafschoppenseries bijna net zo belangrijk voor Marokko én die heeft als kers op de taart ook nog eens een geweldig clubseizoen gedraaid en er mede voor gezorgd dat Sevilla de Europa League won; al winnen keepers hem niet zo snel natuurlijk

Bounou enige logische winnaar.
Fantasisch wk gespeeld. Marokko er door heen gesleept met cruciale reddingen tegen Kroatie , Spanje en Portugal. Fantastisch in de penalty shootout tegen Spanje

Daarnaast ook de Europa league gewonnen met Sevilla en ook 2 penalties gestopt in de finale tegen Roma.
Daarnaast veel mooie reddingen gezien van deze man in de liga en el

Wat kun je als keeper nog meer doen?

1 november 2023 om 23:15

Presteren in de CL misschien? Napoli sinds jaren weer kampioen en heel leuk gevoetbald in de CL. Voor mij is Osimhen de winnaar.

2 november 2023 om 10:23

Nogal kort door de bocht, voor mij is Oshimen de enige logische winnaar. Maar enfin, voor de gouden bal vond ik Messi de verdiende winnaar, dus die logica strookt natuurlijk niet helemaal met elkaar haha. Ik moet denk ik kiezen tussen óf Messi en Bounou/amrabat, óf Haaland en Oshimen.

als wk weer net zo zwaar gaat tellen als bij ballon d'or dan denk ik bounou.
wat mij betreft mag osimhen de prijs krijgen. heeft napoli naar de titel geschoten, wat ze al een hele lange tijd niet was gelukt.

Als je als Afrikaans land de HALVE FINALE (!!) van het WK hebt gehaald dan staat het wel redelijk vast dat een speler uit de selectie van Marokko de titel van ‘Afrikaans speler van het jaar’ wint, en terecht!!

Bouno moet deze winnen
Is ook als hoogte geëindigd maandag bij de ballon do r
3 geworden bij de beste keeper van de wereld al had hij de meeste stemmen wat bizar was zie ook het artikel van voetbal international van vandaag
En 13de geworden bij de ballon d or .
Geweldig jaar gehad met vele hoogtepunten.
2de Oshimen

Als ik me Marokkaanse bril af moest doen dan moet het Osimhen zijn die ramde ze vorig jaar allemaal der in cl en in de eigen competitie. Toch een dilemma voor mij hoor Bono of Osimhen… Mensen die Ounahi en Amrabat zeggen kom op man🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren