Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zagallo, Braziliaans icoon met meeste WK-titels, op 92-jarige leeftijd overleden

Laatste update:

Mário Zagallo is vrijdag op 92-jarige leeftijd overleden. Zagallo was de eerste persoon die het WK voetbal won als speler én trainer. Hij is de enige man met vier wereldtitels achter zijn naam en was daarmee betrokken bij tachtig procent (in totaal vijf) van de Braziliaanse eindzeges.

Als voorhoedespeler speelde Zagallo voor Flamengo en Botafogo. De Professor maakte deel uit van het legendarische elftal van Brazilië dat in 1958 en 1962 wereldkampioen werd. In totaal speelde Zagallo 33 interlands voor de Seleção, waarin hij goed was voor 5 doelpunten.

Als trainer en bondscoach was Zagallo misschien wel nog groter. In 1970 leidde hij Brazilië als keuzeheer naar de derde wereldtitel. Bij de vierde wereldtitel van de Goddelijke Kanaries, in 1994, was Zagallo assistent-bondscoach onder Carlos Alberto Parreira. Onofficieel was hij ook betrokken bij de laatste wereldtitel van Brazilië in 2002. Zagallo was destijds adviseur van Luiz Felipe Scolari.

Brazilië rouwt om de dood van Zagallo, die tijdens zijn spelers- en trainerscarrière nooit actief was in Europa. Wel heeft hij gewerkt als bondscoach van landen als Koeweit, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Verder was hij kortstondig clubtrainer van Al-Hilal, maar zijn hart lag toch vooral bij het Braziliaanse voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De coach van misschien wel het mooiste elftal ooit, Brazilië 1970. Wat een team was dat. RIP Zagallo.

7 januari 2024 om 00:59

vind het wel raar dat zo nooit hebben benoemd dat hij van Libanees afkomst is en claudio Ibrahim branco van Syrische afkomst die roberto Carlos verving in 1994 die ook een een mooie vrije trap had

Voor de meeste van ons was dit voor ons tijdperk maar desalniettemin Brazilië heeft in het verleden altijd wel grootse voetballers gehad en dit is er waarschijnlijk een van, rip

In 1970 was hij geen voorhoede speler, maar DE architect op het middenveld. Hij had een groot probleem
hij was kaal en de zon was niet te harden voor hem. Man o man wat kon ik genoeten van zijn spel
De trainer vond geen plek zeker voor hem voorin met Totstao Pele Rivellinho en Jairzinho
Zelden, misschien wel nooit zo een fantastische strateeg gezien

6 januari 2024 om 18:24

Nee Cas, in 1970 was hij de trainer, hij speelde zelf niet.

6 januari 2024 om 18:33

weet je dat 100% zeker? Was het dan 1966? Zou ook kunnen
Maar Tostao laat me twijfelen want ik dacht dat die in 1970 balde.
Maar kje zal wel gelijk hebben
Tx

Jammer dat alle spelers van mijn tijd nu weg lijken te vallen. Sommigen al vroeg zien gaan. En van dat 1958 team echt genoten, voor mij misschien wel het beste team ooit. Ookal kwam het team van 1970 ook dichtbij.

Wat een legende is dit , en hij hield zoveel van zijn jongens Ronaldo , Roberto Carlos etc. voor hem was Ronaldo als een zoon , het beste van het beste en daar het beste van .

Brazil 1970, Team Of The Century als ik me niet vergis. Heb er nog een shirt van liggen met opdruk. We worden oud.

6 januari 2024 om 18:26

Het beste nationale team ooit, daar komt geen enkel ander land bij in de buurt. Zagalo wist het ook tot een geweldige voetbalmachine te smeden. We worden echt oud Lionpa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren