Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yassin Ayoub: ‘Ziyech is als persoon echt ijskoud, maar hij is nog erger!'

Laatste update:

Marokko heeft dinsdag de kwartfinale van het WK bereikt ten koste van Spanje. Na een doelpuntloze wedstrijd, inclusief verlenging, trokken de Marokkanen bij de penalty’s aan het langste eind (3-0). Voor het programma Leeuwen bekijkt en bespreekt Voetbalzone samen met twee oud-voetballers de WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwen en de Marokkaanse Leeuwen van de Atlas. Voor Marokko - Spanje namen Ali Boussaboun en Yassin Ayoub plaats in de analistenstoel. Na de wedstrijd tafelden zij met gastheer Justus Dingemanse nog eens na over alle zaken rond de vierde wedstrijd van het Marokkaanse elftal.

Marokko voegt zich met de zege bij een illuster rijtje. Alleen Kameroen (1990), Senegal (2002) en Ghana (2010) bereikten eerder als Afrikaans land de kwartfinales van een WK. Dat deden de Leeuwen van de Atlas door middel van hun eerste strafschoppenserie ooit op een editie van het globale eindtoernooi. De Noord-Afrikanen namen de penalty’s met verve, zagen de analisten. “Ziyech is een ijskoud persoon, maar Hakimi...”, zegt Ayoub nog enigszins verbijsterd. “Die was écht ijskoud. Wat gaat er in je hoofd om een penalty zo te nemen? Dan heb je écht, écht lef!” doelt hij op de beslissende panenka van de rechtsback.

De shootout werd met pijn en moeite bereikt. Boussaboun zag Spanje het uiteindelijk op karakter afleggen tegen Marokko. “Spanje heeft verloren van een collectief. Een ploeg die letterlijk bereid is om te sterven op het veld”, legt hij uit. “Ik heb iedere wedstrijd van Marokko gezien. Ik zag nog geen een keer een onderonsje tussen spelers, dat ze elkaar iets verwijten. Dít is een ploeg. De droom van elke trainer. Als je dat kan creëren... Dat is nog belangrijker dan het voetballende gedeelte. Als dat niet oké is, kun je voetballen tot je een ons weegt, maar dan ga je het niet redden. Echt heel bijzonder om te zien.”

“Ze hebben bijna een perfecte wedstrijd gespeeld. Iedereen zakt in tegen Spanje. Die hebben maar één honderd procent kans gehad. De beste kansen waren voor Marokko”, vervolgt Boussaboun. Zijn mede-analist noemt één specifieke talisman van het team. “Sofyan Amrabat is een voorbeeld van hoe Marokko aan het spelen is dit WK. Een voorbeeld waar iedereen in meegaat.” Daarin viel ook Azzedine Ounahi positief op. De middenvelder kreeg de afgelopen wedstrijden veelvuldig kritiek van Boussaboun, maar krijgt nu complimenten van de oud-aanvaller. “Hij moet het niet van het werken hebben, maar de kritiek was dat hij te veel balverlies leed. Vandaag deed hij het heel goed en heeft hij een dikke 8 verdiend.”

Yassin Ayoub en Ali Boussaboun aan tafel bij Justus Dingemanse in Leeuwen

Ook Sofiane Boufal bewees de analisten het tegendeel. De vleugelspeler werd in de openingsfase nog beticht van een ‘tekort aan rendement’. Uiteindelijk kwamen slechts veertig procent van zijn passes aan, maar dribbelde hij wel zes van de acht keer zijn man voorbij. Meer dan wie dan ook op het veld. “Hij was fantastisch”, zegt Boussaboun, die daarna verwijst naar een stijlvolle schijnbeweging van de dribbelaar aan de zijlijn. “Llorente staat nog steeds bij het reclamebord.” Daarnaast zagen de gasten ook een opvallende naam in de basis. Selim Amallah keerde terug ten faveure van Abdelhamid Sabiri. “Ik had Sabiri in de basis gezet, maar de winnende trainer heeft altijd gelijk.”

Bondscoach Walid Regragui staat pas sinds september aan het roer bij Marokko. Hij krijgt dan ook alle lof voor de wijze waarop de Noord-Afrikanen voor de dag komen. “Als je ziet hoe taakbewust zij spelen, 120 minuten lang. Dat is zo moeilijk”, analyseert Ayoub. “Is dat anti-voetbal? I don’t care. Ze zullen zeggen: ‘Het was op een lelijke manier’. Je moet winnen. Daar gaat het om.” Ook Boussaboun looft de succesvolle leidsman. “Hij gelooft in positiviteit: als iemand niet goed speelt, haal hem niet naar beneden. We moeten het met elkaar doen.” Ayoub vult aan. “Dat zie je ook met die spits (Walid Cheddira, red.) die die kans mist. Maakt niet uit, ga door”, herleeft hij het moment, waarna Ayoub toegeeft dat hij zelf minder genuanceerd reageerde. “Als supporter scheld je hem helemaal de tering in.”

Maar, zo taakgericht als Marokko was, moeten ook de enthousiaste analisten een kritische blik werpen voordat Marokko het tegen Portugal opneemt in de kwartfinale. “De volgende stap is dat ze het beter aan de bal gaan doen. Dat scheelt je energie”, zegt Boussaboun, die eveneens wijst naar de personele problemen. Sofyan Amrabat speelde met een verdovende spuit in zijn rug en verdedigend duo Nayef Aguerd en Romain Saïss blesseerden zich tegen Spanje. “De breedte baart mij zorgen. Kan Marokko dit opvangen met de jongens achter deze spelers? Vooropgesteld: dit is al een geslaagd WK. We hebben geschiedenis geschreven, maar we moeten niet blind zijn voor de realiteit. Marokko zit erdoorheen.”

Kan Marokko ook Portugal verslaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Spannend pot, alleen helaas zal Portugal maatje te groot zijn. Elftal daar klopt gewoon. Amper zwakke plekken.

Zie ze ook als kampioen. Althans had op werk dit zo gevuld. Kijken of uitkomt

6 december 2022 om 23:54

Ja dit gaat opbreken idd. Portugal heeft een bizarre breedte. Leao, Vitinha komen er even in en noem maar op. Marokko's kwaliteit met deze tactiek ligt echt bij de keeper Bono, centrale duo en Amrabat ervoor. 3 daarvan hebben pijntjes en wellicht nog erger. Dan heb je echt meteen een giga probleem. Jammer maar ben bang dat Portugal te veel zal zijn maar hoe dan ook geweldige prestatie van deze warriors. 👍

6 december 2022 om 23:57

Hakimi is idd ijskoud wat een zelfvertouwen!! Pure wereldtop dit. Onze absolute ster.

En Boussaboun de clown. Zit hele tijd ounahi te beledigen terwijl hij er zelf niks van bakt. En het leuke is dat mensen met echte voetbalkennis zoals de coach van spanje zei: wie is die n.8 van marokko wat is hij goed zeg. dag boussabon ga lekker slapen.

7 december 2022 om 00:14

Socio

Ja man is gewoon niet normaal wat ze aan spelers hebben lopen. Gewoon 3(!) van machine Man City.

Kunnen verdedigen, aanvallen.

Enige zwakke punt zou denk ik dr keeper zijn.

Zie Portugal ook Frankrijk afstraffen.

7 december 2022 om 10:07

Portugal maatje te groot? Op basis van wat is Portugal een maatje te groot? De selecties verschillen amper buiten Bernardo Silva en Felix. We hebben een betere defensie dan Portugal en de aanval is gelijkwaardig. Vind Spanje eerlijk gezegd veel betere spelers hebben dan Portugal en een veel lastigere tegenstander.

7 december 2022 om 11:29




@ontspannenrust

Heb jij het nou over marokko? Dat centrale duo van Marokko speelt niet eens in de Europese subtop. En hoezo is de aanval gelijkwaardig? Boufal speelt voor Angers en sukkelt onderaan in Frankrijk,En-Nesyri is een leuke spits voor Sevilla, maar dit seizoen ookal 0 goals in de La Liga. En Ziyech is een wisselspeler bij Chelsea. Portugal heeft op iedere positie wereldklasse spelers, je gaat toch niet nu al naast je schoenen lopen?

Portugal kan Leao en Vitinha en zelfs Cristiano erin brengen, wie kan Marokko in brengen? Spelers van Wydad?



7 december 2022 om 11:35

Nu laat je de wens vader zijn van de gedachte. Portugal is echt veel beter dan Spanje momenteel. Ik gun jullie van harte nog een stunt, maar deze kluif wordt zwaarder dan die van gisteren.

7 december 2022 om 12:27

Besiktas en West Ham United geen Europese subtop? Besiktas oke, maar Aguerd heeft gewoon een transfer van 40m gemaakt😂

7 december 2022 om 12:28

Aguerd is voor 40 miljoen naar West Ham gegaan en dit is zijn plafond niet. Bono won de Zamora trofee als beste keeper van Spanje vorig seizoen, Mazraoui speelt bij Bayern München en Hakimi PSG. Bovendien heeft Saiss 8 jaar in de Premier League gespeeld bij Wolves en wordt Amrabat door vele kanalen genoemd als beste stofzuiger van de planeet. Portugal heeft een bredere selectie maar qua basismateriaal vind ik ze amper van elkaar verschillen. Bovendien weten we allemaal wat een klasbak Ziyech is en dat hij niet speelt bij Chelsea doet niks af van zijn kwaliteiten. FIFA Ranking verschillen ze ook amper Portugal is 9e en Marokko 14e op dit moment. 8 jaar terug zou ik je gelijk geven dat Portugal veel beter is maar op dit moment amper een verschil.

7 december 2022 om 12:32

@ontspannenrust: Dit is toch niet serieus? Ik vind, zeker in de breedte, Portugal het beste team hebben dat meedoet. Ik heb hen in mijn prono's van tevoren ook al als winnaar voorspeld (en Argentiniã« 1x, want een beetje hoop moet je ook hebben). Dit heb ik gedaan, omdat ik denk dat zij het meest compleet zijn. Achterin zijn zij natuurlijk ook vele malen beter dan Marokko (ruben Diaz en Cancelo alleen al). Middenveld en aanval zijn subliem. Alleen Bonou zou keepen bij Portugal denk ik.. En Hakimi strijden met Cancelo. Voor de rest? Wellicht Amrabat als bijtertje, voor de rest zouden de spelers van Marokko niet eens worden opgeroepen voor Portugal. Wat geen schande is natuurlijk. Het is echt een heerlijk elftal.

Hopelijk kan jullie coach weer stunten. Althans: Dat hoop ik voor de meeste fans. De kleine jochies die vernielen en plunderen gun ik een kansloze aftocht...

7 december 2022 om 12:34

@HZ7-22

Europese suptop zie ik als Benfica, Ajax, Napoli, Porto etc en zeker geen West-Ham nee. Wat presteert West-Ham precies?

7 december 2022 om 12:40


@ontspannenrust

Aguerd is voor 40 miljoen getransfereerd so what? Je weet zelf voor hoeveel miljoenen de Portugeze elke zomer worden gekocht. Benfica en Porto verkopen jaarlijks hun spelers met hele grote winsten. Jij vind ze qua basismateriaal weinig verschillen omdat je dit subjectief bekijkt. Je noemt spelers op die niet in de top voetballen behalve Hakimi en Mazraoui, dat doe ik wel. Het lijkt me dat Ziyech niet zomaar op de bank zit toch? Bij Chelsea raakt hij geen pepernoot. Of vind je dat hij daar goed speelt? En de Fifa ranking erbij halen..... kom nou dat zegt al helemaal niks. Belgie staat al 4 jaar op nummer 2 en die winnen nooit wat.

Laten we eerlijk wezen, voor het WK had je niet eens verwacht dat Marokko de groepsfase zou halen, en nu zit je op voetbalzone te verkondigen dat Portugal en Marokko niet veel verschillen.

7 december 2022 om 14:56

Portugal is voor mij zwaar favoriet. Ik hoop dat marokko kan stunten, maar dit zal heel heel heel lastig gaan. Portugal heeft voor mij beste selectie van allemaal. Finale wordt waarschijnlijk Brazilië VS Portugal..maar stiekem hoop ik op marokko

7 december 2022 om 18:51

Haha ik ga stuk. Wauw. 😂😂🙈🤭

7 december 2022 om 00:20

Alle landen waren een maatje te groot voor Marokko.. wordt weer een wedstrijd opzich

7 december 2022 om 00:50

Niemand vond Canada een maatje te groot. Al lieten ze Marokko uiteindelijk wel 45 minuten achter de bal aanlopen.

7 december 2022 om 01:03

Als.je Spanje aan de kant zet dan is niet meer ye groot en kan je van iedereen winnen

7 december 2022 om 08:51

Dit Spanje stelt naar mijn idee niet veel voor, kunnen prima ballen tot aan de 16 maar dan houdt het wel op.. Portugal heeft veel meer scoren vermogen en dat is iets wat Marokko dan weer totaal niet heeft, het is voor Marokko te hopen dat het lang 0-0 blijft

7 december 2022 om 10:11

Spanje stelt niet veel voor? Spanje is gewoon een top 3 land. Heb je gezien hoe goed die gasten aan de bal zijn en hoe ze een wedstrijd kunnen lezen. Busqi Gavi Pedri heb je een monstermiddenveld en met Rodri Laporte Carvajal Alba hebben ze een heerlijke defensie. Marokko heeft gewoon slim gespeeld en Spanje gefrustreerd met gefocust verdedigen iets wat Spanje moeilijk kan hebben. Als je alleen al die Pedri ziet wat een klasbak dat is en de dreiging die Ansu Fati met zich meebracht zie je hoe sterk dit Spanje is.

7 december 2022 om 11:47

Inderdaad een prachtig middenveld, maar het is de bedoeling dat je scoort en niet de bal over de doellijn dribbelt... Tot de 16 is het een top 3 land, in de 16 is het weinig speciaals. En Fati? Die heeft amper gespeeld dit WK

7 december 2022 om 12:03

Top 3 land op basis van wat dan? Dat heerlijke middenveld kon amper kansen creëren tegen een toch niet echt topland als Marokko. Dat middenveld ziet er leuk uit, beetje tikken op het middenveld maar er is niemand die prikt. Barcelona wordt met dat middenveld uitgeschakeld in de CL. Spanje wordt meteen na de groep uitgeschakeld met dit middenveld. kan toch geen toeval zijn?

7 december 2022 om 14:08

Gisteren zeiden er veel dat Spanje Marokko ging wegtikken ! En nu is het van Spanje is niet top !!! Snap jij het nog …

7 december 2022 om 08:56

Mrkrillin

Als jij dit zo hebt ingevuld zou ik me niet zo druk maken 😉

De Zwitsers waren echt erbarmelijk slecht en de laatste lijn stond ook behoorlijk hoog waardoor er net als voor de Brazilianen veel ruimte was om te counteren.

Tegen Marokko/jullie zal het heel anders zijn, want met Frenkie d’amrabat en de backs staat de verdedigende organisatie veel beter. Zou me niet verbazen als jullie wederom verrassen. Schat Frankrijk en Engeland alleen nog wel een treetje hoger in pas dan begin ik aan jullie te twijfelen, maar laat me graag verrassen.

7 december 2022 om 11:20

Daarbij was de keeper van Zwitserland erbarmelijk slecht. Ik wil niet zeggen dat Zwitserland zou winnen, dat zeker niet, maar de score was bij een normaal of goed optreden van hem stukken lager uitgevallen.

Portugal is een maatje te groot vermoed ik.(Net als Boussaboun in z'n tijd als voetballer)

7 december 2022 om 00:01

Nick_148 spanje belgie kroatie was ook een maatje te groot volgens vele. Al deze landen hebben wereldspelers. Marokko heeft er ook een paar. Alles kan !

7 december 2022 om 00:03

Dat was Spanje ook...

7 december 2022 om 00:30

Lekkere reacties iedere keer.. ben jij stiekem een wraakzuchtige Belg ??

7 december 2022 om 00:44

Sorry dat ik Portugal hoger inschat. Het is slechts m'n verwachting op basis van het vertoonde voetbal.

7 december 2022 om 00:48

Ach jij loopt al de hele dag zuur te doen Nick. Je zou je maar zo druk maken om de vreugde van een ander. Ga eens lekker wat stoom afblazen ofzo man.

7 december 2022 om 01:05

Ja je mag hier niet zeggen dat je Amrabat aan de bal minder goed vind dan men doet voorkomen. Dat ligt blijkbaar heel gevoelig. Je mag wel roepen dat Brobbey, Danjuma en Gravenberch niet zijn geselecteerd vanwege racisme. Dat is aan de reacties te zien minder controversieel.

7 december 2022 om 02:07

Amrabat was idd erg slecht aan de bal maar nogsteeds was hij de motm in mijn ogen. Snap de rest van je reactie niet helemaal maar prima!!

7 december 2022 om 05:56

Vraag dat maar aan @meesjekeesje. De meneer die blanke spelers geen Nederlands Elftal gunt.

7 december 2022 om 00:35

Dat is het mooie van een ko toernooi. Alles is mogelijk

7 december 2022 om 02:05

En jij bent een nobody waar boussaboun zich niet druk om maakt😉

7 december 2022 om 04:27

Hadden we maar de route die Nederland heeft richting de finale

7 december 2022 om 06:01

Ja Argentinië is veel makkelijker dan Portugal inderdaad.

7 december 2022 om 10:15

Hij bedoelt de route. Een groep met Ecuador, Qatar en Senegal en vervolgens VS is wel wat anders dan België, Kroatië en Canada en vervolgens Spanje. Spanje is 1 van de best voetballende ploegen met Brazilië wereldwijd en die gasten lezen een wedstrijd als geen ander. Een echte voetballiefhebber heeft gezien hoe die jongens van Spanje opendraaien en het middenveld lezen mannen als Pedri Gavi Busquets. Bovendien is Argentinië veel makkelijker dan Portugal. Argentinië heeft Messi en Alvarez. Portugal heeft Bernardo Silva, Felix, Fernandes en opkomende backs als Nuno Mendes en Cancelo. Portugal wordt ook gezien als de beste ploeg dit toernooi met Brazilië samen.

7 december 2022 om 11:21

Marokko heeft het vanaf nu wel een stuk makkelijker hoor. Portugal, Engeland/frankrijk schat ik toch wat lager in dan Argentinië en Brazilië

7 december 2022 om 11:44

Wat ben jij een negatieve gozer zeg misselijkmakend. Wordt je niet een beetje moe van jezelf. Spanje was ook een maatje te groot toch? Bij iedere wedstrijd hoop je dat Marokko verliest. En het valt me ook op dat je 0 voetbal kennis hebt. Sinds wanneer is Portugal een sterke team? Al hebben ze er top spelers bij lopend. Je speelt tegen een Zwitserland die 0 tegenstand biedt. Heel sterk hoor en dan 2-1 verliezen van Zuid- Korea.

De strijdlust die Marokko heeft is al een talent op zich. Wacht gewoon af met je negativiteit dan kun je die vrijdag uiten op Oranje wanneer Messi laat zien wie de echte baas is.

7 december 2022 om 12:30

Hahahaha je laatste zin.
Wat zit het toch allemaal diep he?
Zwaar gefrustreerd omdat Nederland met veel minder herrie momenteel uiteindelijk hetzelfde resultaat als Marokko heeft.

En wat ga je roepen wanneer je landje verliest zaterdag? Dat Portugal eigenlijk toch wel heel goed was?

7 december 2022 om 23:35

De 2-1 tegen Zuid-Korea waren ze al door en speelden ze niet met de sterkste opstelling.

Portugal speelt mooi aanvallend voetbal en ik zie ze Marokko uitschakelen.

Ps. Chapeau voor hoe Marokko het toernooi tot nu toe heeft gespeeld.

Vraag me af hoe belangrijk Hakimi binnen de selectie is, ik denk dat dit echt de grote leider is

7 december 2022 om 12:13

Ik denk dat dit toch echt de aanvoerder Saiss is. Echt bizar dat hij er niet af wilde, terwijl die niet meer kon lopen. Neemt niet weg dat de X-factor hem absoluut zit in de spelers als Hakimi, Bounou en Ziyech. En niet te vergeten Amrabat!

Waauw, een nieuwe uitdrukking voor ons woordenboek..” iemand de tering inschelden”…geweldig.

7 december 2022 om 09:23

@wulmke Het is wel een beetje droevig, mannen van die leeftijd die nog zo 'stoer' lopen te schelden. Voor de rest wel leuk dat voetbalzone veel aandacht besteed aan het Marokkaanse team en het analyseert met (voormalig) Marokkaans-Nederlandse profvoetballers. Er zijn genoeg Nederlanders met een zwak voor het Marokkaanse team door hun afkomst, de 'nederlanders' die meedoen en/of door Marokkaanse vrienden.

Ik heb een zwak voor Ziyech en Mazraoui, Die interviews gisteren met Ziyech met die stralende oogjes en Amrabat met de tranen in zijn ogen, dat is mooi om te zijn, die mannen leven hun droom nu.

7 december 2022 om 10:21

Mee eens. Geweldig van Voetbalzone dat ze zoveel berichten posten over het Marokkaanse elftal. Ik vind dit WK sws 1 van de leukste ooit aangezien het buiten 2010 nooit zo heeft geleefd onder de mensen. Hopelijk nog wat extra rondes voor Oranje en Marokko.

7 december 2022 om 12:36

Marokko mooi aanvallend voetbal?

Vond persoonlijk dat Hakimi wel heel erg veel risico nam met zijn strafschop .
Maar hij heeft zijn gelijk gekregen..
Lees ook erg veel dat hier gedacht word , dat ze geen kans hebben tegen Portugal.
Ik denk juist van wel , zal erg spannend gaan worden .. maar kansloos absoluut niet .
Is en blijft voetbal.

Hahahaha mensen zeggen dit Portugal is een maatje te groot voor Marokko net zoals ze bij Kroatië België en Spanje zeiden… ik lees dat Marokko cv’s niet eens bij de top spelen nou Spanje had bijna op iedere positie die bij een topclub speelde net zoals hij Kroatië en België Marokko heeft Spanje uitgeschakeld 2-1 gewonnen van België en 0-0 tegen een sterke Kroatië wat altijd goed is in een eindronde. Het gaat niet om individuele spelers maar om team belang als je voor elkaar rent strijdt en vecht dan kun je elke team lastig maken de bal is rond het kan alle kanten op. Het zijn weer dezelfde mensen die zeiden ook Spanje is een maat te groot voor Marokko eindstand schakelt Marokko Spanje uit, ik zie dit Portugal niet beter dan Spanje. Als Portugal zoals tegen Zwitserland gaat spelen gaan ze het heel lastig krijgen tegen Marokko met een tegen aanval Marokko is heel gevaarlijk met de counters. Ik hoop dat Portugal Marokko onderschat. Wordt een mooie pot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren