Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK-prestaties Ziyech zorgen voor verbijstering: ‘Lijkt wel een andere speler’

Laatste update:

Roy Keane is onder de indruk van het spel van Hakim Ziyech bij Marokko, zo zegt de analist van Sky Sports. Voor de Ier is Marokko mede dankzij Ziyech de grootste verrassing op het WK. Waar de 29-jarige linkspoot bij Chelsea maar weinig aan spelen toekomt, lijkt hij bij de Leeuwen van de Atlas een compleet andere speler volgens Keane. “Hij is een grote persoonlijkheid bij Marokko, dat zag je niet bij Chelsea.”

Ziyech kwam dit seizoen pas 270 minuten in actie voor the Blues. De aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten moet vrijwel altijd genoegen nemen met een rol als invaller. Bij Marokko is de situatie totaal anders: Ziyech is de grote ster en kwam alleen dit WK al 376 minuten in actie. Keane verbaast zich over de prestaties van de Drontenaar. “Ziyech lijkt wel een andere speler. Hij is een grote persoonlijkheid bij Marokko, dat zag je niet bij Chelsea.”

Keane heeft tot dusver genoten van Marokko in Qatar. “Marokko is samenhangend, sterk en agressief dit toernooi. Het elftal zakt misschien ver terug, maar doet het wel goed in balbezit. Marokko is briljant geweest en dat heb ik niet zien aankomen.” De voormalig Red Devil denkt een verklaring te hebben voor het aandeel van Ziyech in de Marokkaanse teamprestatie. “Soms heeft een speler het moeilijk bij zijn club, maar een WK is hét podium dat ware kwaliteiten naar boven kan halen.”

Toch heeft Keane ook een negatieve noot te melden over Marokko: hij was het niet eens met de manier waarop Achraf Hakimi de beslissende penalty nam tegen Spanje afgelopen dinsdag. De rechtsback van Paris Saint-Germain schoot la Roja met een panenka definitief naar huis toe. Keane wil Hakimi echter niet te veel eer geven. “Het was makkelijk, want daarna hadden ze nog twee kansen. Het is niet zo dat dit de beslissende penalty was.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dit persoonlijk best wel onzin. Ziyech wordt zwaar onderschat qua hoe goed hij verdedigend is, ook tegen Spanje sprintte hij in de 120e minuut nog overal achteraan. Dit deed hij bij Chelsea ook al goed.

In balbezit is het dit toernooi nog steeds hit or miss, maar bij Marokko maakt dat niet uit want die spelen daar niet op. Dat verdedigende is gewoon zo'n sterke kwaliteit. Bij Chelsea keek niemand daar naar maar werd hij volledig afgebrand om de zwakke momenten in balbezit.

9 december 2022 om 09:44

Sprinte hij 120 minuten nog overal achteraan? Vond hem juist de speler die daarin verzaakte. Zag hem vaak traag omschakelen en niet bepaald overal achteraan sprinten.

9 december 2022 om 10:29

Eens met Ducktaildo...hij liep een beetje als een prima donna heen en weer te lopen in die verlenging maar sprinten en snel omschakelen deed ie absoluut niet

9 december 2022 om 10:46

Kraamt onzin uit, mag hij niet na 120 min kapot zijn? Hij moest erin blijven voor de pingel,dan heeft die trainer dat toch goed gezien…

9 december 2022 om 11:07

Amrabat de absolute sterspeler bij Marokko wat mij betreft die gaat een dikke transfer maken ouwe en Hakim kan veel beter in grote wedstrijden!

9 december 2022 om 13:07

Dan heb je toch wel ballen hoor....ziyech bestempelen als iemand die zwak is in balbezit.
Natuurlijk heeft hj van Bosz geleerd om ook mee te vedredigen en is dit essentieel in het hedendaagse topvoetbal. Maar op dit toernooi is hij in balbezit de beste van marokko. Som sis het miss maar dat komt vaak omdat hij dan alleen staat en geen afspeel mogelijkheden heeft. Bij Ajax was ie geweldig in balbezit. Alleen bij Chelsea heeft ie dat niet laten zien. Maar Chelsea speelt dan ook totaal niet op balbezit, maar op omschakeling. Lijkt toch een verkeerde (club) keuze geweest te zijn.

Marokko is voor mij de grote stuntploeg van dit WK, ze hebben al een tijd een aardig goede selectie maar het viel eigenlijk steevast een beetje tegen. Nu vind ik ze echt heel leuk om te zien spelen. Defensief goed georganiseerd, mooie counters en ook in staat om een voetballende oplossing te vinden.

Ik vind Keane zo’n zeikerige, zeurderige, zure vent.. Juist een pingel zoals die van Hakimi geeft een prachtige kleur aan de serie. Spanje zette zichzelf ongekend voor l*l met die slappe, slechte penalty’s en Hakimi laat even zien hoe het moet!

9 december 2022 om 12:11



Ja Keane komt echt over als een verbitterd persoon. Kon zelf goed voetballen natuurlijk, maar die had met de VAR waarschijnlijk nog 40 rode kaarten gepakt aangezien hij zich vaak maniacaal gedroeg op het veld. Vond de pingel ook wel knap, als de keeper hem pakt is dat namelijk genant. Goed gegokt dat de keeper onder deze druk vol in hoek in zou gaan. Enige wat je kan aanmerken is dat Hakimi gelijk naar Bounou had moeten rennen ipv zelf te gaan vieren.

On: Vind Portugal echt een hele sterke ploeg dit WK, maar ik geniet wel echt van de passie en strijd van Marokko. Hoop dat Ziyech zich weer kan laten zien.

Dat Ziyech nooit de kans heeft gekregen in een elftal dat bovendien niet het voetbal speelt dat bij Ziyech past, zegt niet dat Ziyech een andere speler is natuurlijk. Ze betrekken de verrassing op Ziyech daar waar ik het heel verrassend vindt dat een Chelsea zo incapabele coaches en technisch hart heeft om de spelers niet in hun kracht te gebruiken. Hij zou daar snel wegmoeten, Ajax heeft heel hard gefaald afgelopen zomer.

Hakimi schiet met zijn panenka Spanje uit het WK. Vervolgens Keane met 'het was niet de beslissende penalty' ja joh Keane, helemaal gelijk!

9 december 2022 om 11:00

Als hij gemist had, hadden ze nog twee kansen gehad. Dat bedoelt Keane. Hakimi danst alsof hij de grote held was, maar in plaats daarvan had hij beter de echte held kunnen bedanken.

9 december 2022 om 14:16

Je moet wel weten wat de achtergrond is van zo een dansje, dit heeft hij namelijk gedaan uit steun voor Sergio Ramos omdat hij niet geselecteerd is

9 december 2022 om 14:23

Dat dansje was voor collega Ramos, niet zichzelf.

9 december 2022 om 14:49

Wist ik niet. Bedankt voor je uitleg.

Wat eenzin, hij heeft bij Chelsea nooit een echte kans gehad

9 december 2022 om 10:03

Meer dan 80 wedstrijden en 3 coaches gehad. Hij heeft meer dan genoeg kansen gekregen maar gewoon niet gepresteerd. Gewoon naar AC Milan gaan en daar lekker knallen.

9 december 2022 om 10:21

Ga toch weg joh, 3 coaches zegt ie. Terwijl 1e coach Lampard Ziyech bijna als eerste opstelde. Dus 2 coaches, niet 3. Dat deze twee coaches hem niet in het systeem vinden passen zegt weinig tot niks. Hier, 3 coaches die Ziyech wél op waarde schatten en willen opstellen: Lampard, geïnteresseerde AC Milan, en Tottenham.

Van die 80 wedstrijden, hoeveel volle 90 minuten als basisspeler? Juist.

Ondertussen blonk Ziyech uit tegen topclubs Tottenham, City, United, Atletico, Supercup finale etc, en tig andere CL wedstrijden. Ziyech kan makkelijk mee bij dit Chelsea. En ook bij genoeg andere topclubs.

9 december 2022 om 10:29

Hij heeft toch kansen gekregen onder 3 coaches of niet dan? Je noemt nu Spurs op maar is die interesse ooit bevestigd? Want daar zou die geen basisspeler zijn.

Ziyech heeft echt niet bewezen dat die mee kan bij Chelsea. Als die zo goed was als jij schetst zou die dan niet meer spelen? Die coaches zijn echt niet gek hoor en hebben er meer kijk op dan heel VZ. Maar jij zal het wel beter weten.

Hij kan bij zoveel topclubs mee maar er is geen enkele topclub met interesse. Dat zal ook wel aan iedereen behalve Ziyech liggen zeker?

9 december 2022 om 10:37

Domme vraag.

AC Milan en Tottenham zijn wel degelijk topclubs, ook Atletico en Juventus werden vorig jaar genoemd door grote media. Bij Lampard was de Engelse pers lyrisch over Ziyech, een oud City coach noemde hem de "left footed KDB" (ja Kevin is veel beter natuurlijk), 1 van de beste middenvelders ter wereld Kante noemde Ziyech de meest getalenteerde speler van heel Chelsea, maar jij zal het wel beter weten.

Behoorde onder Lampard statistisch bij de meest creatieve spelers van Chelsea. Dat Tuchel hem de bank flikkerde omdat hij lopers wil en geen creatievelingen zegt niks. Net zoals deze Harry Potter knakker. Die overigens keihard faalt. Ziyech kan makkelijk mee bij een topclub, zijn cijfers en prestaties in de CL bewijzen dit feitelijk gezien.

9 december 2022 om 10:39

Nee ik vind Spurs en AC Milan absoluut geen topclubs maar goed. Spurs heeft 60 jaar lang geen titel gewonnen en al jaartje of 18 geen enkele prijs. Maar goed dat is wel een echte topclub hoor…

Ik weet het niet beter. Een coach als Tuchel die vrijwel alles gewonnen heeft (Incl de CL zonder Ziyech als basisspelers) zal het wel weten denk je niet? Juve en Atletico worden genoemd, ja Real bij Donny ook. Wil niet zeggen dat het daadwerkelijk iets serieus is. Vandaar ook dat ze hem niet wilden halen toen hij weg mocht bij Chelsea. Buiten Ajax en AC Milan kwam niemand. Zegt genoeg lijkt mij?

Als hij makkelijk mee kan waar zijn die topclubs die in de rij staan dan? Bij Chelsea wat wel een topclub is is hij niets meer dan een wisselspeler. Clubs die interesse in hem hebben zijn Spurs, AC Milan en Ajax. Jij vind de eerste 2 topclubs maar dat is niet zo.

9 december 2022 om 10:41

Het probleem bij heel veel leden op vz, zoals deze jeffrey, is dat ze maar niet willen snappen dat tijdens enkele wedstrijden in de cl niet meteen betekent dat je de.premier league aankan , waarin de.intensiteit wekelijks erg hoog ligt.

9 december 2022 om 10:43

*tijdens enkele wedstrijden uitblinken in de cl

9 december 2022 om 10:44

Och, cherrypicking 101.
GOAT coach Zidane die nog véél meer won maar wereldklasse Bale op de bank gooide voor lulletje rozenwater Vasquez weet het wel beter toch? Diezelfde Tuchel die soms zelfs klasbak Silva op de bank zette en dan tig goals om de oren kreeg. Nee, de MENING van een knakker als Tuchel zegt natuurlijk alles in deze. Deze discussie is overigens vrij nutteloos want jij wil Ziyech gewoon graag omlaag praten.

@mickey, ja in bijna 20 UCL wedstrijden minder net zoveel g/a als prime Hazard maar het waren "enkele wedstrijden" natuurlijk.

9 december 2022 om 10:51

Als de coach prijzen wint met die keuzes kun je toch wel concluderen dat die gelijk heeft? Tja Silva is bijna 40, die kan niet 60 wedstrijden per seizoen spelen.

Ik wil Ziyech helemaal niet omlaag praten. Iemand zegt dat hij geen kansen heeft gehad weerleg ik gewoon met argumenten. Maar het is toch een feit dat hij kansen gekregen heeft van meerdere coaches. Of hij het dan niet gehaald heeft door kwaliteiten, coaches of systemen maakt niet uit. Het is hem niet geworden bij Chelsea. Maar veel Ajax fans geven alles en iedereen de schuld wat ook gewoon oneerlijk is.

Jij overschat hem waardoor een normale discussie niet mogelijk is. Op basis van niets noem jij dat die makkelijk mee kan bij topclubs. De topclub waar die zit heeft die het niet laten zien. Zijn er dan veel topclubs die interesse hebben? Nee dat is ook niet het geval. Dus ja, dat spreekt toch voor zich?

9 december 2022 om 11:00

Je wil Ziyech wel degelijk omlaag praten aangezien je je mening als feit blijft brengen, op basis van zijn cijfers in de UCL én bij Chelsea behoort hij tot de spelers met meeste g/a per 90 min en chances created, keypasses etc oftewel topclub waardig normaliter.

Deze feiten gaan er bij jou blijkbaar niet in. Zegt ook wel wat natuurlijk. Bij Potter heeft Ziyech vanaf dag 1 nauwelijks kansen gekregen overigens. Dus omdat Zidane de CL won was het logisch dat prime Bale moest banken voor C garnituur Vasquez? En dat maakt Bale dus automatisch niet goed genoeg voor Real Madrid, want tja, de winnende coach heeft altijd gelijk en als je op de bank zit ben je niet goed genoeg, aldus jouw """objectieve""" redenatie. Zullen we maar stoppen voor vandaag want feiten gaan er bij jou niet mbt Ziyech.

9 december 2022 om 11:47

Doe even die Ziyech bril af Jeffrey. De kwaliteiten van Ziyech staan buiten kijf. Neemt niet weg dat de PL te hoog voor hem is gegrepen. PL is gewoon te fysiek. Alsof Tuchel voor de lol zijn beste speler (naar jouw mening) op de bank zet. Speeltijd dwing je af. Ik zie Ziyech wel slagen bij een andere grote club in bijvoorbeeld de serie a of subtop Spaanse Liga.

12 december 2022 om 08:06

Zo is het. Onder Lampard ging t prima, daarna kreeg je die 2 jokers.

Nouja. Het helpt ook niet als zo'n Tuchel en Potter hem telkens op een andere plek zetten, geen constante minuten geven of als wingback ofzo laten spelen.

Het systeem bij Chelsea is gewoon niet weggelegd voor hem. Idem dito voor een Pulisic. Die hebben op het WK voldoende laten zien in mijn ogen, om een fijne transfer te verdienen.

Al moet ik zeggen dat ik Ziyech in aanvallend opzich nog niet zo heel dreigend en goed vind als men zegt. Ja, hij werkt zich het snot voor de ogen en hij is zeker een gevaarlijke aanvaller bij Marokko, maar zo'n top WK vind ik hem nu ook weer niet spelen, maar goed, dat is mijn mening...

Probleem is dat je in Engeland (spelers in het algemeen)ook geen tijd krijgt, moet elke keer met een inval beurtje doen of met 1 wedstrijd en dan weer banken.
Wel zie je aan Ziyech dat als hij weer keer wat kansen krijgt vaak geblesseerd raakt. gewoon geen speler voor een echte top competitie denk ik dat je alle wedstrijden 100% moet gaan.

Tegen Spanje vond ik Ziyech eigenlijk 1 van de minderen op het veld...alhoewel die linksbuiten die inviel bij Marokko echt lachwekkend slecht was. El Azouzi ofzo....die heeft letterlijk geen 1 bal goed geraakt

9 december 2022 om 14:19

Die linksbuiten is misschien wel de gevaarlijkste aanvaller die Marokko in de selectie heeft. Hij is nog wisselvallig en komt net kijken, maar heel onvoorspelbaar en kan met 1 moment de wedstrijd openbreken

9 december 2022 om 14:28

Die eerste wedstrijd van hem was anders echt echt slecht. Ex Barca jeugd toch?

9 december 2022 om 14:56

Hij is nog steeds van Barça, enkel verhuurd. De coach geeft hem niet voor niets minuten, echt een speler die veel kan bereiken, het is nu nog even alles of niets en het is er nog niet uitgekomen maar hij kan veel meer

Vind zowel Chelsea als de PL niet de plek voor Ziyech. Ik snap echt dat veel mensen de ambitie hebben om in de Pl te voetballen, maar naar mijn mening moet je dan fysiek altijd 100 procent fit en beresterk zijn, explosief, wil je dit kunnen. Of, en dat is maar voor weinig spelers weggelegd, je moet technisch zo begaafd zijn snel handelen dat je de duels ontloopt en niet teveel balverlies lijdt (Bernardo silva, Gundogan, David Silva). Ziyech is beide niet. En dat maakt hem geen mindere voetballer. Het is gewoon niet zijn competitie. Veron was een geweldenaar in Italie, maar dat kwam er niet echt uit in Engeland. Het is gewoon anders voetballen.

Ziyech is technisch geweldig, maar heeft net iets meer tijd nodig, en lijdt dus iets teveel balverlies. Ziyech is naar mijn mening bij uitstek gemaakt voor de Italiaanse competitie en in mindere mate voor de Spaanse competitie. Ik zie hem het ook goed doen in Duitsland. Maar als hij bij een topclub in Spanje of Italie zou spelen zou zijn ster veel meer glinsteren.

Ik zie Chelsea ook niet alles op hem aanpassen.

Blijf het eeuwig zonde vinden dat hij voor de PL heeft gekozen.

Ziyecht is een speler waar je als team aan moet aanpassen. Dat zie je bij Marokko en dat zag je bij Ajax. Je moet hem in ze kracht laten spelen en hem laten doen waar hij goed in is. Bij Chelsea heb ik het gevoel dat hij een speler moet zijn die hij niet is met veel te veel instructies. Geeft hem een vrije rol en je hebt een wereld speler op het veld staan.

9 december 2022 om 14:21

Dat is nou net wat Marokko nu bij niemand heeft, het team is dus niet om een speler heen gebouwd. Ziyech speelt echt in dienst van het elftal en ondanks een gebrek aan wedstrijdritme speelt hij een zeer belangrijke rol

Keane had beter kunnen zeggen: bij Marokko krijgt hij vertrouwen, bij Chelsea niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren