Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft komt met advies voor Kökçü: ‘Als je een grote speler wil worden…’

Laatste update:

Wim Kieft vindt dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü te zelfkritisch is, zo laat de analist optekenen in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. Kieft is van mening dat Kökçü zichzelf daardoor af en toe uit de wedstrijd laat halen. De oud-international van Oranje denkt dat de Turkse Nederlander het ver kan schoppen, mits hij leert te accepteren dat hij af en toe minder in de wedstrijd zit.

Kieft begint zijn column met een lofzang over Kökçü. “In het elftal van Feyenoord kijk ik vooral met plezier naar de geweldige ontwikkeling van Orkun Kökçü. In zijn eerste jaren vond ik hem wat flegmatiek, ook in zijn passing. Nu is hij een strijder geworden. Hij gaat voorop in het gevecht en hij speelt veel dwingender dan hij eerst deed.” De pas 21-jarige Kökçü staat ondanks zijn leeftijd al op 141 officiële wedstrijden voor Feyenoord.

Kieft denkt dat de ontwikkeling van de Feyenoord-middenvelder ook heeft te maken met de speelwijze van trainer Arne Slot. “Je moet wel mee. Er wordt veel meer van je gevraagd, de trainer verlangt dat iedereen vol druk zet op de bal en Kökçü brengt zelf voetballend ook veel.” Een andere ontwikkeling heeft Kökçü ook goed gedaan, zo denkt Kieft. “Hij is dit seizoen ook aanvoerder geworden. Er zijn verschillende soorten aanvoerders en de een is mondiger dan de ander. Maar ik zie hem juist in het veld wel leiding geven.”

Wel ziet Kieft nog een verbeterpunt bij Kökçü. “Zijn enige probleem is, en dan haast ik me erbij te zeggen dat ik het tegelijkertijd een mooie persoonlijke eigenschap vind, dat hij ontzettend zelfkritisch is. Zo erg dat hij zich soms uit zijn spel laat halen als hij een keer even niet zo goed speelt. Als Kökçü een grote middenvelder wil worden, moet hij accepteren dat ook een goede speler wel eens minder in de wedstrijd zit. Het is best mooi om te zien hoe hij na afloop zo kritisch op zichzelf is, maar het gaat niet altijd om je spel maar om wat je toevoegt aan het team als je een keer wat minder bent.”

Toch sluit Kieft af met een positieve noot over de rechtspoot. “Alles bij elkaar is zijn ontwikkeling op dit moment prachtig.” Afgelopen donderdag speelde Kökçü tegen FC Midtjylland (2-2) een uitstekende wedstrijd. 1908.nl maakte een dag later bekend dat scouts van Olympique Lyon en Borussia Dortmund aanwezig waren in De Kuip om Kökçü te bekijken. De aanvoerder van Feyenoord ligt in Rotterdam nog vast tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zit toch nog steeds in het kamp dat twijfels heeft over hoe ver Kökçü het kan gaan schoppen. Zou hij bij clubs als Dortmund of Sevilla een basisplek krijgen, ik weet het niet. De Feyenoordsupporters slaan twijfelaars zoals mij terecht om de oren met de uitstekende statistieken waaruit blijkt dat hij het gewoon geweldig doet, en toch blijf ik twijfels houden. Als die weggaat is het te hopen dat hij de juiste club kiest waar hij gewoon een basisspeler zal worden, en mocht hij het goed doen zal ik de eerste zijn die toe zal geven dat ik er naast zat. Ben benieuwd.

15 oktober 2022 om 09:17

Als je afgelopen donderdag gekeken zou hebben, zou je een geweldige Kokcu gezien hebben. Werklust, passing -ook over grote afstanden en een prima tactisch inzicht. Een Hypothetische discussie over waar hij terecht zou kunnen komen, vind ik niet interessant. Dat weet niemand en zal de toekomst uitwijzen.

Wel ben ik het eens met Kieft zijn observatie en in het verlengde daarvan, vind ik dat hij beter zijn kalmte moet bewaren ook al vindt hij dat hij onrechtvaardig behandeld is door een scheidsrechter.

15 oktober 2022 om 09:18

Iedereen mag twijfels hebben, maar ik vraag me af waar die op gebaseerd zijn. Misschien kan je uitleggen waarom jij twijfelt. Want ik ken eigenlijk niemand die hem wekelijks ziet spelen en nog twijfelt aan hem. Hoe ver hij het schopt moet blijken, maar zijn ontwikkeling is de afgelopen anderhalf jaar spectaculair.

15 oktober 2022 om 09:24

Ik ben inmiddels wel om hoor. Op dit moment, in mijn ogen de beste middenvelder op de Nederlandse velden.

15 oktober 2022 om 09:24

Ik denk dat jij twijfelt omdat hij zo onderschat word. Veel analisten kraken hem af als die een keer een slechte wedstrijd speelt. Maar als die vorig seizoen geweldig speelt en ook op dit moment weer hoor je er gewoon weinig van. Als je hem donderdag ziet spelen kun je niet anders concluderen dat het echt een geweldige speler is. De twijfels zitten vooral bij fans van andere clubs die niet alle wedstrijden kijken lijkt het.

15 oktober 2022 om 09:37

Afgelopen donderdag had ik de wedstrijd op de achtergrond staan dus niet goed gekeken maar ik geloof jullie meteen. Dat hij in de Eredivisie momenteel 1 van de beste of misschien wel de beste is zie ik ook. Ik kijk er denk ik ook anders naar. Ik kijk naar de spelers die bij verschillende subtopclubs lopen en vraag me dan af of hij het beter dan die spelers zou doen en dat vraag ik me dan af. Verkeerde insteek van mijn kant misschien omdat zoiets lastig te bepalen is natuurlijk. Die hypothetische discussie over waar iemand terecht kan komen is ook wel weer leuk toch NJ, dat je iemand af en toe kan terecht kan wijzen hoe ver diegen er wel niet naast zat.

15 oktober 2022 om 11:05

Ik twijfel ook over kokcu.het is zeker een goede speler maar elke wedstrijd tegen een kwalitatief goede speler zie je hem niet.kijk de laatste jaren de wedstrijden bijvoorbeeld waar hij tegen sangaree staat en gewoon de hele wedstrijd onzichtbaar is en sangare is ook geen topper maar wel een middenvelder van niveau die zich makkelijk staande zal houden in een topcompetitie.

Ik hoop voor Feyenoord en kokcu dat ze verstandig zijn en nog 1-2 jaar verder gaan met elkaar en kokcu zich doorontwikkeld en als gearriveerde speler ergens aankomt en niet als een groot talent uit Nederland

15 oktober 2022 om 11:17

Dat is alleen onzin. Kokcu speelt al 1,5 jaar ijzersterk, ook tegen topteams. schijnbaar kijk je dan niet goed genoeg wedstrijden.

15 oktober 2022 om 09:28

Die twijfels komen ook omdat hij heel lang negatief is beoordeeld door alles en iedereen op voetbaljournalistiek vlak. En tuurlijk heeft hij na een veelbelovend begin ook een mindere periode gehad. Maar de afgelopen 2-3 jaar gaat hij gewoon als een speer. Cijfermatig met afstand de beste middenvelder van de eredivisie.

15 oktober 2022 om 09:44

Dit is wel een punt wat waarschijnlijk mee speelt bij veel mensen in de beeldvorming. En dat is vaak lastig om weer om te buigen.

15 oktober 2022 om 10:07

Indd, Weef. Daarnaast houden de meesten analisten vast aan de periode onder Advocaat. Op dat moment speelde iedereen ruk omdat Advocaat ook niet aanvallend wou spelen. Gaat tegen je nature in als je een aanvallende speler bent en verdedigend moet spelen. Advocaat heeft die periode echt veel kapot gemaakt.

15 oktober 2022 om 11:08

"cijfermatig met afstand de beste middenvelder van de eredivisie."

Ik ben wel benieuwd op welke cijfers je hier dan doelt? Want ik zie het niet direct terug.

15 oktober 2022 om 12:36

Als jullie met advocaat aanvallend hadden gespeeld speelden jullie nu in de kkd. Dat was echt een dramatisch elftal. Enige optie was, alles dichtbouwen en wachten tot berghuis iets deed.

15 oktober 2022 om 13:59

Vooral Kenneth Perez en Johan Derksen die stappen volgens mij elke ochtend met hun verkeerde been uit bed.

16 oktober 2022 om 17:46

Dit seizoen zie je het nog niet helemaal terug omdat hij minder heeft gespeeld door zijn blessure, maar was afgelopen seizoen met afstand de middenvelder met de meeste passes en meeste key passes. Ook qua rendement (goals en assists) natuurlijk heel goed.

15 oktober 2022 om 09:54

Is nog maar 21. Het enige wat je hem misschien wat kan aanrekenen dat hij wat volwassenener in zijn spel moet worden. Maar dat komt nog wel. Want hij maakt soms nog wel eens van die domme overtredingen als het effe wat tegenzit.

15 oktober 2022 om 10:34



Dabor, dat mag natuurlijk ook. We kunnen alleen beoordelen op wat we nu zien, in de eredivisie en in Europa, bij Feijenoord onder Slot. En dat is gewoon goed. Niemand weet wat hij gaat doen bij andere clubs in andere competities, met andere trainers en tactiek.

Iedereen mag zich wagen aan een soort van voorspelling, maar het is ook niet meer dan dat. Een voorspelling. Een buikgevoel. Maar geen feit. Er zijn talloze voorbeelden van spelers die via wegen in de top terecht zijn gekomen, waar niemand dat op voorhand had zien aankomen (tot die jeugdtrainer wordt geã¯nterviewd, die het altijd al had geweten…hahaha). En er zijn talloze voorbeelden te noemen waar spelers een grootse transfer werd voorspeld, maar die heterdaad niet of slechts gedeeltelijk waarmaakten.

Ik zou zelf in ieder geval wel willen zien wat Kocku zou doen bij de clubs die je noemt. De overstap zelf zou al mooi zijn, het hoeft niettegenstaande meteen een basisplaats te zijn, hij kan ook daar naartoe groeien misschien.

15 oktober 2022 om 10:59

Helemaal eens Yoda. Je zegt het heel goed, voorspellingen, onderbuikgevoelens. Soms is het ook op helemaal niks gebaseerd. Ik heb dat nu ook met Savio van PSV, alleen door zijn manier van lopen en dribbelen denk ik dat het echt een hele goede speler gaat worden, maar is tegelijkertijd zo goed als nergens op gebaseerd. Maar we zullen zien wat voor stappen Kökçü nog gaat maken, feit is idd dat hij nu gewoon ontzettend belangrijk is voor Feyenoord.

15 oktober 2022 om 13:31

Dat heb ik ook met Savio Haha. Zo weinig nog gezien en het ziet er allemaal zo speels uit. Maar soms doet hij iets waarvan ik denk, waarom krijgt hij niet meer speeltijd? Zoveel blessures en nog dat gepuzzel met Til in de spits…

We gaan het allemaal zien.

15 oktober 2022 om 10:42

Als Daley Blind naar Manchester United is gegaan, dan moet het Orkun ook wel lukken.

15 oktober 2022 om 13:54

Eens

Dit is toch mooi advies, realistisch kritisch en opbouwend. Ook wel eens fijn.

15 oktober 2022 om 09:27

inderdaad, mooie observatie

15 oktober 2022 om 09:32

Zeker, en een terecht punt ook dat wordt aangestipt. Kokcü krijgt regelmatig het verwijt dat hij in topwedstrijden niet levert. Dat komt echter ook door zijn eigen uitstraling die snel negatief is als het niet loopt bij de ploeg. En zoals Kieft aangeeft is zelfkritiek natuurlijk een goede eigenschap, maar je moet zaken wel van je af kunnen laten glijden en er niet in blijven hangen. Juist als aanvoerder moet je natuurlijk vooral positiviteit en vertrouwen uitstralen. Als hij daar nog stappen in kan maken wordt het echt een grote jongen.

Als kieft niet te veel bij derksen en gijp zit gaat ie veel leuker over voetbal praten. Wat een mooie column. Een echte en eerlijke analyse van iemand die er verstand van heeft.

15 oktober 2022 om 10:38



Kieft vind ik wel een fijn persoon om op tv als analist naar te luisteren. Komt soms wat haperend uit zijn woorden, maar geef m de ruimte en hij is best objectief. Als speler had hij altijd al een beetje dat terughoudende, bijna verlegen. Ik las ooit zijn boek en dan blijkt ook dat hij zich nooit echt op zijn gemak voelde dat hij een bekende talentvolle speler was bij Ajax. Op de een of andere manier zie je dat nog terug in zijn houding; hij lijkt er wat moeite mee te hebben om zich ertussen te wurmen aan die tafels. Maar als hij het doet, zoals nu bij Kocku, dan is dat prettig. Vind ik…

Een goede analyse van Wim Kieft. In tegenstelling tot Kenneth Perez en Johan Derksen die alleen maar negatief praten, zonder enige inbreng.

Mooi om te lezen dat hij ook eens de waardering krijgt. Hij speelt nu veel vaker goede tot zeer goede wedstrijden dan mindere. En als hij een keer minder speelt staat de heer Perez vooraan om dat even te benoemen. Maar nu hoor je hem niet. Laat Kokcu maar lopen; komt echt goed met hem. Hoop dat hij de juiste keuze maakt. Ik denk dat een Dortmund wel bij hem zou passen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren