Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongelooflijk: Benfica mist liefst 3 (!) strafschoppen bij terugkeer Orkun Kökçü

Laatste update:

Benfica heeft vrijdagavond een minimale zege geboekt op hekkensluiter Chaves: 1-0. Trainer Roger Schmidt zag zijn elftal liefst drie strafschoppen - waaronder één dramatisch ingeschoten door sterspeler Angel Di María - missen, om via een doelpunt van toptalent João Neves uiteindelijk toch nog drie belangrijke punten over de streep te trekken in de Portugese titelstrijd.

Voormalig Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü zat na zijn eerdere verbanning weer bij de wedstrijdselectie van Schmidt, maar kwam slechts 8 minuten in actie. De strenge Duitse oefenmeester had wel een basisplaats in huis voor onder meer Nicolás Otamendi, Fredrik Aursnes, David Neres en Di María.

Na 26 minuten gaf Di María een vervolg aan zijn twijfelachtige status als penaltynemer. De Argentijnse wereldkampioen mocht voor de vijftiende keer in zijn carrière aanleggen vanaf elf meter. Een slappe inzet zorgde ervoor dat de Braziliaanse doelman Hugo Souza de bal kon stoppen, waardoor Di María voor de vijfde keer in zijn actieve loopbaan een strafschop miste.

Ook in het tweede bedrijf moest o Glorioso er behoorlijk aan trekken. Tot grote ergernis van Schmidt miste spits Arthur Cabral na 66 minuten eveneens een penalty, door de bal in dezelfde hoek als Di María op Souza te schieten. Cabral kreeg nog een herkansing vanwege het vroege inlopen van de Chaves-defensie, maar stuitte opnieuw op Souza, die in het Estádio da Luz dus driemaal een penalty keerde.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed voor Benfica, toen Neves een scherp aangesneden vrije trap van Di María wist te verlengen in de verre hoek: 1-0. Het zeldzame doelpunt van het Portugese wonderkind zorgt ervoor dat de recordkampioen in de race blijft voor de landstitel. Concurrent Sporting Portugal komt vrijdag om 21:30 uur nog in actie op bezoek bij Estrela.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Penalty? Dit is gewoon een terugspeelbal.

Die had Kökcü er wel ingeschoten natuurlijk maar ja die Schmidt heeft er geen kijk op

Goed gekeept hoor. Blijven kijken en niet blindelings een hoek kiezen. 3 keer dezelfde hoek ook trouwens

Drie keer mis, drie keer een rare aanloop. Waarom niet gewoon een fatsoenlijke aanloop nemen en zo beter een bal in kunnen schieten?

Ik snap nooit de keuze voor een strafschop als die van di Maria. Dan heb je de kans om hem met 120 km van dichtbij in een hoek te rammen en dan kies je voor zo’n risicovolle penalty.. apart! Op dit niveau moet je toch zeker van jezelf zijn en hem gewoon geplaatst op volle toeren in een hoek knallen. Hoog of laag!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren