Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wie moet het worden? 15 namen die Maurice Steijn kunnen opvolgen bij Ajax

Laatste update:

Ajax heeft dan toch besloten om de samenwerking met Maurice Steijn stop te zetten, na de slechtste start in de Eredivisie uit de clubgeschiedenis. De grote vraag in Amsterdam is nu: welke trainer weet de gevallen topclub uit het slop te trekken? En kiest Ajax voor een Nederlandse coach, of wordt er ook over de grens gekeken? Voetbalzone denkt mee met de leiding in de Johan Cruijff ArenA en zet de beste opties om Steijn te vervangen in de hoofdstad op een rij.

Louis van Gaal
De inmiddels 72-jarige Louis van Gaal lijkt in de Johan Cruijff ArenA het liefst op de achtergrond te willen blijven als adviseur, zeker ook gezien zijn broze gezondheid. De voormalig coach van Ajax, die zijn grote liefde momenteel dient als extern adviseur op het gebied van voetbaltechnische zaken, is misschien toch over te halen om de laagvlieger in ieder geval uit de degradatiezone te loodsen. De trainersloopbaan van Van Gaal kreeg echt gestalte in Amsterdam in de jaren 90. Met een jonge en gretige spelersgroep veroverde hij de UEFA Cup, Champions League en diverse binnenlandse prijzen.

Wellicht dat Louis van Gaal over te halen is om Ajax tijdelijk te helpen.

Frank de Boer
Frank de Boer wil liever niet meer constant in de spotlights staan en koos afgelopen zomer dan ook bewust voor de luwte bij Al Jazira in Abu Dhabi. Maar na het ontslag van Steijn wordt de oud-verdediger uiteraard gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. Hij werd afgelopen seizoen al benaderd, na het ontslag van Alfred Schreuder. "Daar hebben we over gesproken, maar ze wilden nog een tweede gesprek. Ik dacht: hallo, jullie weten toch wel wat jullie aan mij hebben?. Ik zag het aanvankelijk wel zitten om het seizoen af te maken. Maar die ochtend werd ik alweer om vijf uur wakker. Toen dacht ik: dit moet ik niet willen. Ik heb toen Edwin van der Sar meteen gebeld en bedankt", zei De Boer eerder dit jaar tegen het Algemeen Dagblad.

Pascal Jansen
AZ is onder leiding van Pascal Jansen een van de meest aantrekkelijke ploegen in de Eredivisie, terwijl de Alkmaarders tevens indruk maken op het Europese toneel. Freek Jansen van Voetbal International schoof de vijftigjarige coach in mei al naar voren, nog voordat Steijn was aangesteld. "Pascal Jansen zou ik echt een hele goede trainer vinden. Als je ziet hoe hij zijn team laat ontwikkelen en spelen, hoe spelers beter worden, hoe fit ze vaak zijn. Ik vind Pascal Jansen echt een heel goede trainer." De in Londen geboren Jansen heeft zelf overigens een voorkeur voor een club in de Premier League.

Erik ten Hag
Zijn aanstelling lijkt onwaarschijnlijk, maar met Erik ten Hag aan het roer bestormde Ajax nog niet zo lang geleden wél de top van Europa. De Amsterdamse club stond in 2019 op de rand van de finale van de Champions League, totdat Lucas Moura namens Tottenham Hotspur in extremis roet in het eten gooide. Ten Hag is volledig gefocust op zijn zware taak bij Manchester United en lijkt nog steeds het vertrouwen te hebben van de clubleiding. Maar zoals bij elke topclub zijn de resultaten heilig en op dat vlak heeft de Nederlandse manager de wind (nog) niet mee. The Red Devils krabbelen langzaam op, maar staan nog steeds slechts achtste in de Premier League.

Erik ten Hag was eerder al zeer succesvol bij Ajax, vooral in Europa.

Jordi Cruijff
Jordi Cruijff was afgelopen zomer in beeld als mogelijke opvolger van Edwin van der Sar als algemeen directeur van Ajax. De voormalig vleugelaanvaller van onder meer Barcelona en Manchester United zag daar geen heil in, daar hij aast op een baan als hoofdtrainer. De zoektocht naar een trainersklus heeft Cruijff junior in ieder geval nog geen nieuwe werkgever opgeleverd. Zijn CV als coach is ook (nog) niet indrukwekkend, al werkte hij wel enkele jaren bij Barcelona, waar de inmiddels vertrokken technisch directeur vaak van gedachte wisselde met Xavi. Het is wel afwachten of Ajax in zee wil gaan met een relatief onervaren trainer als Cruijff.

Patrick Kluivert
Dat Patrick Kluivert graag als hoofdcoach wil terugkeren bij Ajax, werd in april 2022 duidelijk. De gewezen topspits maakte er destijds geen geheim van dat hij Ten Hag wilde opvolgen in de hoofdstad. "Het zou kunnen. Als God wil dat ik trainer word van Ajax, waarom niet? Of ik er klaar voor ben? Ja, ik ben er klaar voor. Ik heb Curaçao getraind en de jeugd van Twente. Het is tijd voor een grotere club", liet Kluivert optekenen in een interview. Ajax koos anderhalf jaar geleden echter niet voor Kluivert, die inmiddels de Turkse top bestormt met Adana Demirspor. Mede dankzij knappe zeges op onder meer Trabzonspor en Besiktas werd de derde plaats veroverd in de Süper Lig.

Wim Jonk
Wim Jonk was en is een adept van Johan Cruijff en werkte enkele jaren tot tevredenheid van bijna iedereen in de jeugdopleiding van Ajax. Breed uitgemeten meningsverschillen met Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp maakten enkele jaren geleden een einde aan het huwelijk tussen de Amsterdammers en de sierlijke middenvelder van weleer. Het voornoemde trio is inmiddels vertrokken bij Ajax, waardoor er wellicht de mogelijkheid is voor Jonk om zijn rentree te maken bij zijn oude liefde. Hij hield FC Volendam vorig jaar als trainer in de Eredivisie en is in het vissersdorp inmiddels verantwoordelijk voor de technische zaken.

Wim Jonk vertrok met ruzie bij Ajax, maar wellicht wil hij zijn karwei in Amsterdam afmaken.

Mitchell van der Gaag
Volgens De Telegraaf werkte Ajax in de weken vóór het ontslag van Steijn al aan een lijstje met mogelijke opvolgers, en op dat bewuste lijstje prijkt klaarblijkelijk ook de naam van Mitchell van der Gaag. De oud-verdediger werkt momenteel als assistent van Ten Hag bij Manchester United, wat hij in het recente verleden ook deed bij Ajax. Van der Gaag was daarnaast tussen 2019 en 2021 verantwoordelijk voor het beloftenelftal in Amsterdam. Of dit een haalbare kaart is voor Ajax is zeer de vraag, daar Van der Gaag op voorspraak van Ten Hag naar Old Trafford werd gehaald.

Mark van Bommel
Mark van Bommel slaagde niet als trainer van PSV, dat hem eind 2019 na een serie tegenvallende resultaten op straat zette. Datzelfde overkwam hem bijna twee jaar later ook bij VfL Wolfsburg, ook nu vanwege een slechte serie. Van Bommel rechtte de rug en nam bij Royal Antwerp FC sportieve revanche. Onder zijn leiding veroverde The Great Old afgelopen seizoen de eerste landstitel sinds 1957. Na het binnenhalen van het kampioenschap grapte hij bij Radio 538 over een vervolg bij Ajax. "Dat zou wat zijn hè?", zei hij met een bulderende lach. Van Bommel kwam Ajax als speler van PSV heel vaak tegen, met als hoogtepunt de hattrick in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd in 2005.

Mark van Bommel bij Ajax? Het zou een behoorlijke stunt zijn

John van 't Schip
Journalist Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad meldt maandag kort na het vertrek van Steijn dat Ajax van plan is om John van 't Schip te vragen om het seizoen af te maken als interim-coach. De voormalig buitenspeler was met Ajax al overeengekomen om per 1 november een functie in het Technisch Hart te gaan bekleden, met de focus op het eerste elftal, transferzaken en scouting. Of Van 't Schip, die Ajax in het verleden in diverse technische functies diende, zijn oude liefde tijdelijk wil gaan helpen is nog de vraag, omdat zijn echtgenote Daniëlle onlangs op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Hedwiges Maduro
Ajax wil dus dat Van 't Schip zo snel mogelijk het stokje overneemt. In de tussentijd is de eindverantwoording van de nummer zeventien in handen van Hedwiges Maduro. De assistent, die slechts enkele maanden samenwerkte met Steijn, staat direct voor een loodzware taak. Ajax speelt donderdag in de Europa League namelijk tegen Brighton & Hove Albion, om vervolgens zondag aan te treden tegen Eredivisie-koploper PSV. Maduro heeft als trainer nog weinig ervaring, maar is aan de andere kant wel een kind van de club, die weet wat er gevraagd wordt van een Ajacied.

Albert Stuivenberg
Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad vindt Albert Stuivenberg een geschikte kandidaat om Steijn op te volgen. "Ik weet niet of hij het zou doen, maar Albert Stuivenberg, die bij Arsenal heel dicht naast Mikel Arteta zit, zou wel iemand zijn die het voetbal er bij Ajax in kan brengen. Maar ik heb geen idee of hij dat zou willen. Stuivenberg heeft ook bij Van Gaal gezeten, bij Manchester United (tussen 2014 en 2016, red.). Ik weet niet of het van beide kanten honderd procent bevallen is, dus ik wil niet suggereren dat ze gebotst zijn, maar hij is daarna niet meer bij Van Gaal aangesloten. Maar Van Gaal weet wel wat voor vlees hij in de kuip heeft. Qua profiel zou dat volgens mij wel een goede zijn voor Ajax." Stuivenberg is sinds 2019 de rechterhand van Arteta bij Arsenal.

Michael Reiziger
Gouka is minder positief over een eventuele terugkeer van Michael Reiziger bij Ajax. "Ze zullen wel geweten hebben wat ze daaraan hadden, ik kan me niet voorstellen dat ze nu die ommezwaai maken", aldus de journalist over de in maart vertrokken Reiziger, inmiddels bondscoach van Jong Oranje. De oud-verdediger diende Ten Hag en Alfred Schreuder als assistent bij Ajax, maar was bij het vertrek van deze hoofdtrainers nooit serieus in beeld om het stokje over te nemen. Reiziger, die in 2018 met Jong kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie, trok daarop zijn conclusies en vertrok uit de Johan Cruijff ArenA.

Danny Blind is een echte Ajacied en weet wat het is om hoofdtrainer te zijn.

Danny Blind
Ajax heeft Danny Blind inmiddels officieel voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Het vertrek van Steijn zorgt er wellicht voor dat hij mogelijk als tussenpaus bij het eerste elftal wordt betrokken. Blind staat er goed op bij adviseur Van Gaal en heeft bovenal ervaring als eindverantwoordelijke bij Ajax. De geboren Zeeuw kent de gevallen topclub door en door, want hij was in het verleden ook actief als assistent-trainer, technisch directeur en directeur spelersbeleid. Ervaring als RvC-lid heeft Blind ook, al legde hij die functie in 2021 neer om Van Gaal bij Oranje te assisteren op het WK in Qatar van vorig jaar.

Dick Schreuder
Zijn broer slaagde niet bij Ajax, maar wellicht doet de huidige hoofdtrainer van het Spaanse CD Castellón het beter in Amsterdam. De 52-jarige oefenmeester loodste PEC Zwolle afgelopen seizoen naar de Eredivisie en werd prompt uitgeroepen tot Beste Trainer van de Keuken Kampioen Divisie. Aad de Mos is gecharmeerd van het aanvallende voetbal dat Dick Schreuder altijd wil spelen met zijn elftallen en raadde hem in dat kader al een paar keer aan bij Ajax. De coach in Spaanse dienst werkte in Nederland ook bij Vitesse en deed ervaring op in Duitsland (TSG Hoffenheim) en de Verenigde Staten (Philadelphia Union).

Wie moet Maurice Steijn opvolgen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een lijst met 15 Nederlandse trainers zullen we dat maar even niet meer doen. De beste NL trainers zijn niet beschikbaar, weer kiezen voor middelmaat heeft geen nut.

23 oktober 2023 om 21:17

En we missen de beste good old Dicky Advocaat.

23 oktober 2023 om 21:56

We missen hem als kiespijn

23 oktober 2023 om 22:27

Nou, voor dit soort puinruimwerk is Dick wel goed hoor.
Het is alleen niet om aan te zien, maar hij zorgt er wel voor dat het verdedigend staat.

24 oktober 2023 om 07:03

Foppe de Haan, Guus Hiddink, Bert van Marwijk, Arie Haan, Leo Beenhakker, Aad de Mos, Jo Bonfrere, Clemens Westerhof, de lijst van ouwe knakkers is eindeloos.

23 oktober 2023 om 22:03

Nee, wilde je dan een middelmatige buitenlandse trainer aanstellen? Wat behoudt Ajax dan nog aan identiteit? Ik ben voor Ajax, omdat Ajax zijn eigen identiteit heeft. Zet er een buitenlandse trainer neer met een andere tactiek en het huidige vreemdelingenlegioen en je bent alle binding kwijt

23 oktober 2023 om 22:07

Pascal Jansen en een paar spelers van AZ en het lek is gedicht😜 nee echt Pascal Jansen zou een goede zijn.

23 oktober 2023 om 23:33

Dan moet Ajax 100 miljoen euro aan AZ betalen om paar spelers en Pascal jansen los te kweken van Alkmaarse club.

24 oktober 2023 om 17:48

dat geld heeft Ajax niet. een nieuwe trainer zal met moeite gehaald kunnen worden want Stein moest ook voor 3 jaar betaald worden

23 oktober 2023 om 23:18

Misschien alsnog Gallardo? Die werd volgens mij de vorige 2x al eens geopperd, een beetje Argentijns gif erin kan geen kwaad.

24 oktober 2023 om 10:46

Eens! Niet eens JVDB

Ik heb het een paar weken geleden al eens gezegd, en ik blijf erbij dat het een goede optie is mits de organisatie weer wat op orde is, maar ik zou gaan voor Graham Potter.

Potter is een trainer die volgens principes wil voetballen die helemaal bij Ajax passen. Hij is bereid om met jonge spelers te werken en kan ze echt beter maken. Potter heeft in zijn hele carriere goede dingen laten zien buiten Engeland en heeft Brighton getransformeerd naar een voetballende goede ploeg. De Zerbi's succes is ondenkbaar zonder Potter.

Wat je wel echt nodig hebt als je als Ajax voor Potter gaat is een goede functionerende club. De scouting moet goed op de hoogte zijn van wat er nodig is om Potter zijn spelletje te laten spelen en de leiding van de club moet bereid zijn om hem langer te laten zitten dan 100 dagen om zijn spelletje in de ploeg te slijpen. De keuze ligt nu bij Ajax: wil je worden zoals Chelsea onder Boehly, een instabiele club die de weg naar beneden makkelijker kan vinden dan de weg omhoog, of wil je gestaag werken aan een club die weer mee kan doen met de beste van Europa? Ik gun het Potter om bij Ajax aan de gang te gaan en ik gun het Ajax om een trainer als Potter te krijgen.

23 oktober 2023 om 20:53

Is toch volstrekt onbetaalbaar? En daarnaast moet je je afvragen wat er nu te winnen valt bij Ajax als buitenlandse trainer met een grote naam.

23 oktober 2023 om 21:02

Slechter dan dit kun je het niet doen dus er lijkt me juist heel veel te winnen. Los van wat je van Schreuder vond was dat natuurlijk het slechtste moment om in te stappen. Beter kon niet, alleen maar minder. Nu zit Ajax in de omgekeerde situatie, geen enkele verwachting, en slechter kan het niet.

Waarom zou er overal ter wereld een buitenlandse trainer voor de groep kunnen staan maar niet in Nederland of bij Ajax in het bijzonder.

Sportief lijkt me Ajax voor hem een mooie uitdaging, een top club zal er in de PL niet snel weer komen terwijl hij die stap na anderhalf goed seizoen bij Ajax wel weer makkelijk zou kunnen maken.

Alleen de vraag of hij het financieel zou willen.

23 oktober 2023 om 21:05

Ik denk dat er voor een man als Potter veel te halen is. Champions League voetbal en een aantal kampioenschappen in het buitenland maken hem ook weer een stuk interessanter voor de Engelse clubs! Als hij bij Ajax goed werk levert is dat de ideale springplank om een Guardiola op te volgen bij Manchester City bijvoorbeeld als Pep daar vertrekt. Ik noem nu maar wat he..

Qua salaris zul je inderdaad een dure trainer aanstellen als je Potter neemt, maar Potter heeft ook laten zien dat hij bereid is om met minder genoegen te nemen als hij denkt dat het zijn carriere helpt.

23 oktober 2023 om 21:45

Bij Brighton verdiende Potter 2 miljoen pond pj. Hij gaat echt niet meer krijgen wat hij bij Chelsea kreeg op dit moment. Het is een beetje een stretch maar zo ontzettend gek is t echt niet hoor.

23 oktober 2023 om 21:58

@youri: hartstikke leuk,maar Ajax speelt nu geen Champions League en komend seizoen ook niet

23 oktober 2023 om 22:11

@madmarcel, nu niet maar het is zeker niet onmogelijk dat Ajax met een goede trainer en een paar goede ogen in de technische leiding binnen 2 jaar weer in de Champions League speelt.

23 oktober 2023 om 21:05

Had Potter toen liever gehad toen we bij Steijn waren beland. Leek mij toen echt een goede optie. Ik vrees dat t nu lastiger is, de telegraaf gaat er met een buitenlandse coach echt een kruistocht van maken. Wellicht als nieuwe coach na onze tussenpaus. Maar nu moet er gewoon Ajax Dna en ervaring ingestopt worden. Louis was echt perfect geweest maar die kan je dat niet meer vragen denk ook niet dat ie dat nog zou doen en met goed recht.

23 oktober 2023 om 21:07

Dat kan ik me ook wel voorstellen, maar aangezien ze Van 't Schip als tussenpaus neer willen zetten denk ik dat we het hier nu hebben over een aanstelling vanaf juni '24. Je moet Potter wel een voorbereiding gunnen, anders wordt het niets (zie zijn periode bij Chelsea).

Mijn eerste keus is Christian Poulsen. Als een in Denemarken levende Ajacied kijk ik er naar uit om deze Deen en ex-Ajacied voor deze groep te zien staan.

24 oktober 2023 om 14:10

Misschien een combinatie van Paulsen en Michael Laudrup? Nu alweer een gok nemen met een jonge trainer vind ik lastig, voeg graag iemand toe met status en ervaring.

Ik zou oprecht wederom een poging wagen bij Knutsen. Wilde toen niet omdat hij niet middenin het seizoen wilde vertrekken bij Bodo Gilmt, maar ook omdat hij twijfels had bij de RvC en het bestuur. Daar zijn inmiddels van der Sar, Mislintat en Eringa vertrokken. Van Halst vertrekt zodra Kroes begint en het contract van Hendriks loopt na dit seizoen af, wat Ajax vrijwel zeker niet zal verlengen. In plaats daarvan zijn er met van Gaal als adviseur, van Praag en Blind in de RvC, Kroes die uiterlijk in maart als algemeen directeur begint en Beuker die op weg lijkt naar Ajax en een deel van het technisch beleid op zich gaat nemen. Alleen is de vraag wanneer Beuker kan beginnen.

Maar dan zitten er capabelere mensen met voetbalverstand in de RvC en het bestuur. Knutsen deelt bij Bodo Glimt blijkbaar mee in uitgaande transfers, maar dat komt omdat hij een heel laag salaris daar heeft. Als je hem gewoon een goed salaris bied, vergelijkbaar als Steijn, dan denk ik dat hij misschien wel ja zegt. Hij wilde toen ook blijkbaar een team van militairen en psychologen meenemen, en om eerlijk te zijn denk ik niet eens dat dat heel verkeerd kan zijn.

Sinds ten Hag is vertrokken bij Ajax, is Ajax mentaal maar ook fysiek/conditioneel zwaar achteruitgegaan. Die militairen kunnen daar denk ik oprecht een hele grote en goede rol in spelen in het weer fitter worden, maar ook mentaal sterker worden. Net als de psychologen, die ook wel wat onderschat worden. Wat die Zijerveld van Almere City riep over Ajax was niet echt handig, maar ik vond wel dat ze gelijk had.

23 oktober 2023 om 20:56

Ajax was al achteruit aan het gaan in het laatste jaar van Ten Hag. Op een haar na het kampioenschap gehaald en wij “psv” hadden veel pech met blessures op de flanken (gakpo en Madueke) en het jaar ervoor ook geluk gehad met veel Corona gevallen bij ons waardoor we pas later op gang kwamen.

23 oktober 2023 om 21:10

Laatste seizoen onder ten Hag begon Ajax inderdaad minder te presteren, maar dat begon vooral na de winterstop vanaf ongeveer maart. Toen was net dat gedoe met Overmars achter de rug en begon Ajax moeizamer wedstrijden te winnen. Ook omdat Antony toen geblesseerd raakte en de rest van dat seizoen niet meer kon spelen. Ajax begon dat seizoen overigens dramatisch met een 0-4 nederlaag tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal, maar buiten die eerst wedstrijd tot ongeveer maart dat seizoen presteerde Ajax gewoon top met ten Hag en werden er goede wedstrijden gespeeld in de Champions League (18 uit 6, onder andere een weergaloze wedstrijd tegen Dortmund) en PSV (5-0).

Ook een paar keer gelijkgespeeld toen tegen Heracles en Go Ahead volgens mij, maar verder was het prima. Het seizoen daarvoor, 20-21, presteerde Ajax heel de eerste seizoenshelft moeizaam maar dat had te maken doordat ten Hag niet de ideale basiself vond of zelf verkeerde keuzes maakte terwijl iedereen zag dat dat niet werkte.

Zette toen bijvoorbeeld Labyad in de spits, Promes op 10, Álvarez speelde toen op het middenveld maar niet als een 6 en juist meer als een soort linkermiddenvelder. Centraal speelde hij toen met Schuurs en hij wisselde in de spits iedere keer af tussen Labyad en Traoré en zo wisselde hij wel meer plekken continu. Pas vanaf januari had ten Hag zijn ideale basiself en toen begon Ajax te draaien: Haller werd toen binnengehaald en de vaste spits, Álvarez kwam op 6 te staan en veroverde een vaste basisplaats, het centrum was geen Schuurs en Blind meer maar werd Timber en Martinez, Blind raakte helaas geblesseerd waardoor hij dat seizoen niet meer kon spelen op linksback en dat werd Tagliafico.

Toen begon Ajax in 20-21 echt goed te draaien. Ten Hag had wel altijd lang nodig om de ideale basiself te vinden. Dat vond ik wel altijd een kritiekpunt op hem bij Ajax. Had niet 2 of 3 wedstrijden nodig, maar bleef gerust 4 maanden uitproberen om daarna pas echt voor vastigheid te zorgen.

23 oktober 2023 om 21:43

Zo lust ik er ook nog wel een paar, iedere club had met blessures en corona te maken. 🤦🏾‍♂️

23 oktober 2023 om 21:02

Dat Knutsen meedeelt in transfers van Boto Glimt wordt vaak aangehaald als reden dat Ajax hem niet zou kunnen betalen, maar in mijn ogen zegt het niet zoveel. Bodo Glimt had het afgelopen jaar een recordjaar met voor 14 miljoen euro aan uitgaande transfers. Ik kan mij niet voorstellen dat die man voor 25% in de bruto transferinkomsten meedeelt, maar al zou hij dat doen, dan nog heb je het slechts over 3,5 miljoen euro. Is dat nou zo'n buitensporig bedrag voor een club als Ajax?

In denk dat als je Knutsen een miljoen of 2,5 tot 3 biedt en daarnaast een aantal mooie prestatiebonussen in zijn contract opneemt, het voor beide partijen prima moet kunnen werken op financieel gebied.

23 oktober 2023 om 21:25

Ik dacht dat Knutsen niet kwam door zijn salaris eisen.
Kennelijk was 2.5 miljoen per jaar niet genoeg, waarschijnlijk ook de reden dat hij niet naar Celtic is gegaan. Hij stond hier bij de bookmakers ook op 1 om daar heen te gaan afgelopen zomer, helemaal toen duidelijk werd dat Ajax afhaakte. Die 2.5 was voor Ajax al heel hoog (geen idee waar Steijn op zat, alleen gelezen dat het net iets minder dan een miljoen zou zijn, Schreuder en Ten Hag zouden 1 tot 1.5 miljoen per jaar hebben gekregen).

24 oktober 2023 om 09:06

Nu ga ik even full complot theorie:
Mislintat wilde Knutsen, Knutsen wilde niet midden in het seizoen vertrekken (deze duurt in Noorwegen tot ergens eind november geloof ik), dus was pas "beschikbaar" in de winterstop.

Wat nou als Mislintat dacht, hij is mijn nummer 1 keus, ik stel nu een zwakke trainer aan zodat de kans groter is dat ik ik die voor de winterstop kan ontslaan, en dan Knutsen kan aanstellen

*complot theorie mode off

Degene die dit lijstje bedacht was zeker in een lollige bui. Alleen al Mark van Bommel. Daar zullen ze in Amsterdam de stad voor afbreken mocht hij trainer van Ajax worden. En Danny Blind (2 mislukte trainerspogingen in de afgelopen 20 jaar) en Dick Schreuder (ook geen ervaring bij een topclub zoals Steijn) zijn toch ook totaal niet realistisch?

23 oktober 2023 om 20:57

Dit is oprecht een lachwekkende lijst inderdaad. V Bommel heeft zoveel haat richting Ajax dat hij ze bewust zou laten degraderen. Die naam van Schreuder vind trouwens ook walgelijk. Zijn broer heeft de boel al verziekt dus proberen we het bij broer nr 2.

23 oktober 2023 om 20:58

v Bommel werkt nu succesvol samen met de oh zo geliefde Overmars nadat hij PSV in 1 jaar naar de klote heeft geholpen, dus snap wel dat hij in dit rijtje staat.

23 oktober 2023 om 21:23

Wat je zegt, ik denk dat deze lijst gistermiddag in een kroeg is gemaakt na de nodige gebruikte alcoholische versnaperingen....

Waarom staat Keizer hier niet bij? Als je zelfs van Bommel en de andere Schreuder noemt...

Hele matige opties. Met Reiziger en Jonk kan ik wel leven.

23 oktober 2023 om 22:08

Reiziger en Jonk hebben als coach nog minder bewezen dan Steijn. Op basis waarvan zouden zij dat verdienen? Ajax heeft iemand met ervaring nodig, anders gaan ze het niet redden.

Gurban Gurbanov, trainer van mijn clubje FK Qarabag. 9x kampioen van geworden en vijf keer de beker gepakt met een club die voor zijn komst een middenmoter was. Groepsfase van de CL een keer bereikt en meerdere keren van de EL met een kleine club die daar alleen maar van kon dromen. Speelt voetbal wat ze bij Ajax graag zien, geef jeugdspelers een kans in een land waar geen talenten bestaan in het voetbal en is een uitstekende uithangbord voor je club.

23 oktober 2023 om 22:20

Klinkt prima maar natuurlijk onmogelijk dat Gurbanov de trainer van Ajax gaat worden... Ik denk niet dat iemand bij Ajax ooit van hem heeft gehoord en ze hebben nu niet de tijd om zijn trainers loopbaan even uitgebreid te analyseren om te beoordelen of hij goed genoeg is.

Wat denken mensen hier van Van Bronckhorst...? Ik weet het, een Feyenoorder, maar heeft het wel zeer goed gedaan toen bij Feyenoord, en bij Rangers was t ook best goed, toch? Vind niet persee dat hij het moet worden hoor, maar ben gewoon benieuwd wat anderen hiervan vinden aangezien die niet in deze lijst staat.

23 oktober 2023 om 21:06

Als ze dan toch iemand nemen met een Feyenoord achtergrond, dan zou ik eerder voor van Marwijk gaan.

Bij Rangers was het europees prima, in schotland zelf een stuk minder. Bij Feynoord waren vooral de resultaten goed, maar het voetbal hield niet over.

23 oktober 2023 om 21:06

Lijkt me al logischer dan Mark van Bommel.

23 oktober 2023 om 21:12

Ik hoop dat Ajax hoger inzet dan Van Bronckhorst. Ik heb niks tegen die man, en ook zijn Feyenoordverleden vind ik geen probleem, maar het voetbal wat zijn ploegen op de mat legden is nou niet bepaald fraai te noemen.

24 oktober 2023 om 08:27

De schoonheid van het voetbal is momenteel wel het laatste waar Ajax zich zorgen om moet maken. Het gaat nu ordinair om punten pakken.

24 oktober 2023 om 09:26

@hijniet! - Helemaal mee eens. Als noodverband is hij ook welkom. Maar Ajax moet, als het even kan,verder kijken dan de winterstop of het einde van dit seizoen en iemand halen waarmee je ook komend jaar en het jaar daarop verder kan. Die persoon is Van Bronckhorst in mijn ogen niet, want in de visie voor volgend jaar en het jaar daarna hoort naast resultaat ook een terugkeer naar het verzorgde voetbal waar Ajax altijd bekend om stond.

23 oktober 2023 om 21:40

Als persoon aardige vent, als trainer in hetzelfde rijtje als Cocu en Frank de Boer. Deze 3 zullen nooit de top halen, ik denk zelfs dat er weinig clubs zijn die aan hun zal denken als trainer.

23 oktober 2023 om 22:30

Zou het als Ajax niet doen.
Zet het degelijk neer, maar eigenlijk ook niet meer dan dat.
Spelers worden niet veel beter en spectaculair ziet het er niet uit.

Pascal Jansen zou zeker geen verkeerde keuze zijn als het lukt

23 oktober 2023 om 21:24

Ik denk juist dat dit wel een verkeerde keuze zou zijn.

24 oktober 2023 om 11:01

Hoezo precies?

Veel van deze namen komen over als een slechte grap of compleet wensdenken.

- Van Gaal wordt hem sowieso niet. Gezondheid.
- Jansen laat bij AZ zien dat hij niet kan anticiperen noch goed reageren op zeer veranderende omstandigheden tijdens een wedstrijd. Daarnaast gaat AZ absoluut de hoofdprijs vragen als Ajax probeert Jansen los te weken - en ik denk niet dat Ajax zich het kan veroorloven
- Van Bommel, Schreuder en Reiziger hebben contracten nog bij Antwerp, Castellion en Jong Oranje waar ze niet zomaar onder uit kunnen
- De Boer kan mogelijk, maar ik denk dat hij niet bij de spelers die er zijn past
- Ten Hag heeft nog een contract bij United, en die zullen hem ook nog niet zomaar laten gaan tenzij ze een goede vervanger kunnen aantrekken - die er momenteel niet is
- Cruijff, Kluivert en Van der Gaag zijn lichtgewichten. Kluivert heeft als voordeel dat hij wel als ex-topspits bekend is, maar zijn ervaring als trainer/coach... Eh....
- In het andere topic al genoemd, maar Van 't Schip zie ik deze bende niet fixen.
- Stuivenberg... Ik denk niet dat Arteta hem zomaar zal laten gaan. En heeft hij al ervaring als hoofdtrainer? Want anders is het sowieso een probleem.
- Maduro is een lichtgewicht zonder een grote naam als ex-profvoetballer. Hij kent het team, maar of dat momenteel nou een pre is...
- Waarom zou je jezelf Blind aandoen?

Blijft over: Jonk of iemand die nog niet genoemd is. Degenen uit het buitenland die 'zwaar' genoeg zijn die hebben momenteel al een baan over het algemeen of zijn afgelopen jaren juist elders flink opgebrand

23 oktober 2023 om 21:10

Jonk is toch net zo goed een lichgewicht. Sterker van deze hele lijst is hij op Maduro na de coach met de minste ervaring. Die is nog meer lichtgewicht als Cruijff, Kluivert, Van der Gaag of van 't Schip. Heeft alleen bij volendam gezeten.

23 oktober 2023 om 21:11

Hm, dacht om eea reden dat hij meer ervaring had. Mijn fout dan.

23 oktober 2023 om 21:30

Jonk is vier jaar trainer van volendam geweest waarvan meen ik 3 jaar in de KKD, dat is alles (als treiner).

Daarvoor is hij ook nog 4 jaar hoofd jeugdopleiding geweest bij Ajax.
Maar hij is voor zover ik weet ook geen trainer geweest bij de jeugd of in jong teams of ergens als assisten.

23 oktober 2023 om 21:18

De Boer kan ook niet mogelijk, die heeft aangegeven dat hij geen zin meer heeft in de stress.

De kleine generaal is in mijn ogen de beste optie voor ajax. Weet niet hoe mensen uit amsterdam over hem denken.

Ik heb onder zowat elk artikel over Steijns (toen nog mogelijke) ontslag uitgebreid uitgelegd waarom ik Kjetil Knutsen graag zie komen en denk dat het ondanks een mislukte poging in de zomer prima kan werken. Rochester heeft dat hele verhaal echter al prima verwoord, dus ik ga dat niet nog eens herhalen.

Naast Knutsen zou ik ook graag zien dat Ajax een poging waagt bij Marcelo Gallardo. Die man heeft wonderen verricht met River Plate, heeft nu ruim een jaar een sabbatical gehad. Als je met Louis van Gaal de onderhandelingen zijn kant opstapt en hem een goed verhaal voorschotelt zou je niet op voorhand kansloos zijn.

Als Graham Potter te betalen is, zou ik hem ook graag zien komen. Yoericfc heeft zijn naam al meerder malen laten vallen (ook hierboven) en in zijn betoog lees ik eigenlijk niks geks.

Verder vraag ik mij af wat de auteur van dit artikel gedronken heeft voordat dit lijstje is opgesteld. Het is een fraaie combinatie van lichtgewichten, onhaalbare trainers en mensen die helemaal niks bij Ajax te zoeken hebben.

Ik vind het bijzonder zorgwekkend wat voor namen er nu weer aan worden gedragen. Serieuze clubs in de Europese subtop zoals Dortmund, Sevilla en Monaco kijken gewoon wie het a) goed heeft gedaan in een kleinere competitie zoals bijvoorbeeld bij Salzburg, Rangers of Celtic, of b) die het goed heeft gedaan bij een club in de subtop van een grotere competitie zoals bij een Nice, Gladbach of Brighton.

En waar komen wij, niet zo lang geleden onderdeel van de top 10 van Europa achtereenvolgend mee aan: Schreuder, Heitinga, Steijn en nu mogelijk Van het Schip. Houd op met me..

We moeten toch gewoon mikken op een trainers als: Potter, Solskjaer, Hasenhuttl, Marcelino of Setien. Gewoon iemand die zich op het niveau wat wij nastreven al eens bewezen hebben.

Met dit b garnituur waar je nu weer achter na zit kan je nog beter Van Bronckhorst benaderen, echt serieus. Gedraag je eens als een club die ieder jaar Champions League wilt spelen en haal een trainer geschikt voor dat niveau.

23 oktober 2023 om 23:10

‘Serieuze clubs’ als Dortmund, Sevilla en Monaco boeien me geen reet en moeten lekker doen wat ze zelf willen. Ajax moet uniek blijven en weer Hollands trots worden. Dat zijn spelers uit de eigen jeugd, aangevuld met Eredivisie-toppers en buitenlandse buitenkansjes die daadwerkelijk wat toevoegen. Met daarbij een Nederlandse trainer voor de bups, die ze aantrekkelijk en herkenbaar voetbal laat spelen. Waarom zou ik nog voor club juichen als ze een compleet bijeengeraapt vreemdelingenlegioen zijn, waar buitenlandse voorbijgangers bepalen welke speelstijl past bij het toevallig aanwezige spelersmateriaal van dat moment? Dan kan ik net zo goed voor een zielloze club als Red Bull Leipzig worden.

En waar heb je het over man? Met bijvoorbeeld je Marcelino. Legt vreselijk spel op de mat. Hij kent de eredivisie en de club Ajax niet en zal lang moeten wennen. Wat zijn dit soort opties voor een onzin?! Het gras van de buren is echt niet groener. Met Nederlandse eredivisietrainers zijn we ondanks onze financiële achterstanden ook weer groots in Europa geworden (Bosz, ten Hag). Dat is de weg die we moeten bewandelen! Dit seizoen is verloren, maar we gaan echt niet degraderen. Laten we weer bouwen aan een herkenbaar en goed spelend team, waar we als Nederlanders trots op kunnen zijn

23 oktober 2023 om 23:38

Marcelino kan een team gewoon fantastisch neerzetten. Raapte Valencia van de onderste regionen op, bracht ze naar de Champions League en pakte zelfs een Copa del Rey. Kwam bij Ahtletic Club, en haalde in twee jaar tijd vier finales.. Een van de beste trainers die er rondloopt..

24 oktober 2023 om 08:29

De lessen in nederigheid dit seizoen zijn blijkbaar nog niet goed aangekomen . Waarom zouden deze mannen in godsnaam naar Ajax willen?

24 oktober 2023 om 16:18

Buiten twee matige seizoenen is Ajax natuurlijk gewoon een grote club. Guardiola kunnen we niet halen. Maar als je een plan maakt dat de tweede seizoenshelft nergens om gaat, ze de tijd krijgen hun spel erin te krijgen en de trainer samen met Kroes etc die tweede seizoenshelft een plan gaan maken hoe we ons komend seizoen weer competitief kunnen maken. Is Ajax gewoon een interessante club voor veel trainers. Sevilla en Monaco konden vanaf eenzelfde plek in de competitie ook gewoon grote trainers halen.

Dat overdreven gedram om nederigheid mag ook wel eens klaar zijn. Alsof we na een matig seizoen opeens een soort FC Dordrecht zijn en enkel nog Gertjan Verbeek als trainer mogen nemen..

Jonk zou ik van dit lijstje het meest logische vinden. Echter zou ik zelf persoonlijk een Michael Laudrup willen zien.

Een Pascal Jansen gaat hier toch never nooit instappen…. Die staat met AZ lekker op plek 3 en kan aan het einde zelfs voorronde CL spelen… voordat dit Ajax weer op de rails staat ben je jaren verder…. Dan zou Pascal al bij een leuke buitenlandse club aan het werk kunnen zijn…

De enige naam die mij kan bekoren is Louis van Gaal, waarbij ik Ten Hag onrealistisch acht.

Patrick Kluivert en bijv in combi met Bogarde leuk qua nostalgie!

Alle 15 namen zijn niet geschikt. Het gaat dan puur om de persoon en zijn ervaring. Geen één van die 15 verdient het ok nu in te stappen. Een voorbeeld: Jonk. Vanwege zijn Ajax dna? Kunnen ze mij ook nemen. Ajax dna mag niet alleen de meetlat zijn.

24 oktober 2023 om 08:27

Hier ben ik het volledig mee eens! Alle 15 namen zijn namen om het noemen.
Niemand op deze lijst zal een serieuze kandidaat mogen zijn.
Ook ben ik wel even klaar met het feit dat het perse een Nederlandse trainer moet zijn.

Op Ten Hag en De Boer na hebben al die Nederlanders ons niks gebracht dan ellende.
Tijd voor een buitenlandse trainer met verstand van zaken en ballen.
Misschien moeten we dat heilige 4-3-3 ook maar eens overboord gooien. Daar hebben we simpelweg het materiaal op t moment ook niet voor.

Probeer het eens bij een Graham Potter, de man heeft de basis gelegd voor hoe Brighton op het moment speelt. Als ik zie hoe hij het daar heeft gedaan mag die van mij vanavond nog tekenen.
Dan maar een keer een dik salaris geven aan een trainer, maar kwaliteiten heeft die wel.

Lopetegui zit ook zonder club, heeft ervaring op het hoogste niveau en weet wel raad met een selectie.

Hasenhuttl is momenteel beschikbaar, heeft ook ervaring in Engeland en Duitsland opgedaan.

Lucien Favre, heeft het destijds erg goed gedaan met OGC Nice en bij Gladbach. Redelijk gepresteerd met Dortmund.

En dan hebben we Knutsen nog, die loopt weer op ramkoers in Noorwegen om kampioen te worden met Bodo, het seizoen is daar in december afgelopen, dus die zou in de winter kunnen instappen. Denk dat de man wel toe is aan een nieuwe uitdaging.

Belachelijke lijst. Deze trainers zijn over het algemeen veel te succesvol voor Ajax in de huidige staat. Ik denk dat ze moeten zoeken in de categorie Kevin Hofland, Robert Molenaar en Marinus Dijkhuizen. Al zal die laatste lastig worden gezien de huidige financiële positie.

Ja op FrankTikkiebreed de Boer voetbal zitten Ajacieden te wachten, verschrikkelijk was dat !

Marcel Keizer een 2e kans geven misschien. Loopt toch niet veel beters rond.

Armoe troef als je dit lijstje zo ziet. In het buitenland zullen toch ook wel een aantal geschikte kandidaten rond lopen?

Waarom geen Graham Potter? Heeft Brighton goed op de kaart gezet waar Zerbi nu weer mee verder gaat.

Van Bommel weet in elk geval hoe je moet scoren in de Arena ;-)

1. Gewoon gaan voor Frank. Die is met mindere selecties kampioen geworden.

24 oktober 2023 om 08:11

Maar toen waren de concurrenten nog minder. De kans dat Frank de Boer weer kampioen gaat worden is kleiner dan dat ze volgend jaar degraderen.

Waar is Bogarde in dit rijtje?

Wellicht heb ik ergens even wat gemist.. maar waarom lees ik nergens de naam van Seedorf?

Shota arveladze lijkt mij wel wat. Kent club, internationale ervaring, eerder samengewerkt met van Gaal.

Als ze wederom een Twente-fiasco willen aantrekken, dan zou ik gaan voor Garcia Garcia :D

Het grootste voordeel van een terugkeer van Frank de Boer is toch wel dat Ajax dan niet meer gefloten zal worden door Joey Kooij.

Het is alleen zo vervelend dat het nadeel zijn trainerskwaliteiten en communicatievaardigheden zijn.

John Heitinga. Revenge time!

Kluivert, serieus? Om te gieren die optie maar zou wel lachen zijn. Komt ajax zeker in , maximaal, de play offs

Je kan ook naar Eredivisie trainers kijken: Ron Jans, Pascal Jansen, Andries Jonker, Alex Pastoor, Philip Cocu, Rogier Meijer, Kees van Wonderen…

Kunnen we aub wegblijven van al de Nederlandse middelmaat?

De beste trainers van Nederland zijn momenteel niet beschikbaar (Erik ten Hag, Slot, en Bosz). En ik heb ook weinig zin om weer een oud paard van stal te rekken voor weer ‘een laatste’ kunstje in van Gaal.

Ik wil een trainer die bewezen heeft aanvallend voetbal te kunnen spelen, een die daadwerkelijk een visie heeft op voetbal en niet alleen met de standaard “hoog druk zetten”, “positiespel”, “helft van de tegenstander” opmerkingen komt, en die ook de ballen en ervaring heeft om op zn strepen te staan.

Tijd om eens in het buitenland te kijken, kunnen we ook af van dat geforceerde “iedereen moet Nederlands spreken” in een selectie die voor 70% uit buitenlanders bestaat.

Zo veel mensen die Wim Jonk willen. Jullie weten dat Volendam laatste staat, toch? Nog lager dan Ajax... Ik denk dat de einge echgte optie uit dit lijstje Ten Hag zou zijn, maar zelf zie ik liever een geroutineerde buitenlander komen.

24 oktober 2023 om 08:19

Hij is dit jaar ook niet meer de hoofdtrainer bij Volendam maar Technisch directeur. Dus dan zou je zeggen dat hij vorig jaar als trainer er meer uithaalde dan de huidige coach.

Er zitten sowiso al 2 namen bij die het niet gaan doen ( van gaal, ivm zen gezondheid, en van Bommel, is goed op zen plek bij Antwerpen, en toch Misch te veel psv verleden. Boegbeeld). En voor de rest veel namen ook met nog weinig ervaring als trainer ( kluivert, chruiff) behalve dat ze hun naaam mee hebben, nog even goed verder zoeken dus

Er zitten namen tussen die 15 die of nooit kunnen of nooit goed kan gaan. Weer een van de vele schijt stukken van de laatste tijd.

Mark van Bommel met Michiel Kramer als assistent en Van Hanegem als adviseur. Meer Ajax dna krijg je het niet.

patrick kluivert is wel een interessante optie,. maar niet ervaren als hoofdcoach. het is wel iemand naar wie je luistert als speler lijkt mij. misschien in combinatie met bogarde.,.. ach even alle gekkigheid op een stokkie.

laat maduro inderdaad eerst deze 2 wedstrijden als hoofdcoach zitten. en vraag dan wellicht john van t schip als coach voor tot aan het eind van het seizoen, mocht hij dit zelf willen.

volgend jaar starten met een nieuwe coach voor een lange termijn. ik zou zelf niet gelukkig worden van pascal jannsen, hij laat az goed spelen, maar ik mag zijn houding niet. en ik geloof niet dat hij de man is om ajax weer omhoog te helpen.

bijzondere opties zou ik vinden:
*kjell knutsen
*villas boas
*didier digard deze vind ik zelf dan ook heel erg interresant.
*graham potter (erg duur, maar wie weet vind hij project ajax heel leuk)

nederlandse opties:
*frank de boer (lijkt mij een saai traject)
*van der gaag (erik ten hag aliexpress)
*maduro

Dat Steijn er zo snel uitgeknikkerd zou worden had ik niet verwacht, precies om het probleem dat zich nu aandient: wie gaat het doen?
Maduro mag even opdraven als interim, dan misschien nog een interim in de vorm van Van 't Schip. En dan? Wie wil er instappen in deze puinzooi? De helft van dit lijstje kan al de prullenbak in wegens niet beschikbaar, de andere helft wegens niet geschikt. En nee, Seedorf en Davids zijn ook geen opties, beiden nog nooit iets noemenswaardigs gepresteerd als trainer.

Ik zou voor Wim Jonk gaan. Heeft het laten zien bij Volendam en is een Ajacied in hart en nieren. Heeft zelf op hoog niveau gespeeld. Is momenteel TD bij Volendam....loskweken zou ik zeggen!

24 oktober 2023 om 09:47

Anders zou hij in het technisch hart van Ajax plaats moeten nemen, met Johnny van 't Schip als trainer. Wellicht dat Jordi Cruijff ook is te paaien voor het technisch hart. Zijn naam alleen al is indrukwekkend, ook voor de buitenlandse spelers. En ik vind ook dat Bogarde erbij moet komen. De verdedigers en middenvelders moeten op hun falie krijgen.

Reiziger en Kluivert zie ik als grootste kandidaten. Reiziger, Kluivert met Bogarde zou de beste trio zijn van afgelopen 10 jaar. Die vullen elkaar perfect aan. Bogarde fixt defensie, Kluivert traint Bergwijn, Brobbey en Forbs en Van Amerongen. Reiziger krijgt Rensch weer aan de praat, die vormde in Sparta tijdperk een belangrijk pion bij het ontwikkeling van Dumfries. Wellicht Seedorf nog erbij en je kunt de komende 3 jaar werken naar een wereldploeg.

Sorry maar waarom allemaal net niet trainers waarvan je weet dat het ook gaat floppen? Tuurlijk zijn sommige voor het “Ajax DNA” leuk maar de echte trainers die je zou willen zijn nu niet beschikbaar. Kies dan voor een goed alternatief in het buitenland, er zal vast wel ergens een trainer zijn die beschikbaar is die van deze spelersgroep een geheel kan maken.

John vd Brom! Doet het goed in Polen, Ajax verleden en jaren ervaring in eredivisie. 2 goede assistenten erbij.

Wim Jonk lijkt mij de meest geschikte optie, speelt (in tegenstelling tot Steijn bij Sparta) heel mooi verzorgd voetbal bij Volendam en heeft al ruim ervaring bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren