Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink complimenteert 2 spelers van Ajax: ‘Diep respect, dat meen ik echt’

Laatste update:

Marciano Vink is onder de indruk van de mentale weerbaarheid van Ajacieden Anton Gaaei en Kenneth Taylor, zo laat de analist van ESPN vrijdag weten in Voetbalpraat. Vink heeft er ‘diep respect’ voor hoe de jonge spelers zich hebben teruggevochten bij Ajax, nadat ze eerder onder vuur lagen bij het eigen publiek.

Gaaei maakte donderdagavond tegen Go Ahead Eagles (1-1) zijn eerste treffer voor Ajax. De Deense vleugelverdediger was zichtbaar door het dolle heen vanwege zijn fraaie goal. Ook Vink heeft genoten van het moment. “Ik vond het geweldig voor hem. We weten allemaal in welke put hij heeft gezeten, maar nu zie je hem langzaam opkrabbelen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Gisteren maakt hij een goal en daar zat echt alles in”, gaat Vink verder. “Alle frustratie, alle blijheid dat het weer goed gaat. Vooral die blijheid na de goal en hoe blij iedereen voor hem was. Het hele stadion, dat hem toch heeft uitgefloten. Dat vond ik een mooi moment. Dat zijn mooie dingen in de sport.”

Gaaei was eerder dit seizoen de verguisde man bij Ajax, nadat hij vroeg werd gewisseld tijdens de nederlagen tegen AZ (2-0) en Feyenoord (0-4). Zo kreeg de 21-jarige rechtspoot veel negatieve berichten op social media. Vink heeft respect voor jonge spelers als Gaaei en Taylor, die dit seizoen te maken hebben met een enorme lading aan kritiek.

“Ik vind het knap van jongens als Gaaei en Taylor”, aldus Vink. “Taylor heeft natuurlijk, ondanks dat het voor de hele club dramatisch gaat dit seizoen, nog een schep er bovenop gehad, omdat het hele stadion hem uitfloot. Dan vind ik het wel heel knap. Helemaal in deze tijd, waarin die gasten toch wel een soort muur om zich heen hebben, met een hele tere ziel. Zoveel kritiek krijgen is natuurlijk heel lastig.”

Daarom is Vink blij voor het duo. “Dat dit soort gasten, en dan heb ik het nu specifiek over Taylor en Gaaei, zó hun rug kunnen rechten en overeind blijven, net zo lang totdat het publiek wél voor je gaat juichen... Diep respect, dat meen ik echt.”

Zondag wacht Ajax de Klassieker in De Kuip, die om 14:30 uur begint. Eerder dit seizoen won Feyenoord gemakkelijk met 0-4 in de Johan Cruijff ArenA, waarin Gaaei een negatieve hoofdrol speelde. De Deen werd door trainer Maurice Steijn al voor rust naar de kant gehaald, nadat hij enkele cruciale fouten had gemaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaaei en Taylor verdienen zeker wat lof, mensen gaan nu reageren dat ze misschien 2 potjes aardig hebben gespeeld, maar als iedereen een voorbeeld neemt aan specifiek Gaaei en 100% gaat geven, dan scheelt het al een hoop. We zijn bij wedstrijd 29. Zeuren over dat de spelers niet goed genoeg zijn om 1.2.3e plek te worden, dat is nu wel duidelijk. Maar een speler omarmen omdat hij zijn best doet, dat moet je nu wel doen als ajaxied. Begin die spelers eens te steunen !! En volgend jaar pluk je daar de vruchten van.

6 april 2024 om 10:31

Dit herken ik als Feyenoord supporter. Het steunen van spelers die zich de blubber werken, maar uiteindelijk gewoon kwaliteit te kort komen... maar altijd weer die hoop, maar tegen een sterkere tegenstander weer ernstig met de neus op de feiten te worden gedrukt.
Schitterende goal, aandoenlijke werkethos, maar ik zou er toch gewoon afscheid van nemen; daar hoort bij Ajax een betere voetballer te staan.

6 april 2024 om 10:39

@NJfromVOL

Door selecteren doe je in de zomer en niet tijdens het seizoen. Tijdens het seizoen roei je met de riemen die je hebt en maak je er het beste van. En dus ga je volle bak achter de ploeg staan.

Qua selectie is er in de zomer genoeg tijd om wat te doen, hoewel we als Ajacieden misschien moeten accepteren dat in de zomer ook de transferperiode een lastig verhaal kan worden zonder AD, zonder TD en misschien wel zonder RVC.

6 april 2024 om 10:47

Dat kan misschien weleens een voordeel zijn. Vooral veel opruimen en een paar echt goede aankopen doen. Meer kwaliteit ipv kwaliteit. Gewoon omdat je de mensen niet hebt om op veel borden tegelijk te schaken. Gewoon zorgen dat je een goed elftal hebt. En het groeien in de breedte is voor later zorg.

6 april 2024 om 10:54

@D-Bergkamp

In de aanhef blijkt dat je op mij reageert, maar in je verdere post zie ik dat niet terug.
- Door selecteren in de zomer? Allicht, wanneer anders?
- Achter de ploeg staan? Volgens mij is dat de essentie van mijn posting, ook al is het tegen beter weten in..

6 april 2024 om 12:37

@nj,

Mijn reqactie was inderdaad naar aanleiding van jou post. Je geeft aan dat je inderdaad herkent om achter een speler te gaan staan en toch teleur gesteld word in grotere wedstrijden, en dat je er toch gewoon afscheid van moet nemen. Je reageerde daarmee op de complimenten die Viezeman over had voor Taylor en Gaaei.

Mijn reactie bedoel ik mee te zeggen:
Je kunt als supporter nu niets doen aan de spelers die in de selectie, in de zomer mogelijk word er pas weer wat gedaan. Dus het enige/beste dat je als supporter nu kunt doen is vol achter je ploeg gaan staan. Ondanks de gebreken die er misschien zijn. Als ajacied meoten we proberen de spelers te steunen zo goed we kunnen.

Het afrekenen van spelers kunnen we in de zomer doen wanneer we iets kunnen vervangen. Tot die tijd is er eigenlijk maar 1 keuze: supporten

6 april 2024 om 13:18

Er is ook een winter transfer periode.

Maar goed, de zomer werkt beter. Ik zou Gaaei en Taylor deze zomer wel laten weten dat ze naar een nadere club uit mogen kijken. Mentaal zijn ze sterk gebleken, anderzijds...het is hun werk en het is now or never, het is een unieke kans die bijna niemand krijgt, dus hoe knap is het werkelijk? Het laat iig zien dat je geschikt bent om professional te zijn.

6 april 2024 om 13:40

@db
Maar dan zijn we het volledig eens.

Natuurlijk mag je je onvrede laten blijken, maar de essentie van een supporter is ... supporten ...

De selectie kan je nu tot einde seizoen niets aan veranderen en we moeten er (allemaal) het beste van maken.

6 april 2024 om 10:39

Buiten dat zijn voetbalkwaliteiten niet goed genoeg zijn voor Ajax, zouden spelers zoals Bergwijn en Berghuis een voorbeeld kunnen nemen aan gaaei zijn inzet. Denk je eens in wat Bergwijn zou kunnen wanneer hij de inzet van een gaaei elke wedstrijd had gehad

6 april 2024 om 10:54

Als ik die Godts zie voetballen kan Bergwijn ook daar een voorbeeld aan nemen. Goh wat is het fijn om een buitenspeler te hebben die niet alleen maar in de bal komt of binnendoor gaat om zelf te kunnen schieten. Dan zie je die Godts... Binnendoor, buitenom, voorzetjes, acties maken, diepgang hebben en die ook benutten. Natuurlijk gaat het niet allemaal goed, maar ik zie dat veel liever dan Bergwijn, die in mijn optiek alleen maar goed rendeert in een 2 spitsen systeem.

6 april 2024 om 11:27

Bergwijn komt op snelheid vooralsnog een lantaarnpaal niet eens voorbij. Wat is die jongen traag geworden.

6 april 2024 om 13:20

Bergwijn is oprecht een van de eerste spelers die Ajax moet weg doen deze zomer. Wat een waardeloze speler is dat, grootste ED miskoop aller tijden

6 april 2024 om 12:07

@viezeman
Dat de spelers hun best doen, was in december ook al wat onze wereld trainer Schip vertelde. Pasveer mocht geen kritiek hebben dat de fitness ruimte leeg was en dat hij de enige was die er kwam.
Deze softe mentaliteit heeft Schip keurig in deze ploeg geslepen. Hoeveel punten hebben we niet al in de slot minuten verspeeld?
Dat deze selectie te kort komt voor de bovenste twee plekken en wellicht ook de derde plek, dat is duidelijk. Maar strijd mogen deze klootzakken ook wel leveren. En als dat niet gebeurt, mag je ze ook gewoon afbranden van mij.
Ik heb me vaak afgevraagd wat de zin was om Steijn te vervangen door Schip. En zo lang die verantwoordelijke Ajax blijven leiden, zal Ajax langzaam dood gaan en heb je aan geen van deze spelers wat volgend jaar

Die Gaaei heeft wel de gunfactor. Of hij voetballend het niveau heeft kun je je nog steeds afvragen maar daar kan hij niks aan doen, Td haalt hem, trainer stelt hem op maar hij geeft wel alles, blij dat hij daar nu iig ook wat waardering voor krijgt!

Het is knap dat ze zich zo hebben teruggevochten. Daarentegen, Gaaei dient wel te beseffen dat dit geen uitzondering mag zijn, maar juist de norm is bij Ajax: dit is het minimale dat er in Amsterdam wordt verwacht (het doelpunt daargelaten). 65 passes, 57 accuraat (88%), waarvan zes sleutelpasses (kwam aanval of doelpoging uit voort) - dit is wat je van een rechtervelugelverdediger bij Ajax mag verwachten.

Ik vind dat wel als de verdienste van Schippie: hij heeft de benadering dat Ajax nu als opleidingsteam moet worden benaderd: ontwikkeling is belangrijker dan resultaat of punten. Het is gewoon een extra lange aanloop naar komend seizoen.

Hij stoomt zoveel mogelijk spelers klaar voor komend seizoen en als je er langs die lijnen over nadenkt: talenten zoals (een weer fitte) Ramaj, Gaaei, Hato, Vos, Fitz Jim, Godts, Rijkhoff en Brobbey, aangevuld met drie tot vijf aankopen van kwaliteit, dan kan het plots weer crescendo gaan met Ajax. De contouren van dit 'nieuwe Ajax' vormen zich nu langzaam en dat is te danken aan Schippie.

Zoals ik erin sta mogen alleen Ramaj en Gaaei blijven, van het trio Boomen, Tahirovic of Mannsverk er slechts eentje houden en indien Akpom zich schikt in de rol van supersub of pinch-hitter is dat ook acceptabel. Dan doe je dus Medic, Sosa, Avila, Sutalo, Mikautadze, Forbs en twee van de middenvelders van de hand. Aan Berghuis kun je nu nog verdienen: laat ik ook gaan. Als Bergwijn een vertrekwens zou hebben, zou ik niet in de weg staan. Rulli zal vertrekken, Pasveer gaat stoppen.

Dan hou je een geraamteploeg over en dan ga je het proberen in te vullen met kwaliteitsimpulsen.

GK - Ramaj, Gorter
RVV - Gaaei, Gooijer, Sánchez
RCV - Rensch
LCV - Hato, Kaplan
LVV - Martha, Wijndal, Baas

RCM - Henderson, Vos
LCM - Taylor, Boomen
AM - Hlynsson, Fitz Jim, Naci Unuvar
RA - Conceicao
SP - Brobbey, Akpom, Rijkhoff
LA - Godts, Van Axel Dongen, Banel

En dan opnieuw beginnen. Wat voor vlees in de kuip heb je? Je zou op elke plek wel een kwaliteitspeler willen halen, maar welke 3 tot 5 plekken hebben prioriteit (ik zou zeggen twee verdedigers - eentje centraal, eentje linkervleugel - twee middenvelders en een vleugelspeler voor rechts)

6 april 2024 om 11:34

Conceicao zal naar Porto gaan. Moet echt een rechtsbuiten worden gehaald dan. Op VAD kan je niet bouwen, dus ook op links wat halen als concurrent voor Godts. FJ en Taylor omwisselen. Die backs vind ik ook veel te licht. Moet echt 1 LB en RB worden gehaad. Sanchez en Martha kan je niks mee. Gaaei zou je kunnen verhuren, is toch meer een back voor 5-3-2. Zou ook Mannsverk boven Vd Boomen verkiezen.

Eventueel ook een goede keeper halen voor de concurrentie.

6 april 2024 om 12:45

@dvh,

Van het Schip is bezig met spelers klaar te stomen voor volgend seizoen, die lezing kan ik grotendeels in mee gaan. Op 1 gigantische missende voorwaarde na: we gaan volgend seizoen geen 5-4-1 spelen dus daar moeten we nu per direct mee op houden.

Als we toch het vizier op volgend jaar leggen, leg dan het vizier volledig op volgend jaar.
Ga 4-3-3 spelen, en stel spelers op met de kwaliteiten/potentie om basis speler te worden volgend jaar.

Laat Rijkhof invallen (ipv Bergwijn punt), Laat Sosa vast op linksback staan, creeer een vaste as in het veld met spelers, laat Godts/forbs minuten maken met het potentiele vertrek van Bergwijn. Laat Martha thuis, net als Gooijer. Fitz-Jim niet terug moeten halen etc etc.

Van het Schip is elke week aan het husselen en frutselen. Spelers komen nooit in een vaste routine terecht of een enigzins vaste basis op stelling. Er worden geen automatismen gecreerd of voetballende verbetering gebracht.

Nee, van het Schip is echt totaal niet bezig met volgend seizoen in mijn ogen...

Prachtig hoe analisten nu gaan doen alsof alle negativiteit omtrent Gaaei van de Ajacieden kwam. Volgens mij hebben die vaak erkend dat hij zich keihard inzet, ook al was het meestal ondermaats. Heel negatief werd er vanuit het publiek ook niet op hem gereageerd, de zielige figuren op social media tellen niet mee als weldenkend mensen. Analisten hebben daarentegen niks van hem overgelaten in praatprogramma's, maar daar zal vast geen hand in eigen boezem voor gestoken worden.

Maar Taylor speelt nog steeds matig! Echt meten met 2 maten dit omdat hij uit de jeugd van Ajax komt!

Als Taylor en Gaaeij hun weerbaarheid tonen hebben we binnenkort misschien ook nog wel andere spelers verwachten die ineens tonen wat ze kunnnen zoals sutalo enz.

Het bewijst erop waarom er terecht een hoop mensen ontevreden waren.

Als je ziet dat een speler het wel kan alleen meer fell heid in zijn spel moet leggen.

De komende weken zullen we zien wie potentie hebben om te mogen blijven.
Ik ga eerlijk vanuit dat er hellemaal niet zoveel aangetrokken spelers zullen vertrekken.

Hooguit de spelers die nu verhuurd zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren