Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder vliegt vanwege 130.000 euro onverwachts naar Brazilië

Laatste update:

Wesley Sneijder is onlangs naar Brazilië gevlogen om beloofd geld op te halen, zo weet RTV Utrecht woensdag te melden. Het in financieel noodweer verkerende DHSC zou nog zeker 130.000 euro krijgen van een Braziliaanse geldschieter, maar de amateurclub heeft dat bedrag nog altijd niet ontvangen. In een verwoede poging het bedrag alsnog te innen is Sneijder zelf het vliegtuig ingestapt, maar die actie sorteerde geen effect.

Onlangs maakte het Algemeen Dagblad bekend dat het Utrechtse DHSC in grote financiële problemen zit. Mede door armoede in de wijk Ondiep liep de contributieachterstand van de club enorm op. Eerder maakte RTV Utrecht al bekend dat het om circa 20.000 euro gaat. De totale schuld van de club bedraagt volgens het AD zelfs 150.000 tot 200.000 euro.

In oktober 2022 haalde DHSC liefst 170.000 euro op bij een benefietavond om armoede binnen de vereniging te bestrijden. Onder andere het ondersteunen van de contributiebetaling van de leden werd als doel gesteld.

Nu blijkt dat een groot deel van de beloofde benefietinkomsten nooit bij het clubbestuur zijn beland. Een deel van die begrote inkomsten zit nog in Brazilië.

“Een grote sponsor uit Brazilië had zo'n 130.000 euro toegezegd en dat geld hebben we nooit ontvangen”, vertelt DHSC-woordvoerder Bert van Lienden in gesprek met het RTV Utrecht. " Wesley Sneijder is nog naar Brazilië toegegaan om het alsnog te krijgen, maar dat is niet gelukt.”

De voorzitter van Stichting Ondiep en oud-voorzitter van DHSC, Harry Lulofs, vertelt dat de Utrechtse club niet altijd op Sneijder moet steunen.

"De club kan niet altijd aan het geldinfuus van Wesley of de stichting Sport Ondiep hangen. Men gaat ervan uit dat de stichting altijd al het geld aan DHSC geeft, maar wij kunnen meerdere goede doelen steunen. De Johan Cruijff Foundation geeft ook niet alleen maar geld aan Ajax”, aldus Lulofs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die heeft vanavond nog drie Extinction Rebellion leden aan de deur om te praten over zijn ecologische footprint.

13 maart 2024 om 18:14

Die gaan dan waarschijnlijk zijn oprit blokkeren.

13 maart 2024 om 18:36

En terecht.

13 maart 2024 om 18:51

Je kunt beter zijn koelkast blokkeren

14 maart 2024 om 17:32

@joeflaff

Gisteren naar Jochem Meijer geweest in Schiedam, maar deze grap had het zeker gehaald !

Wesley zal wel is ff verhaal gaan halen. Hoe komt een amateurclub uberhaupt aan een sponsor uit Brazilie.

13 maart 2024 om 18:34

Ongetwijfeld zuivere koffie, de Ondiepers kennende

13 maart 2024 om 18:41

Kan me de docu over amateurclub Achilles (met Erik Meijers) herinneren, die waren toen ook al bezig met een Braziliaanse geldschieter. Heel naïef wel om te denken dat dat zuiver is.

13 maart 2024 om 18:45

Die 130k is tussen de bananen gekomen via een dealer die toevallig dezelfde initialen heeft. Da’s logisch

13 maart 2024 om 19:13

Hij kan toch makkelijk zelf ff die 130d neer tikken, is de club geholpen kan hij het proberen te innen bij de geld schieter

13 maart 2024 om 20:13

Jeffrey0487, je kan nooit in iemand zijn portemonnee kijken.

13 maart 2024 om 21:57

Waarschijnlijk heeft hij dat ook al paar keer eerder gedaan, maar hij kan niet blijven voorschieten.

14 maart 2024 om 06:47

Er staat letterlijk in de tekst dat de club niet altijd aan het geldinfuus van Wesley kan blijven hangen.

Brazilië vergeet die kopbal van Wesley tijdens het WK2010 nooit meer.. Vind je het gek dat ie het geld niet heeft gekregen..?

13 maart 2024 om 18:34

Mark dat is wel heel erg ver gezocht, wel leuk bedacht. Haha wat een moment die 1-2, en die tikken op het hoofd. Vergeet het nóóit meer...🥰

14 maart 2024 om 05:41

Bedankt voor het oprakelen van deze herinnering!

Hoe komt een Braziliaanse geldschieter uit bij een Nederlandse amateur club ? Klinkt niet als gehele zuivere koffie, Sneijder komt ook niet echt angstaanjagend over.

Naar Brazillie vliegen om geld schieters onder druk te zetten... dingen die ik nooit zou durven doen. Brazilie is misschien wel het mooiste land ter wereld met geweldige mensen, maar daar wil je niet met de verkeerde terecht komen.

14 maart 2024 om 17:34

Kom je in een of andere favela terecht ... nou succes idd...

14 maart 2024 om 17:36

Zit je opeens tegenover Adriano of Jonathan Reis

14 maart 2024 om 17:38

Anthony .. nog zo'n succesnummer

Mijn mooie amateurclub van vroeger.
Gaat weer ouderwets mis, ook de reden dat er een fusie kwam in 2004.
Ben zelf van DOS.
Vandaag nog het een en ander gehoord mbt dhsc. Echt weer een puinhoop!

14 maart 2024 om 07:27

ach dit is bij elke amateur club, binnen en buitenland - bij elke voetbalclub gaan de contributies omhoog omdat de kosten gewoon stijgen met betrekking van veld onderhoud, veld lampen die aanstaan en electriciteit zuigen. De koffie is duurder geworden, voetbal spullen zijn duurder geworden. en het aantal leden dat het niet kan betalen is ook omhoog, met als resultaat dat vele er mee stoppen.

Als je ziet hoeveel leden een standaard club nodig heeft alleen al om een gelijke balans te draaien dan sta je er niet versteld van dat als je 50 leden minder hebt of 100 leden met een betalings achterstand dat je als club toch snel in de problemen komt.

Vooral als je als club hedendaags moet blijven inversteren in alles wat een club maakt. Club huis, kleedkamers, douches, velden, verlichting, hekwerk voor veiligheid, kleine tribune, parkeerplaats, keuken apparatuur om het clubhuis draaiende te houden, ballen en goals. Grasmaaier en de kalk voor de lijntjes op het veld.

en dan hebben we het personeel dat wel echt fulltime op een vereniging werkt nog niet meegerekend en de vergunningen voor alles en accountant zitten er ook niet bij.

En dus is het natuurlijk niet onlogisch dat veel clubs samen gaan, want je zal gewoon een aantal leden moeten hebben om het draaiende te houden.

Komt veel bij kijken jongens, ik zit zelf in het bestuur van een sportclub en het is echt niet easy om dingen draaiende te houden en tegelijk budget vrij te maken om de club te promoten zodat mensen jou club kiezen voor hun sport. Meeste dorpen en steden vissen in dezelfde vijver qua leden.

Ah ik dacht dat Wesley enkel de Atlantische Oceaan over vloog voor zijn studie aan Harvard

14 maart 2024 om 13:16

Dat was een online cursusje toch?

Er word door gemeentes toch subsidies verstrekt aan mensen die de contributie van hun kinderen moeilijk of niet kunnen ophoesten?
Hoe is het dan mogelijk dat je een achterstand qua contributie inkomsten hebt.
Vaag dat een amateurclub een sponsor uit Brazilië heeft trouwens, dan vraag je ook een beetje om zulk soort problemen.

14 maart 2024 om 19:26

Als leden wel genoeg inkomsten hebben, maar het aan andere zaken uitgeven, dan gaat een gemeente daar geen subsidie voor verstrekken (en terecht).

15 maart 2024 om 16:19

Subsidies worden verstrekt aan de hand van inkomen, dus als ze het aan andere zaken uitgeven dan is dat een keuze en kiezen ze dus niet voor hun zoon of dochter.
Iemand die het dus wél zou kunnen betalen zal nooit subsidie krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren