Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'We gaan uitzoeken of een club in het buitenland realistisch is'

Laatste update:

Kevin van Essen zou in het afgelopen seizoen het verboden middel furosemide hebben gebruikt en werd maandag voor liefst twee jaar geschorst. De straf betekent dat de middenvelder van Telstar tot 28 december 2017 is uitgesloten van deelname aan alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB, maar mogelijk kan hij toch blijven voetballen.

/

Zijn zaakwaarnemer, Ronny van Es, kijkt naar mogelijkheden in het buitenland. “We gaan uitzoeken of dat realistisch is, maar de komende tijd gaan we met Kevin kijken hoe de aankomende periode vorm gaat krijgen", zegt de belangenbehartiger tegen RTV Noord-Holland. Voorlopig heeft Van Es nog niets op het oog: "Absoluut niet. We laten Kevin nu eerst lekker zijn vakantie afmaken en pas daarna gaan we rond de tafel zitten."

Furosemide is in essentie een vochtafdrijvend middel, dat onder meer wordt gebruikt bij de behandeling van oedeem en hartfalen. Ook kan het gebruikt worden om de aanwezigheid van andere stimulerende middelen te maskeren. Van Essen gaat naar alle waarschijnlijkheid niet in beroep tegen de straf, zo werd eerder deze dinsdag al bekend.

Volgens Van Es is de klap hard aangekomen bij zijn cliënt, die beweert dat hij vervuilde vitaminepillen heeft genomen. “Die jongen zit stuk. Als je hem een beetje kent weet je dat hij een absolute winnaar is die enorm gedreven is”, aldus de belangenbehartiger. Van Essen speelde dit seizoen zestien competitiewedstrijden voor Telstar, waarvan dertien als basisspeler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Schorsen voor het leven, wie gaat pillen gebruiken in de jupiler league. Schande. Als je vitamine nodig hebt eet gewoon fruit. Domme knul

29 december 2015 om 23:50

Haha "eet gewoon fruit" wat een opmerking ;p

Waarom accepteer je je straf als je vind dat t onterecht is. Nu zie ik het, en meerdere mensen met mij, als een bekentenis. Ga toch gewoon in beroep!

30 december 2015 om 00:36

Een beroep aantekenen kost veel geld, en dat heeft hij niet. Daarom tekent hij geen beroep aan. Het ligt in deze dus iets genuanceerder. Zonde dat je zomaar iets schreeuwt zonder alle feiten op een rijtje te hebben.

30 december 2015 om 02:23

Nou, ik vindt dat er best wel wat zit in wat "timhelmond" zegt.
Dus mijn vraag aan jou: wat (hoeveel) bedoel jij met "veel geld" in deze kwestie?

En overigens lijkt het mij meer dan aannemelijk dat Telstar/van Essen een rechtsbijstandverzekering heeft. Dus het niet in beroep gaan is toch wel vreemd..

Yeaah right kevin, je gaat als vitamine pillen producent uiteraard je pilletjes versnijden met een relatief duur middel als furosemide. Was de dextrose soms op bij de leverancier? Sterk verhaal, misschien is een carriere in public relations wat? Daar kunnen ze wel mensen gebruik met lul verhalen. De ouwe snoepert hoopt uiteraard dat hij ergens in het oost Europese competitie nog wat centen kan schrapen. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel kevin daar in Bulgarije doen ze niet zo moeilijk over een spuitje in pootje, vriend!

Vervelend voor Telstar dat ze onverwacht een speler zien vertrekken zonder enige vorm van compensatie.
Lijkt me een rare manier om als prof snel een stap naar het buitenland te doen zetten. De Knvb straf is in mijn ogen te zwaar, maar om hem met het buitenland zo makkelijk te kunnen mijden, is ook een slechte zaak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren