Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het is een keiharde les, maar ik hoop dat het niet voor niets is geweest'

Laatste update:

Kevin van Essen wordt tot het einde van het seizoen financieel ondersteund door Telstar, maar zal hierna op zoek moeten naar nieuw werk. De middenvelder werd voor twee jaar geschorst, omdat het verboden middel furosemide in zijn lichaam was aangetroffen. Volgens Van Essen moet hij vitaminepreparaten hebben gebruikt die besmet zijn geraakt met het verboden middel.

/

Edgar Davids en Frank de Boer gaven dit in het verleden ook aan, toen er nadrolon in hun lichamen ontdekt werd. Zij gingen in beroep en werden uiteindelijk voor slechts een paar maanden geschorst. Van Essen zou ook graag in beroep gaan, maar heeft van zijn advocaat gehoord dat dit niet veel zin zal hebben: “In de tijd van Davids en De Boer stond er maximaal twee jaar schorsing voor dopinggebruik, sinds vorig jaar is dat opgevoerd naar minimaal twee jaar. M’n straf kan dus alleen maar hoger worden als ik in beroep ga”, legt hij uit aan De Telegraaf.

Van Essen is er kapot van, maar is niet boos op de KNVB: hij is zelfs blij dat de voetbalbond nu start met een voorlichtingscampagne, om spelers en clubs te wijzen op de gevaren van voedingssupplementen en vrij verkrijgbare medicijnen. “Vaak moet er eerst iemand op z’n bek gaan voordat de rest wakker wordt. Helaas ben ik dat nu. Het is voor mij een keiharde les, maar ik hoop dat het niet voor niets is geweest”, aldus Van Essen, die achter de schermen zal blijven trainen bij Telstar, zodat hij na zijn schorsing wellicht terug kan keren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon 2jaar in azie gaan ballen voor de centen..zelfs rajcomar verdient nog 2ton in thailand.denk dat hij vast wel wat kan vinden in india,thailand,maleisie,china nemen het ook niet zo nauw met de regels deze landen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren