Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Voetballers moeten kijken naar wat wel en niet op de dopinglijst staat'

Laatste update:

Kevin van Essen werd vorige week voor twee jaar geschorst vanwege het gebruik van het verboden middel furosemide. De middenvelder van Telstar claimde de stof via in de supermarkt gekochte vitaminepillen binnen te hebben gekregen, maar de tuchtcommissie van de KNVB kende geen genade.

/

De voetbalbond vindt dat Van Essen in de spiegel moet kijken: “Voetballers moeten meer bewust zijn van de risico's en kijken wat wel en niet op de dopinglijst staat”, zegt woordvoerder Koen Adriaanse tegen RTV Noord-Holland. “De KNVB staat voor een schone sport. Iedereen moet vertrouwen houden in de prestaties die op het veld geleverd worden.”

Adriaanse stelt wel dat de KNVB spelers beter kan informeren: “Vandaar dat we het komende jaar ook voorlichtingscampagnes starten is samenwerking met onder andere NOC*NSF (…) Elke voetballer moet voldoen aan het dopingreglement. Daarbij maakt het niet uit of het een prof- of amateurvoetballer is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop voor de knvb dat ze op de amateur velden niet in potjes laten plassen. Ongekende hoeveelheid zeik en een onaangename verassing verwaxht ik zo. Niet dat het om prestatie verbeterende middelen gaat, maar het staat wel op de dopingslijst.

7 januari 2016 om 00:51

Bij Spakenburg liet de bond het gewoon lopen. Dus om amateurvoetbal maken ze zich niet echt druk.

7 januari 2016 om 01:02

Dat zou inderdaad heel goed kunnen ja. Maar er moet ook wel een verschil zijn in topsport en amateurs vind ik. Waar de scheiding dan moet liggen is lastiger te bepalen.

Wat ik persoonlijk wel dubbel vind is dat er een zware straf wordt uitgedeeld maar de Knvb daarna wel aangeeft dat de informatievoorziening beter kan. Dat komt op mij een beetje krom over. Alsof ze na aanleiding van incidenten zichzelf beseffen dat de voorlichting beter moet (en ze daarin dus gefaald hebben).

Dan vind ik de straf van 2 jaar wel een beetje veel.

Ohohoh wat hebben die voetballers het toch zwaar...

7 januari 2016 om 01:09

Zo een speler van Telstar verdient niet zo gek veel denk ik. Die is nu wel 2 jaar z'n baan kwijt terwijl hij het niet bewust ingenomen heeft. Jij zou ook niet blij zijn als je zoiets zou overkomen.

7 januari 2016 om 09:10

Die is zijn baan kwijt. Dan zou je toch zeggen dat ie er voorzichtiger mee om zou gaan, wetende dat het je je baan kan kosten. Het is niet zo dat die informatie moeilijk te verkrijgen is, die is gewoon op internet te vinden via verschillende websites.

7 januari 2016 om 11:54

Als het echt door die vitaminepillen komt kan je er van uit gaan dat hij er niet bij stilgestaan heeft dat daar mogelijk verboden middelen in zaten.

en als je het bijvoorbeeld via een door een arts voorgeschreven medicijn binnenkrijgt? mag het dan wel?

7 januari 2016 om 01:35

Waarschijnlijk wordt er eerst naar alternatieven gekeken en anders verleent de KNVB waarschijnlijk wel "dispensatie"

7 januari 2016 om 02:26

Ja. Dat staat in de FIFA reglementen. Als een speler medicijnen nodig heeft die op de dopinglijst staan (goed voorbeeld zijn groeihormonen) dan mag die speler dat gebruiken zonder dat hij ervoor gestraft wordt.

7 januari 2016 om 07:13

Daar moet je volgens mij wel eerst toestemming voor vragen, maar als die gegeven wordt dan mag je het idd gebruiken.

Het is natuurlijk wel zo, dat ten opzichte van andere sporten, het voetbal zo erg achterloopt. Qua technologie, trainingsmethoden, en randzaken. Bijv. Dit soort dingen. Voetballers zijn veelal lekker vrijblijvend bezig met hun hobby. Behalve de echte top dan.

Als ze dat bv in de haagse regio gaan controleren en iedereen schorsen die positief wordt bevonden gaan dr een hoop speeldagen niet door ben ik bang...

Kom op man, het zijn voetballers, geen apothekers. De dopinglijst is geen memobriefje met een paar stofjes erop, maar een waslijst aan verboden middelen. Afgelopen week was nog in het nieuws dat huisartaen regelmatig verkeerde recepten uitschrijven, en dan moet een voetballer het wel weten!? Het is toch ècht een idioot instituut, die hele KNVB.

7 januari 2016 om 07:52

Neem aan dat deze lijst ook op internet staat? Wil je weten of een stof er op staat? Ctrl F... kunnen ze best wel toch? Als het belangerijk is voor je baan lijkt me dat een kleine moeite..

7 januari 2016 om 09:12

Staat gewoon op alfabetische volgorde. Neem aan dat hij wel het alfabet kent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren