Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waterreus snapt PSV niet: ‘Ik kan dat allemaal niet volgen’

Laatste update:

Ronald Waterreus vindt het merkwaardig, dat PSV zo leunt op gehuurde spelers. De club staat fier bovenaan in de Eredivisie en heeft een riante voorsprong op Ajax (twaalf punten) en Feyenoord (zestien punten), maar meerdere spelers zullen in de zomer weer weggaan. Andrés Guardado, Karim Rekik, Nicolas Isimat-Mirin en Danny Wintjens zijn allemaal slechts geleend van andere verenigingen. Waterreus begrijpt daar niet zo veel van.

/

In zijn column voor Voetbal International zegt de oud-doelman dat PSV eigenlijk niet naleeft wat het predikt. “PSV heeft de mond vol over zelf opleiden, maar kiest op cruciale momenten toch steeds weer voor spelers van buiten. Op cruciale posities hebben ze huurlingen staan zoals Rekik en Guardado. Dan denk ik: Rekik is een leuke verdediger, niks mis mee voor de Eredivisie, maar daar had je Jorrit Hendrix ook kunnen neerzetten.”

De 44-jarige Waterreus, die van 1994 tot 2004 deel uitmaakte van PSV, zegt zich ook af te vragen of Menno Koch nu zoveel minder was geweest dan Isimat-Mirin. Koch kwam geen moment aan spelen toe in Eindhoven en werd in de winterstop daarom tijdelijk uitgeleide gedaan naar NAC. Isimat-Mirin is een dure huurling en speelt ook niet. En daar blijft het niet bij, stipt Waterreus aan. Na een blessure bij Nigel Bertrams zocht PSV naar een derde keeper.

De man die achter Jeroen Zoet en Remko Pasveer plaats moest nemen, werd opnieuw iemand van buitenaf. “Niet durven kiezen voor Jesse Bertrams of Yanick van Osch, maar Danny Wintjens aantrekken, de reservedoelman van VVV-Venlo. Ik kan dat allemaal niet volgen”, aldus Waterreus.

Heeft Ronald Waterreus gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat doet Waterreus eigenlijk vandaag de dag?

Langs de ene kant heeft hij wel gelijk maar als je het financieel kunt dragen, waarom dan niet? Het enige probleem dat PSV mogelijk heeft is dat ze het vertrek van Depay, Wijnaldum, Guardado, Rekik (?) volgend seizoen niet kunnen opvangen (of niet helemaal) waardoor ze weer een paar stapjes terug moeten zetten.

5 februari 2015 om 13:00

Misschien als ze Depay en Wijnaldum verkopen dat ze guadrado kopen. En wie moeten ze eigenlijk kopen of uit de jeugd halen als wijnaldum en depay weg zijn. En we konden niet iemand uit de jeugd halen zoals guadrado want die is gewoon te goed!!

5 februari 2015 om 13:20

Op het middenveld schijnt Paal het goed te doen en op de flanken Bergwijn toch?

5 februari 2015 om 13:33

Die zijn beide 17 jaar. Die kunnen nog niet alles basisspeler uit de voeten. Moet eerst de invalrol krijgen die Depay 2 jaar geleden kreeg. Guardado kunnen ze wel binnenhalen denk ik. Je weet natuurlijk nooit wie er weg zullen gaan. Misschien blijven depay en wijnaldum wel.

5 februari 2015 om 13:49

Dachten ze dat 10 jaar terug ook niet met affelay 17 jaar, halve finale cl spelen?

5 februari 2015 om 13:59

Dat was Aisatti. Dat was ook wel bijzonder, hoor en bij nader inzien ook een uitzondering, want echt een succes is het Aisatti nooit geworden.

Als Rekik niet was gehaald maar gebruik was gemaakt van Hendrikx, wie was dan de back-up..? Een kampioen wordt je alleen met een brede selectie. Ik zie de problemen dus niet zo.

Voor volgend jaar Guardado kopen, Hendrikx vast als controleur en Maher op 10. Met Schaars en Hiljemark heb je prima vervangers. Voorin moet als vervanger van Depay wel iets worden gekocht. Hopelijk lukt het verder om Rekik definitief vast te leggen, want de achterhoede wordt steeds stabieler. Dat heeft alles te maken met continuïteit.

5 februari 2015 om 14:03

Het klopt inderdaad dat de basis niet veel eigen jeugdspelers spelen. In de selectie is dit wel al een stuk meer dan eerder het geval was. Het zijn voornamelijk allemaal jonge talenten die worden gesteund door ervaren spelers zoals Guardado en de Jong. Vorig jaar is het juist met die jonkies helemaal misgelopen.

En als Waterreus eens zou opletten zou hij weten dat PSV er wel degelijk mee bezig is. Maar hij moet ook beseffen dat er bepaald niveau moet worden gehaald bij een club als Psv. Jeugd is een middel geen doel, het doel is kampioen worden op een financieel verantwoorde manier. Uiteindelijk willen ze met de jeugdopleiding de selectie aanvullen en niet zoals nu van positie 17 tm 21. Maar van 8 tm 12, maar dan moet de kwaliteit wel aanwezig zijn.

5 februari 2015 om 15:17

oja sorry hahahaha, vergiste me ff. Dank, maar samen met Affelay wel bepalend toen

5 februari 2015 om 13:33

Het gaat er meer om dan met links predikt, maar rechts uitvoert. Dat strookt niet met elkaar.
Zo ook met de flankpositie. Hun bankspeler raakt langdurig geblesseerd en dan wil met iemand gana huren voor de rest van het seizoen, bedoel waar ben je mee bezig? Hoe kan je nou een bankspeler huren, terwijl je vast iemand hebt rondlopen in de jeugd die t kan oplossen. Zo gigantisch veel zal hij niet spelen, dan is t toch goed voor zn jochie dat hij meetraint en af en toe minuten maakt? Zo kan je ze testen en kan je ze laten ontwikkelen.
Derde doelman huren, WTF is dat voor een onzin. Guardado snap ik, want er liep niemand als hem rond. Rekik vind ik half half, omdat Hendrixs daar ook zou kunnen spelen.
Anderzijds, opleiden kan je niet van de een op andere dag doen, er moet wel kwaliteit zijn. Als ik de psv-ers hier mag geloven, zitten er wel een paar leuke spelers tussen, waarom die niet inzetten? Of zijn ze toch niet van dusdanig nivo?

5 februari 2015 om 13:43

Allereerst begin je met:

"zo ook met de flankpositie. Hun bankspeler raakt langdurig geblesseerd en dan wil met iemand gana huren voor de rest van het seizoen, bedoel waar ben je mee bezig?"

Om vervolgens af te sluiten met:
"waarom die niet inzetten? Of zijn ze toch niet van dusdanig nivo"

Hieruit concludeer ik dat je eigenlijk helemaal niet op de hoogte bent van de situatie.

Er lopen in de jeugd een aantal leuke spelers rond die uit de voeten kunnen op de plek van de geblesseerde Jozefzoon. Echter zijn 2 van de spelers ook geblesseerd.
het scenario nu is dat PSV 4 spelers heeft op 3 voorhoede plekken. Veel te weinig dus.

Dus voordat je begint met raaskallen, zorg eerst ff dat je je verdiept in de zaken?

5 februari 2015 om 14:06

Hoelang zijn de blesseerd Begaaierd? Vertel mij dat eens dan. Weet dat die geblesseerd zijn, maar toch nog geen 3 maanden?
Daarnaast kan je ook met spelers gaan schuiven om er toch een op de flanken te zetten. Ik noem een verkapte linksbuiten, Willems. Kan makkelijk.

De conclusie die ik trek is als volgt: PSV heeft niet zn goede jeugdopleiding en daar is Cocu zich van bewust. Dus gebruikt hij ze liever niet. Tevens wil hij te graag kampioen worden, ipv het beleid uitvoeren.

5 februari 2015 om 14:29

Hendrix kan helemaal niet op de CV-positie. Hij heeft meerdere malen aangetoond dat hij op die positie niet genoeg niveau heeft. Bovendien zit achter de huur van Rekik de hoop dat hij blijft.

En voor wat betreft de vervanging van Jozefzoon, in Jong-PSV lopen Boljevic en Bergwijn. Allebei geblesseerd en veel te jong om er echt te staan bij een serieuze blessure van een basis speler. Overigens was PSV voor zijn vervanging juist op zoek naar een huur oplossing met optie tot koop om ook vast in te spelen op een mogelijk vertrek van Depay.

Waterreus en vele hier moeten niet zeuren als ze er niets van snappen. De huur van Guardado is, samen met de koop van Luuk de Jong, de sleutel tot de kampioenschapskansen dit jaar.

Het enige waar ik het mee eens ben is de absurde stap om de reserve van VVV te huren als derde keeper. Dat slaat nergens op.

5 februari 2015 om 14:41

Uiteraard kan je Willems als verkapte linksbuiten neerzetten. Je kan Luuk de Jong ook derde keeper maken?

Je wil als topclub toch alle posities dubbel bezet hebben? En niet 1,5 keer bezet (want wat als je Willems op linksbuiten hebt staan en Tamamta valt ook weg??)

"zodra hij is hersteld van zijn liesblessure schuift Steven Bergwijn door naar de A-selectie, zo meldt Voetbal International dinsdagavond. "

Maar dan blijft mijn vraag staan? Hoe kom jij tot je conclusie? Is dat door de berichten op VZ? Of volg je PSV ook daadwerkelijk? Waarschijnlijk niet anders had je je eerste reactie niet zo gegeven.

5 februari 2015 om 15:04

@ Hoppa!

Jozefzoon kan ook niet, bij een serieuze blessure van een basisspeler, ondanks zijn leeftijd. Als die jongens goed zijn, wat PSV-ers beweren, dan maakt leeftijd geen drol uit. Ik durf niet te zeggen of Hendrixs het nivo niet heeft voor de CV-positie. Vorig seizoen werd hij bij de selectie gehaald voor de CV-positie, dus hij zou daar wel eventueel kunnen spelen.

@ Begaaierd.
Willems is van zichzelf al een verkapte linksbuiten, zoals bijna elke back vandaag de dag. PSV claimt het beleid te voeren om jeugd in te passen en op te leiden. Dat gebeurt op dit moment niet, want er wordt van alles gehuurd, terwijl er jeugdspelers klaar staan. Alle posities zijn dubbel bezet, alleen zijn er blessures bij gekomen, dat is klote, dan schuif je iemand door. Anders heb je voor 1 positie 3 spelers onder contract staan, dat is lekker beleid voeren zeg!
Ik volg PSV niet als fan nee, want dat ben ik totaal niet.
Leuk dat je wat tussen aanhalingstekens hebt staan, maar in eerste instantie wou men iemand huren voor de rest van t seizoen. Is niet gebeurt, dus dan maar trots Bergwijn naar voren schuiven? Lachwekkend is het, niet meer niet minder. Hoe erg je ook probeert om het recht te lullen, het is krom. Just face it.

5 februari 2015 om 15:55

Hahaha je snapt het echt niet he???

Is het in je opgekomen dat huren van een speler ook in het voordeel kan werken voor een jeugdspeler?
Dan een jeugdspeler dan wekelijks minuten kan maken bij Jong PSV of bij een andere club (zie Koch) en dat de huurling dan op de bank zit??

Ik probeer helemaal niks recht te lullen. Ik dien je van repliek aangezien jij zomaar dingen roept terwijl je totaal geen kennis van zaken hebt.

Ik vind dat jij erg veel aannames maakt. Hoezo trots iemand naar voren schuiven? Dit is gewoon een bericht. Maar jij maakt er doodleuk trots naar voren schuiven.

En ook je aanname dat PSV het beleid niet voert om jeugd op te leiden en in te passen, klopt helemaal niks van. Bekijk de A selectie van PSV eerst voordat je onzin uitkraamt. Daar zie je minstens 7 jeugdspelers die in de basis spelen of die regelmatig minuten maken in PSV 1.

PSV is 1,5 jaar geleden de weg ingeslagen om zich meer te gaan focussen op de jeugd. Dat wil niet zeggen dat ze dan een volwaardig jeugd elftal kunnen opstellen.

Dus nogmaals verdiep je eens in de materie voordat je van alles loopt te roepen, niets meer niets minder

5 februari 2015 om 17:32

@conti, men geeft er de voorkeur aan om deze spelers veel te laten spelen bij hun eigen team (A1 of in het geval van Bertrams beloften). Bij PSV is men ervan overtuigd dat dat beter is voor de ontwikkeling van deze jeugdspelers als dat ze af en toe in mogen vallen in het eerste. Bij spelers van 17 jaar kan ik me daar best in vinden, maar als iemand een andere mening heeft mag dat natuurlijk. Als men Bertrams doorschuift naar het eerste, dan moet de keeper van de A1 hem gaan vervangen bij de beloften, terwijl men bij de A1 dan weer iemand moet gaan halen uit een lager elftal. Wat jij zegt is nou net waar het om draait. (zoveel zal hij toch niet spelen). Maar je hebt geen bank om hem niet te gebruiken, dus deze jongens zullen dan toch wel af en toe invallen, waardoor ze met hun eigen teams geen volledige wedstrijd meer mogen spelen. Kortom dat huren doen ze niet omdat ze hun eigen jeugd negeren, maar juist om ze zo goed mogelijk de stap te laten maken. Zo vaak gebeurt het trouwens niet dat een speler van 17 bij de selectie wordt gehaald als vaste bankzitter, dan wel basisspeler. Hoogstens in het geval van noodzaak, zoals destijds bij Feyenoord of bij de subtop ploegen die ook niet zoveel te besteden hebben om een volledige selectie te kopen of huren.

6 februari 2015 om 07:56

@ Begaaierd.

Dus mijn conclussie is op dit moment gewoon goed: De jeugd is op dit moment niet goed genoeg. Naar idd, jij roept met trots dat ze Bergwijn na zijn blessure naar voren schuiven, zo komt het over. Terwijl ze eerst iemand wouden huren, niet gelukt en dan maar Bergwijn naar voren schuiven.

Ik verdiep mij hartstikke goed in de materie, alleen ben jij het niet eens met mijn conclusie en mening.

Nee het is niet in mij opgekomen dat iemand huren beter is voor een jeugdspeler. Want dat is t niet, sorry! De speler wordt beter wanneer hij getriggerd wordt door betere spelers om zich heen, laat die gastjes lekker trainen met het eerste en af en toe minuten maken bij het eerste.

Het is leuk om 7 jeugdspelers in de selectie te hebben die zogenaamd basis zijn en/of regelmatig minuten maken. Ik zie ze niet hoor! Depay, Zoet, Tamata, Hendrix en Locadia. Thats it..... Nou boo fucking whoo. Dat zijn de mensen die minuten maken, de rest niet. Dus wie kraamt nou onzin uit?

@ Steef71

Ik zou als jeugdspeler mij aan de kant geschoven voelen wanneer ze een bankspeler gaan vervangen door iemand te huren. Een bankspeler for god sakes. Voor jou geld ook: Spelers worden getriggerd door betere spelers en nieuwe impulsen. Als die jongens zo goed zijn, wat klaarblijkelijk niet zo is, dan kunnen ze prima op de bank plaats nemen en mee trainen. Ze worden beter door uitgedaagd te worden. Wat is de uitdaging in die zin om minuten te maken met de spelers waar je al jaren mee speelt?? Niet.

Het gaat er niet om of ze mee worden genomen als vaste bankzitter. Het gaat erom dat men 2 mensen gaan(willen) huren om een jeugdspeler te negeren, ivm een fikse blessure van een bankzitter. Dat getuigd juist van weinig vertrouwen.

5 februari 2015 om 13:44

Waterreus heeft in deze gewoon gelijk. Had je gisteren eens voor de grap Jinek moeten kijken - walgelijk slechte journalist trouwens, oningelezen-blaat-barbie. Daar zaten zogenaamde coriveen en zogenaamde supporters van PSV.

Conclusie voor het succes van het hedendaagse PSV succes, is omdat hun momenteel jeugd inpassen en de Brabantse gemoeidelijkheid. Gek genoeg is de gehele defensie geen jeugd, ook het middenveld bestaat uit huurlingen en aankopen, en voorin is alleen depay zelfopgeleid. Twee, ja twee spelers waren eigen jeugd dinsdag - en als je Willems meerekent 3. Wat nou eigen jeugd. En vorig jaar bleef alles rustig toen ze het kampioenschap op "het einde" verspeelde - haha dat deden ze in november al. En het was zo rustig volgens de heren met argumenten als " bij Ajax fluiten ze, en hebben ze een revolutie nodig. Bij Feyenoord vallen ze het Maasgebouw aan en bij ons is er alleen stress als het bier op is." En "kijk hoe ze de spelers knuffelde na weer een verliespartij". Ik heb verdomme in 7 jaar tijd PSV supporters minstens zo vaak een bus op zien wachten.

Mijn conclusie: soms zit het mee, soms zit het tegen. Bij PSV is niks veranderd, bij Ajax net zo min (al lijken wij met jaar slechter te gaan voetballen) en bij Feyenoord alleen omdat ze anders geen voortbestaan hadden.

5 februari 2015 om 14:03

Ajax toch ook maar drie tegen Vitesse: v Rhijn, Klaassen en Riedewald. En Riedewald staat er normaal niet in. Boilesen in 2011 bij Ajax gekomen, el Ghazi in 2013 en Andersen oook 2013.

PSV dus 2. Ajax 3. Wauw.

5 februari 2015 om 14:08

Haha rustig joh, denk om je hart.

Maar wat is nu je punt? Want bij Ajax stonden er ook maar 3 eigen opgeleide spelers in het veld vorige wedstrijd..

5 februari 2015 om 14:19

Volgens mij is dat juist mijn punt. Er wordt veel gelult, maar niks gedaan. We zijn bij geen een Nederlandse topclub verder dan we 5 jaar terug waren.

5 februari 2015 om 14:46

En ik vind dat we juist te veel doorslaan in het opleiden van jeugd.

Neem het voorbeeld Ajax nu. Alles jeugd. Geen leider. Niet een ervaren rot die alles al heeft gemaakt die je jonkies kan sturen.
Neem Ajax '95. Super talenten die werden aangevuld met ervaren spelers (rijkaard e.d.)
Had Ajax deze successen ook behaald als er geen ervaren spelers bij waren?

Kijk Feyenoord. Die waren genoodzaakt een aantal jaren geleden het op de jeugd te gooien. We weten allemaal wat er toch is gebeurd met een 10e (?) plek in de competitie.
Nu ze een aantal ervaren spelers hebben (matthijsen, El Hamadi, Boularouz) draait het elftal ook veel beter en zie je jongens als Kongolo en van Beek met de week groeien.

Ik denk dat de Nederlandse clubs er goed aan doen om de jeugdopleiding te perfectioneren maar dat ze hier niet in moeten doorschieten. De jeugdspelers moeten bij de hand worden genomen door een oudere speler. Een speler die ze ook op hun plek kan zetten als dit nodig is.

5 februari 2015 om 13:57

Waterreus spreek eindelijk een duidelijke taal! Depay, Wijnaldum, Guardado en Rekik, die gaan weg dat staat vast. PSV zal het verdiende geld van wijnaldum en depay moeten investeren zodat eer een ploeg staat die voor de 2de ronde gaat van de c.l. helaas zal cocu en de zijne dit niet kunnen realiseren. Eerst maar hopen dat ze Daadwerkelijk Kampioen Worden.

5 februari 2015 om 14:26

Mag ik jou bronnen? Aangezien guardado bij psv wil blijven en rekik naar mijn idee geen toekomst bij city heeft dus ook haalbaar is, mochten depay en wijnaldum weggaan (wat ook niet zeker is, contract tot medio 2017), dan komt er flink transferbudget vrij. psv heeft daarbij ook europa league begroot dus al halen ze champions league nog meer geld. Ik ben er dan ook van overtuigd dat niet alle 4 de spelers die jij noemt weg gaan. Of jou nog niet nader genoemde bronnen moeten me de ogen openen.

5 februari 2015 om 14:52

Guardado verdient bij Valencia 1,6 miljoen per jaar, gaat PSV dat bedrag ophoesten?

Denk dat hij verder genoeg opties heeft die wel dat bedrag per jaar willen overmaken na toch een sterk seizoen straks bij Psv.

Daarnaast zal Valencia hem niet voor minder dan 5 miljoen laten gaan ondanks dat hij een aflopend contract heeft, ben benieuwd of PSV bereid is dat te betalen.

Rekik zal vast wel vastgelegd worden daar zie ik geen problemen maar Depay gaat vertrekken daar kan je wel van op aan, hij is gewoon de Eredivisie langzaam ontgroeit en voor die 6 CL wedstrijden blijf je niet nog een jaar. Wijnaldum heeft ook tussen de regels door aangegeven na dit seizoen graag een volgende stap te zetten en daar is ook genoeg interesse voor.

Zoals je ook bij Ajax hebt kunnen zien is het gewoon een feit dat het onmogelijk is ondanks veel inkomsten goede vervangers te halen omdat de meeste spelers geen trek hebben in de Eredivisie.
Het wegvallen van Depay en Wijnaldum zal zwaar vallen, daar ga je ook geen goede vervangers voor aantrekken omdat die gewoon niet haalbaar zijn.

Wijnaldum zal je misschien kunnen vervangen met Gudelj en PSV is de enige club die voor hem 6 miljoen zou neertellen maar de vraag is ga je dat nog terugverdienen.

6 februari 2015 om 09:58

@V-watcher,

Ik krijg echt de kriebels als ik jouw reactie lees. Wat een onzin en o- zo negatief bekeken. Ik moet haast denken dat je een Ajacied bent die na het besef dat ze geen kampioen meer kunnen worden maar een beetje gaat reageren op Voetbalzone.

Als je het nieuws een beetje volgt wist je de volgende dingen:

- Guardado wil bij PSV blijven mits ze kampioen worden en CL halen. Hiervoor wil hij best wat inleveren en rond de 1,2 mil verdienen. Iets wat PSV voor hem over heeft.
Over de transfersom van Guardado: een speler die al 2,5 jaar niet bij zijn club speelt met nog een contract voor een jaar is nooit 5 miljoen waard. Zelfs niet bij Valencia. 3-4 miljoen is iets waar je eerder op moet rekenen. Iets wat PSV wederom graag betaald.

- Rekik. Ik denk juist dat Rekik aan het eind van dit seizoen bijtekend bij Man City, wat hij daar te zoeken heeft weet ik niet, maar denk niet dat hij bij PSV blijft.

-Wijnaldum en Depay verbinden het lot aan elkaar. Gaat de een, dan gaat de ander. Als ze blijven wordt je weer kampioen, als ze gaan kan je zeker 15 miljoen herinvesteren in nieuwe spelers: Gudelj ophalen voor 5 miljoen lukt makkelijk (en ja dat ga je terugverdienen, dat zie je aan zijn spel en de enorme vooruitgang. zelfs dit jaar nog gigantisch gegroeid).

Maar fijn dat jij weet dat het vertrek (iets waar PSV natuurlijk geen rekening mee houdt) van Wijnaldum en Depay alvast niet opgevangen kan worden.

Ik wens je nog een fijne dag.

5 februari 2015 om 14:38

Zijn punt is "practice what you preach"

Spelers lenen is prima, maar hou dan op met uitspreken dat je alles zelf wil opleiden en dergelijken. Dat klinkt dan namelijk nogal suf.

Hij heeft natuurlijk een punt, vooral spelers huren is een korte termijn oplossing, maar wie weet kunnen ze Guardado na dit seizoen aan zich binden. Of hebben ze daar geen optie voor, dat weet ik persoonlijk niet.

5 februari 2015 om 14:55

Hou toch eens op met roepen dat PSV uitspreekt dat het alle spelers uit de selectie zelf wil opleiden. Waar heb je die onzin vandaan??

heeft Gerbrands dat jou in je oor gefluisterd? Of heb je een hele dikke duim.

Dus houd aub op met onzin te verkondigen, dat klinkt namelijk nogal suf.

5 februari 2015 om 15:44

Begaaierd, dat is in het begin van vorig seizoen verkondigd bij Psv!!
Tuurlijk hoeven niet alle spelers uit de jeugd te komen, maar ze zouden meer kansen moeten krijgen, en dat gebeurd nog steeds niet als je voor een wisselspeler iemand gaat huren, terwijl je talenten in de jeugd hebt zitten die je de kans zou moeten geven.
Bij PSV hebben ze die praat waarschijnlijk alleen maar zitten verkondigen omdat ze bang waren dat hun beste talenten de deur uitlopen zoals een bazoer.
Sporadisch breekt er wat door bij PSV en zolang ze het alleen maar roepen en niet uitvoeren komt er echt geen verbetering in de jeugdopleiding van Psv.

5 februari 2015 om 16:00

Je bent er van op de hoogte dat PSV voor 3 voorhoede plaatsen op dit moment 4 spelers heeft?

Een beetje topclub heeft alle plaatsen dubbel bezet.

Je bent er van op de hoogte dat inmiddels Bergwijn naar de A selectie wordt geheveld, wanneer hij niet meer geblesseerd is?

Je bent er van op de hoogte dat wanneer Hendrikx weer fit is PSV speelt met 3 basis spelers uit de eigen jeugd? Noem mij de teams eens op die meer eigen jeugd in de basis heeft staan........

5 februari 2015 om 16:50

Ik wilde alleen het punt van Waterreus uitleggen. Het is niet mijn punt hoor

Van mij hoef je echt niet alles zelf op te leiden. Waarom zou je.

5 februari 2015 om 17:23

hoeveel voorhoede spelers heeft feyenoord dan die in 1 meekunnen en ajax??
Het is gewoon onzin om alle plaatsen dubbel bezet te hebben met even goede spelers, zo krijgt de jeugd nooit een kans.
Bij ajax heb je op vleugels ook maar 3 basiswaardige spelers met daarachter wat talent.
Nu doen ze noodgedwongen bergwijn bij de selectie omdat ze niemand hebben kunnen halen, goed voor die jongen maar het was eigenlijk niet de bedoeling van Psv.
En er is geen 1 club in nederland die alle plaatsen dubbel bezet heeft met gelijkwaardige spelers, ook PSV niet.
Kijk maar als Willems wegvalt of depay of Bruma of Wijnaldum. Ze gaan er altijd op achteruit als iemand uitvalt. Waarom dan niet een talent laten ruiken aan het grote werk, je kunt altijd nog een middenvelder opschuiven naar voren als dat echt nodig is.
Hendrikx is trouwens geen vaste basisspeler, dat weet je zelf ook wel.
Ik zou niet weten voor wie hij op dit moment zou moeten spelen.
Maakt verder ook geen zak uit, dat PSV koopt, maar net wat Waterreus zegt, ga dat dan niet zitten verkondigen als je al in paniek raakt als er een derde keeper geblesseerd raakt!!!

5 februari 2015 om 18:22

Momenteel is geen buitenspeler van psv uit de jeugd die goed genoeg is. Boljevic blinkt nog niet wekelijks uit bij jong psv en bergwijn en rayhi zijn geblesseerd. Alhoewel bergwijn wel ontzettend getalenteerd is.
Btw hendrix stond gewoon in de basis toen die fit was ipv maher

5 februari 2015 om 18:29

Maher en Hendrikx hebben aardig wat afgewisseld, dus geen vaste basisspeler.
Wie denk je dan dat er goed genoeg is bij ajax of feyenoord als er 2 uitvallen op de vleugels?

6 februari 2015 om 06:54

Feijenoord doe 15 punten achterloopt als voorbeeld nemen. Eigenlijk is wat de ajax en feijenoord supporters in dit topic doen gewoon zielig, alsjeblieft psv huur en koop geen goede spelers en wees afhankelijk van middelmatige jeugdspelers zoals wij, want dan staan we niet 12 en 15 punten achter in februari.

6 februari 2015 om 08:23

Weet je wat zielig is Whyme, dat Psvers zich altijd uitlaten over ajacieden, dat zij arrogant zijn, maar de arrogantie spat van je bericht af!!
PSV heeft jaren lopen huren en kopen als een bezettenen, dit heeft 7 Jaar niet gewerkt en dan hoor je jullie niet over de jeugd van ajax en feyenoord die stuk voor stuk naar topploegen in het buitenland gaan en het gewoon goed doen daar.
Nou worden jullie na 7 jaar kampioen, en hebben jullie in 1 keer allemaal een grote bek over het beleid van ajax en feyenoord omdat ze op grote afstand staan!!! Ze (iig Ajax) hebben het bijna al die 7 jaren beter gedaan dan Psv, dus over 7 jaar mag je arrogante berichten plaatsen over het beleid van Ajax en feyenoord, als ze het net zo slecht hebben gedaan als het PSV van de afgelopen 7 jaar!!!!
Ik kan je vertellen dat ajax en feyenoord op dit moment verder zijn dan Psv, volgend jaar blijft er niets over van PSV als Wijnaldum, Depay, Guardado en Rekik sowieso weg gaan. Ik denk Willems trouwens ook wel. Dat vang je niet 1,2 3 op met nieuwe huurlingen en aankopen. Bij PSV hebben ze op dit moment niets achter de hand voor ook maar 1 van deze spelers, want de spelers die daarachter komen zijn minimaal 2 klasse minder omdat deze jeugd nooit aan bod is gekomen dit jaar.

je kan toch niet binnen 1 jaar al een centrale verdediger van het niveau rekik opleiden? huren is gewoon een mooie tijdelijke oplossing.
je betaalt geen transfersom en als het niks is stuur je um weer terug.
ik zie het probleem niet zo.

5 februari 2015 om 13:01

Had Hendrix daar de afgelopen 2 jaar neergezet, dan was hij van een gelijkwaardig niveau geweest

5 februari 2015 om 13:07

Alleen is Hendrix veel beter op de CVM positie, dus die kan hij mooi overnemen als Guardado niet overgenomen wordt

5 februari 2015 om 13:07

Hendrix mist het fysiek, net zoals Veldman.

5 februari 2015 om 13:21

Hendrix is gewoon veel beter als middenvelder het is echt zonde om die jongen als verdediger neer te gaan zetten.

5 februari 2015 om 15:50

En rekik niet??
Rekik is ongeveer net zo groot en ik schat hem niet veel sterker in dan veltman.
Maar als je 1 fysiek sterke verdediger hebt en 1 slimme voetballer, kan dat prima samen.
Kijk naar F de boer, dat was nou niet bepaald een beer van een vent, maar samen met stam was dat toch een droom verdediging bij het NL elftal!!

5 februari 2015 om 15:47

Doe nou niet net als of Rekik zo fantastisch is!
Ik schat Hendrikx net zo hoog in.
Rekik maakt nog wekelijks kinderlijke fouten, dus hem vervangen moet niet zo'n opgave zijn!

5 februari 2015 om 18:59

Hendrikx hebben ze op 2 posities getest vorig seizoen en men heeft toen besloten dat hij op cvm beter is. Als je de wedstrijden van hem als centraleverdediger en als cvm hebt gezien, zal je dat toch wel moeten beamen lijkt me. Dit seizoen is Hendrix gewoon de basisspeler als PSV met een cvm speelt.

5 februari 2015 om 19:07

Rekik bakte er in het begin ook nog minder van dan nu.
Ik ben er heilig van overtuigd dat Hendrikx op die positie net zo goed of beter dan rekik kan worden. Vaste CVM zal hij voorlopig toch niet worden als dadelijk schaars en Hiljemark beide fit zijn

Omdat Psv altijd al een club is geweest die liever koopt dan eigen spelers opstelt.
Zo lang ze beter zijn dan wat je hebt zie ik er geen problemen mee.
Ik zou alleen liever wel alleen huren als je ook de optie koop erbij krijgt.

5 februari 2015 om 13:46

In dit geval huren ze hoor. En het kopen is ook niets mis mee. Aangezien PSV op de meeste spelers winst heeft gemaakt. Denk aan Mertens , Lens , Strootman en zelfs Marcelo werd voor 2.5 mil verkocht. Terwijl ie 2.4 had gekost. En kijkend naar de toekomst weet je al dat Wijnaldum ook winst op gemaakt word. Natuurlijk zijn er ook miskopen geweest. Maar de laatste jaren heeft Psv lekker verdiend op gekochte spelers.

PSV wil uiteraard Guardado en Rekik gaan vastbinden na hun verhuurperiode, maar de vraag is nog maar of dat gaat lukken. Die 2 hebben ook hun ambities. Men praat nu veel over het mogelijke vertrek van Depay en Wijnaldum, maar ik vind Guardado en Rekik ook vrij belangrijke spelers.

5 februari 2015 om 13:00

Inderdaad. Guardado is een belangrijke speler, misschien nog wel de belangrijkste. Ik hoop ook dat PSV het lukt om hem te contracteren.

5 februari 2015 om 13:05

Een jaar bij psv in de cl spelen en je zet jezelf wel in de kijker,soms moet je 1 stao terug gaan om 2 vooruit te zetten

5 februari 2015 om 13:28

Guardado schijnt wel heel erg op zijn plek te zijn bij PSV en jn Knegsel. Ik meende dat zijn vrouw zwanger is/was wat ook mee kan spelen. Ik heb wel vertrouwen in het vastleggen van Guardado.

5 februari 2015 om 13:38

Ik denk dat hij het ook prima naar zijn zin heeft, maar als Valencia hem meer speeltijd gunt en hem niet wil verkopen dan wordt het nog moeilijk denk ik voor PSV om hem te contracteren.

Nou nou, wat een boel gehuurde spelers zeg, maarliefst 4. Isimat en Wintjens spelen nooit, dus dat zijn maar 2 huurspelers die je gebruikt, dat is echt alles behalve veel.

5 februari 2015 om 12:58

Juist als ze nooit spelen, waarom huur je ze dan?

5 februari 2015 om 13:03

Omdat het niveauverschil binnen de selectie anders te groot wordt. klinkt allemaal makkelijk om gewoon jeugdspelers in te zetten, maar als deze jeugdspelers er nog niet klaar voor zijn, of gewoon simpelweg niet goed genoeg zou je willen dat je een fatsoenlijke backup gehuurd had. PSV huurt bijvoorbeeld Isimat-Mirin omdat Koch niet goed genoeg is bevonden om Bruma of Rekik te vervangen.

5 februari 2015 om 13:58

alsof wintjes goed is.

5 februari 2015 om 15:53

en isimat mirin?? hahaha

5 februari 2015 om 13:01

Daarom had je Isimat niet hoeven huren, dan had je gewoon Koch rondlopen. Dat bedoeld Waterreus dus

5 februari 2015 om 13:07

ze huren isimat zodat hij op de bank kan zitten en koch kan spelen in jong psv. Als hij net zoveel minuten als isimat gemaakt had, dan was zijn ontwikkeling blijven stilstaan. Nu heeft hij heel veel gespeeld en blijft hij dat doen bij nac. Dit soort logica zou Waterreus eigenlijk zelf ook moeten kunnen bedenken toch.

5 februari 2015 om 13:08

nu kan Koch spelen bij NAC ipv op de bank te zitten, ja heel zuur voor Koch joh. Die specifieke spelers huren heeft men juist met de overweging gedaan om de jeugd een kans te geven zich te bewijzen, maar ze gaan ze niet allen in de basis gooien en laten dollen door Sam Larsson.

5 februari 2015 om 15:55

Volgens mij mag je 11 of 12 keer spelen. Heeft die Isimat al zoveel gespeeld dan?
Ik kijk vrij regelmatig PSV maar zie hem zelden meedoen.

5 februari 2015 om 17:58

Als je als speler bij de wedstrijdselectie van PSV 1 zit, mag je die speelronde niet ook nog meedoen in de Jupiler League. Isimat heeft elke wedstrijd bij de selectie gezeten. Alle wedstrijden dat Koch de back-up zou zijn geweest, had hij dus geen speelminuten in Jong kunnen maken.

5 februari 2015 om 13:11

Tja volgens mij heeft Vitesse er ook 4 gehuurd, en die krijgen mij toch altijd een partij bullshit over zich heen.

Persoonlijk vind ik huren een prima oplossing, niets mis mee, ook al spelen ze niet (altijd) ook de bank moet goed bezet wezen.

5 februari 2015 om 13:15

omdat er geen lijn in zit bij Vitesse. Je knippert met je ogen en een elftal is compleet vervangen. Ik vind het echt knap om te zien dat die jongens ondanks dat gewoon heel mooi voetbal laten zien, maar dat ze de goals ongelukkig tegen krijgen is ook een resultaat van dit beleid.
Meeste mensen hebben constant kritiek op Rekik & Bruma (soms terecht) maar ze spelen nu toch weer voor de 2e jaar samen en er is zeker een stijgende lijn in prestaties te zien.

Ik vind alleen de huur van Isimat, Wintjens en die speler van Den Bosch onbegrijpelijk, voor deze reservespelers hebben toch ook gewoon jeugd spelers gebruikt kunnen worden? De huur van Guardado en Rekik vind ik dan weer wel fantastische beslissingen, zou helemaal mooi zijn als ze uiteindelijk gekocht kunnen worden...

5 februari 2015 om 13:26

Isimat is gewoon een prima speler hoor. Het is echt wel fijn dat je als zoals tegen NAC Bruma weg valt gewoon een gelijkwaardigr vervanger hebt. Het heeft niet voor niks 2 jaae geduurd voor Koch zijn debuut heeft gemaakt, dat zal echt niet zijn omdat de staf vind dat hij overloopt van kwaliteit.

Aan de ene kant heeft Waterreus gelijk. Alleen met alleen jeugd kom je er ook niet. Wat Rekik betreft heeft hij gelijk modale eredivisie verdediger, Koch zal wel heel veel minder zijn dan Rekik?
Guardado is natuurlijk een top deal geweest hij brengt PSV wat extra's.

Je ziet bij ajax dat een jeugspeler als bazoer het niet kan bolwerken. Je moet een aantal goede reserves hebben als er iemand uitvalt

5 februari 2015 om 13:11

Maar door Bazoer nu die kans te geven kan hij het misschien over 2 jaar wel makkelijk aan. Met een gehuurde ervaren speler zou het 4 jaar duren. Daarom ben ik ook blij dat Ajax het beleid niet verandert. Die spelers die nu lopen te prutsen doen wel belangrijke ervaring op. Wanneer ze nu niet spelen gebeurd hetzelfde over 2 jaar. Dus hoe eerder hoe beter.

Voor Psv geldt hetzelfde. Waarom niet koch en Hendrix brengen. Nu wordt je dit jaar waarschijnlijk kampioen. Maar volgend jaar? Gaan ze dan weer huren? Zo worden je talenten niet beter en mag je oppassen dat ze niet weg willen.

5 februari 2015 om 13:28

Dat is inderdaad een keuze die je maakt. Maar ik denk dat bij PSV op dit moment de druk veel hoger ligt, omdat een kampioenschap al zo lang geleden is. PSV heeft daarom de keuze gemaakt om door middel van investeringen de top te bereiken en alleen jonge spelers te gebruiken als het kan. Met een beleid van Ajax moet je kunnen accepteren dat je niet elk jaar kampioen wordt, dus vind de kritiek op Overmars daarom niet altijd terecht. Wel zijn de aankopen die hij gedaan heeft gewoon niet goed geweest, dus daar kan hij wel op afgerekend worden icm de scouting

5 februari 2015 om 13:39

Eens dat de talenten bij Ajax meer ervaring opdoen en waarschijnlijk beter worden. Maar wat nou als ze niet beter worden? Wat nou als die spelers die nu lopen te prutsen over twee jaar nog steeds zo prutsen? PSV loopt het risico dat een gehuurde speler niet opgevangen kan worden, maar Ajax loopt net zo goed het risico dat een talent het niet waar kan maken. Daar komt nog eens bij dat die talenten zomaar weggekocht kunnen worden, nog voordat ze een dragende kracht zijn bij Ajax. Dan wordt je een soort visvijver voor topclubs, met de beste talenten, maar zonder resultaten.

5 februari 2015 om 15:45

Klopt helemaal. We weten niet of de talenten van Ajax echt zo goed gaan worden. Wel ben ik ervan overtuigd dat het op deze manier wel het mooiste zou zijn. Dat is slechts mijn mening. Daarom probeer ik ook altijd te zeggen dat het niet eerlijk is om te zeggen dat Ajax geen kwaliteit heeft, want dit team heeft ook laten zien wel te kunnen voetballen anders sta je niet 2e met het beste seizoen tot dusver onder De Boer. Ook verleden jaren ging Ajax hard onderuit de eerste paar wedstrijden na de winterstop. Feit is alleen dat PSV nu stabieler oogt.

Op de korte termijn heeft PSV zich dus knap ontwikkeld alleen is het niet te hopen voor hen dat zij alle spelers verliezen en volgend seizoen een onervaren team er hebben staan. Stel dat PSV echt bezig is met de jeugd nu dan zal dat pas blijken over 3-5 jaar. Zelfde geldt voor Ajax. Ik vind het nu te vroeg om te oordelen of de revolutie van Cruijff heeft gewerkt en of PSV zich daadwerkelijk aan hun woord zal houden.

5 februari 2015 om 17:42

Ten eerste was Hendriks dit seizoen voor zijn blessure in veel wedstrijden basisspeler en mocht hij zo ongeveer in iedere andere wedstrijd invallen, dus dat valt wel mee met zijn ontwikkeling. Vorig seizoen heeft hij ook al behoorlijk wat wedstrijden gespeeld. Morgen wordt deze jongen 20 en heeft al 56 wedstrijden op zijn naam bij Psv. Hoeveel verdedigers/controleurs van zijn leeftijd die bij een topclub voetballen kunnen dat zeggen?

5 februari 2015 om 18:02

Een van de problemen in dit geval is naar mijn mening, dat een speler uit de eredivisie na 1 of maximaal 2 jaar al naar het buitenland gaat. Het is dus heel leuk dat een jeugdspeler ttwee jaar de tijd krijgt om zich te ontwikkelen, maar wat je terug krijgt na die 2 jaar is maar heel weinig.

6 februari 2015 om 00:05

@underwood

Ik denk niet dat de topclubs nu voor ze in de rij staan als je ze ziet spelen. Ze doen wel ervaring op en leren met tegenslagen om te gaan. Als dit team 2 jaar samen speelt zullen misschien Klaassen, Cillessen, Veltman en Van Rhijn weggaan. Dan zullen die jonge spelers die nu zo lopen te schutteren het heft in handen moeten nemen. En ga zo maar door. Het doel is dus spelers heel jong door laten breken, er paar jaar van genieten en dan verkopen. Als ze jonger het debuut maken kunnen ze op hun 23,24e ook wel naar het buitenland zoals de meesten. Voor sommige betekent dit dan 4-6 jaar in Ajax 1. Dat is toch mooi ?

5 februari 2015 om 13:12

Ik begrijp wat je wil zeggen, maar Bazoer is pas net 18 en nog geen vaste selectielid. Hij kreeg speeltijd als beloning naar werk voor zijn goede prestaties bij Jong Ajax en in de training. Neemt niet weg natuurlijk dat Ajax een Guardado heel goed kan gebruiken ipv een Duarte bijvoorbeeld. Vandaar dat ik denk dat Sinkgraven zich heel snel in het elftal zal voetballen.

5 februari 2015 om 13:39

Je hebt gelijk dat Bazoer niet enorm in positieve zin opvalt, maar wie wel? Zet Messi in dit Ajax, en hij bakt er ook niet veel van. Zal nooit goed aangespeeld worden of uberhaupt aan de bal komen. In dit Ajax debuteren of je plekje vinden is geen doen. Bij PSV is dat op dit moment heel anders. Er staan relatief veel kwalitatief goede spelers in de basiself die het elftal kunnen 'dragen', goed genoeg zijn om de wisselvalligheden van anderen te compenseren. Dit is wel wat ik het TH van Ajax kwalijk neem. Als je jeugd wel inpassen zonder ze een vertrouwenscrisis te bezorgen, moet je er wel voor zorgen dat een dergelijke speler in een elftal komt waarin weinig onduidelijkheden bestaan. De hele jeugd speelt op dezelfde manier, maar bij Ajax 1 zijn momenteel amper automatismen meer te vinden.

Ook voor het eerst dat Waterreus kritiek heeft op Psv.

5 februari 2015 om 13:01

nou dan heb je echt onder een steen geleeft, die man roept van alles in zijn rancune.

5 februari 2015 om 15:22

Nee hoor Waterreus is al een jaar of 2, 3 zeer kritisch op Psv. Ook hij weet dat dat namelijk goed scoort, zie een Rene vd Gijp bijvoorbeeld. Ik vind de kritiek van Waterreus deze keer gedeeltelijk zelfs waar: Het huren van Wintjes. Echt totale middelmaat waar je een goede jeugdspeler de kans had moeten gunnen, bijvoorbeeld Zeus de la Paz. Overigens was de huur van Ruiz ook wel een dieptepunt te noemen.

Alle andere huurlingen zijn zeer goed te begrijpen. Rekik is een sterkhouder en het is totala niet ondenkelijk dat hij na dit seizoen wordt gekocht. Ongetwijfeld zou Rekik daar zelf ook wel voor open staan, immers ziet het er naar uit dat PSV volgend jaar CL gaat spelen. Guardado is de absolute motor van dit elftal en zorgt voor de nodige balans die jaren miste. Isimat is inderdaad een zeer kleurloze, sobere speler, maar Hendrix is inderdaad een betere CVM dan een CV. Overigens kun je dan beter een Menno Koch veel speeltijd laten opdoen bij een andere eredivisieclub. Vele malen beter dan 4x een kwartiertje meepakken bij PSV 1.

5 februari 2015 om 16:17

Ik ben het met je eens dat het huren van Wintjes totale onzin is.

De huur van Ruiz vorig jaar ben ik niet met je eens. Als je ziet hoeveel belangrijke doelpunten ruiz vorig jaar gemaakt heeft. Hij heeft met zijn doelpunten hoogstpersoonlijk gezorgd dat PSV 4e werd.

Ik ben wel een beetje klaar met dat overdreven gegeil op eigen jeugd hier in Nederland. Als de jeugdspelers niet goed genoeg gevonden worden, is het toch nodig om je te versterken met iemand van buitenaf? Moest PSV dan met Bruma en Hendrix spelen achterin en Menno Koch als backup? Wat bazelt die Waterreus nou? Ik vind het een goede ontwikkeling dat steeds meer voetbalclubs zich richten op de jeugd, maar we moeten niet gaan overdrijven. Dat Waterreus over Guardado begint is al helemaal lachwekkend. Guardado is juist het bewijs dat spelers huren wel degelijk een heleboel kan opleveren.

5 februari 2015 om 13:15

Als de jeugdspelers niet genoeg zijn betekent het waarschijnlijk dat ze dat ook nooit zullen worden. Ze spelen niet dus ontwikkelen zich ook niet. Die gehuurde spelers gaan weer weg en dan? Dan zijn je jeugdspelers toch ook nog niet klaar? Dus opnieuw huren... En zo kan je door blijven gaan terwijl je talenten de deur uit gaan lopen. Uiteraard is Guardado een goede zet geweest. Maar er zijn ook spelers gehuurd die niet spelen en de ontwikkeling van jeugdspelers belemmeren. Dat is zonde.

5 februari 2015 om 13:24

Waarom zouden de jeugdspelers niet beter kunnen worden? Ze kunnen bij jong PSV spelen, verhuurd worden zoals Koch, of gewoon goed trainen. Je kunt ze ook gewoon minuten geven in wedstrijden die al gespeeld zijn, zodat ze langzaam aan ervaring opdoen. Dat is mijns inziens een betere manier om met je talenten om te gaan dan ze maar voor de leeuwen te gooien en meer risico lopen om punten te verspelen. Vergeet niet, het gaat er uiteindelijk om dat je zo goed mogelijk presteert en niet om hoeveel talenten je opleidt.

5 februari 2015 om 13:33

Want in de onderste regionen van de Jupiler League spelen is natuurlijk beter dan in de top van de Eredivisie. Bij PSV kan ik het nog wel begrijpen na de dominantie van Ajax de afgelopen jaren. Bij Ajax heeft voor de leeuwen gooien niet echt slecht uitgepakt gezien de 4 titels. Bovendien is het wel erg korte termijn gericht en nog steeds geen visie voor de lange termijn. Dan moet je als PSV zijnde ook niet de stoere club uit lopen hangen dat je spelers uit de eigen jeugd wil laten spelen terwijl je opnieuw spelers huurt. Dat is precies wat Waterreus hier ook aangeeft.

Bij PSV zijn al ervaren jongens aanwezig ondanks de leeftijd. Dus ook een goede gelegenheid om nieuwe talenten in te laten passen. Wat Josefzoon kon kan ook vast wel iemand uit de jeugd van Psv. Door spelers op eerdere leeftijd te brengen krijgen ze ook eerder de nodige ervaring wat misschien op het eerste gezicht niet zo goed lijkt (zie Ajax) maar wie weet waar ze over 2 jaar staan. Bij PSV heb je die tijd niet omdat ze nu een kampioenschap nodig hebben. Het is maar de vraag of het ook voor de lange termijn goed uitpakt. Zelfde geld voor het beleid van Ajax. Over een aantal jaar kunnen we pas eerlijk oordelen of het geslaagd is.

5 februari 2015 om 13:48

Zoals ik in een reactie hieronder al aangaf, kan ik me niet voorstellen dat PSV gezegd heeft dat ze veel eigen jeugd gaan laten spelen. Zeggen dat eigen jeugd belangrijk is kan ook betekenen dat je in de opleiding gaat investeren.

Het verschil tussen jou en mij is het verschil tussen Ajax en Psv. Ajax (jij) bekijkt het vanuit een lange termijn visie, waarbij het resultaat over een aantal jaar het belangrijkst is. PSV (ik) bekijkt het juist op een korte termijn, waarbij dit jaar goed gepresteerd moet worden. Welke is beter? Geen idee.

Natuurlijk is het belangrijk dat je jezelf niet teveel op de korte termijn gaat richten, maar andersom is ook niet goed. Wat nou als die talenten die er volgend jaar moeten staan, er volgend jaar nog niet staan? Blijf je ze dan de kans geven? Ajax verliest dit seizoen kostbare punten omdat ze met veel talenten spelen, met het idee dat het volgend jaar wel lukt. Maar wat nou als die talenten niet beter worden? Of dat ze juist wel goed worden, maar weggekocht worden? Dan begin je weer van voor af aan.

5 februari 2015 om 17:49

Hoeveel jongens van 17 zijn er de afgelopen seizoenen voor de leeuwen gegooid bij Ajax? Want daar hebben we het tenslotte over. Ik zie ze bij Ajax over het algemeen ook pas op hun 20ste of 21ste definitief bij de selectie gehaald worden. (klaassen, Veltman, Denswil onder andere. ) Welke jeugdkeeper van 17 staat er bij Ajax als derde keeper? Jij trekt hier een vergelijking met Ajax, maar PSV huurt spelers om hun jeugd zich te laten ontwikkelen bij hun eigen team en Ajax koopt jeugdspelers om hun eigen jeugd zich te laten ontwikkelen bij hun eigen team. (nouri en van den Beek)

5 februari 2015 om 13:21

Waterreus geeft hier aan dat PSV het zo graag heeft over hun eigen jeugd. Maar zodra puntje bij paaltje komt ze toch voor die aankoop gaan.

Niks mis mee, maar roep dan niet dat je eigen jeugd zo belangrijk voor je is.

Guardado huren heb je héél veel aan, klasse speler. Voor dit seizoen. Waar speelt hij volgend seizoen? Misschien niet bij Psv. Dan kom je toch echt weer uit met de vraag aankoop of de jeugd een kans geven.

5 februari 2015 om 13:30

Ik weet niet precies wat PSV over de eigen jeugd gezegd heeft, maar als ze gezegd hebben dat ze veel eigen jeugd gaan opstellen dan hadden ze dat inderdaad beter niet kunnen doen.
Als ze gezegd alleen gezegd hebben dat eigen jeugd belangrijk is voor ze, of dat ze zich op de jeugd gaan richten kan dat ook betekenen dat ze het opleidingsproces gaan verbeteren. De laatste tijd is PSV immers veel bezig met het verbeteren van hun opleiding en zijn er plannen om de Herdgang te verbouwen. Dat ze met hun jeugd bezig zijn, hoeft niet meteen te betekenen dat ze lukraak jeugdspelers opstellen en niemand meer hoeven huren.

5 februari 2015 om 13:52

PSV 1,5 jaar geleden dat het zich meer gaat richten op de jeugd aangezien het beleid van kopen steeds moeilijker werd (spelers zijn niet meer te betalen op hun 18e).

Je kan toch niet verwachten dat PSV na deze periode van 1,5 jaar een volwaardig eerste elftal heeft rondlopen dat alleen bestaat uit jeugdspelers??
Dan heeft geen enkel team in Nl.

Ik vind dat PSV het aardig doet met de focus op de jeugd. Met Zoet, Brenet, Tamata, Hendrixk, Depay en Locadia die in de basis spelen of redelijk vaak minuten maken als invaller.

"maar zodra puntje bij paaltje komt ze toch voor die aankoop gaan"

Ieder team doet toch aankopen?

ach waterreus lul niet zo.

Ik rekik en guardado zijn de enige huurspelers waarop ze leunen meer niet en die laatste wordt waarschijbwaarschijnlijk ook nog eens overgenomen.

de anderen die hij noemt spelen amper.

5 februari 2015 om 17:01

Vraag me af of hij dit ook dacht in de periode dat hij speelde bij PSV. Al die oud spelers moeten eens niet zo mopperen

Nou mijnheer Waterreus weet weer eens veel te weinig van Psv, maar dit stopt hem niet om zijn ongefundeerde mening te ventileren. Jorrit Hendrix wordt (net als Bazoer bij Ajax) gezien als een verdedigende middenvelder, want hij mist o.a. body om een echte killer op CV te zijn.
De reden dat PSV gekozen heeft voor een keeper van buitenaf heeft de zelfde reden als dat Cillissen nu met een paardenmiddel aan de aftrap verschijnt, je wilt geen 17/18 jarige op doel zetten op zo'n cruciale plek in het elftal.
Moet ik nou echt uitleggen waarom Guardado er is? Misschien eens kijken naar wat Ajax de afgelopen wedstrijden mist.

Heb je ook een oplossing voor Guardado Ronald? Makkelijk scoren, maar weinig alternatieven. Hendrix is leuk als backup linksback, maar is gewoon een controlerende Cvm, beter op die positie. Guardado kun je niet uit de jeugd halen, dat is namelijk gewoon pure ervaring. Isimat had ik overigens ook niet gehaald, Koch kan makkelijk gebruikt worden als backup. Hopen dat Guardado te halen is, is nu al een heel belangrijke speler voor Psv.

5 februari 2015 om 13:04

Een of twee echt toevoegingen zijn natuurlijk top. Volgens mij heeft hij het meer over de vervanging van wissels zoals koch-mirin en wintjes-van osch. PSV durft het niet aan om daarvoor een talent te gebruiken.

5 februari 2015 om 13:23

Van Osch is 17 jaar. Kijk naar Ajax nu, er moet alles aan gedaan worden om Cillessen klaar te krijgen voor de wedstrijd. Als je kampioen wil worden moet je alle posities goed bezetten, ook de 3de keeper.

5 februari 2015 om 13:08

ze willen dat soort spelers juist niet op de bank hebben zitten omdat ze dan niet met jong psv kunnen spelen.

Daar heeft de oude Reus wel een punt. PSV mag meer vertrouwen tonen in de jeugd. Dan zien jeugdspelers ook meer perspectief en kiezen de toptalenten eerder voor PSV. Anderzijds Rekik en Guardado voegen wel met wat extra's toen. Zeker Guardado, de motor op het middenveld. Hoop dat hij wilt blijven. Mirin en Wintjes zijn vervangbaar en prima op te vangen door een talent.

Waterreus blijft een beetje rancuneus omdat ze hem bij PSV niet binnen wilden hebben. En daar geef ik PSV gelijk in ook.

Het was ook helemaal niet te verwachten dat PSV ineens de omslag heeft kunnen maken. Dat hoeft ook helemaal niet aangezien ze nooit hebben geroepen dat ze zich puur op de jeugd gaan richten. Guardado is een wereldaanwinst voor in de Eredivisie. Rekik is een aardige verdediger voor de Eredivisie en sowieso beter dan Hendriks wat gewoon geen verdediger is. Isimat was niet echt nodig hoewel ik het hem wel aardig vind doen, beter dan Koch in ieder geval.
Alleen voor de derde keeper geef ik hem volledig gelijk. Ondanks dat ik Bertrams persoonlijk echt zwaar tekort vind komen, is het gewoon goed genoeg voor een derde keeper.

Heeft wel gelijk, maar soms moet je de kans ook grijpen. Guardado is een enorm goede voetballer, dus als je die kan lenen moet je dat ook doen. Mss wil die wel blijven, you never know.
Rekik snap ik niet. Helemaal geen geweldige verdediger, kun je beter talenten laten spelen. Vind trouwens wel dat voor deze positie iemand gekocht moet worden, dus geld uitgeven. Bruma is al slecht, dus daar moet wel wat fatsoenlijks naast staan.

Maaaar aan de andere kant. PSV moest gewoon kampioen worden, het kon niet nog een jaar zonder schaal. Daardoor zijn de 'aankopen' wel begrijpelijker.

Laat psv lekker zelf hun beleid voeren. Er zijn meerdere wegen die tot succes kunnen leiden. Dit seizoen heeft het waarschijnlijk gewoon succes met de aanstaande landstitel. Met teveel jeugd red je het meestal niet.

Waar heeft die waterreus het over ? Wintjens en Mirin spelen zijn voor de breedte dus er spelen welgeteld 2 gehuurde spelers in de basis. In principe is Guardado de vervanging voor Schaars dus als die weer fit is heb je een vergelijkbare speler terug. Hou je Rekik over. Die willen ze vast overnemen. Dus dat zwaar leunen op gehuurde spelers lijkt me een hoop gelul in de ruimte.

5 februari 2015 om 13:24

Ik vind Guardado echt klasses beter dan Schaars om eerlijk te zijn. Ook is het nog maar de vraag of Schaars ooit op niveau gaat komen.

Voor PSV (en voor Rekik) is het het beste om Rekik over te nemen. Ben wel benieuwd hoe Rekik in deze situatie staat.

Zwaar leunen op huur spelers is wellicht overdreven. Nadeel van gehuurde spelers is is dat je geen zekerheid hebt voor volgend seizoen.

Het kan ook zo maar gebeuren dat Guardado én Rekik volgend seizoen niet meer bij PSV spelen. Vind dan maar eens gelijkwaardige vervangers zonder veel geld te moeten betalen.

Wat een ongelofelijk gebazel is dit zeg, en dan nog wel van een PSV-er. Die keeper is gehuurd omdat de derde keeper, wat een jeugdspeler is, langdurig geblesseerd is. Guardado is gewoon een buitenkansje, die je dit seizoen misschien wel kampioen maakt, en een geweldige mentor is voor alle jonge spelers. Als je die niet had gehaald moest Hendrix vrijwel altijd op het middenveld spelen, maar die wil hij ook zien als vervanger van Rekik, hij roept maar wat. Wil hij dan met Leemans en Ritzmaier gaan spelen ofzo? Dan word je nooit kampioen.

Zeggen dat je meer met de jeugd gaat doen betekent niet dat je opeens op elke positie een jeugdspeler gaat neerzetten, hoe moeilijk is dat voor sommigen om te begrijpen? Daarnaast zijn er genoeg jeugdspelers die spelen, bij de selectie zitten of daar in de toekomst bij gaan horen. Zoet, Bertrams, Brenet, Hendrix, Vloet, Ritzmaier, Depay, Locadia, Bergwijn, eerst Bakkali, enzvoort.

De enige kern van waarheid die ik nog kan vinden in het verhaal van Waterreus is dat het wel vervelend is dat zowel Rekik als Isimat gehuurd zijn. Daar had ik ook liever gehad dat er in ieder geval iemand gekocht werd, aangezien je na dit seizoen nog maar één centrumverdediger over hebt. Maar de huur van Rekik vind ik verre van gek, aangezien hij al een jaar lang een duo vormde met Bruma. Alleen de huur van Isimat is dan een beetje twijfelachtig, maar dat is dan ook alles.

En over de Isimat en Koch kwestie kun je zijn argumenten ook simpel onderuit halen. Ten eerste lijkt Isimat mij tot dusver wel degelijk beter dan Koch. Ten tweede geeft hij zelf al aan dat ze niet veel gaan spelen. Dan kun je beter een speler van iemand anders laten wegkwijnen op de bank dan een talentvolle jeugdspeler. Nu maakt Koch tenminste meer eredivisie minuten dan Isimat, het is maar hoe je het bekijkt!

5 februari 2015 om 14:11

Had het niet veel beter kunnen omschrijven. Ben het ook met alles eens behalve dan over Wintjes. Dat vind ik wel een nutteloze aankoop, daar had makkelijk een jeugdspeler kunnen staan. Ja het niveau van die spelers is lager maar het is slechts een derde keeper. Met Bertrams namen ze ook genoegen en die vind ik echt heel matig.

Waterreus is trouwens gewoon een beetje rancuneus aangezien PSV hem niet binnen wil hebben. Dat kan ik wel begrijpen vanuit psv's oogpunt.

5 februari 2015 om 16:22

@ Baloog

Ik snap je gedachte, maar ik meen me te herrinneren dat de PSV watchers zeiden dat ze een derde doelman van buitenaf wilden, omdat die jeugdspelers waar jij en Waterreus het over hebben hard nodig zijn in de jeugd, waarin er te kort keepers rondlopen. En de keepers uit de A jeugd moeten ook weer paraat staan voor Jong Psv, dus zo makkelijk als Waterreus het laat klinken is het volgens mij niet, maar ik weet ook niet alle ins en outs.

5 februari 2015 om 17:58

Klopt dat er een redelijk smalle keepersselectie is. Het is echter wel de derde keeper, die zit niet eens op de bank bij PSV dus die zou eventueel gewoon mee kunnen doen bij jong Psv. Voor zover ik weet zijn er nu 4 keepers voor de a1 en jong PSV en dan weet ik niet zeker hoe het met De La Paz is.
Het is trouwens geen groot probleem dat Wintjes er is maar dat had van mij niet gehoeven.

Waterreus slaat hier de spijker op zijn kop. Alleen Guardado heeft echt een surplus aan kwaliteit die niet in de selectie te vinden was.
Ik weet niet of ik het eens ben wat betreft de keepers. Het is nooit zo gecommuniceerd maar volgens mij was dat omdat iedere jeugdkeeper nu voldoende speeltijd krijgt in zijn jeugdelftal. Als je dat gaat doorschuiven krijg je scheve verhoudingen. En is niet iedere keeper meer verzekerd van speeltijd. Als dat zo is begrijp ik de komst van Wintjens wel.

Maar ik denk niet dat dit in de toekomst gaat veranderen. Van de zomer gaan ongetwijfeld meerdere spelers hun heil ergens anders zoeken. En dan is het niet zo moeilijk te raden dat er nieuwe spelers aangekocht gaan worden. Ronald heeft gelijk, PSV volgt hun eigen beleid niet.

Ik verwacht dat deze 4 spelers volgend seizoen niet meer in Eindhoven te bewonderen zijn.
Ik verwacht voor Guardado veel belangstelling na het seizoen , omdat hij een van de sterkhouders van dit PSV is en hij het misschien in een topcompetitie wil laten zien. In de Primera division is het niet helemaal gelukt naar mijn mening. Rekik zal na dit seizoen verkocht worden door City en wat City er voor vraagt zal PSV niet op kunnen hoesten. Isimat-Mirin heeft niet eens een basisplaats , dus zou niet weten waarom hij zou willen blijven. Bruma zal blijven en tot nu toe speelt Koch heel sterk bij Nac. Die keeper moet je als PSV zijnde niet eens willen.

5 februari 2015 om 13:19

Als PSV kampioen wordt zie ik Guardado eerlijk gezegd nog wel blijven. Hij is in de topcompetities nooit echt goed geweest en hier in de Eredivisie blinkt hij wekelijks uit. Guardado heeft al aangegeven dat hij aanvankelijk sceptisch was over een vertrek naar Eindhoven, maar dat hij het nu goed naar zijn zin heeft. Wanneer PSV hem een goed contract geeft en CL voetbal zie ik Guardado nog wel tekenen.

ik vraag me af of de ontwikkeling van jonge keepers sneller gaat wanneer ze derde keeper zijn of spelen in een jonger team. Over Rekik en Cuardado ben ik positief (betalen zich gewoon uit door zeer belangrijk te zijn), daar waar de jonge Hendriks genoeg aan spelen toe komt en waarschijnlijk volgend jaar basisspeler word/blijft. Koch had ik wel graag bij het 1e zien aansluiten, maar een verhuur periode is ook goed voor zijn ontwikkeling. In de zomer zal blijken of psv er slim aan heeft gedaan om Isimat te huren, na tevredenheid kunnen ze hem (volgens mij) gewoon overnemen bij een vertrek van Rekik, mocht hij echt een paar klasse beter zijn dan Koch (dat kan je zo moeilijk beoordelen).

Ik kan niet anders dan Waterreus in deze gelijk geven, ieder jaar weer is het één club die zoiets flikt.
Hierdoor spelen ze tijdelijk heel goed, maar zodra ze dan in Europa zitten hebben ze al hun spelers verkocht en daar vliegen de Europese puntjes van Nederland weer weg.

Utrecht deed het, Vitesse deed het en Nederland maar de afgrond in gaan door dit soort stomme clubs.

5 februari 2015 om 13:17

ja joh als Rekik, Wintjes, Isimat weggaan stort PSV helemaal in.

5 februari 2015 om 13:29

Ontken het maar lekker, ik hoor het volgende winterstop wel weer

5 februari 2015 om 16:22

Ach ja veel slechter dan Ajax kan PSV het toch niet doen in de Cl.

De enige die een echte meerwaarde voor dit PSV zijn de gehuurde spelers Rekik en Guardado. Van beide spelers is het nog niet duidelijk of zij er volgend jaar bij zijn. Beide spelers kunnen misschien voor vast worden overgenomen.

Vertel mij eens wat het verschil hierin is met een speler in loondienst?? Die kunnen toch volgend seizoen worden verkocht (depay, Wijnaldum)......

5 februari 2015 om 16:56

Als je beste spelers niet van jezelf zijn kun je geen "vast" inkomen uit transfers begroten.
Op deze manier ben je op termijn simpelweg niet meer de baas in eigen huis.
Zodra je goed presteert gaan je spelers weg en zodra je slecht presteert worden je spelers weggehaald door de eigenaar.
Met andere woorden, je zult altijd voorspelbaar moeten presteren, je zult eigenlijk bijna niet kunnen groeien.

Bij Ajax bijvoorbeeld proberen ze steeds minder te huren, zeker zonder gelimiteerde afkoopsom en tevens nemen ze geen spelers meer aan die deels in handen van een investeringsmaatschappij(en) zijn.

Zoals PSV het nu doet werkt het alleen op korte termijn, op lange termijn kunnen ze simpelweg niet of nauwelijks groeien.

Kijk naar Guidetti bij Feyenoord, speelde een jaar lang de sterren van de hemel, zijn waarde werd geschat op 10 miljoen euro en voila, hij werd weggehaald bij Feyenoord, kijken of hij het in Engeland ook kon.

5 februari 2015 om 13:19

Je hebt twee spelers die in de basis spelen, Rekik verwacht ik volgend seizoen weer in Eindhoven en anders zal er een ervaren speler voor terug komen wat zeker niet verkeerd. Brands zal er alles aandoen om Guardado ook volgend seizoen binnenboord te houden. Ik vindt dan ook dat je hier veel te vroeg je mening over klaar hebt. Het is uiteraard wel zo als opleidingsland dat de kans groot is dat je beste spelers worden verkocht na een succesvol jaar (wijnaldum,depay,willems) Hier is echter weinig aan te doen door de financiële macht van de grote clubs en de aantrekkingskracht van deze competities.

5 februari 2015 om 13:50

PSV vangt anders best veel geld wanneer ze dankzij deze huurlingen kampioen worden en CL voetbal halen.

5 februari 2015 om 14:22

Als Depay voor 25/30 miljoen verkocht zou worden. Gini voor 15+ heb je echt wel geld hoor. Kan je deel investeren in Guardado de rest voor Rekik/ervaren man en mogelijk bv een Gudelj voor 6.

Het is maar door welke bril je het ziet. Als je jeugd niet goed genoeg is haal je iemand van buitenaf. Dat ze daarbij huren in plaats van kopen vind ik prima, dan kun je na een jaar weer verder kijken naar je jeugd. Bij PSV werken ze elke dag met die jongens, dus ze zullen wel weten waar ze mee bezig zijn. We moeten ook niet overdrijven met 'de jeugd', daar word ik een beetje moe van. PSV is goed bezig, in ieder geval stukken beter dan pakweg 5 jaar geleden.

De enige geleende basiskrachten zijn Guardado en Rekik waarvan ik verwacht dat Rekik volgend seizoen ook gewoon bij psv speelt, zeker wanneer ze CL halen. Verder blijkt Guardado een schot in de roos. Als ik dan moet kiezen tussen een top speler huren of een matige kopen dan weet ik het wel.. Dus niet zo miepen Ronald..

Vindt dat er een balans moet zijn tussen spelers die het niveau al hebben en die er naar toe moeten groeien. Natuurlijk is opleiden ontzettend belangrijk en de basis waar de club zijn inkomsten van moet hebben maar als je kijkt naar prestaties is niet altijd de beste manier volledig op de jeugd gaan. Je moet ook door selecteren Ritzmaier heeft gewoon niet het niveau.

Daarnaast is het voor veel spelers in de jeugd juist goed om te spelen op JPL of A1 niveau. Hier kunnen ze wekelijks spelen en zo fysiek technisch en als persoon ontwikkelen. Als je nu Yannick van Osch gaat doorschuiven zal hij minder gaan spelen. Natuurlijk zal hij op hoger niveau trainen maar ik denk dat wedstrijden en af en toe meetrainen met Jong en 1e helemaal niet zo slecht is.

Wat een onzin van Waterreus. Ja, PSV huurt spelers. Maar op het moment dat je besluit meer met de jeugd te gaan doen is het niet zo dat je van de een op de andere dag 7 jeugdspelers in de basis kunt zetten, dat is vorig jaar wel gebleken. Hij snapt duidelijk niet zoveel van management, grote organisatieveranderingen hebben gewoon tijd nodig. Het duurt nu eenmaal een aantal jaren ( net als bij Ajax) voordat je echt de vruchten van het beleid kunt plukken.

Er wordt al meer gedaan met het beleid. Hij noemt Hendrix als voorbeeld, maar die krijgt nu juist veel speelminuten op het middenveld. Depay en Zoet zijn vaste basisspelers. Brenet, Locadia en Ritzmaier krijgen aardig wat minuten. De Jong en Guardado zijn van buitenaf gehaald en zijn bepalende spelers, dat lijken mij dus goede zetten. Door meer ervaring in de ploeg kunnen juist ook jonge spelers beter groeien, er moet altijd een goede mix zijn.

Hij noemt Koch en Isimat. Isimat speelt heel weinig, ben dus juist blij dat Koch nu wekelijks basis speelt bij Nac, leert hij veel meer van dan iedere wedstrijd 5 minuten invallen.

Waar ik Waterreus wel gelijk mee moet geven is over die derde doelman. Die speelt vrijwel nooit, had je makkelijk door een jeugdkeeper kunnen laten doen.

Maar PSV gaat wel meer voor de jeugd, maar er moet wel een goed elftal blijven staan. Er moet ervaring zijn om de jonge jongens heen. We zullen denk ik door de jaren heen steeds meer jeugdspelers bij PSV zien doorbreken, dit heeft wel gewoon tijd nodig.

Ik bedoel als je een buitencategorie als Guardado kan huren, is er niets mis mee om te huren. Waterreus weet niet wat hij zegt. Ik proef frustratie bij Waterreus..

Waterreus loopt weer eens te zeiken om het zeiken. Het huren van Isimat ga ik uitleggen voor de mensen die niet begrijpen waarom een bankzitter gehuurd word. Velen wilde dat Bruma op de bank zou plaatsnemen omdat hij behoorlijk liep te stuntelen en niet heel geconcentreerd erbij liep. PSV wilde juist een verdediger aantrekken die niet veel voor hem onderdoet. Bruma laten banken is kapitaalvernietiging. Isimat heeft zich in Frankrijk bewezen en bij PSV op trainingen ook. Het niveauverschil tussen die 2 is niet aanzienlijk. Hierdoor is Bruma meer gaan beseffen dat zijn positie geen zekerheid is en uiteindelijk beter gaan voetballen. Had je Koch daar gezet, een jeugdspeler die zijn wedstrijden voor Jong PSV afwerkt en niks bewezen heeft, dan had Bruma dit gevoel veel minder en was het nu misschien een hele andere speler geweest. Het huren van Isimat is toch een goede zet geweest?!

Guardado heeft geen uitleg nodig want dat is (een van de) beste speler van de eredivisie die ook nog eens wil blijven!

Die reservedoelman van VVV snap ik aan de ene kant ook wel. Je hebt jeugdkeepers die hun wedstrijden in beloftecompetities afwerken. Hoezo moet je die weg kapen uit hun ontwikkeling en dat team uit balans halen om hem 3de keeper te laten zijn? Als je dan goedkoop kan huren is dat prima. Niemand kan mij wijsmaken dat die 3de keeper veel gekost heeft. Dit is denken aan je jeugdopleiding en aan de ontwikkeling, iets wat volgens Waterreus niet gebeurd maar juist wel goed doordacht is.

Rekik heeft zich verder ook veel meer bewezen als Hendrix. Als je Hendrix op cv gooit heb je een te smalle selectie. Rekik doet het verder prima, is volop en ontwikkeling en nog belangrijker is dat dat soort spelers graag willen blijven zodra ze bij hun echte werkgever geen kans maken op minuten. Iets wat (hopelijk) lijkt te gebeuren.

Om samen te vatten kan ik opmaken dat PSV wel degelijk goed bezig is met de jeugdopleiding. Ze weten wanneer ze spelers een kans moeten geven maar deze moet dan ook echt een meerwaarde zijn. Het debuteren om het debuteren is flauwekul. Ze willen niet teveel (onnodig) verschuiven in jeugdteams en spelers daar laten ontwikkelen. Waterreus roept hier dus wederom van afstand alsof hij alle wijsheid in pacht heeft maar men moet niet vergeten dat de heren bij PSV heel goed weten waar ze mee bezig zijn.

5 februari 2015 om 13:20

De spijker op zijn kop! Er valt weer weinig op PSV aan te merken dus zoekt men weer van alles.

5 februari 2015 om 14:19

Ook een klasse reactie.

Het feit dat Waterreus trouwens komt met Hendrix als CV, geeft trouwens al genoeg aan: Hij doet dit alleen om te kunnen zeuren. Hendrix heeft als CV gespeeld maar is dat in mijn ogen overduidelijk niet. Die jongen komt het best tot zijn recht als middenvelder en het is goed dat PSV hem die kans op ontwikkeling biedt. Als CV gaat hij het zeker niet halen in het buitenland.

Ondanks dat ik hem een enorme zeikerd vind, heeft Waterreus hier natuurlijk wel gewoon gelijk. Psv praat over Ajax en Feyenoord alsof het onterecht is dat die clubs alle lof krijgen voor hun jeugdbeleid, want " kijk eens naar ons ( psv ) wij doen het ook super goed met de jeugd" en dan toch jongens als Koch en die keeper geen kans geven omdat er een 3e rangs huurling uit Frankrijk gehaald moet worden of een reservekeeper van Vvv?

Feit is echter wel dat Psv met een straatlengte voorsprong eerste staat en voor nu iig de goede keuze gemaakt lijkt te hebben ( 75 van deze zin heeft z'n bestaan gevonden uit doelpunten van Depay, die Psv echt in zijn eentje draaiende houdt)

5 februari 2015 om 13:38

Uit heel je reactie blijkt dat je PSV totaal niet volgt.
Alleen al die laatste zin: een beetje PSV-volger zou zien dat Depay juist de afgelopen weken voetballend wat uit de toon valt, gelukkig maakt hij wel beslissende goals en daar staat hij natuurlijk ook voor als aanvaller.

5 februari 2015 om 14:07

Je zegt dus gewoon precies wat ik zeg, terwijl je me tegenspreekt? Ik zeg toch helemaal niet dat Depay goed voetbalt of geweldig speelt? Hij scoort en scoort en scoort. Dat is dus precies wat ik zeg. Ik volg Psv waarschijnlijk zeker niet zo goed als jij maar ik zie natuurlijk wel de uitslagen en de doelpuntenmakers.

5 februari 2015 om 21:54

Ik quote: "75 van deze zin heeft z'n bestaan gevonden uit doelpunten van Depay, die Psv echt in zijn eentje draaiende houdt'

Nu lees ik hieronder dat je dat wat hebt gechargeerd. Punt is dat er een grotere groep sterkhouders is (guardado, de Jong, Wijnaldum, Willems) die PSV draaiende houdt, qua doelpunten hoort Depay daar idd ook bij.

5 februari 2015 om 13:42

@perdeloel: Dat laatste ben ik absoluut niet met je eens. Zolang Depay zijn oude vorm niet terug heeft vind ik sowieso Guardado en Wijnaldum belangrijker voor Psv, en misschien De Jong en Willems ook wel...

Overigens is het ook ietwat onterecht dat Ajax momenteel nog lof krijgt voor hun jeugdbeleid. 19 Van de 27 spelers in de A-selectie van Ajax zijn gekocht of pas op hun 17e of 18e naar de "eigen jeugd" gehaald.

5 februari 2015 om 14:08

Ja ik vind dat ook onterecht, en precies om de reden die jij aangeeft in je reactie. Alleen ik bedoelde dat vanuit het PSV kamp gesproken wordt over die zaken.

5 februari 2015 om 14:21

Door wie? En wordt er dan gezegd??

Daar ben ik wel heel benieuwd naar eigenlijk.

5 februari 2015 om 13:56

Geef mij aub de citaten van de mensen die bij PSV werken en die zeggen dat het onterecht is dat Ajax en feyenoord alleen lof krijgen voor hun jeugdopleiding.

Ben heel benieuwd waar je mee gaat komen.

En als jij denkt dat het alleen aan Depay ligt dat PSV bovenaan staat dan is het de hele discussie met jou niks waard want dan volg je PSV dus echt niet en loop je net als veel andere hier maar wat te roepen!

5 februari 2015 om 14:14

Depay scoort de ene na de andere goal voor PSV en ik durf te stellen dat als hij bij Ajax of Feyenoord had gespeeld en diezelfde doelpunten gemaakt had, deze clubs bovenaan zouden staan.

Het is nou eenmaal zo dat zowel Ajax als PSV godtergend triest voetbal op de mat brengen en het voordeel van PSV is dat zij een speler als Depay hebben die 75% ( gechargeerd gesteld) van de punten verzorgd voor PSV in doelpunten die het verschil maken tussen winnen/gelijkspelen/verliezen.

Natuurlijk spelen andere spelers hier een rol in maar die spelers hebben Ajax en Feyenoord ook.

Ik heb op google PSV Ajax opleiding ingetypt en dit was 1 van de eerste hits:

Art Langeler vindt het jammer dat hij tijdens het KNVB-congres van afgelopen maandag als hoofd jeugdopleidingen van PSV niet mee mocht praten over de jeugdopleidingen in Nederland.

"toen de jeugdopleidingen aan de orde kwamen mocht ik helaas niet aanschuiven aan de tafel, dit was voorbehouden aan de mensen van Ajax en Feyenoord. Blijkbaar is onze plek nog steeds ergens achter deze twee clubs, aan ons om daar iets aan te doen", schrijft Langeler in zijn column op de website van Psv.

"dit past ook prima in de uitdagingen die we onszelf moeten stellen vind ik. Al met al een onderhoudende middag, als dit een aanzet is voor een vervolg met kleinere aantallen mensen lijkt me dat prima. Daarbij hoop ik wel dat de mensen die het niet nodig vonden aan te sluiten bij dit congres ook hier niet aansluiten. Als je a niet wilt zeggen, heb je ook geen recht op b lijkt mij. Maar dat is verder niet aan mij

Wellicht is het beeldvorming voor mij en heb je gelijk maar daar gaan we niet uitkomen.

5 februari 2015 om 14:26

Dit is 1 citaat. En dan nog zie ik nergens staan dat Art Langeler het onterecht vindt dat Ajax en feyenoord alle lof krijgen.

Ik zie alleen staan dat hij het jammer vindt dat ze niet uitgenodigd zijn voor het congres. Ik vind juist in deze tekst goed naar voren kennen dat Art zijn plek kent en dat hij weet dat PSV nog niet zo ver is met haar jeugdopleiding.

"blijkbaar is onze plek nog steeds ergens achter deze twee clubs, aan ons om daar iets aan te doen"

Vooral de laatste zin vind ik erg sterk van Art. Niet zeuren maar laten zien dat PSV hier in de toekomst ook tussen gaat horen.

Edit: Ik adviseer je toch meer wedstrijden van PSV te gaan kijken (geen samenvattingen). Dan kan je zelf ook zien dat Guardado en Wijnaldum zo veel betekenen voor dit Psv.

5 februari 2015 om 14:28

@perdeloel:

Wat je nu zegt over Depay is pure scoreboardjournalistiek. Depay voegt op dit moment, in zijn huidige vorm, niet zo verschrikkelijk veel toe aan Psv. Hij lijdt veel balverlies, geeft nauwelijks assists (3 tot nu toe, dat is best weinig voor de linksbuiten van de koploper), eigenlijk is afmaken het enige dat momenteel wel lukt. En dat hij er 13 gemaakt heeft? PSV heeft nou eenmaal een ploeg die veel kansen krijgt en Depay is nou eenmaal een speler die vaak in het strafschopgebied staat, dan vind ik het eigenlijk vrij normaal dat je er na 21 wedstrijden 13 in hebt liggen.

Verder is het echt hele grote onzin dat Ajax en Feyenoord nu bovenaan zouden staan als ze Depay hadden gehad. Die clubs staan 12 en 16 punten onder Psv. Hoe had je dat gat willen dichten met die 13 goals van Depay?

5 februari 2015 om 15:33

"blijkbaar is onze plek nog steeds ergens achter deze twee clubs, aan ons om daar iets aan te doen"

Dit is helemaal geen blijk van zelfreflectie maar een regelrechte sneer naar de Knvb. Hij vindt zelf wel dat ze op hetzelfde niveau zitten maar is gepikeerd dat dit blijkbaar anders wordt ingeschat door de buitenwacht en geeft met een cynische zin zijn waarheid op de situatie.

Ik hoef niet meer wedstrijden van PSV te kijken om te weten dat deze spelers hun waarde voor PSV hebben, echter blijf ik bij mijn standpunt dat de doelpunten van Depay ontzettend veel verbloemen.

5 februari 2015 om 16:25

Top, dan heeft het verder ook geen zin om de discussie aan te gaan met iemand die geen know how heeft.

Succes met het beoordelen van PSV op de samenvattingen en de "nieuwsberichten" hier op Vz!!!

5 februari 2015 om 13:59

Wat een onzin dat Depay PSV draaiende houdt. Wat kortzichtig gedacht door alleen naar het aantal doelpunten te kijken en dan die conclusie te trekken. Guardado heeft nog geen doelpunt gemaakt, terwijl die speler PSV meer draaiende houdt dan Depay. Ik ga natuurlijk niet ontkennen dat Depay erg belangrijk is geweest dit seizoen, met name door de beslissende doelpunten die hij heeft gemaakt afgelopen tijd, maar buiten die doelpunten is het niet geweldig hoe die speelt en vooral als je weet hoe goed die eigenlijk kan spelen.

Waterreus is een beetje gefrustreerd dat hij geen rol meer heeft binnen PSV. Elke blinde kan zien dat Hendrix veel beter is al middenvelder en dat Guardado een van de beste zo niet de beste speler van de Eredivisie is. PSV had een 3de keeper uit eigen jeugd die is geblesseerd, Jong PSV moet ook gewoon een keeper hebben en Yannick van Osch is 17 jaar. Is een groot talent, maar toch echt niet ideaal. Als je kampioen wil worden moet je geen risico nemen.

Niets verkeerd met hoe PSV nu bezig is maar wat Waterreus hierboven schetst is in ieder geval een stuk realistischer dan van de Kerkhofjes en van den Heuvel gisteren probeerde te schetsen. Die van de Kerkhofjes veranderen echt elke week van mening over dit Ajax. Nu doen ze alsof PSV al jaren geleden gestart is met dit beleid en er daarom nu zo goed voorstaan en dit de komende jaren duidelijk zichtbaar wordt. Ten eerste is PSV pas kort geleden echt gestart met het beleid aanpassen (meer jeugd etc) en voor de komende jaren is het allemaal maar afwachten wat de gehuurde spelers doen. Nogmaals PSV is een waardig kampioen als ze het worden. Ze spelen gewoon erg constant met degelijk tot goed voetbal. Duidelijk beter dan de concurrenten maar ik wil nog wel zien hoe het na dit jaar weer gaat.

5 februari 2015 om 13:31

PSV is inderdaad al jaren bezig met de jeugd, dus qua dat hebben de Kerkhofjes gelijk. Dat ze dit later zijn gaan doen dan Ajax is evident, maar je kan geen jeugdspelers inpassen die gewoon Niet goed genoeg zijn. Pas de laatste 2 jaar is er sprake van een structurele flow van talenten die een beter opleiding genoten hebben bij PSV dan de talenten van generaties hiervoor. Beleid kan jaren al ingezet zijn, het zichtbaar worden van beleid (al helemaal bij zoiets als opleiden) zie je niet direct. Als de overheid meer wilt besteden aan kwalitatief onderwijs, wil dit dan zeggen dat de mensen die vorig jaar in vwo 5 zaten vwo 6 cum laude afsluiten? natuurlijk niet, zoiets heeft tijd nodig voordat het zichtbaar kan worden en je de vruchten kan plukken.

Je zag het ook vorig jaar als de leiding bij PSV niet ingreep had het net zo gelopen als bij Feyenoord en had je ergens met 10-0 verloren.

5 februari 2015 om 13:33

Ben het helemaal met je eens Whyme. Dat zeg ik bij Ajax ook al een tijdje maar bij PSV zijn ze toch nog niet zo lang geleden pas echt begonnen met jeugd. Tot 2/3 jaar terug werd er eigenlijk alleen maar ingekocht in plaats van jeugd inpassen of echt jonge spelers aantrekken. En over de toekomst nogmaals. Die gehuurde spelers zijn redelijk belangrijk nu en moeten dus wel opgevuld worden anders kan het volgend jaar ineens weer veel minder stabiel zijn als nu.

5 februari 2015 om 13:38

ja klopt 2/3 jaar terug moesten ze wel inkopen, met als trieste jaar het jaar dat Advocaat terugkwam en we perse kampioen moesten worden. Dat jaar is een smet op de historie van Psv.
Maar dat er in de opleiding van PSV gesleutelt werd is al iets van de laatste 10 jaar, alleen zijn er nu pas een paar redelijke eindproducten. Maar het is inderdaad wel zo dat er de laatste 2/3 jaar ook iets structureels is in het opleiden van Psv. Men heeft eindelijk een bepaalde visie over hoe een PSV speler eruit dient te zien en wat voor voetbal men wilt spelen. Daarom zie je dat jongens als Ritzmaier enzo het helaas niet gaan redden, zij zijn nog een product van een oude visie die niet goed genoeg was.

Ik vind het grote onzin van Waterreus. Neigt een beetje naar aandacht tekort, hoewel ik niks slechts over Waterreus wil zeggen.

PSV heeft gewoon een evenwichtige selectie samen willen stellen. Er was vorige zomer niet veel geld beschikbaar, het kopen van Rekik (continuiteit, en een prima verdediger) en Guardado (kwaliteit) was niet aan de orde, dus snap ik deze deals goed. Verder moest er een verdediger komen om een eventuele absentie van Bruma/rekik op te vangen, iedereen die Koch een beetje volgt weet dat die er niet klaar voor was. Een verdediger voor miljoenen halen om op de bank te zetten zou wanbeleid zijn, dus de komst van Isimat als huurling was prima.

Al met al een overtrokken reactie, de selectie van PSV is in niks vergelijkbaar met de vreemdelingenlegioenen van enkele andere eredivisieclubs.

Gaat het goed, moet hij klagen, doe dat intern roep dat niet in de media!
Door juist Guardado te halen worden we "misschien" kampioen

Ik vind dat de huur van al deze spelers prima te verdedigen is.

Guardado is buitenkwaliteit, dat is met afstand de beste speler van de eredivisie. Die kun je normaal gesproken nooit van z'n leven betalen, maar als je de kans krijgt om een jaartje gebruik van hem te maken, dan moet je dat met beide handen aangrijpen. Als PSV straks kampioen wordt, dan is dat voor een niet onaanzienlijk deel dankzij Guardado.

Met de huur van Rekik hebben we nu voor relatief weinig geld twee jaar lang een, voor Nederlandse begrippen, lang niet slechte centrale verdediger. En wie weet, misschien ziet Manchester City na dit seizoen ook wel in dat Rekik niet goed genoeg gaat worden voor de Europese top en mag PSV hem wel overkopen voor een zacht prijsje. Zijn contract loopt immers in 2016 af. Dat PSV ook Hendrix op die plek had kunnen zetten is onzin, het is immers wel duidelijk dat de club in hem meer een verdedigende middenvelder ziet.

Het huren van Wintjens is ook een goede keuze, vind ik. Je zit nog midden in een titelstrijd, als Zoet of Pasveer binnenkort geblesseerd raakt of tegen een schorsing oploopt dan zit je toch iets lekkerder met de wetenschap dat er een keeper op de bank zit met 220 betaald voetbalwedstrijden aan ervaring dan wanneer Jesse Bertrams, die jong en gewoon niet zo goed is, daar zit.

Bij het huren van Isimat kun je misschien nog vraagtekens zetten als je Koch in huis hebt, maar blijkbaar vond PSV dat Koch er nog niet klaar voor was. Dan moet je ook niets gaan forceren. Bovendien heeft PSV nu dankzij Isimat wel de ruimte om Koch te verhuren en een half jaar lang eredivisie-ervaring op te laten doen.

5 februari 2015 om 13:59

Ik vind de spelers die PSV heeft gehuurd zeker ook aanwinsten dus ik begrijp niet zo goed waarom Waterreus moeilijk doet. Als PSV die keeper doorschuift dan moet in elk jeugdelftal weer een keeper doorschuiven om alle gaten op te vullen. Nu heb je gewoon iemand met ervaring voor het geval dat. Rekik heeft PSV nu twee jaar kunnen huren en ik hoop heel hard dat ze hem kunnen vastleggen. Dat lijkt me beter voor het Nederlands voetbal dan wanneer die jongen naar een Engelse degradant gaat (wat mij een logische stap volgend jaar vanuit het perspectief van City lijkt). Ik heb het al eerder gezegd, Depay maakt PSV geen kampioen, dat doet Guardado. Ik vind eerlijk gezegd Wijnaldum beter dan Guardado, maar Guardado maakt denk ik wel het grootste verschil. Als hij bij Ajax op 6 had gespeeld, dan waren wij denk ik kampioen geworden. Al moet ik zeggen dat Serero het fantastisch doet. En Isimat, tja, hij doet het meer dan prima als hij invalt of eens mee mag doen. Als ze hem zouden kopen als Rekik niet gehuurd of gekocht kan worden komende zomer zou dat een prima keuze zijn. Dus Waterreus moet gewoon eens nadenken voordat hij komt prediken dat de jeugd boven alles moet staan

En zo iemand die overal tegen aanschopt wil later bij PSV Voorzitter worden van deze Club , Ik heb hem toch al nooit kunnen volgen en bij V.I namen ze hem ook al niet serieus !!!!!! Het is altijd een eenling geweest en hoorde bijna nergens bij .

Guardado zn contract loopt af bij valencia dus psv kan hem maklijk overnemen

5 februari 2015 om 14:01

Dat klopt niet, Guardado's contract met Valencia loopt tot 2016. En daarbij, zelfs als Guardado transfervrij zou zijn, dan nog is het helemaal niet zeker dat PSV hem "makkelijk" over zou kunnen nemen. Hij moet het natuurlijk zelf ook willen. En ik weet niet wat voor salaris hij in Spanje gewend was en is, maar dat is vast heel wat meer dan wat PSV hem kan betalen.

5 februari 2015 om 16:28

@ Cabinessence

En gezien zijn huidige prestaties moeten we er ook niet van opkijken wanneer andere clubs uit Europa interesse tonen. Hij heeft zich wel in de kijker gespeeld. Ik hoop dat we hem kunnen behouden, het zal blijken of dat een realistische gedachte is. Mochten we kampioen worden kunnen we hem wel Champions League bieden, dat kan dergelijke spelers net over de streep trekken. Laten we het hopen!

Ik geef PSV op dit moment nog gelijk ook om een koopclub te zijn.
Als je ziet dat ze in praktijk voor andere clubs staan op te leiden, want ze lopen transfervrij weg of zijn gewoon net niet materiaal, is het onbegonnen werk.

Ik geef hem alleen gelijk bij de gevallen van Isimat en Wintjes. Guardado en Rekik zijn duidelijk versterkingen voor de ploeg. Ik kan me best voorstellen dat talenten zich aan Guardado omhoog kunnen trekken, erg goede speler.

Guardado staat daar voor balans(ervaring) waterreus, is dat jou niet duidelijk?? zon speler kan je niet uit jeugd halen

Waterreus moet niet zeiken. Ik zou als Psv'er zijnde niet blij zijn met Waterreus. Waterreus zeikt alleen maar. Volges hem deugt er niks van bij PSV Terwijl hij nooit werkelijk iets voor PSV terug gedaan heeft na zijn carriere. Hij is Waldorf en Stantler in een persoon. Alleen maar geacteerde clubliefde.

PSV is niet het enige wat Waterreus niet snapt.

Ik hoop echt dat ze hem kunnen kopen Guardado is zo super belangrijk voor ons. Net als de Jong maar die is al gekocht.

Ik ben blij dat PSV er voor kiest om Bertrams in Jong PSV te laten keepen en Van Osch in de A1. Dat is toch veel waardevoller dan de rol van derde keeper vervullen bij het eerste? Die jongens moeten wedstrijden spelen om zich door te ontwikkelen. Waterreus toont eens temeer aan geen PSV-insider te zijn (in welke rol hij aan tafel zat bij Studio Voetbal) en al helemaal ongeschikt te zijn om ooit de rol van clubvoorzitter te vervullen.

Wat betreft het aantrekken van Wintjens ben ik het helemaal met Waterreus eens. Dat volg ik totaal niet, gezien het feit dat bijvoorbeeld Van Osch een groot talent is. Beloon hem dan met een vaste plek op de bank voor de komende tijd en laat hem vaker meetrainen met het A-elftal, dan groeit zo'n jongen ook sneller zou je zeggen. Als hij niet speelt, kan hij altijd nog in de belofte-elftallen blijven keepen.

De reden dat PSV een vervanger voor Jozefzoon wou is simpel: de eerste twee beloften die in aanmerking komen om die plek in te vullen, zijn beiden nog een paar maanden out.

En de reden dat Rekik, Isimat en Guardado gehuurd waren, is deels financieel maar anderzijds ook omdat hun clubs per se niet van ze af wilden voorlopig. Waterreus oppert dat Hendrix beter op Rekik's plek zou kunnen spelen, maar op CV komt Hendrix fysiek gewoon tekort. Hij is juist zo nuttig vanwege zijn ingrepen op het middenveld en passes naar voren, perfect als CVM dus. Zou juist dom zijn om hem dan als CV te laten verzuipen. Daarmee verpest je een talent juist in mijn ogen.

Kortom, ik vind PSV soms iets te voorzichtig met de jeugd, maar aan de andere kant vind ik het ook prettig dat ze zich er nog niet op blindstaren. Vergeet niet dat tot een paar jaar geleden standaard tien van de elf basisspelers niet door PSV opgeleid waren, en zelfs op de bank hooguit één à twee talenten zaten. Zo'n overgang heeft tijd nodig, tenzij je zwaar op kwaliteit gaat interen.

Je kunt goed zien dat PSV langzaam wel steeds meer richting het inbrengen van jeugd beweegt, maar dit gaat niet in één keer. Daarnaast zal versterking van buitenaf altijd nodig zijn op specifieke plekken waar de doorstroom van talent in bepaalde jaargangen niet zo soepel loopt.

Ben t eens met Waterreus, maar ik denk dat t door hem geschetste probleem zich volgend jaar bijna oplost. Koch komt beter terug zodat Isimat terug naar Frankrijk gaat. Guardado blijft met t geld van transfer Depay e/o Wijnaldum. En die keeper van VVV gaat lekker terug want volgens mij is broertje Bertrams bijna net zo goed.

Bruma zou je ook voor 5 miljoen kwijtraken. Chelsea heeft bij de overgang die clausule erin laten zetten. Ze konden hem pas zomer van 2015 terugkopen voor dat bedrag. Ben benieuwd. Hij is weliswaar niet goed genoeg voor Chelsea, maar als ze hem voor de bank willen halen dan heeft psv een probleem.

Wat had psv dan moeten doen? Guardado is de beste dit seizoen. Psv kon hem niet betalen, dus moesten ze wel huren. Hadden ze dan hem niet moeten halen en Hiljemark erin moeten zetten? Hendrix komt op dit moment tekort. Karim is op dit moment gewoon verder. Je zou dus achteruit zijn gegaan.

dus waterreus vindt dat psv dus zo had moeten spelen;

arias bruma hendriks willems wissels brenet tamatha koch
schaars wijnaldum maher wissels ritzmeijer hiljemark vloet
narsingh de jong depay wissels jozefzoon locadia

dat zou betekenen dat het middenveld zou bestaan uit
wijnaldum maher ritzmeijer wissel vloet omdat schaars en hiljemark al heel het seizoen geblesseerd zijn.

bovendien zou de voorhoede op dit moment alleen uit locadia als wissel speler omdat jozefzoon tot volgend seizoen eruit ligt.

dus op dit moment zou het team er zo uit zien

arias bruma hendriks willems wissels brenet tamatha koch wijnaldum maher ritzmeijer wissel vloet
narsingh de jong depay wissels locadia

ik denk niet dat psv dan op de 1e plek zou staan maar ergens rond de 6e plek
maar laten vooral naar waterreus luisteren

Op sommige punten heeft Waterreus gelijk. Ik vind ook dat Psv teveel huurlingen heeft, en als je huurt moet je dat sowieso met optie tot koop doen. Bij Guardado hebben ze dat niet gedaan en wat hebben ze een spijt.. Ik vind het een gebreke van de scouting en Brands dat er zoveel huurlingen lopen. Als er ook nog een aanvaller was gehuurd dan hadden we nu vijf. Ik snap de redenering ook niet zo goed. Momenteel gebeurt er niks anders dan problemen verplaatsen naar een later tijdstip. Ik snap heel goed dat Psv Koch nog niet goed genoeg vond maar dan had je op zijn minst toch een verdediger kunnen kopen i.p.v. huren. Nu weet je al dat de kans groot is dat Isimat en Rekik vertrekken en dat je dus weer naar verdedigers kan zoeken, want vanuit de jeugd komen er geen spelers door die klaar zijn. Koch zou volgend jaar de Isimat rol op zich kunnen nemen trouwens. Dan heb je ook nog Wintjens gehuurd. Ik snap wel dat er een doelman bij moest maar Bertrams is volgend seizoen nog niet fit en zijn broertje Jesse, en De la Paz zijn niet goed genoeg om derde doelman te zijn. En ik vind Van Osch en Mikkelsen te jong. Dus had je beter een doelman kunnen halen voor anderhalf jaar.

Verder vind ik dat Psv een prima beleid voert qua jeugdopleiding. Waterreus spiegelt het allemaal rooskleuriger voor dan het is. Hendrix is een prima verdediger en een hele goede controleur dus laat je hem daar spelen. Er zijn nog nooit zoveel spelers gedebuteerd als de afgelopen drie jaar bij Psv. Er zitten tien zelf opgeleide spelers bij de selectie, dat is ook nog nooit zo hoog geweest in de recente geschiedenis. Zo slecht is dat niet. Het punt is dat de meeste spelers de nummer 13 tot 20 zijn in de selectie. Maar Psv heeft een aantal jaar geleden de jeugd geproffesionaliseerd en dat heeft even tijd nodig. Er worden goede stappen gezet en ik voorspel dat volgend seizoen er weer minimaal drie spelers doorstromen.

5 februari 2015 om 16:10

Al we ze even op een rij zetten (correct me if I am wrong):

Zoet, doet het prima, prima keeper.
Brenet, gebrek aan kwaliteit
Hendrix, Prima talent
Tamata, gebrek aan kwaliteit
Ritzmaier, twijfel, maar speelt nauwelijks
Depay, groot talent een van de, zoniet de beste van de eredivisie
Locadia, prima talent, speelt veel te weinig
Bergwijn, prima talent, maar wel jammer dat PSV niet op hem in durft te zetten.
Vloet, twijfel, kan wel, kan niet wat worden.

Wie mis ik? Inder geval Hendrix zou meer kunnen spelen, prima talent, Zoet doet het goed, Depay idem en Locadia speelt te weinig. De basis bij PSV is toch veelal gekocht enkel; Zoet, Depay en Hendrix spelen veel.

5 februari 2015 om 16:30

Hendrix is geblesseerd. Voor zijn blessure speelde hij meer dan Maher bijvoorbeeld, dat komt wel goed hoor.

5 februari 2015 om 17:53

@afcanats:

Wat Bergwijn betreft is het geen kwestie van "niet in durven zetten". Die jongen is in oktober 17 geworden en speelt nog in de A1. Die heeft nog even wat tijd nodig. Bovendien is hij geblesseerd.

Goed opgemerkt van Waterreus, zegt over Ajax weinig nuttigs maar over PSV wel.

Speler van het kaliber Rekik kun je echt wel aantrekken of inderdaad bv. Hendrix daar laten spelen. Deze jongen wordt er nu bovenop geholpen nadat hij heeft gekozen voor Engeland, we zouden dit soort praktijk niet moeten belonen door ze speeltijd in de top van de eredivisie te geven. Een Hoedt of van Aken doen weinig onder voor deze jongen.

Guardado is een hele goede speler, maar voor de continuiteit is het niet goed om te huren, verdien je ook weinig mee. Verder snap ik inderdaad niet dat je een keeper van VVV moet aantrekken als je talent hebt en ik snap ook niet dat ze Bergwijn niet gewoon doorschuiven nu Josefzoon geblesseerd is.

Er breekt best wat talent door bij PSV maar het zou nog beter kunnen als de talenten wat meer de ruimte gaven.

5 februari 2015 om 16:33

Huh? Dus als Watereus kritiek heeft op Ajax dan is het onzin. Maar heeft hij kritiek op PSV dan is het nuttig??

"speler van het kaliber Rekik kun je echt wel aantrekken".
Is dat zo? Een speler als van den Hoorn bijvoorbeeld? En waarschijnlijk gaat PSV een serieuze poging doen om Rekik definitief aan te trekken.
Hendrikx is gewogen en te licht bevonden op die positie. En tevens kan hij veel beter uit de voeten als stoefzuiger.

"guardado is een hele goede speler, maar voor de continuiteit is het niet goed om te huren, verdien je ook weinig mee"
Dus je moet verdienen aan je spelers? Dat is de insteek? Dat is een leuke bijkomstigheid, ja dat wel. Ik denk dat PSV genoeg aan hem "verdiend" met de ervaring die hij over brengt op de jonge spelers.
Ik durf met zekerheid te zeggen dat Guardado de spil van de team is. Als je de mogelijkheid hebt om een dergelijke speler te huren moet je dit altijd doen!!!
Zie veel reacties van Ajacieden dat ze graag een Guardado in hun team hadden gezien.

"verder snap ik inderdaad niet dat je een keeper van VVV moet aantrekke"
Eens! Dus niks aan toe te voegen.

"en ik snap ook niet dat ze Bergwijn niet gewoon doorschuiven nu Josefzoon geblesseerd is"
Omdat Bergwijn nu geblesseerd is. overigens wordt Bergwijn na zijn blessure wel toegevoegd aan de A selectie.
Maar het is toch veel beter voor zon speler om elke week 90 minuten te maken ipv te banken bij PSV 1 (misschien 5 minuten invallen).

5 februari 2015 om 16:48

Niet bij voorbaat onzin, maar je kijkt naar wat hij zegt dan is het wel onzin. Inderdaad bijvoorbeeld van der Hoorn, als je op lange termijn kan denken tenminste.

Je moet niks, echter is de financiele situatie nou ook weer niet geweldig bij Psv, als je daar een speler met een contract hebt staan heb je kans dat je hem zoals bij Strootman, voor een leuk bedrag kan verkopen. Nu zeker niet.

5 februari 2015 om 17:11

Natuurlijk is het beter om een speler onder contract te hebben zodat je er misschien nog iets aan kan verdienen.

Guardado is een ander verhaal. Jij had hem niet bij Ajax willen zien omdat hij een huurling zou zijn? Dan zie je liever Bazour zwemmen op het middenveld?

5 februari 2015 om 16:34

Omdat Bergwijn er ook tot ongeveer eind februari uit ligt. Tegen die tijd zal hij de rol van Josefzoon wel in gaan vullen. Heeft zich positief onderscheiden tijdens trainingskamp in winterstop.

Hendrix is CVM en is dit seizoen ook belangrijk geweest op die positie. PSV kiest er voor om iedereen op zijn kracht te benutten en niet teveel te schuiven binnen het team, zoals Ajax bijvoorbeeld doet met Viergever.

Ja ze staan nu bovenaan het is ook nooit goed.. zonder guardado durf ikbwel te zeggen stonden ze niet bovenaan. Plus het feit dat veel jongens veel van hen kunnen leren. De andere 2 kan ik nog inkomen

Hoe dan ook PSV staat bovenaan en daar gaat het om en niet wat Waterreus te vertellen heeft, zelf opleiden proberen alle clubs in de wereld, alleen talenten hebben is moeilijk of weet Waterreus er nog een stuk of 10, not Al 6 jaar loop ik te balen dat er geen kampioenfeest is in Eindhoven en dat weet Brands ook daarom huurt hij spelers waarmee hij kampioen kan worden. Koeman huurt ook.

Ja maar Ronald wij snappen ook niks van jou belachelijke analyses bij de nos dus misschien ligt het aan jou

haha dat artikel.... Wntjes erbij vernoemen en dan er doodleuk achter zetten om te staan waar we nu staan, ja ja daar heeft wintjes echt alles van doen.

Beetje zeiken om het zeiken dit van Waterreus. Je kunt niet verwachten dat als je deze weg inslaat twee jaar geleden dat er ook daadwerkelijk op 11 plekken een jeugdspeler staat. En je moet al helemaal niet genoegen nemen met talenten waarvan je denkt dat ze niet goed genoeg zijn voor niveau psv. Hendrix noemen is goedkoop, die is geblesseerd en maakte veel minuten voor zijn blessure. En volgens mij gaan ze Bergwijn nu echt wel doorschuiven na zijn blessure (ook al is ie fysiek nog niet sterk en genoeg voor a selectie, niet voor niets geblesseerd na trainingskamp met a selectie).

Psv wel goede weg ingeslagen vind ik, spelen met veel jonge jongens die bovendien bijna allemaal Nederlands zijn met een echte topper uit mexico voor de ervaring.

Hendriks is toch een middenvelder?? Verder wil psv die Mexicaan toch kopen indien mogelijk? Niks mis mee met huren tenzij t echte versterkingen zijn

Het is heel makkelijk te volgen Psv wil een zo hoog mogelijke kwaliteit van spelersgroep hebben. Die hebben ze nu door goeie aankopen en huurlingen en enkele jeugdige backups. Wanneer ze kampioen worden en de miljoenen van de transfers en CL gaan binnenstromen. Kunnen ze namen als Guardado mogelijk definitief binden. Talenten met voldoende niveau breken de laatste jaren ook door. En idd, de mindere talenten worden verhuurd en in de gaten gehouden. En bij ongeschiktheid verkocht. Prima beleid in mijn ogen.

Het is ook nooit goed he. Wees eens blij dat er eindelijk een sterke selectie is gevormd (voor Eredivisie begrippen) waarmee PSV punten zou kunnen pakken in Europa.

Ik hoop als PSV fan ook dat Ajax eens met geld gaat smijten en Feyenoord wanneer weer mogelijk. Dan hebben we weer 3 sterke Eredividieteams

5 februari 2015 om 17:40

Vergeet het maar dat Ajax gaat investeren zolang Marc Netto er zit. Ze spelen met 'n a1 selectie betonvoetbal. Maar dankzij de aanwezige ajax-iconen lijkt het de supporters ook niet te deren. Ik kijk liever naar Pec Zwolle dan naar Ajax op dit moment. Nou dan is Ajax ver gevallen.

Ik vind wat Waterreus zegt helemaal waar. Maar als PSV kampioen wordt komt er weer geld in het laatje en dan moet PSV Guardado kopen.

Gudelj halen als opvolger van Wijnaldum dan is er komend seizoen niet aan de hand voor Psv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren