Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Walgelijke provocatie in Engeland: mannen misbruiken foto van overleden fan (6)

Laatste update:

Twee fans van Sheffield Wednesday zijn zaterdag opgepakt nadat ze op een walgelijke manier fans van Sunderland probeerden te provoceren. Het duo daagde de fans in het gastenvak uit door een foto te tonen van Bradley Lowery. Het zesjarige jongetje, hartstochtig fan van Sunderland, overleed in de zomer van 2017 aan de gevolgen van kanker.

Sheffield Wednesday en Sunderland namen het vrijdagavond tegen elkaar op in de Championship. De bezoekers zegevierden met 0-3, waarna de twee fans van de thuisploeg zich niet wisten te beheersen. Zij toonden breed lachend een foto van de zes jaar geleden overleden Lowery. "Kanker heeft geen kleur. En waar is het respect voor gezinnen die hun kind aan kanker verloren hebben? Dit is enorm triest voor mij om te zien", reageerde de moeder van de overleden superfan.

Loewery was anderhalf jaar oud toen artsen bij hem een erg agressieve vorm van kanker vaststelden. Het jochie sloot een hechte vriendschap met toenmalig spits Jermain Defoe en liep geregeld met spelers het veld op. Acties voor het goede doel haalden in totaal ruim een miljoen euro op. Het jongetje hield de voetbalwereld maandenlang in zijn greep en werd gedurende zijn ziekte het uithangbord van zijn geliefde club.

Sheffield Wednesday heeft teleurgesteld gereageerd op de actie van de fans en zegt alle medewerking te verlenen aan het politieonderzoek. "Wij veroordelen dit schandalige en uiterst betreurenswaardige gedrag ronduit. We kunnen ons alleen maar verontschuldigen voor het leed dat Bradley’s familie en vrienden is aangedaan", zo valt te lezen via de officiële kanalen.

Voetbalzone staat voor meepraten over voetbal, maar sommige onderwerpen zijn minder geschikt voor een inhoudelijke discussie. De comments onder dit artikel staan daarom uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In de reacties wordt vaak gezegd dat het gefotoshopt is. Want tenzij een complete psychopaat kan niemand zo weinig empathie hebben toch?

1 oktober 2023 om 17:43

Maar als dit gefotoshopt is, is er dus alsnog iemand niet goed wijs om dat te doen. Hoop trieste mensen op de wereld helaas.

1 oktober 2023 om 20:21

Ruiz, helaas zijn er echt mensen die dit zouden doen, denk maar aan de mensen die rond de ziekte van Henk de Jong ook al van die walgelijke dingen deden.

Maar goed, het lijkt inderdaad sterk dat je van deze afstand een foto op een telefoon kan zien op camera. Dan is vooral de photoshopper een zieke geest.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren