Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VVV-Venlo schakelt over op kunstgras en haalt oude bekende terug

Laatste update:
/

VVV-Venlo speelt vanaf volgend seizoen niet langer op een natuurlijke, maar op een kunstmatige ondergrond. De Limburgse club laat via de officiële kanalen weten dat het overschakelt op kunstgras; binnen een week wordt begonnen met de aanleg en medio juli moet het helemaal klaar zijn, stelt de club.

VVV was de laatste vier jaar actief in de Eredivisie, maar wist een vijfde jaar niet te halen. In de eerste ronde van de play-offs bleek Go Ahead Eagles te machtig en dus degradeerde de club richting de Jupiler League. Van daaruit zal op kunstgras geprobeerd worden snelle promotie af te dwingen. Directeur Hans Soentjens zegt blij te zijn met de komst van een ‘onechte’ ondergrond.

“We waren genoodzaakt om het speelveld rigoureus aan te pakken. De barre weersomstandigheden van de afgelopen maanden kwamen de kwaliteit van ons grasveld niet ten goede”, geeft hij aan op de clubwebsite. Door de sneeuw en regenval van dit jaar had het veld in De Koel veel tijd nodig beter te worden; met een kunstgrasveld is die zorg straks verdwenen. De Jupiler League krijgt er nu een nieuw team bij een kunstmatig veld. Promovendus SC Cambuur kondigde vorige week al aan de Eredivisie te betreden met een kunstgrasmat.

Wintjens
VVV-Venlo laat ook weten dat het vanaf het nieuwe seizoen Danny Wintjens onder contract heeft staan. De 29-jarige doelman was afgelopen seizoen reservekeeper bij PEC Zwolle en stond tussen 2007 en 2009 ook al in dienst van de Venlose club; hij keert nu terug met een contract voor drie seizoenen. Wintjens is de eerste aanwinst van VVV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vreselijk weer zo'n verschrikkelijk kunstgrasveld. Het is in Nederland prima mogelijk om een gewoon grasveld te onderhouden.

27 mei 2013 om 11:17

@ Fcbarnet
Niet voor elke club is dat mogelijk, financieel gezien. Het kan namelijk aanzienlijk schelen in de kosten. In deze moeilijke tijden moeten clubs derhalve keuzes als deze maken.

27 mei 2013 om 11:29

Dat veld kon ook gewoon echt niet meer. Daarnaast is de technologie steeds beter. Als je voetballers vraagt of ze liever in de knollentuin van de Koel spelen of op een goed kunstgrasveld denk ik dat je verbaast zult staan hoeveel er voor kunstgras kiezen.

27 mei 2013 om 12:15

Nou alles beter dan dat knollenveld van Vvv. Zelfs de grasmat van de plaatstelijke FC is beter lijkt het.

Daarnaast heb je ook goede kunstgrasvelden, en zolang dat goed aangelegd wordt er goed gesproeit kun je er prima op voetballen.

27 mei 2013 om 12:53

Ik weet niet of jullie de wedstrijd vvv-go ahead eagles gezien hebben maar het veld in de koel was een biljartlaken zo goed lag het erbij. Wat een beetje zon kan doen.

Goed nieuws, Ik vond de grasmat er in de koel altijd niet best uitzien.

Prima keus. Het is toch de toekomst. Hopelijk neemt Wintjens ook zijn engeltje mee voor op de lat. Man wat had die een geluk af en toe.

Toch heel jammer dat zo'n schitterend stadion als de koel met een kunstgrasmat gaat spelen. Maar het valt ook te begrijpen, het constant blijven herstellen van een grasmat kost veel geld en voor veel Jupiler-league clubs die een goede grasmat willen hebben, is dit veel goedkoper

Binnen een jaar of 5 kan het maar zo zijn dat de helft van de ploegen op kunstgras speelt in de Eredivisie.

Begrijpelijk als het veel scheelt in de onderhoud. In potentie is kunstgras eigenlijk veel beter natuurlijk. Als het de standaard zou worden in professioneel voetbal natuurlijk. Anders dan 'het authentieke gevoel' heeft natuurgras 0 voordelen over de huidige A-kwaliteit nieuwe kunstgrasvelden.

Alweer een verlies voor het voetbal.... Je hoort gewoon op normaal gras te spelen en niet op dat afschuwelijke kunstgras, ik snap dat het financieel aantrekkelijker is maar het hoort gewoon niet.

goed nieuws voor Vvv, dat gezeik ove kunstgras moet is ophouden, komt gewoon super dicht in de buurt bij gewoon gras, zoals de onderzoeken uitwijzen. Het spelletje zou allemaal alleen een stuk sneller gaan, helemaal prima

Wintjens is een keeper die perfect past in de Jupiler League. De Eredivisie is toch iets te hoog gegrepen.

Lekker, ik vraag mij af wie er allemaal weggaat bij Vvv. Ze moeten toch een redelijke selectie bij elkaar hebben om voor de Playoffs of rechtstreekse promotie weer mee te doen.

Go Vvv, ze verdienen het zeker en hopelijk komt het stadion er eindelijk aan.

Gatverdamme, weer zo'n nepveld.

Voetbal speelt men op gras en niet op plastic

27 mei 2013 om 14:20

de 2e competitiehelft hebben Groningen, Nac, en VVV zelfs op zand gespeeld.

27 mei 2013 om 14:26

Dat was natuurlijk ook schandalig.
Als je hier in nederland geen knappe grasmat kan onderhouden dan moet je je terreinknecht uit je stadion trappen.

Maarja, sommige clubs zijn ook te beroerd om een beetje te investeren in een knappe grasmat.

Nou dan gun ik het jullie al helemaal niet meer om weer te promoveren, bah, kunstgras. :@

Doet toch wel wat aan de charme van Vvv. Een stadion als De Koel met kunstgras.....schande!!

eindelijk doen ze daar wat aan het veld want dit was huilen met de pet op. wintjes is een prima eerste divisie keeper. voor het hoogste niveau komt hij tekort dus prima oplossing.

Logisch. Voetbal is de enige sport ter wereld waarbij niet wordt gezorgd voor een optimale sportomgeving!

Bij elke andere sport wordt gestreefd naar de perfecte ondergrond: Schaatsen, Golfen, Hockey etc. etc. Behalve bij het conservatieve voetbal, daar blijven ze stug volhouden aan natuurlijk gras. Zelfs wanneer het bevroren, vol kuilen en meer zand dan gras is. Want anders gaat dat nostalgische gevoel verloren. Nou, er is niets nostalgisch aan een hobbelveld. Spelers lopen ook niet meer op hoge voetbalschoenen en spelen niet meer met een oud leren bal!

Gewoon met de tijd meegaan. Goed kunstgras is bijna niet van echt gras te onderscheiden!

27 mei 2013 om 14:22

Vergeet ook het tennis niet.
Daar wordt gespeeld op gras, kunstgras, gravel, kunststof , tapijt of beton.
En altijd is het leuk om naar te kijken.

Opzich wel slim gedaan door Vvv, dit jaar was na de winterstop het veld echt slecht, dus is dit een goede oplossing om dit in de toekomst te verkomen.

Ook op het oog van volgend seizoen dat ze in de JP waarschijnlijk bovenin mee gaan draaien kunnen ze aanvallend en technisch voetbal gaan spelen.

Bah, weer zo'n neppe grasmat erbij.

27 mei 2013 om 12:37

Jeej, weer zo'n knollenveld minder.

Jaaaa hier zijn de VVV supporters al helemaal niet blij mee. Kunstgras en Wintjens en degradatie in 1 week tijd denk dat er veel mensen wel 2 keer na gaan denken over of ze haar seizoenskaart gaan verlengen

27 mei 2013 om 12:45

Als het het verlengen van je seizoenkaart daar van af laat hangen kun je idd maar beter geen seizoenkaart pakken. Als ik graag alleen maar een winnend team wou zien zonder dat ik er iets mee heb ging ik wel naar Eindhoven of Gladbach. Je gaat toch naar een stadion omdat je uit een bepaalde stad, komt van voetbal houd, en met je vrienden een biertje wilt pakken.

27 mei 2013 om 12:54

Ik zeg niet dat ik erover twijfel! Ik hoor geluiden van supporters die erover twijfelen door al les dat ze zich niet meer kunnen identificeren met de club. Ik blijf gewoon komen ik ben nog van de garde die naar VVV ging toen ze onderin de eerste divisie stonden en er maar max 1000 mensen kwamen kijken. Ik verleng sowieso in goede en slechte tijden moet je je club steunen

27 mei 2013 om 14:07

Over die supporters heb ik het dan.

had toch gehoopt op een terugkeer van keisuke honda,
maarja wintjes is natuurlijk ook een top aanwinst.

Ik weet niet zo goed wat ik van kunstgras moet denken. Er zitten positieve kanten aan, maar ook negatieve.
Positief is dat het veld vrijwel altijd bespeelbaar is en je geen last hebt van polletjes.
Negatief is( hoe ouderwets het ook klinkt): de charme van de koel gaat ervan achteruit. Ik ben eenmaal al jaren lang ''gewoon'' gras gewend.

Over Wintjens: goede tweede doelman die weet hoe de club in elkaar zit. Hij is een Limburgse jongen en heeft het hier al eerder enkele seizoenen aardig weten te redden.

Ik zou m'n seizoenkaart inleveren als ze bij ons besluiten een kunstgrasveld aan te leggen. Voetbal hoort op gras, niet op autobanden!

Er wordt ook veel te veel gezanikt over de kwaliteit van het veld. In de jaren 70/80 werden er veel meer wedstrijden op het hoofdveld gespeeld en was er een vrijwilliger die het een beetje bij hield. Dan stonden er na de winterstop wel minder grassprieten op dan ervoor, maar daar had iedereen last van. daar hoorde je dus niet veel over.

Tegenwoordig gebruikt iedere trainer het als excuus.

2 Redenen voor mij om na 25 jaar mijn seizoenskaart in te leveren. Ik vertikt om naar een stadion te gaan waar ze op kunstgras spelen.
En Wintjes, tja ik zou t geen aanwinst noemen.

Geen last van hooikoorts meer in het Stadion . Maar voetbal hoort op echt gras. Ik zal evengoed een seizoenskaart halen. Voetbal kan er alleen beter op worden.


Plastic!
Maak er dan tenminste een combigrasmat van, gras versterkt met kunstvezels. Dacht bij Heerenveen datze t hebben.
Alsof plastic geen afschrijving kost. En andere kosten, zie Heracles met zn waterbed, vanwege de afwatering en er niet gespeeld kon worden.
En: komt er in het nieuwe stadion gras of plastic? Als dat nieuwe er ooit komt.

27 mei 2013 om 20:01

@kwartier

Plastic is inderdaad een kunststof, maar niet die waar kunstgras van wordt gemaakt.
Daarnaast verkleint kunstgras de kans op blessures enorm. De grootste groep blessures daar zijn onderbeenblessures, die je krijgt als je tegen je scheen getrapt wordt. Enkel blessures komen er zelfs zelden voor.
Daarnaast is voetbal op kunstgras veel aantrekkelijker omdat het sneller is.
En over dat nieuwe stadion: daar zal denk ik kunstgras komen te liggen, zoals de halve Eredivisie dan heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren