Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vriends onder de indruk van één speler van Ajax: ‘Een van de besten van Europa’

Laatste update:

Bart Vriends is zaterdagavond tijdens Ajax - Sparta Rotterdam (2-1) onder de indruk geraakt van Brian Brobbey. De spits nam de openingstreffer voor zijn rekening door bij de aanvoerder van Sparta weg te draaien. Een handelsmerk waar ook Vriends geen antwoord op had.

"We waren een hele geduchte tegenstander, die Ajax een groot gedeelte van de tweede helft met de rug tegen de muur heeft weten te zetten", analyseerde Vriends bij ESPN. "We blaffen alleen te veel en bijten te weinig. Op basis van de tweede helft hadden we recht op meer."

Steven Bergwijn verdubbelde op slag van rust de score uit een strafschop. "Die was misschien wat makkelijk gegeven", aldus Vriends. "Maar de keren dat wij zelf in de zestien komen doen we te weinig. Tuurlijk heeft Ajax ook goede kansen gehad, maar het is gewoon zonde."

Brobbey
Vriends werd bij de 1-0 geklopt door Brobbey, die slim wegdraaide en afrondde. "Ik weet niet goed wat ik daar anders had kunnen doen", aldus de aanvoerder. "Met zijn lijf ertussen is het lastig verdedigen. Ik vind het te makkelijk dat ik kansloos was. Ik moet daar meer tegenover stellen."

"Ik denk dat ik in dit geval korter had moeten zitten en mezelf niet als draaischijf moet laten gebruiken. We hebben het daar veel over gehad en dan gebeurt het toch. Brobbey is met dat spel misschien wel een van de beste spelers van Europa."

Kees Kwakman rekende Vriends de treffer niet aan. "Soms kun je niks doen als verdediger, dat moet je maar gewoon accepteren. Hoe vervelend dat ook is. Ik vind dat hij goed staat opgesteld, aan de goede kant. Brobbey doet het geweldig."

Karim El Ahmadi zag wel een puntje van verbetering voor Vriends. "Je ziet dat Vriends gokt dat Brobbey hem op zijn linker krijgt. Dan kan hij beter in het midden blijven staan. Maar ik zou het zelf ook zwaar hebben als ik tegen Brobbey zou staan", sluit El Ahmadi af met een lach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vooral wel leuk dat Vriends vorige week in Studio Voetbal nog alles heeft mee lopen analyseren hoe Brobbey dit doet en een week later blijkt dus gewoon dat er verdomd weinig tegen te doen is

9 december 2023 om 23:06

Ligt er aan of je de kwaliteiten van vriends als maatstaf neemt om het idee er verdomd weinig tegen te doen is. Zijn genoeg verdedigers waar brobbey niks te vertellen heeft gehad. Vriends heeft ook niet tegen betere spitsen gespeeld dan die uit de eredivisie natuurlijk

9 december 2023 om 23:37

Kjhuntelaar. Het ging er toch om dat Vriends zelf heeft lopen analyseren en er voor hem dus verdomd weinig tegen te doen was.

Alle respect voor Vriends maar hij heeft natuurlijk helemaal geen referentie kader mbt tot topspitsen in Europa. Brobbey is natuurlijk wel sterk met zijn rug naar de goal, maar beste van Europa lijkt me een beetje overdreven

9 december 2023 om 21:22

Hij zegt “misschien wel” de beste van Europa als het aankomt op de tegenstander gebruiken als draaischijf. VZ maakt er een prachtige sensatie titel van.

9 december 2023 om 21:52

Vriends is een ervaren prof met een degelijk intellect. Lijkt me dat hij een prima referentiekader heeft om iemands kunde in voetbal te kunnen beoordelen. Het lijkt jou overdreven…, waaraan refereer jij dat dan?

9 december 2023 om 22:38

Omdat hij gewoon niet tegen top spitsen heeft gevoetbald dus hij heeft geen goed vergelijkingsmateriaal. Als is het een ervaren prof, je kan niet zulke uitspraken doen als je niet die ervaring hebt tegen de toespitsen.

10 december 2023 om 00:12

Nou, zijn genoeg topspitsen die totaal ongevaarlijk zijn/waren met de rug naar de goal. Want dat is het enige waar Vriends naar refereerde, nl dat Brobbey misschien wel tot de besten van Europa behoort met de rug naar de goal. Niks mis mee toch?

10 december 2023 om 00:40

Dus alleen als je tegen topspitsen hebt gespeeld kan je iemand zijn klasse beoordelen? Dat slaat nergens op.

Daarbij kan je van Nederlandse competitie vinden wat je wil; maar in de laatste (pak m beet) 10 seizoenen is Vriends heus wel wat aanvallend geweld tegen gekomen. Huntelaar, Tadic, Milik, Depay, Malen, Gakpo, de Jong, Kuyt en Van Persie zijn toch niet allemaal koekenbakkers?

10 december 2023 om 03:27

Oa Vriends wil Brobbey al tijden in die podcast hebben. Hem dan een beetje paaien met dit soort uitspraken is gewoon tactisch. Daarbij is dit idd Brobbey zijn sterke punt, Vriends dikt het alleen een beetje aan.

10 december 2023 om 09:07

Dan kunnen we hier op voetbalzone niemand meer serieus nemen...
Hij zegt ook niet dat brobbey de beste spits is van Europa, hij heeft het alleen over een bepaald aspect.

9 december 2023 om 21:53

Heeft wel degelijk Europees gespeeld, nota bene de eerste (en enige?) Europese treffer voor Go Ahead gescoord .

9 december 2023 om 22:55

@manolevje precies dit dus. Heeft 0,0 referentie tbt topspitsen behalve een hele hoge intellect. Dat zegt natuurlijk nog niet dat die de juiste referentiekader heeft om Brobbey te kunnen benoemen als “een van de besten van Europa”.
Wellicht dat die gelijk heeft qua mening, maar dat is dan weer een hele andere discussie.
Momenteel is Brobbey enorm in vorm terwijl die pak em beet x aantal weken terug er nog niks van bakte.
Vandaag “een van de besten van Europa”. Morgen weer 1 van de spitsen van de eredivisie. Net als Gimenez.. paar weken terug nog de topspits europees gezien, maar na een paar mindere optreden een “middelmatige” spits die niks klaarspeelt in de eredivisie.
In Nederland is het naar net hoe de wind waait

10 december 2023 om 06:59

Wel lekker, hoef je niemand meer serieus te nemen over voetbal die niet zelf op een bepaald niveau professioneel heeft gevoetbald.

Ik heb niet naar Ajax gekeken omdat ik Villa- Arsenal belangrijker vond. Naderhand heb ik Brobby op exact dezelfde mannier zien scoren als de 1-0 van John Mcginn van Astin Villa. Super.

10 december 2023 om 01:04

Oprecht benieuwd naar wat je nu precies wil zeggen. Vind je het zo belangrijk om mede te delen dat je liever een andere wedstrijd kijkt dan Ajax, of dat je de goal van Brobbey helemaal niet zo bijzonder vindt?

De grote Bart Vriends die in alle competities en Europese toernooien heeft gespeeld, ziet dat Brobbey misschien wel het beste is in dat opzicht. Mooi, die waan van de dag

9 december 2023 om 21:33

Vriends heeft een eigen Cor Potcast en is een liefhebber pur sang, heeft de beste spitsen ooit in z'n studio gehad en kan dus net als jij en ik ook als liefhebber oordelen dat Brobbey dit toch wel als handelskenmerk lijkt te hebben. En dan aan jou de vraag: wie in Europa lijkt het beter te doen?

9 december 2023 om 21:38

Het gaat mij er niet om wie het beter kan en of ik er een kan bedenken.
Een paar maanden geleden was Brobbey een slecht opgeleide spits, kon niet op z’n benen staan, niet afmaken, had geen mentaliteit etc. Nu scoort die een paar keer en is het een wereldspits -> Waan van de dag.

Noot: ik ben het nooit eens geweest met de critici een paar maanden geleden.

9 december 2023 om 21:39

Kan je toch nooit zeggen. Spitsen in de PL moeten dat tegen heel andere verdedigers doen dan Brobby in de eredivisie.

Undav was daar bijvoorbeeld ook ongelofelijk sterk in bij Union. In de PL viel die amper op.

9 december 2023 om 21:41

Als je de podcast ook luistert dan weet je ook dat Bart niet heel veel voetbal kijkt tenzij hij ergens aanschuift als analist. Ik heb het vaker gezegd hier op VZ de corpotpodcast is een van de leukste voetbalpodcasten omdat Bart Thomas en Maarten het over zijdingen van het voetbal bespreken.
Wat hier zegt mag best en ik ben het met hem eens. De drogredenen de mensen hier noemen vind ik onzin. Ja omdat hij nooit verder is gekomen dan de Eredivisie kan hij dat niet seggen onzin.

9 december 2023 om 22:32

In de PL kan ik niet zelfs nog 20 per jaar maken. Is juist heel erg makkelijk scoren indien je een beetje fysiek hebt. De PL is zwaar overrated.

9 december 2023 om 22:39

Je leest hier toch soms wat.

9 december 2023 om 23:19

Dus die PL teams die domineren in elke Europese competitie zijn overschat? Vraag me af welke competitie dan wel hoog niveau is

10 december 2023 om 02:01

De grote RobbieRabber, die een ervaren profvoetballer, die door middel van een paar volzinnen nog af en toe is te betrappen op een leuk interview, hier komt diskwalificeren. Mooi, die hoogmoed in de comments.

10 december 2023 om 06:53

Dank u. Dank u. Deze waardering doet mij goed.
Groetjes

En het zoveelste artikel over een topspeler van het huidige Ajax. Hoe kan een elftal met zoveel juwelen een paar weken geleden nog op de laatste plaats te staan?

9 december 2023 om 21:35

De jaloezie haha. Maar we weten toch allemaal dat Ajax de afgelopen twee seizoenen in een Schreuder en Steijn twee mollen aan het roer hadden? Daarbij werkte Ajax z'n programma ook niet helemaal lekker mee. Die laatste plaats was dus vertekend blijkt nu, maar begin er vooral nog een keertje over.

9 december 2023 om 21:48

Komt meneer weer aan met jaloezie, haat of wat dan ook voor trieste reactie.

Waar je een paar maanden geleden dood gegooid werd met het ene artikel na het andere artikel over al het brandhout wat bij Ajax voetbalt zijn het na 5 overwinningen in de eredivisie ineens allemaal wereldwonderen. Zoveelste artikel hoe goed Brobbey wel niet is. En over de andere talenten die oa een mix zijn va. De Bruyne en Litmanen of de nieuwe Chivu kan worden.

Ik verbaast mij daar enorm over. Zo extreem hoe spelers worden opgehemeld zie je niet bij spelers van andere NL’ae clubs.

9 december 2023 om 21:52

Nee, we werden doodgegooid met het brandhout dat was aangekocht. Brobbey heeft samen met anderen ook bij de kampioen Ajax zich al laten zien, dus dan weet je dat het vooral aan de trainers ligt als z'n vorm stokt. Daarbij zijn het nu ook vooral de spelers die gebleven zijn en de eigen talenten die zich laten zien, de aankopen zijn op Ramaj na nog steeds niet veel.En ik zie het als afgunstig als je gaat piepen over de nu positieve dingen van Ajax, terwijl je een paar weken geleden vooraan stond te lachen om de positie van Ajax toen op de ranking. Uitdelen, prima. Incasseren is nog moeilijk he.Over ophemelen: kijk eens naar hoe er vol verwondering over je eigen club in Europa is gesproken de afgelopen maanden. Halve finale CL materiaal begreep ik.

9 december 2023 om 22:05

Ik snap je verbazing niet 4fRedondo. Ajax is met enorme afstand de grootste club van dit land. Goede tijden of slechte tijden: het maakt Ajax een interessant onderwerp om over te schrijven wat veel mensen graag willen lezen. Gaat het goed : dan krijg je veel positieve artikelen. Gaat het slecht krijg je veel negatieve artikelen. Maar je ontkomt er niet aan.

Als je wilt dat dit veranderd zou een andere club in Nederland de status van Ajax moeten overnemen. Dat gaat niet gebeuren dus zou ik het gewoon als een gegeven beschouwen.

9 december 2023 om 22:15

En ook dat was volledig onterecht naast je schoenen lopen en aan die polonaise heb ik niet meegedaan.

Tuurlijk is het ff lachen dat Ajax laatste staat, maar uiteindelijk heeft bijna heel NL medelijden.

En wat moet ik incasseren? Die begrijp ik niet.

En wat laat Ajax zien? In Europa iig niks. In de eredivisie gaat het wat beter maar is nog steeds niet om trots op te zijn.

Als je zoveel pareltjes hebt, dan had je nu ongeslagen bovenaan gestaan met PSV op 3 punten.

Er mag best positief gepraat worden over jonge gasten die Ajax op sleeptouw nemen. Maar blijf wel alles in perspectief plaatsen ipv beste spits van Europa. Brobbey begint nu weer z’n doelpunten mee te pakken, maar nog geen 2 weken geleden was hij gewoon Jorgensen 2.0 in het lichaam van de Hulk.

9 december 2023 om 22:16

Ik denk dat Redondo het raar vindt dat deze zelfde spelers een maand geleden nog massaal werden afgebrand (ook Brobbey) en nu weer geweldig zijn. Heeft ook weinig te maken met Ajax verder hoor, maar dat opportunisme is wel extreem vermoeiend. Het kan nooit gewoon zijn of gewoon matig. Het moet altijd meteen zo in uitersten.

10 december 2023 om 01:17

Het is ook maar hoe je die artikelen leest. Je opmerking over de mix van De Bruyne en Litmanen is bijvoorbeeld maar een ietsjepietsje beetje uit de context getrokken. En daarmee bedoel ik dat je de plank zo ver misslaat dat ze in Peru (en dat is ver weg) moeten bukken.

Hlynsson werd in stijl door iemand vergeleken met De Bruyne, en door een ander met Litmanen. In de verste verte werd niet gezegd dat zijn kwaliteiten ook maar een beetje in de buurt komen van die grootheden.

Maar dat is typisch wat men dan wil lezen. Dan kan je weer doen alsof ze in Amsterdam aan grootheidswaanzin leiden na een paar overwinningen. Dat het helemaal niet de essentie van zo'n opmerking is, is niet belangrijk.

9 december 2023 om 21:47

De juwelen zijn niet zo heel blinkend, dat als allereerst. Tav het laatste staan doe je door om te gaan met een elftal als dat Steijn deed. Misschien kan je nog herinneren dat Slot aan het begin van seizoen zoekende was op het middenveld, waar hij uiteindelijk de oplossing vond met Timber.Vind je die oplossing niet, of heb je uberhaupt niet de kwaliteit die te vinden, en je loopt zo te kloten in iedere linie tegelijk, en individuele spelers in hun zwakte zet ipv kracht door bijv koppeltjes neer te zetten die elkaar aanvullen en versterken zoals Van 't Schip nu doet met Martha-Bergwijn en Hlynsson-Berghuis en die dat combineren met loopacties om passlijn open te trekken naar Brobbey, dan krijg je dat icm 2 potjes minder gespeeld voor elkaar. Zo'n 'grap' krijg je ook voor elkaar met dit Feyenoord ook al hebben die nog wat meer kwaliteit dan dit Ajax. Want op een gegeven moment is het vertrouwen ook weg, dan zit het ook nooit meer eens een keertje mee, en dan kom je in zo'n negatieve spiraal.

9 december 2023 om 21:47

Bijna al die artikelen gaan over Brobbey. Wat ook logisch is, want hij is de enige speler op dit moment die top 3 Eredivisie club waardig is.

Ik wil het nog wel eens een heel seizoen zien, maar als hij zo door gaat bewijst hij mijn, en met mij velen, ongelijk.

9 december 2023 om 21:49

Wat zeg jij nou. Hlynsson, Berghuis, Ramaj, Hato en zelfs Taylor de laatste potjes lijken me top 3 waardig. Lijkt me oprecht geinig als Ajax na deze voorbarigheden de top 3 daadwerkelijk nog gaat bedreigen.

9 december 2023 om 22:08

Ik heb het over het hele seizoen. Beetje voorbarig om nu na 4-5 goede wedstrijden al te zeggen dat die rest ook top 3 waardig is.

Ik sluit het verder ook niet uit dat naarmate het seizoen vordert blijkt dat dat wel zo is. Normaal gesproken is in ieder geval Berghuis en Ramaj sowieso van dat niveau. Hylnsson ken ik niet goed genoeg om over te oordelen.

9 december 2023 om 22:14

Naja, ik denk dat Brobbey, Berghuis en Hato het al langer laten zien gewoon bij de top 3 thuis te horen. En ik denk ook dat steeds meer spelers zich gaan vastklampen aan dat niveau en voor je het weet ben je dan weer top 3. Is het niet dit seizoen, dan maar hopelijk volgend seizoen. Maar ook ik moet niet te voorbarig worden want voor een stabiele top 3 moet je ook een goede as hebben en moet je Sutalo en Tahirovic dus echt lozen.

9 december 2023 om 22:26

Ajax haakt volgend jaar gewoon weer bij de top 3 aan. Klein wonder als ze dat dit seizoen nog halen.

9 december 2023 om 22:36

We gaan 2e of 3e eindigen. Jullie voorsprong is te groot maar Feyenoord, Twente en Az zijn allemaal in te halen.

9 december 2023 om 22:44

Je mag van Ajax toch ook niet anders verwachten dan dat zij de top 3 gaan halen? Qua marktwaarde en qua selectie zijn ze dat gewoon verplicht. Ondanks de matige start

9 december 2023 om 22:57

Loop nou niet te hard van stapel. Je staat gewoon 11 punten achter op een team dat veel beter is. Als je derde wordt mag je echt heel blij zijn.

9 december 2023 om 23:56

Ze zijn in te halen, maar Ajax zal dan echt bijna alles moeten gaan winnen. Als ik ze zie spelen in de 2e helft, dan krijgen ze echt nog heel veel moeilijke wedstrijden dit seizoen.

10 december 2023 om 09:17

Ik durf zelfs te stellen dat als psv deze lijn doortrekt, ajax zelfs nog 2e wordt..

10 december 2023 om 00:48

Klik er dan niet op, schrijf er dan geen reactie op. Het is niet jouw site toch? Het is ook geen overheidsgeld wat hier verbrast wordt, dus hoeft het ook allemaal niet evenredig en fair verdeeld te worden onder alle voetbalclubs.

Hoe meer artikelen, hoe meer potentiële clicks. Hoe meer clicks , hoe meer geld voor het bedrijf waarop we hier reacties plaatsen.

Ik vraag me af hoeveel euro alle comments in de trend van “weer een bericht over Ajax” VZ in totaal hebben opgeleverd over de jaren.

We hadden Romario, Ronaldo, Kluivert, Berkamp, van Nistelrooij, allen redelijk compleet in koppen, techniek, schotkracht etc.

Maar we hebben er nu een, een van de beste in Europa, aan bovenstaande moet hij nog werken maar sterk dat hij is!

10 december 2023 om 01:07

Je kan toch in1 aspect 1 van de besten zijn, zonder in de rest uit te blinken? Luuk de Jong is ook de beste kopper van de wereld en omstreken, maar is dat een Romario, Kluivert, Ber(g)kamp, Van Nistelrooij of Brobbey?

En word dat ene aspect waar ons aller Luuk in uitblinkt niet tot in den treure herhaald?

10 december 2023 om 09:19

Ja maar die speelt niet bij ajax, dus als je dat zegt over de jong is het niet arrogant

Ben benieuwd hoe Bart Vriends (als analist vind ik hem overigens lekker nuchter) het zou vinden om bijvoorbeeld tegen Solanke te spelen. Die doet hetzelfde als Brobbey, maar dan in de PL. Neemt niet weg dat ik denk dat Brobbey een mooie toekomst tegemoet gaat. Maar het referentiekader van Vriends is natuurlijk wel anders dan die van, pak hem beet, Craig Dawson

10 december 2023 om 01:12

Naja, los van het referentiekader van Vriends, heeft Brobbey ook in Europa laten zien gewoon een krachtmens te zijn. Ik denk dat hij niet verder gaat komen dan middenmoot PL (wat nog steeds een ongekend hoog nvieau is i.v.m. 99,99999999999% van alle voetballers), maar als hij iets is, is het ongekend sterk met zijn lijf. Dat is iets waarin hij op ongekende wijze uitblinkt, maar omdat hij in andere aspecten nogal eens gebrekkig is, is het niet absolute top, en zal dat het mijns inziens nooit worden.

Maar in dat ene aspect is hij van de buitencategorie. En als hij in een team komt waarin hij op dat aspect benut wordt, dan kan hij voor zo'n team ongekend belangrijk zijn.

10 december 2023 om 10:36

In de eerste pot tegen Brighton was Van Hecke hem fysiek volledig de baas. En van Hecke is niet eens een uitzonderlijke sterke CV voor PL-begrippen.

Laten we dus even afwachten met dat ‘buitencategorie’. Want onze vriend Luuk scoorde ook niet met zijn fantastische koptechniek in de PL.

10 december 2023 om 12:24

Nou ja, in de eerste pot tegen Brighton heeft Brobbey om en nabij 1 bal gehad. In de tweede pot had hij meer te doen en had Van Hecke het in die persoonlijke duels toch echt een stuk lastiger. Zelfde geldt voor de duels die hij uitvocht met de verdedigers van OM.

10 december 2023 om 02:18

De zoveelste die het over het referentiekader van Vriends heeft? We leven met een paar miljard mensen op deze aardkloot. Slechts 0.001% weet misschien wat er komt kijken als profvoetballer. Daar hoort Vriends gewoon bij. Maar volgens jou moet je ook nog als prof de wereldtop hebben gehaald om andere collega’s te kunnen beoordelen? Dan mag Kees Kwakman ook uitkijken naar een andere baan.

En dat alles terwijl Vriends in 10 jaar tegenover spelers als Van Persie, Depay, Huntelaar en Milik heeft gestaan ook.

Maar ja een verdediger van Sparta die iets positiefs zegt over een Ajacied… brrrrrrr “wat een referentiekader”

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren