Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vraagtekens bij Ajacied Martha: ‘Alsof de nieuwe Roberto Carlos was opgestaan’

Laatste update:

Ajax zit in de lift, zo ziet Willem van Hanegem. Maar de voormalig Feyenoorder vindt de prestaties van de Amsterdammers niet 'zo bijzonder'. Dat schrijft hij in zijn column namens het Algemeen Dagblad. Onder meer Ar’Jany Martha kan op veel lof rekenen, maar Van Hanegem vindt de complimenten overdreven.

Na een reeks van tien wedstrijden waarin niet werd gewonnen nam John van 't Schip het roer over bij Ajax. Zijn intrede heeft vooralsnog een positief effect gehad in de Johan Cruijff ArenA, want onder zijn leiding werd er gewonnen van FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1). Van Hanegem vindt dat Van 't Schip slechts de 'logische dingen' doet.

"Hij heeft een beetje mazzel en dan kan het zo maar weer snel omhooggaan", laat De Kromme optekenen. "Ajax valt af en toe aan, maar gooit niet alles open. Al geven ze wel kansen weg."

De voormalig prof laat weten dat er nog genoeg op het spel van de Amsterdammers aan te merken valt. "Waar ze wel mee moeten oppassen daar: een leuke voorzet of een mooie passeerbeweging, het is allemaal best normaal als je in de top speelt, hè."

"De jonge Ar’Jany Martha debuteerde leuk tegen Volendam", gaat Van Hanegem verder, "maar het leek wel of de nieuwe Roberto Carlos was opgestaan. Bij Branco van den Boomen gilden ze daar in Amsterdam in de voorbereiding ook hoe geweldig hij wel niet was. Daarna zagen we een paar maanden wat hij allemaal niet beheerst."

"Maar nu beginnen ze weer van vooraf aan omdat hij een leuke voorzet gaf. Bij Ajax vonden ze dat soort ballen vroeger doodnormaal en zag je het vier keer per wedstrijd. Zo bijzonder is het ook allemaal niet", besluit de columnist.

Vergelijking met Malacia
Een van de mensen die zich positief heeft uitgelaten over Martha is Kenneth Perez. De Deense analist vergeleek de linksback met Tyrell Malacia. "Hij doet me denken aan Malacia in zijn begintijd bij Feyenoord. Martha doet zulke goede dingen. Positioneel in de samenwerking met Steven Bergwijn bijvoorbeeld. En hij is supervaardig aan de bal", aldus Perez in het ESPN-programma Dit was het Weekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zei echt helemaal niemand die niet onder invloed was. Martha is een omgeturnde rechtsbuiten met heel veel tekortkomingen die er waarschijnlijk weer uit gaat als Sosa fit is. Doet het leuk, maar lijkt me niet voor de langere termijn.

6 november 2023 om 14:04

Grappig, want op rechts heb je een omgeturnde linksbuiten staan met Gaaij.

6 november 2023 om 14:26

Dat is ook wel te merken ja.

6 november 2023 om 16:27

Krijgt steeds meer vertrouwen en was gisteren weinig op aan te merken.

6 november 2023 om 14:04

Het zou best nog iets voor de lange termijn kunnen zijn denk ik hoor. Het is natuurlijk nog afwachten, maar het begin is erg goed. Met zijn snelheid kan hij verdedigend ook veel compenseren. Gisteren hield hij Nunnely ook van scoren af door hem de pas af te snijden, dat had Avila nooit gehaald. Al ben ik aanvallend ook wel te spreken over Sos zijn kwaliteiten.

6 november 2023 om 14:06

Nou waarschijnlijk? Iedereen weet dat hij eruit gaat voor Sosa. Maar toch is het mooi dat dit soort jongens een kans krijgen. En hij heeft het niet slecht gedaan. Maar toch zie ik liever iemand die wat beter is in verdedigen. Want dat is ook al niet de grootste kwaliteit van Sosa

6 november 2023 om 15:27

Dit is inderdaad ook al voor de wedstrijd aangegeven, en je ziet het ook in zijn spel. Ik vind hem een mindere vorm van Tagliafico, en dat hebben we gemist bij Ajax, al kan Sosa die rol met een beetje omvormen ook wel op zich nemen. Je ziet meteen hoe vrij Bergwijn zich voelt met een opkomende back achter hem die zijn looplijnen begrijpt.
Als Martha zich verdedigend sterker ontwikkeld zit er potentie in, anders zie ik hem niet verder slagen bij Ajax dan in zijn huidige 'back-up' rol voor Sosa.

6 november 2023 om 15:31

Ik vond hem (zeker tegen Volendam) erg goed spelen en, als iemand die niet elke jeugdspeler van Ajax kent, zag er niet echt aan af dat Martha geen linksback was. Hij was wat onwennig en trok wat veel naar het midden toe, maar ik dacht dat dat vooral een kwestie was van onervarenheid.

Ik zie niet zo in waarom hij niet lekker daar kan blijven spelen. In Nederland zijn goede backs nauwelijks te vinden en als je een jongen hebt die dat op deze manier in kan vullen (wat ook nog eens per ongeluk een enorm moderne invulling is van de backpositie) dan kun je hem misschien lekker daar laten spelen!

Verder vind ik Willem weer eens ouderwets zuur, zeurderig en zeikerig.. Het gaat niet over Feyenoord, dus mag er weinig positiefs gezegd worden. Niemand met enig verstand van het spel heeft hem dusdanig opgehemeld dat hij weggezet kan worden als 'de nieuwe Roberto Carlos'.. Ik vraag me af wie die mensen zijn volgens Van Hanegem. Misschien zit hij wel stiekem op Twitter ofzo?

6 november 2023 om 16:39

Hij deed het iig leuker dan de aankoop van 12 miljoen die de positie lang niet zo vreemd zou moeten zijn. In die zin is dat best wel talentvol

Toch altijd wel leuk dat we in discussies alleen kunnen uitgaan van uitersten. Of je kan er helemaal niks van of je bent de nieuwe Roberto Carlos. Alsof er niks tussenin bestaat. En kan me best vinden dat (vooral de Ajacieden) Ajax een beetje lof krijg momenteel. Je zit in zo'n zwart gat dat elk positief punt als een messias wordt aangepakt. Zoveel valt er namelijk verder niet te juichen

6 november 2023 om 13:52

Willem heeft wel gewoon gelijk dat et allemaal erg lyrisch is...maar heb het gevoel dat dat bij bijv Van t Schip niet perse zo is. Die ziet ook wel dat je nog veel te makkelijk door die verdediging heen loopt bij Ajax. Ik zat gister in de Arena en iedereen is natuurlijk uitgelaten omdat het echt heel slecht ging. Maar zoals deze crisis meerdere oorzaken heeft en niet is ontstaan in een dagje, zo duurt het echt nog wel even voor ajax eruit is. Want als je bijna alles wint en dan nog 5e ofzo wordt, dan ben je er natuurlijk nog niet.

6 november 2023 om 13:59

Natuurlijk heeft het tijd nodig, en wellicht nog een aankoop of twee komende winter voordat alle problemen opgelost zijn.

Echter op de Europese wedstrijded na, heb je nu maandenlang een eenvoudiger programma. Geen top vier wedstrijden meer. Dan kan je een mooie reeks van overwinning neerzetten waardoor het vertrouwen groeit en het elftal wekelijks beter gaat spelen.

Tergelijkertijd mag de top vier een paar keer tegen elkaar spelen en zullen daar dus punten verloren gaan. Na de winterstop zullen we zien wat de achterstand op plek twee tot en met vier is en of die nog ingelopen kan worden.

6 november 2023 om 14:13

@speedyafc - Met name de afwezigheid van een verdedigende middenvelder breekt Ajax echt op. Die heb je echt nodig als je achterin iets minder compact wilt gaan spelen.

6 november 2023 om 14:16

@ Clarkkent Wie is er lyrisch dan ? De Trainer van Ajax? de spelers van Ajax? de directie van Ajax ? Ik heb ze alleen horen zeggen dat Martha het naar behoren gedaan heeft. Ik heb werkelijk niemand bij Ajax lyrisch gezien of dat zo blij waren als of ze de CL gewonnen hadden...

Volgens mij is Van Hanegem meer aan het reageren op een paar uitspraken van Ajax supporters dan op mensen van Ajax zelf

6 november 2023 om 18:33

Wat is er lyrisch dan? Die jongen heeft 2x verdienstelijk gespeeld, klaar. Mag dat ook al niet meer gezegd worden?

6 november 2023 om 14:00

Waan van de dag regeerde ook toen het wat minder bij Ajax ging en een paar wedstrijden uitgesteld werden. Nu gaat het beter en dan valt het enigzins mee.



Flauw om te zeggen. Natuurlijk weet je niet waar het naartoe gaat met hem maar hij heeft het gewoon heel goed gedaan. En met zelfvertrouwen en bravoure gespeeld.

Ik snap dat hij kritisch is maar het is vooral mooi dat een topclub weer opkrabbelt. De weg omhoog is ingeslagen, nu zien hoe het tegen Brighton verloopt. Vooralsnog een redelijk programma dat te doen is om de nodige punten te pakken.

Ach, we zijn gewoon blij dat er na weken van ellende weer wat lichtpuntjes te ontdekken zijn. Niemand doet alsof Martha een supertalent is, maar hij doet het gewoon goed. En ja, het is tegen Heerenveen en Volendam, maar mag het even, na zo'n dramatische periode?

Benieuwd hoe het (na) donderdag gaat, als we weer flink de mindere partij zullen zijn. Valt het vertrouwen weer ver terug als we kansloos onderuit gaan, of gaan ze stoïcijns door? Een stunt lijkt me enorm veel gevraagd, maar ik denk wel dat we iets beter spel gaan zien dan in Engeland.

6 november 2023 om 13:52

Maar in hoeverre zou een resultaat een stunt zijn? Dit is geen Arsenal of City, we hebben het over Brighton. Een team dat van de afgelopen 9 potjes maar 2 keer won. Die steken ook in vrij matige vorm.

6 november 2023 om 13:57

Op basis van de vorige wedstrijd, zou een resultaat een behoorlijke stunt zijn.

6 november 2023 om 14:09

Dat zou dus betekenen dat winnen van Utrecht ook een stunt zou zijn, die wonnen immers ook van ons. Wat flauw. Maar ik baseer me liever op andere zaken dan een enkel potje.

6 november 2023 om 14:16

@tinus88 - Je kunt Brighton hoe dan ook niet vergelijken met ploegen uit de Eredivisie. Natuurlijk is een resultaat een stunt, vooral als je naar de staat van Ajax kijkt. Ik verwacht wel dat ze meer partij zullen bieden dan in de eerste wedstrijd, maar Brighton blijft in het voordeel qua niveau. Zo zit het momenteel nou eenmaal.

6 november 2023 om 14:32

@tinus, dat is natuurlijk niet hetzelfde. Utrecht zien we pas weer over enkele maanden. Brighton was twee weken geleden. Ook verloren we niet kansloos tegen Utrecht, en wel kansloos tegen Brighton. Ik baseerde mijn uitspraak op de wedstrijd, niet op het resultaat. Dat zeg ik trouwens ook gewoon, dus waarom je het zo uit de context trekt, is me een raadsel.

Edit: Die comment over Clasie was als reactie op een comment hieronder, die is verwijderd waardoor mijn comment hier kwam te staan.

6 november 2023 om 14:34

@Sirius,

Ik zeg toch ook nergens dat Brighton niet in het voordeel is? Dat lijkt me nogal wiedes. Maar een stunt tegen een ploeg die 2 van de laatste 9 potjes won? Mogen jullie een stunt noemen hoor. Ik vind dat vooral aangedikt gezwemel.

6 november 2023 om 14:49

De tegenstand die Brighton doorgaans krijgt is van een volkomen ander niveau dan dat van ons. En desondanks staan ze keurig zevende in de Premier League, op steenworp afstand van Villa en Newcastle. Overigens wonnen wij er twee van de laatste tien en hebben we pas sinds twee wedstrijden enige lijn in het spel kunnen ontdekken.

Nou van Hanegem werkelijk niemand heb ik over de nieuwe "Roberto Carlos" gehoord wat een onzin. Ik ben blij dat Sosa weer fit is, die is logischerwijs gezien zijn leeftijd wat verder. Alleen moet het bij allebei verdedigend veel beter, maar dat is een kwestie van tijd.

6 november 2023 om 14:44

Ik ben ook benieuwd hoe Sosa onder Schip gaat draaien. Zwart zette het alweer mooi uiteen. Die dacht dat Rensch uiteindelijk weer de plek van Gaeei overneemt en dat we in balbezit weer met drie verdedigers gaan spelen. Rensch is natuurlijk verdedigender ingesteld, dus dan kan Sosa met meer vrijheid naar voren zonder dat we verdedigend een gatenkaas worden. Als het allemaal nog wat beter loopt, natuurlijk.

Benieuwd of dat met de stijgende lijn ook zichtbaar wordt. Sosa en Martha zijn erg vergelijkbaar in speelstijl. Sosa is inderdaad logischerwijs nog verder, maar de wisselwerking tussen Bergwijn en Martha was leuk om te zien. Eens kijken of dat met Sosa ook kan, en of dat nog beter is.

6 november 2023 om 17:23

Misschien beter lezen. De classificatie ‘nieuwe Roberto Carlos’ is wat Van Hanegem er zelf aan geeft. Hij bedoelt hiermee alleen aan te geven dat velen Martha alweer meteen op het schild zetten, terwijl hij 3 leuke ballen gaf en er na 60 minuten met kramp vanaf moest. Willem bedoelt alleen dat de proporties een beetje ontbreken.

Ben het wel eens met van Hanegem. Neemt niet weg dat Martha een verademing is tov Avila, Sosa en Salah-Eddine. Martha doet mij niet denken aan Malacia maar veel meer aan Mazraoui. Veel te vroeg om al volledig overtuigd te zijn maar goede hoop dat deze jongen onze vaste linksback gaat worden heb ik zeker.

Martha's spel is verfrissend en onbevangen maar ik heb niet het idee dat er ook maar 1 ajacied is die Martha als de verlosser of als de nieuwe Roberto Carlos ziet. Viel gewoon op bij een dramatisch draaiend team wat nu een beetje beter gaat draaien. Vindt hem persoonlijk de nieuwe Emanuelson .

Oh, ja hoor. Willem denkt weer iets te horen. Hou op man. Het is fijn dat Martha goed speelt, terwijl het juist niet een van de toptalenten van de jeugd is. Een verrassing dus. That’s it, Willem. Of baal je van wat positievere geluiden uit Amsterdam?

Iedere speler die de laatste jaren bij Ajax doorstroomt vanuit de eigen jeugd naar het eerste elftal wordt enorm gehyped, omhoog geschreven, bewierookt. Denk bijvoorbeeld aan Kenneth Taylor, Jurrien Timber, Devyne Rensch, Jorrel Hato, en nu Ar'jany Martha. Hato en Martha kwamen overigens via de jeugd van Sparta bij Ajax en Timber via Feyenoord. Door de naam van Ajax als opleidingsinstituut houdt Ajax tot op heden flinke transfersommen over aan doorgebroken talent maar ik ben bang dat dit langzaam aan het veranderen is. Qua opleiding doen AZ en Feyenoord het tegenwoordig ook heel goed, en ook PSV en Sparta leveren regelmatig talenten af. De concurrentie voor Ajax wordt op alle fronten steeds groter en dat is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Ajax wordt nog niet het Bayern Munchen van Nederland, hooguit het FC Hollywood maar dat is weer een ander verhaal. Wat Hato en Martha betreft, en trouwens ook Vos, zullen we eerst maar eens af moeten wachten hoe deze spelers zich verder gaan ontwikkelen. De Kromme heeft een nuchtere kijk op voetbal wat mij betreft.

6 november 2023 om 15:19

Door hoeveel mensen wordt Martha bewierookt dan? De meeste mensen zeggen dat hij het gewoon goed doet, niets meer niks minder.

Ik vind de hype ook wat overdreven. Tegen Volendam deed Martha het aardig, maar is hij ook geen moment getest. Een Avila en zelfs Salah-Eddine zouden ook overeind blijven (of naja, Avila zou regelmatig rollen..).

Hartstikke leuk hoor, dat er weer een Jong-Ajax speler doorbreekt in het eerste van Ajax. Maar Martha heeft mij niet overtuigd en hoeft van mij ook niet zozeer direct meer minuten te maken, ik ga er dan ook van uit dat hij alleen even mag ruiken en kort proeven. Dat is overigens niet verkeerd of negatief bedoeld, ik gun die jongen het beste, maar laten we het rustig afwachten. Hij hoeft van mij niet de eerste keuze te zijn op de linksback positie, maar het kan geen kwaad om hem zo nu en dan te brengen. hou de verwachtingen laag en hou hem uit de spotlights, laat hem op zijn eigen tempo ontwikkelen.

6 november 2023 om 14:34

Salah edin niet zien invallen zeker die wedstrijd ?

6 november 2023 om 15:07

Ik kon die wedstrijd helaas niet helemaal kijken, dus toevallig niet nee.

Ben ik te voorbarig met mijn verwachting? Haha.

6 november 2023 om 15:25

Voorbarig met je verwachting? Salah Edinne heeft het restant van de wedstrijd alleen maar ballen naar Volendam gespeeld. Dat was echt een bizar wereld van verschil, Martha speelde heel goed en Salah Edinne deed in de eerste 5 minuten bijna alles eraan om een tegendoelpunt te krijgen. Ik snap uberhaupt niet waarom die Salah Edinne in de selectie opgenomen wordt. Komt gewoon duidelijk tekort, zelfs tegen Volendam.

6 november 2023 om 15:33

Welke hype dan? Ik zie 'm niet hoor... Niemand schrijft of spreekt in superlatieven als het om Martha gaat, of ik moet het gemist hebben. Zoals bijvoorbeeld Gravenberch die wel even de nieuwe Rijkaard zou worden, of Taylor die zelfs NOG beter zou zijn...

Martha krijgt complimenten omdat ie het beter heeft gedaan dan Avila en Salah-Edinne, zowel verdedigend als aanvallend, en dat zegt vooral wat over deze 2 spelers, maar er wordt ook gezegd dat hij er nog lang niet is en dat hij verdedigend sterker moet worden. Mooie is dat hij dat zelf ook zegt.

Donderdag speelt Sosa 'gewoon' denk ik, maar prima dat er Martha er bij zit.

Dit is echt stereotype zuurpruim Van Hanegem. Toen alles slecht ging kon niemand er wat van, nu we 2 wedstrijden met prima en degelijk voetbal winnen mag je spelers ook best wat credits geven. Vind Martha aan de bal en in de duels prima. Positiioneel kan hij verdedigend nog wel wat beter staan.

6 november 2023 om 15:01

Toen het slecht ging vond Van Hanegem het allemaal juist wel meevallen. Forbs vond hij best een leuke speler. Nu het iets beter lijkt te gaan moet hij dat natuurlijk wel gelijk downgraden

Vindt je t gek dat de ajax fans zo reageren. Vergelijken met roberto carlos is wat overdreven maar als je kijk wat er de afgelopen tijd op die positie stond.
Blind begin vorig seizoen die niet best was. (Achteraf jammer dat ie ging als je kijk wat er daarna stond).
Bassey op die positie .... wijndal ook nog op die positie gehad die ook flink aan t stuntele was. Salah edin. Nou iedereen heeft gezien dat hij ook het niveau niet heeft. En dan nog eens avila daar hoeft ook niet veel over gezegt te worden. Dus na zo'n lange tijd zijn we blij dat er eindelijk iemand is die zo speelt op die positie.

Zoals in vele reacties hierboven al is aangegeven, letterlijk niemand heeft gezegd dat Martha de nieuwe Roberto Carlos is. Zelfs wij als Ajacieden niet. Velen, waaronder ik, hebben alleen gezegd dat hij het prima heeft gedaan tegen Volendam en Heerenveen. Niet meer, en niets minder. Denk ook niet dat hij voor de lange termijn de linksback van Ajax zal worden, al vind ik hem wel een goede koppel vormen met Bergwijn.

Bergwijn heeft altijd al baat gehad bij een back achter zich die erover heen stormt. Dat doet Martha en Sosa kan dat ook en dan wordt Bergwijn ook veel meer in zijn kracht gebruikt. Kan dan vanaf links naar binnen, maar mag ook wel vaker buitenom gaan of diepgaan. Dat deed hij gisteren bij zijn doelpunt heel goed, leek een beetje op de samenwerking die Ziyech en Promes met elkaar hadden alleen kwam het nu dan van Berghuis en Bergwijn. Vorige week tegen PSV deed Brobbey dat heel goed, de diepte in sprinten/lopen, waardoor hij 3 hele grote kansen kreeg. Dit moeten de aanvallers van Ajax sowieso vaker doen.

Ik word toch zo moe van dit soort uitspraken. Met elke speler die überhaupt speelt wordt er na de wedstrijd aangegeven hoe hij was. Vervolgens is er één analist te optimistisch en vervolgens is er een analist die de boel moet relativeren. Daar worden dan weer artikelen aan besteed en voor je het weet is een speler overrated of laat hij het alleen zien tegen de kleintjes. Persoonlijk vind ik dit echt een onzin uitspraak van Van Hanegem, heb oprecht niemand zien claimen dat dit een groot talent is op deze positie, enkel dat hij het prima deed tegen twee slechte ploegen.

Mooi altijd dat de buitenwereld dingen aan het verzinnen is. Martha heeft het leuk ingevuld maar er is geen Ajacied die beweerd dat dit de nieuwe Roberto Carlos is. Hij moet echt nog genoeg leren. Maar het zal wel allemaal weer...

Het waren maar wedstrijden tegen Volendam en Heerenveen en verdedigend was hij zeker kwetsbaar, maar ik heb hem hier met meer overtuiging zien spelen dan dat ik hem ooit als rechtsbuiten bij Jong Ajax heb zien spelen.

vd boomen is idd geen grootste voetballen, maar wat mij heel erg aan hem bevalt is dat hij constant initiatief neemt. Hij loopt constant vrij, biedt zich aan en zoekt oplossingen vooruit. Hij heeft ook een hele mooie trap, maar al bij al heeft hij niet het niveau voor een Nederlandse topclub. Eerst aanname kan en moet veel beter, motorisch niet helemaal soepel, erg traag en vooral in kleine ruimtes heeft hij te weinig techniek om daar goed uit te komen.
En Martha heeft inderdaad en leuk start gehad, en ik wil hem zeker niet afschrijven, maar hij laat toch ook echt heel veel steken vallen hoor.

6 november 2023 om 15:27

En ook al een stuk of 4 keer een lange bal proberen te onderscheppen en daarmee onbedoeld de tegenstander achter zijn eigen verdediging weggestuurd te hebben. Hebben al een doelpunt daarmee tegen gekregen, en zowel tegen Volendam als Heerenveen deed hij het weer.

7 november 2023 om 15:30

Ik denk dat dat meer met coaching te maken heeft. Afgelopen wedstrijd had hij van de bal af moeten blijven, maar dat moet Hato hem dan wel duidelijk maken.

Overigens bizar moment dat alle ajax verdedigers 10 meter voor de middenlijn staan opgesteld. Dat kan natuurlijk echt niet.

Deze rotterdammer heeft 2 wedstrijden aardig gespeeld. Gezien het feit dat hij bij Ajax speelt denk ik dat het tijd wordt voor een oproep van Koeman.

Andere spelers uit Rotterdam of actief in Rotterdam die veel langer goed spelen worden niet opgeroepen.

Zie Quinten Timber,

6 november 2023 om 15:38

Ach gossie, kijkt de boze bondscoach niet naar Rotterdam(mers)....? ;-)

Vlgs mij speelt er nu n prima linksback in Oranje, maar kennelijk wil je even ranten over Ajacieden die in Oranje gepraat worden? Martha kan eventueel rechtsbuiten :-)

Quinten Timber wordt vanzelf wel opgeroepen als hij zo doorgaat. Probleem is echter dat er zat goeie (betere?) middenvelders zijn voor maar 3 plekken.

6 november 2023 om 16:12

Het is gevaarlijk om zo een strakke eierdop op je hoofd te dragen maatje

Jammer dat een icoon als Van Hanegem zich verlaagt tot dit soort stemmingmakerij. Echt niemand bij Ajax heeft gezegd dat de nieuwe Roberto Carlos is ontdekt in de vorm van Martha. Echt niemand. Van Hanegem roept zo maar wat om Ajax belachelijk te maken. Willem, je streken zijn duidelijk, hou het lekker bij je eigen clubje en laat je frustratie niet leiden tot dit soort onnodige stemmingmakerij richting Ajax.

Wat mij vooral opviel en ook wel beviel, is dat de linkerkant van de defensie piepjong is, maar voetballend zoveel beter dan de rechterkant van de defensie. Hato en Marha hebben direct een goede aanname waardoor ze kunnen aannemen, spelen. De rechterkant, pfff, aannemen, de bal nog een keer goes leggen, de bal nog een tikje geven en dan kan de bal pas gespeeld worden. Ok, verdedigend was Martha niet goed, ik had het idee dat hij soms echt niet wist maar hij moest lopen. Maar voetballend vind/vond ik het wel een genot om naar te kijken. Zeker als zo'n Avila en Salah-Edine ook op die plek hebben gespeeld.

Een zeer matig elftal als Heerenveen werd nog regelmatig gevaarlijk en zal zelden het gevoel hebben gehad, dat er niets te halen viel.

Ajax heeft nog een hele weg te gaan.
In deze vorm is iedere uitwedstrijd, ook tegen de mindere goden, een uitdaging.

Toch bijzonder hoe iemand in zo'n parallel universum lijkt te leven. Er is werkelijk niemand die Martha groter maakt dan ie is. Hij verrast mij wel, zeker tegen Volendam, maar ik zie hem niet de vaste linksback worden.

Maar als hij vindt dat Martha enorm wordt gehyped, misschien moeten we het dan maar doen ook. Ik vind het onze beste back sinds Maxwell!

En ik maar denken...allicht gaat er een maandag editie van het AD voorbij waarin de Kromme even niet zeikt over Ajax.....maar nee, hij verzint gewoon zelf wat.
Martha speelde een aardige wedstrijd afgelopen donderdag tegen een zwakke tegenstander en een redelijke wedstrijd zondag tegen een net iets minder zwakke tegenstander. Weinigen die er verder enige ophef van maken, behalve Willem die gewoon een parallel universum creeert waarin zogenaamd de halve voetbalwereld Martha alweer Oranje in lullen.

Nu ze weer 2 keer winnen word hij negatief over Ajacieden. Toen ze verloren was hij positief. Nooit willen laten groeien tenzij ze helemaal down zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren