Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig supertalent verlaat Ajax door achterdeur en tekent in Noorwegen

Laatste update:

Ajax laat het voormalige Deense supertalent Jeppe Kjaer naar het Noorse FK Bodø/Glimt vertrekken. Dit meldt de Noorse nieuwswebsite Nettavisen. De achttienjarige aanvaller was pas sinds september 2020 in dienst bij de Amsterdammers, maar wist tot nu toe niet te overtuigen.

Het contract van Kjaer liep in Amsterdam nog tot eind juni van dit jaar. Zowel Ajax als de speler zelf hebben nu groen licht gegeven voor een vertrek, zodat de aanvaller zijn carrière in Noorwegen kan vervolgen. Kjaer zou vorige week al een bezoek hebben gebracht aan Bodø/Glimt en te horen hebben gekregen wat de club met hem van plan is. Daar was hij van onder de indruk.

De Deense aanvaller zou inmiddels weer in Noorwegen zijn om de transfer af te ronden en kan spoedig een medische keuring ondergaan. In september 2020 maakte Kjaer nog de overstap van het Deense AC Horsens naar Amsterdam. In zijn thuisland werd de vleugelaanvaller gezien als een van de grootste talenten van het land. Op zijn zestiende verjaardag, op 1 maart 2020, maakte hij voor AC Horsens zijn debuut in de Deense Superligaen. Het maakte hem toentertijd de jongste debutant ooit op het hoogste niveau. Inmiddels is hij dat record kwijtgeraakt aan Roony Bardghji.

Bij Ajax liep het niet zoals gewenst. In de jeugdteams van de Amsterdammers kwam hij tot slechts 28 wedstrijden en scoorde hij maar vier keer. Ook bij Jong Ajax kon Kjaer zijn draai niet vinden en mocht hij slechts twee keer invallen in de Keuken Kampioen Divisie, met in totaal vier speelminuten als gevolg. Bodø/Glimt komt in februari weer in actie in de play-offs van de Conference League. De Noren nemen het dan op tegen het Poolse Lech Poznan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was nooit een supertalent, gewoon een talent waar veel voor is betaald.

16 januari 2023 om 17:26

VZ wil graag discussies op gang brengen en daarom wordt iedere Ajax jeugdspeler een supertalent genoemd, hierdoor zijn Ajacieden weer arrogant en .... dan heb je het balletje weer aan het rollen

16 januari 2023 om 17:32

Het is heel doorzichtig inderdaad, puur stokerij van VZ. Deze jongen debuteerde heel snel en daar is alles ook mee gezegd.

16 januari 2023 om 17:41

Dit werd ten tijde van de overstap wel degelijk overal een supertalent genoemd. Dat het er niet uit blijkt te komen, doet daar niets aan af.

16 januari 2023 om 19:07

Inderdaad. Hoeveelste supertalent is dit wel niet…

16 januari 2023 om 20:55

@marocberkane Maar wie noemt hem supertalent ? Overmars ? Van der Sar ? iemand anders van Ajax ? of is het juist de media ?

16 januari 2023 om 21:46

Van ajax noemde niemand hem supertalent, doen ze overigens bijna nooit. In dit geval was het de media, maar in sommige andere gevallen zijn het ook de supporters die er aan mee helpen.

Ik heb echt niks gezien bij hem waar de klasse vanaf spatte. Slechtste speler van de o18 dit seizoen. Sowieso moet Ajax ophouden met die dure buitenlandse gokjes, per Dolberg zijn er 10 missers, waaronder deze jongen. Laat ze lekker doorbreken in eigen land.

16 januari 2023 om 17:18

Dolberg was ook geen succes bij Ajax, die ging pas vlammen na Ajax.

16 januari 2023 om 17:21

Ben jij na 2017 geboren?

16 januari 2023 om 17:32

Dolberg vlamde in het eerste seizoen bij Ajax en daarna is het een waakvlammetje geworden. Na Ajax is dat waakvlammetje nooit meer groter of kleiner geworden. Maar je poging om te trollen was een moedige poging hoor. Gewoon volhouden, volgende keer kom je misschien wel met iets zinnigs op de proppen.

16 januari 2023 om 17:38

Het leverde wel 20 miljoen op…

16 januari 2023 om 19:21

De Ajacieden waren maar wat blij toen Dolberg via de achterdeur vertrok en terecht, hij raakte echt niets meer bij Ajax.

16 januari 2023 om 17:21

Absoluut oneens! Ajax moet het juist meer gaan doen net zoals alle andere Nederlandse topclubs. Spelers die het tegenwoordig goed doen worden zo opgepikt door rijke buitenlandse clubs en weer verhuurd en dan zien ze wel wat ze nog terugkrijgen van de investering. Kortom het wordt steeds minder makkelijk om spelers die bij het eerste zitten te halen.

Dat deze jongen teleurstelt is vervelend maar je verliest ook maar 2 miljoen. We zijn nog steeds een opleidingsland en kunnen uitstekende voorwaarden bieden voor talenten. Er komen er alleen gewoon veel te weinig. Kijk maar is naar Red Bull Salzburg bijvoorbeeld.

In Ajax zijn geval zullen er zeker spelers teleur gesteld hebben maar andere hebben weer grote bedragen opgeleverd.

16 januari 2023 om 18:00

Dat er voor elke top speler en bak met missers tussen zitten maakt niet uit. Dat geld voor spelers uit de eigen jeugd of die ze elders in Nederland weg halen net zo goed.

Haal je zo'n jongen een paar jaar later kost hij 5 keer zo veel en heb je ook nog steeds een behoorlijke kans dat hij een miskoop wordt.

Ongelofelijk dat er 2 miljoen is betaald voor deze jongen, terwijl die toen 16 was en nog lang niet het niveau had om ook maar in de buurt van het eerste te komen. Dit is toch typisch een speler die je zelf moet kunnen opleiden.

16 januari 2023 om 17:46

Achteraf makkelijk praten. Ik ben ervan overtuigd dat als je er 3 haalt dat je alsnog een dikke vette winst maakt onderaan aan de streep. Het is vrij risicoloos en naar mijn mening de beste manier om als club te groeien. Ajax heeft alle voorwaarden om er iets van te maken voor zo'n talent.

Dat deze jongen toen het niveau niet had voor de eerste selectie geloof ik meteen, maar hoeveel spelers hebben dat op hun 16e? Ik mag toch aannemen dat deze jongen potentie had, anders zou je hem toch nooit voor zo'n bedrag ophalen. Zo ongelofelijk is het dus allemaal niet, spelers mislukken nou eenmaal dat zie je bij iedere club.

16 januari 2023 om 18:01

Spelers onder de 18 mogen een contract voor maximaal 3 jaar tekenen. Dus je betaalt 2 miljoen voor een 16-jarige, maar tegen de tijd dat deze echt doorbreekt in het eerste en waarde vertegenwoordigd is hij alweer bijna transfervrij. Daarnaast is de kans ook groot dan een speler helemaal niet doorbreekt. Ik betwijfel of je op lange termijn daadwerkelijk geld gaat verdienen met dergelijk beleid.

16 januari 2023 om 18:27

Dat is inderdaad een risico, maar ik vind eerlijk gezegd niet de kans heel groot dat spelers op die leeftijd alweer weg willen op hun 18e. Meestal loopt het gewoon zo dat die spelers een nieuw contract tekenen als ze op hun 16e besluiten ergens naar toe te gaan/ ergens te blijven.

Daarnaast bewijst Ajax dat het wel winstgevend is met bijvoorbeeld de Denen: Eriksen, Dolberg, Andersen, Boilesen, Fischer, Kjaer, Jensen, Rasmussen, Dall hebben meer dan 40 miljoen opgeleverd en sommige zitten nog bij Ajax. Deze spelers hebben ongeveer 15 miljoen gekost.

Ik geloof erin hoe meer toptalenten hoe groter de kans is dat je uiteindelijk een grotere transfers zal doen. Als je er 10 haalt voor 3 miljoen dan ga je mij niet wijsmaken dat er geen 1 bijzit die je voor 30 miljoen kan verkopen.

Er is vooralsnog maar heel weinig buitenlands talent die voor hun 19e bij Ajax kwamen doorgebroken. Alleen Eriksen is de echte knaller, dan volgen spelers als Dolberg, Fischer, Danilo, Andersen etc. Onana was al geloof ik wat ouder. Puur kijkend naar de afgelopen 10 jaar kan je haast spreken dat zulke spelers gewoon niet de moeite waard zijn?

Dus tegenwoordig gaan we iedereen die in de jeugd speelt bij een betaald voetbalclub bestempelen als supertalent?

Vorige week stond hij nog zogenaamd in de interesse van Chelsea en deze week gaat hij naar Bodo Glimpt. Wat komt er toch een hoop onzin voorbij zeg.

En er is nooit iemand bij Ajax geweest die hem supertalent heeft genoemd. dat zijn enkel de journalisten en analisten die veel te veel spelers zo'n stempel geven.

16 januari 2023 om 17:46

Nu ja, als Chelsea vandaag de dag aan een speler gelinkt wordt dan ben je wel al snel geneigd dat te geloven hoor😅

16 januari 2023 om 18:06

Chelsea heeft natuurlijk net Mudryk gehaald anders was deze jongen gehaald voor de basis daar 😉

16 januari 2023 om 19:09

Eerst nog Madueke voor een miljoentje of 40 ophalen in Eindhoven. En dan een 1-1-8 spelen of zoiets🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren