Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse hekelt 'ongehoorde' actie van NEC-fans: 'Dit gaat veel te ver'

Laatste update:
/

Vitesse hekelt de respectloze actie van onverlaten die de muurschildering van 'Mister Vitesse' Theo Bos aan de achterzijde van het supportershome hebben beklad. "De onderlinge rivaliteit wordt vaak gekenmerkt door creatieve en ludieke sfeeracties, maar dit gaat onmiskenbaar te ver", zo maakt de club uit Arnhem woensdag duidelijk.

Over de beeltenis van het in 2013 overleden icoon van Vitesse is het woord 'NEC' gekalkt. "De leiding van Vitesse en NEC hebben hierover contact gehad. Beide clubs zijn het erover eens dat dergelijke acties absoluut ongehoord zijn", zo laat Vitesse via de officiële kanalen weten.

"NEC heeft aangegeven zich ook in te zetten om de daders te achterhalen. Rivaliteit is prima, maar wel met respect. Vitesse roept daarom haar supporters op om zich afzijdig te houden van dergelijke acties." Ook de supportersvereniging laat weten de beschadiging van de herdenkingsplek 'respectloos en triest' te vinden. Bos, oud-speler en trainer van de club, verloor in 2013 de strijd tegen kanker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben zelf NEC fan en schaam me hier echt kapot voor. Te triest voor woorden.

9 november 2016 om 16:28

Rivaliteit is natuurlijk nooit verkeerd, maar dit gaat echt te ver dit is gewoon diep en diep triest, gewoon geen woorden voor.
Zoals jij al zegt ik schaam me kapot.

9 november 2016 om 16:53

Zowel jij en Venseboys hebben er niks mee te maken, en hoeven jullie daarom ook nergens voor te schamen. Dit heeft niets te maken met NEC of 99% van de supporters. Dit zijn gewoon één of twee debielen geweest die dachten leuk te zijn..

9 november 2016 om 19:42

' Dit heeft niets te maken met Nec'

Helaas kan niemand daar op dit moment zekerheid over verschaffen. Je kan de mogelijkheid niet uitsluiten dat het daadwerkelijk een NEC-supporter is die dit gedaan heeft, net als dat je andere mogelijkheden niet kan uitsluiten. Maar ik zie, nog los van de schuldvraag, iets fundamentelers dan dit. Het is, voor mij i.i.g., een gegeven dat we bij NEC gewoon te maken hebben met een klein deel van het publiek dat als het ware erg rauw/hard is en vaker dan gewenst over de schreef gaat. Nu heb je bij iedere club een x aantal idioten maar dit is alweer het 3e incident in iets meer dan 2 weken tijd. Er zijn dus gewoon NEC-'supporters' die zich structureel misdragen, en ik denk dat dat probleem best diep ligt. Het is wat mij betreft ook een van de kenmerken van de club NEC als geheel. NEC is, naast dat de Romeinse aanleg voor machtsspelletjes diepgeworteld zit in de clubcultuur een club waar de supporters echt met veel passie meeleven. Dat kan en is wat mij betreft in veel gevallen heel mooi zijn maar het uit zich soms ook op compleet verkeerde manieren waar je je als supporter gewoon helemaal kapot voor schaamt. NEC is mijn club en ik zal er tot mijn dood van houden maar we houden elkaar in Nijmegen m.i. een beetje voor de gek als we het bovenstaande ontkennen. Daar zal toch echt iets aan moeten gebeuren.

Wat een stelletje leeghoofden! Ontzettend triest. Hopelijk gaan ze hem opnieuw schilderen.

9 november 2016 om 15:32

Dit kan echt niet!!

Dus als ik morgen als Feyenoord fan een Nac logo op een willem 2 plek zet dan gaan de clubs met elkaar praten en de dader zoeken onder de supporters van nac ... Heerlijke simpele gedachte .

9 november 2016 om 16:01

Lekker simpel idd als je als fan van Feyenoord je bemoeit met 2 rivaliserende (streek)clubs...

9 november 2016 om 16:20

Het ging mij hier om een voorbeeld te geven .. dat als je iets of iemand in een kwaad licht wil zetten je daar weinig moeite voor hoeft te doen als buitenstaander .... met 3 mensen iemand in elkaar slaan en roepen dat je feyenoord fan bent en de politiek zal zich weer buichen over de Feyenoord fans ...

9 november 2016 om 16:20

@nufc_u2

Ik denk dat hij daarmee wilt zeggen dat je niet eens weet of het wel een NEC-supporter was. Theoretisch gezien kan het ook een Vitesse-aanhanger zijn geweest die NEC in een kwaad daglicht wilt zetten.

9 november 2016 om 16:28

Ik begrijp de theorie !

Onze supporters zijn (net als andere supporters) tot veel in staat, maar niet dat je eigen icoon gaat bekladden met tekst van de rivaliserende club. Een aanhanger van een 3e club zal zich niet druk maken om de clash.
Maar zonder dader kun je feitelijk niets !

10 november 2016 om 10:27

Fr12jules, een Vitessenaar die een portret van clubicoon Theo Bos zou bekladden om Nec in een kwaad daglicht te stellen??? Wat een theorie......jij moet je echt schamen om dit Ãâ¼berhaupt te plaatsen. Nee, ik weet ook niet wie de dader was. Een ding is zeker en dat is dat het geen Vitessenaar was.

Diep en diep triest dit, al het 2e incident deze week met hun, met die supp.bus van Groningen. En ze hadden al zo'n goede naam...

Waar slaat deze actie op ? Waarom nu ?

Nec gaat proberen om de daders te achterhalen... jaja, dat zal wel niet meevallen. Onze club moet gewoon een dikke vette rekening sturen naar Nec. Dat treft ze harder !

Ik ga ervan uit dat onze fans niet voor revanche gaan.. Ik zou ook niet weten wat ze evt moeten bekladden, maar dat terzijde. Laat het verstand in Arnhem zegevieren !

9 november 2016 om 16:12

En wat kan NEC hier aan doen? Mogelijk zelfs al mensen met stadionverbod.
Deze mensen moeten gestraft worden, maar heeft verder niks met NEC als club te maken. Idioten wonen nou eenmaal overal, ook in Arnhem.
Meer dan aangifte tegen vandalisme kan je helaas niet doen, hoe verschrikkelijk onrespectvol het ook is uiteindelijk is het niet meer dan dat. Hoe graag ik ook zou zien dat er een voetbalwet komt die dit soort acties harder aanpakt dan in andere gevallen van vernieling.

9 november 2016 om 18:29

Laat het verstand in Arnhem zegevieren, je weet niet eens wie het gedaan heeft, en dus onmogelijk een rekening kan verzenden naar NEC, zonder ook maar enig bewijs te hebben. Zo verstandig ben je dus zelf ook niet.. ik heb niks met beide clubs maar kan het in principe in een trieste bui er ook op geklad hebben. Gewoon om te stangen, ja die mensen bestaan.

9 november 2016 om 19:25

NEC heeft al aangegeven de schade te vergoeden. Lijkt me de (enige) juiste reactie.

9 november 2016 om 20:40

Ik vind eigenlijk niet dat NEC mag opdraaien voor de kosten van een paar leeghoofden. Dit heeft namelijk niks te maken met voetbal, dit is vandalisme en heeft NEC ook niet in de hand. Natuurlijk heel netjes, maar niet de oplossing. Die zielige daders zullen denk ik nooit vinden...

Te kansloos voor woorden dit..

Nou, ik ben zelf NEC fan en kan me werkelijk niet voorstellen welke 'fan' dit zou doen.

Ken in elke geleding supporters van NEC wel mensen en dit is niet iets wat waar dan ook door de beugel kan.

Alle supportersgroepen waaronder HKN hebben het allang verworpen.

Denk zelfs dat als ontdekt wordt wie dit was/waren ze een groot probleem hebben.

Dit gaat echt te ver. Ga er niet vanuit dat is NEC supporters zijn geweest . Het zijn rand debielen die zoiets doen. Hoop dat de daders gepakt worden en flink bestraft

Manmanmanman, wat een debielen. Jammer dat die 1% het voetbal blijft verzieken. Als ze de daders achterhalen mogen ze van mij een levenslang stadionverbod krijgen + meldplicht.

Ten eerste zoiets doe je gewoon niet, gewoon respectloos.

maar dan hekel ik wel Vitesse door gelijk met een vinger te wijzen naar de NEC supporters zelfs als ze nog niet weten wie het heeft/ hebben gedaan. Zelfde als afgelopen weekend waarbij die sportverslaggever Peter Homan gelijk zijn vinger richting NEC supporters wijst. Het is wel heel makkelijk allemaal. Zat er een briefje bij, hebben ze de beelden gezien en renden ze in NEC shirt rond??
En ik snap NEC niet door te betalen voor iets wat ze niet hebben gedaan. Laat ze de daders opsporen en laat deze betalen(of terug betalen aan Nec).

Ik heb zelf een gruwelijke hekel aan de club uit Arnhem, maar ik vind dit écht te ver gaan. Compleet respectloos!!! Zorg dan eens voor een gigantische ludieke actie waarbij heel Nederland kan lachen.

10 november 2016 om 00:52

Dit zijn geen echte supporters, dus die zullen niet voor iets ludieks gaan omdat ze simpelweg te dom zijn hiervoor. Dit is een iemand geweest, misschien twee, wat zullen zij zich moeten schamen en zichzelf aangeven...

Een actie zum kotschen!

Bah! respectloos, gewetenloos en smakeloos.

Gewetenloze mensen die dit hebben gedaan. Geen gevoel voor mens zijn en naaste liefde. Oftewel: Completer hersenloze, infantiele, debiele figuren..........

Trieste en kansloze actie. Van clubiconen blijf je af. Ik ben wel blij om te zien dat de meeste nec'ers dit afkeuren en het net zo kansloos vinden

In dit geval geloof ik niet in een complot theorie. Terecht dat elke nec fan zich hiervoor schaamt, want het beschadigt hun imago. De betreffende personen waren te dom om te begrijpen dat je met zo'n lage actie zelfs geen punten scoort bij de meest fanatieke nec supporters. In Arnhem hebben we gelukkig ook respectvol gedrag uit het Nijmeegse gezien als het om Theo Bos gaat. Bijvoorbeeld tijdens de derby waarin John van den Brom nog op de bank zat en in tranen uitbarstte. Zo zie je maar dat een intense rivaliteit en respect prima samen kunnen gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren