Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nicky Hofs wil stap maken naar hoofdtrainerschap (en weet ook waar)

Laatste update:

Nicky Hofs staat te trappelen om hoofdtrainer in het betaald voetbal te worden. De oud-middenvelder heeft nog één diploma nodig, maar werd de afgelopen twee jaar afgewezen door de KNVB voor de (UEFA Pro-)cursus waarmee hij die kan behalen. Hofs geeft echter niet op. Daarbij wordt hij gemotiveerd door de toekomstdroom die hij koestert: hoofdtrainer worden van Vitesse

Na het beëindigen van zijn profcarrière op dertigjarige leeftijd bleef de door blessures geplaagde Hofs verbonden aan zijn eerste én laatste club Vitesse. Daar startte hij in 2013 als jeugdtrainer. In 2017 schoof Hofs door naar de technische staf van de eerste selectie, waar hij ervaring opdeed als assistent van onder meer Henk Fraser, Leonid Sloetksi en Thomas Letsch. Na het ontslag van Sloetski kon Hofs zelf nog even interim-trainer worden. "Maar toen vond ik niet dat ik er klaar voor was", zegt de inmiddels 39-jarige Hofs in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Nu durft Hofs, die tegenwoordig het beloftenelftal van Vitesse onder zijn hoede heeft, dat wel aan. Daar heeft de geboren Arnhemmer echter een diploma van de cursus betaald voetbal voor nodig, waar hij al twee keer voor werd afgewezen. "Ik krijg anderhalf uur om me te presenteren", vertelt Hofs over het kritieke toelatingsgesprek. "Zo’n presentatie gaat me voor een groep voetballers makkelijker af dan voor vier mensen aan een tafel. Er zijn mensen die uitstekend kunnen vertellen. Ik ben meer een doener. Ik weet wél dat ik mijn spelers kan raken. Dus mijn visie goed overbrengen in Zeist wordt belangrijk voor mij. Maar ik ben ambitieus. Ik blijf me ook opgeven, omdat ik weet dat ik dit kan."

Mocht Hofs ditmaal wél toegelaten worden en de cursus met succes doorlopen, heeft hij zijn droomclub al voor ogen. "Het zou fantastisch zijn ooit hoofdtrainer te worden van Vitesse", aldus de aspirant-coach. Hij zou een andere uitdaging echter ook niet schuwen. "Kan het niet hier, dan zijn er ook andere clubs om ervaringen op te doen. Theo Bos (clubicoon van Vitesse, red.) is mijn voorbeeld. Als voetballer en als mens. Hij is ook weggeweest en teruggekomen bij Vitesse. Ook dat pad zou ik, als het nodig is, met liefde bewandelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is in ieder geval wel gemotiveerd en weet wat ie wil, dat is toch het belangrijkst. Geen Sneijder-verhaal die er geen moeite voor wil doen.

Misschien te makkelijk, maar er zal binnenkort bij Ado toch wel een plekje vrijkomen?
Prima moment om daar in te stappen, kan alleen aar beter gaan en dus een gelijk een enorme boost in je eerste nieuwe carrière stap.

14 september 2022 om 10:33

Hij moet eerst zijn diploma halen, dus ADO is voorlopig nog geen optie. Denk ook niet dat het een prima moment is om daar in te stappen. Is toch al jaren een puinzooi, of niet?

14 september 2022 om 12:06

Moment hangt af van de verwachtingen van ADO. Willen ze dat het beter gaat dan Kuyt, dan zal het een prima moment zijn, willen ze dat de club promoveert, kan je beter wegblijven. Ik denk zelf dat hij, mits hij z'n diploma heeft, wacht op het moment dat Letsch de laan uit wordt gestuurd en dan de boel gaat overnemen.

14 september 2022 om 12:31

Wat denk je van Vitesse zelf? Denk dat Letsch nog 1 a 2 wedstrijden de kans krijgt en anders is het over. Jammer dat ie dan net dat papiertje niet heeft, want hij zou een prima interim kunnen zijn.

16 september 2022 om 10:53

Hoezo denk jij dat Letch nog maar 1 of 2 wedstrijden de kans krijgt? Hij heeft zijn krediet wel verdient hoor en daar zal niet iedereen het mee eens zijn. Hij heeft het goed gedaan in europa en zit nu met een totaal andere ploeg buiten zijn schuld om. De spelers hebben ook totaal geen moeite met hem en het is een nette trainer. Vitesse zelf weet ook dat hij de mensen niet heeft om boven alles uit te stijgen en dat die pas tegen de wintertransfer zullen gaan komen.als hij daarna niet zal presteren zal het een heel ander verhaal worden maar tot die yijd en iets meer erna is er niks voor hem aan de hand hoor. Hoe kun je van een elftal die zo jong is verwachten dat ze bovenin mee zullen kunnen spelen dan? Dat is echt niet aan Letch te danken.

Bizar dat iedere international het diploma bijna gratis in de schoenen wordt geschoven, en dat gemotiveerde 'mindere' voetballers worden afgewezen. Kanttekening dat ik niet het hele verhaal ken, maar het lijkt iets te veel op een elite wereld daar.

14 september 2022 om 11:11

Nicky Hofs heeft het ook tot international geschopt.

14 september 2022 om 12:50

Jong oranje denk ik? Was echt leuk talent bij vitesse eerst en logisch dat Feyenoord hem nam, maar natuurlijk nooit helemaal zijn potentie laten zien. Wel keer belangrijke goal innde klassieker gemaakt die Feyenoord met 3-2 won

14 september 2022 om 13:35

Haha klopt, even opgezocht, 1 invalbeurt tegen Ecuador onder van Basten

''ik krijg anderhalf uur om me te presenteren" Wat is dat dan voor onzin? Dus op basis van een soort presentatie over jezelf wordt bepaald of je de cursus mag volgen of niet? Dat slaat helemaal nergens op.

Het lijkt mij dat wil, passie en het behalen van bepaalde examens de doorslag moeten geven en niet hoe goed je over jezelf kan vertellen

Met al het respect maar als Kuyt zo'n papiertje kan halen moet het Hofs ook lukken! Ik zou het van harte toejuichen dat hij trainer wordt bij Vitesse. Jongen van de club die hopelijk een beetje elan kan geven. Hij is net nieuw maar is tenminste wel gemotiveerd en kent de club en ook jeugd goed.

Als je naar de productie van Nederlandse trainers kijkt kan je niet anders dan concluderen dat de cursus niet relevant is voor de vraag of iemand een goede trainer is of niet. Zo'n diploma is geen garantie op succes. Het niet hebben van een diploma ook niet, maar als een spreekbeurt van anderhalf uur een graadmeter is of je überhaupt een poging mag doen zo'n diploma te halen zie ik genoeg ruimte voor verbetering.

Waarom gaan die vier man niet weg achter hun tafeltje en gaan ze eens op het veld observeren hoe Hofs een week lang een training leidt, de tactische bespreking doet en hoe hij is in de omgang met zijn spelers? Dat soort praktijkprestaties lijken mij veel relevanter dan de sjeu die je aan zo'n steriele presentatie geeft.

Misschien leuk voor Nicky om bij de D'tjes / G'tjes te beginnen of bij het vrouwenelftal van Vitesse?

Ik zie Nicky gewoon niet op een fatsoenlijke manier een volwassen spelersgroep de juiste kant op te sturen, communicatief gewoon te beperkt.

14 september 2022 om 20:17

Huh, hij traint toch al het beloften elftal?

16 september 2022 om 11:02

Zo te zien ben jij goed op de hoogte wat hij doet bij Vitesse en wat hij al heeft gedaan? Niet dus. Informeer jezelf eens even goed als je over Micky praat of over Vitesse want een vrouwenelftal? Hij is al een poos ook trainer geweest bij de jeugd. En waarop basseer jij dat hij communicatief niet goed genoeg zal zijn? Heb jij iets gemerkt of zo dat hij een splaakgeblek heeft of dat hij niet goed kan communiceren? Deze opmerking van je is totaal uit de lucht gegrepen. Jammer dit soort onzin wat je schrijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren