Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse-defensie is klaar voor Gimenez: ‘Schoppen, heel hard schoppen’

Laatste update:

Vitesse reist zaterdagavond af naar De Kuip voor het uitduel met Feyenoord. Vorig seizoen wisten de Arnhemmers die wedstrijd winnend af te sluiten, toen de Rotterdammers een midweek op Ibiza waren geweest om het al behaalde kampioenschap te vieren. Zaterdag zal het minder makkelijk worden, zo erkent ook het verdedigende duo van Vitesse in gesprek met De Gelderlander.

Feyenoord-spits Santiago Gimenez verkeert in topvorm, al zal hij het veld mogelijk betreden met een flinke jetlag. Na een interlandperiode met Mexico sluit de goaltjesdief deze week pas op vrijdag aan bij de selectie van Arne Slot. Ook reservespits Ayase Ueda had deze week interlandverplichtingen in Japan, waardoor hij waarschijnlijk eveneens niet okselfris is.

Nicolas Isimat-Mirin, Ramon Hendriks en Dominik Oroz zijn de drie meest gebruikte centrumverdedigers bij Vitesse, waarvan twee man het centrale duo gaan vormen in De Kuip. Zij krijgen de ondankbare taak om Gimenez af te stoppen. De Mexicaanse spits was in de eerste acht Eredivisie-wedstrijden al twaalf keer trefzeker.

Hendriks, die door Vitesse wordt gehuurd van Feyenoord, kent Gimenez goed van de trainingen bij zijn broodheer. “Santiago is echt een slimme spits. Hij past zijn loopacties aan de positionering van de verdedigers aan. Hij weet ook exact wanneer hij dicht bij het doel moet staan of juist moet uitzakken. Op die zaken moeten wij inspelen.” Toch denkt Hendriks dat hij Gimenez kan stoppen.

“Ik heb ook wel ideeën hoe hem uit te schakelen”, gaat de 22-jarige linkspoot verder. “Maar dat ga ik nu niet verklappen, haha. Duidelijk is dat we een-tegen-een-situaties moeten voorkomen. Die kunnen dodelijk zijn. Als je compact staat, dicht bij elkaar, geef je altijd minder kansen weg.” Hendriks is al sinds 2017 verbonden aan Feyenoord.

Net als Hendriks kijkt Isimat-Mirin uit naar de duels met Gimenez. “Hij scoort aan de lopende band. Hoe hem af te stoppen? Haha, nou, gewoon schoppen. Gewoon heel hard schoppen. Nee, ik maak een grapje. Haha. We moeten gewoon alles geven. We zullen de beelden goed bestuderen en een strijdplan bedenken.”

De wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse wordt zaterdag om 21:00 uur afgewerkt. Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft de leiding over het duel, dat live te zien is op ESPN 2. Feyenoord hoopt dit weekend als nummer vier aansluiting te vinden bij FC Twente, AZ en koploper PSV. Vitesse kan een driepunter juist goed gebruiken om afstand te nemen van de onderste regionen.

Feyenoord - Vitesse:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zal mij eigenlijk niet eens verbazen als Gimenez op de bank begint. Was na de vorige interlandbreak ook weinig waard en met het oog op het programma zal het misschien niet gek zijn om hem rust te geven. Alleen vervanger Ueda kampt wel met een zelfde jetlag, dus ja dat blijft wel lastig.

19 oktober 2023 om 11:17

Als je weinig waard bent en alsnog een goal maakt en een assist geeft ben je op zich prima bezig.

19 oktober 2023 om 11:30

Ja uiteraard. Maar hij was geen schim van wie hij was, hij had er duidelijk last van. Dan kan ik me voorstellen dat je hem misschien de rust geeft die hij verdiend, woensdag moet hij volle bak kunnen gaan.

19 oktober 2023 om 15:04

Precies zoals je zegt, heeft Ueda ook aan takke end moeten reizen tijdens de interland break. Dus heeft het weinig zin om hem de voorkeur te geven boven de beste spits van de eredivisie.
Gewoon beide laten spelen....santi 1e halft / 1e uur, Ueda de rest.

19 oktober 2023 om 15:59

Maar hoelang gaat dat goed voor Gimenez? Hij heeft al amper vakantie gehad, nu weer gelijk spelen met een jetlag. Alles word wel gemeten tegenwoordig maar hij was zichtbaar zichzelf niet die vorige wedstrijd na de break. Dat moet toch ook een keer opbreken.

Eigenlijk wel erg bizar dat Gimenez vrijdag pas weer terug is voor de training met ook nog een jetlag. Het is te hopen dat ze daar nog is een verandering over inbrengen. Verwacht zaterdag een makkelijke zege met minstens 2 doelpunten van Santi. Zolang iedereen maar heel blijft voor Lazio.

19 oktober 2023 om 14:14

Inderdaad, dat worden dus niet 3 maar 2 doelpunten

Heel benieuwd hoe Hendriks terug komt na een jaartje Vitesse. Vorig jaar veel pech met die blessure bij Utrecht, dan sta je meteen een jaar stil in je ontwikkeling op een cruciale leeftijd.

Zonde voor die jongen, maar hoop dat hij een stabiel jaar draait en volgend jaar de concurrentiestrijd aan kan gaan met de vervanger van Hancko.

19 oktober 2023 om 13:27

Jongen kan mij wel bekoren, snel, vliegende tackle, relatief sterk. Heeft te lang stilgestaan en verdedigen is immers een ervaringsvak. Hopelijk gaat hij dit jaar zonder kleerscheuren doorkomen

19 oktober 2023 om 18:07

Tot nu toe vind ik Hendriks bij Vitesse een man van twee gezichten. Zet je hem in een centrum van twee centrale verdedigers, dan vind ik hem echt ontzettend zwak. Hij weet zich totaal niet te positioneren en maakt veel fouten. Daarentegen, staat hij in een driemansverdediging, dan komt hij een stuk beter uit de verf. Dan lijkt hij zich beter in zijn rol te kunnen schikken en daarbij blinkt hij dan ook uit in aanvallende impulsen (ruimtes induiken en anderen ontzorgen). Let wel, dat het natuurlijk nog op basis van relatief weinig wedstrijden is, dus misschien weet hij zich ook in een 'normale' viermansverdediging te ontwikkelen.



Wat mij betreft is Gimenez de beste spits in de eredivisie. Gewoon compleet, fysiek sterk en voetballend goed. Tevens kan hij redelijk koppen.
Dit wordt een transferrecord voor Feyenoord!

Ik verwacht dat ze gewoon winnen van Vitesse.

19 oktober 2023 om 11:13

Jimenez voetbalt momenteel bij Fulham als opvolger van Mitrović

19 oktober 2023 om 11:17

Scherp Mruchebo. Haha, heb het aangepast, dankje.

Gelukkig voor hen heeft Gimenez weer een lekkere jetlag zaterdag. Al lijkt het me niet dat Vitesse thuis een probleem zal zijn. Ff wachten tot die scoort en dan uitrusten.

Nijhuis is de scheidsrechter, dus misschien is heel hard schoppen niet eens zo'n gek idee.

Kijken wie van de twee beter terugkomt van de Interlands. Santi was vorige keer duidelijk niet scherp, dus even kijken of Ueda er beter mee kan omgaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren