Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink vol ongeloof: ‘Een mooie voetballer, waarom gaat hij daar naartoe?’

Laatste update:

Marciano Vink begrijpt niet dat Thom Haye op het punt staat de overstap te maken van sc Heerenveen naar Como. De middenvelder, die beschikt over een aflopend contract, wordt serieus begeerd door de club uit de Serie B en lijkt naar alle waarschijnlijkheid nog deze winter te vertrekken.

"Ik vind het raar dat je van Heerenveen naar de Serie B gaat", begint Vink. "Hij is een bepalende speler. Vanaf de bank zou ik het begrijpen, dan wil je spelen. Maar hij is basisspeler bij Heerenveen. Ga dan lekker naar Griekenland of zo, ga daar geld verdienen."

Jan Joost van Gangelen begrijpt het wel. "Je krijgt of Friet van Piet en Hollandse stamppot, of je doet je luikjes open 's ochtends en je krijgt een carpaccio en een bruschetta", haakt de presentator gekscherend in.

Vink was zelf als speler ook actief in Italië. De oud-middenvelder verliet Ajax in de winter van 1993, nadat hij een, in zijn ogen te laag ingeschaalde, contractverlenging naast zich neer had gelegd.

"Jij hebt toch ook in Italië gespeeld?", aldus Van Gangelen. "Dat was niet in de Serie B", stelt Vink. "De Serie A was toen de beste competitie. Het leven in Italië is fantastisch, maar ik vind Haye een mooie voetballer."

Reactie Haye
Haye werd zaterdagavond na afloop van PEC Zwolle - sc Heerenveen (2-2) gevraagd naar de interesse van Como. "De tijd zal uitwijzen of het doorgaat, maar wat naar buiten is gekomen klopt wel. Het is erg concreet op dit moment. Wat dat betreft speelt het wel serieus", aldus de middenvelder.

"Ik acht de kans dat het doorgaat groter dan dat het niet doorgaat. Er moeten nog wel wat dingen gebeuren, maar dat is iets waar ik zelf niet heel veel invloed op heb. Daar ga ik me verder ook niet heel druk om maken. De komende dagen zullen het uitwijzen."

Como bezet momenteel de tweede plek in de Serie B met een achterstand van drie punten op koploper Parma. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar de Serie A. De laatste keer dat Como actief was op het hoogste niveau was in het seizoen 2002/03.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat iedereen die wel eens in de buurt van Como is geweest deze transfer wel begrijpt. Wat een prachtige omgeving. Haye is een relatief beperkte voetballer, om dan in zo'n omgeving te voetballen, waarbij ook promotie naar de Serie A niet onrealistisch is lijkt me een prachtige stap

14 januari 2024 om 09:15

Exact. Wat een geweldige leefomgeving. Van Heerenveen naar Como, dat is niet zo ingewikkeld. En meedoen om een playoff plek of strijden om promotie naar de serie A.. het zou mij ook wel aanspreken.

14 januari 2024 om 09:37

Precies! Ik denk dat we niemand hadden gehoord als Haye in gesprek was met een ploeg uit het Championship. Maar als je Como qua omgeving vergelijkt met bijv een Middlesbrough zou ik het wel weten.

14 januari 2024 om 09:41

Kun je ook in bijvoorbeeld Canada of pak ‘m beet Vietnam gaan voetballen. Ook een prachtige omgeving…

14 januari 2024 om 09:54

Een ploeg die serieus in de race is voor promotie naar de Serie A, de 3e competitie van de wereld is inderdaad volledig hetzelfde als voetballen in Thailand.

14 januari 2024 om 10:27

Dat snap ik. Maar iedereen legt hier de nadruk op die mooie omgeving. Da’s toch grote onzin?

14 januari 2024 om 10:45

Nou ja gezien het feit dat die spelers er ook moeten gaan wonen als ze in het buitenland gaan voetballen lijkt het me zeker wel iets waard. Naast de financiën en het voetballen op redelijk niveau. Ik denk dat het een topploeg in de Serie B niet heel veel onder doet voor een club als Heerenveen, promotie is zeer realistisch. En kijkende naar de namen die de afgelopen jaren bij Como hebben gewerkt denk ik dat het met de financiën ook wel goed zit daar

14 januari 2024 om 11:15

Met als kers op de taart dat Cesc Fabrégas daar feitelijk de trainer is en volgens mij ook voornemens is om die club financieel aan te zwengelen!

14 januari 2024 om 11:46

Dat ben ik helemaal met je eens! Alleen de volgorde is anders:

1. Financiën
2. Voetballen op (redelijk) niveau
3. Mooie omgeving

En dat vind ik terecht hoor voor een profvoetballer.

14 januari 2024 om 12:11

Die volgorde zal per voetballer verschillen. Iedereen vind andere dingen belangrijk.

14 januari 2024 om 13:00

Per voetballer wel. Per profvoetballer niet.

Como staat gewoon keurig op een promotieplek

Het verschil tussen de Griekse competitie en de Serie B zal ook wel meevallen denk ik. Al heeft Vink qua land wel gelijk vind ik.

Ik zou het niet gek vinden hoor. Como is een mooie stad en het stadion ligt op een prachtige plek.

ik heb vorige week naar Ado - Como gekeken. En dat is gewoon een goede ploeg met Serie A voetballers zoals Cutrone . Buiten dat ik zou ook wel onder de trainer Fabregas willen spelen. Goede keuze van Haye

Kwaliteit van leven is ook wat waard. Daarnaast kan Como nog gewoon promoveren waardoor ie volgend jaar wellicht ineens in de Serie A loopt te ballen.

Stadion is echt heel vet, vooral de ligging!

Dus een eventuele stap van Heerenveen naar de Serie B vindt hij gek, maar een stap naar godbetert de Griekse competitie zou sportief wel logisch zijn in de ogen van Vink? Nee, de logica ontgaat me volledig.

14 januari 2024 om 10:25

De logica is dat hij vind dat je beter in Griekenland bij een topteam kan spelen als in de 2de competitie van Italië.
Slaat natuurlijk nergens op maar toch

Denk dat status NLse voetbal onder de top nogal overschat wordt. Ze zijn allemaal technisch failliet, beste spelers (moeten) vertrekken, hoge verwachtingen, morrende supporters en slecht jaartje en je moet knokken tegen degradatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren