Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij over Ajax: ‘Is het handig om weer een Duitse directeur aan te stellen?’

Laatste update:

Mike Verweij betwijfelt of Christopher Vivell de juiste kandidaat is om bij Ajax aan de slag te gaan als nieuwe directeur voetbalzaken. De Ajax-watcher van De Telegraaf laat dat weten in de podcast Kick-off, waarin hij onder meer de Duitse nationaliteit van Vivell aanhaalt als argument om voor een ander te kiezen.

Algemeen directeur Alex Kroes liet in een eerder stadium al weten dat hij in de komende transferperiode samen met Marijn Beuker en Kelvin de Lang verantwoordelijk zal zijn op het gebied van transfers. Een nieuwe technisch directeur is er vooralsnog niet, al lijkt Vivell wel een van de kandidaten te zijn om komend seizoen aan de slag te gaan in de Johan Cruijff ArenA. De kans dat dat gaat gebeuren lijkt op dit moment echter niet al te groot.

Kroes heeft al gesprekken gevoerd met Vivell, die volgens Verweij een 'redelijk tot goede indruk' heeft gemaakt op de algemeen directeur. Er zouden 'uit de markt' echter slechte geluiden klinken over Vivell, waardoor Kroes waarschijnlijk eerder kiest voor een van de andere kandidaten waarmee hij al gesproken heeft.

"Hij (Vivell, red.) is nog niet helemaal afgeschreven", benadrukt Verweij. "Maar Alex Kroes heeft in de korte tijd die hij begonnen is en misschien daarvoor ook met een heleboel mensen gesproken. Ook met een aantal mogelijke directeur transfers. Vivell maakte een redelijk tot goede indruk begreep ik van mensen om hem heen."

"Alleen: is het wel handig om in deze tijd weer een Duitse directeur transfers aan te stellen?", doelt Verweij op het debacle rondom voormalig directeur transferzaken Sven Mislintat. "Dan wordt er wel gezegd: 'Niemand krijgt zo veel vrijheid van de Commissarissen als Sven Mislintat. Mislintat had de volledige vrije hand, omdat Jan van Halst (voormalig interim-algemeen directeur, red.) niets deed en de commissarissen niet ingrepen."

Ook bij Ajax zou het gevoel leven dat de aanstelling van Vivell onhandig zou kunnen zijn na het fiasco rondom Mislintat. "Dat zal, áls hij wordt aangesteld, niet meer gebeuren", doelt Verweij op de vrije hand van Mislintat. "Alleen bij Ajax is ook wel bekend dat hij er bij Chelsea, waar hij maar zeven maanden in dienst is geweest, helemaal niks van heeft gebakken. Hij was daar alleen maar verantwoordelijk voor satellietclubs."

Vivell werkte eerder bij onder meer Red Bull Salzburg, waar hij geldt als de ontdekker van Erling Braut Haaland. "Maar Mislintat stond bij Dortmund ook allerlei topspelers ontdekt", countert Valentijn Driessen. "Volgens mij is Haaland inmiddels al door achttien mensen ontdekt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik blijf het ontzettend knap vinden hoe Verweij het voor elkaar heeft gekregen om (deels) betaald te worden voor zijn mening geven. Echt een inspiratie voor de jeugd: zelfs als je helemaal niks toe te voegen hebt, kan je een prima baan krijgen!

On: Schreuder, Steijn en Schip zijn allemaal Nederlanders. Blijkbaar werkt dit niet, dus misschien tijd voor een Duitser aan het roer?

29 maart 2024 om 19:26

Het is echt alleen maar sensatie. Ongelofelijk storend maar blijkbaar verloopt het.

Er is natuurlijk een mega verschil. Mislintat had weinig mensen om zich heen met wie die het samen moest doen en bespreken. Vivell zou met Kroes de Lang en Beuker moeten overleggen. Een veel beter vangnet en begint na de zomer.

29 maart 2024 om 19:29

Je moest eens weten hoeveel managers totale onbenullen zijn. Het is echt ongelofelijk. Als maar goed genoeg kunt babbelen kan je altijd wel ergens terecht. Con-artists, dat is wat ze zijn. Geldt ook voor deze ordinaire roddeltante genaamd Verweij.

29 maart 2024 om 20:02

Misschien moet Ajax gewoon geen hoofdtrainer aanstellen met hoofdletter S.

29 maart 2024 om 22:07

Bizar hè. Je hoeft blijkbaar echt helemaal niets meer te kunnen.

Aan de andere kant, moet je dan een Nederlander aanstellen? Sywert van Lienden is ook een Nederlander en dat ging totaal mis.

Natuurlijk is het een probleem voor De Telegraaf met Verweij en Driessen als er een buitenlander komt. Want dan krijgen ze geen inside informatie meer. En dan gaan ze weer elke week aan de stoelpoten van die technisch directeur zagen. Nationaliteit zou niet eens uitmaken en dat is het kulargument van Verweij weer. Met Alex Kroes als algemeen directeur zou de situatie met Mislintat overigens ook niet meer voorkomen omdat hij de laatste krabbel moet zetten. En dat was er vorige zomer niet. Tja blijft bizar dat die Verweij met Driessen nog een podium hebben.

De ene Duitser is de andere niet. Maar volgens mij begrijpt Verweij dat niet...

Mieke is bang dat hij in een andere taal een vraag moet stellen, dat gaat hem blijkbaar niet zo goed af.

Is er überhaupt een Nederlander die beschikbaar is voor TD, wat ze zo graag willen bij de Telegraaf?

29 maart 2024 om 19:44

Jordi Cruijff?

Is het handig om nog steeds de Telegraaf te zien als een betrouwbare nieuwsbron? Wat een klapgeit die Verweij...

Hmm hoe heet dat nu alweer? Iemand uitsluiten op basis van afkomst? Los van de nationaliteit hoop ik op een oud speler van Ajax. Ik blijf wat dat betreft een land breken voor Seedorf.

29 maart 2024 om 19:33

Seedorf wil je echt niet binnenhalen. Intelligente man met een eigen visie, maar het moet altijd op zijn manier. Prima als hij z'n eigen zaakje heeft, maar om met hem samen te werken in een organisatie lijkt me echt geen goed idee. In zekere zin lijkt hij daarin wel op Van Gaal, met het verschil dat Van Gaal wel voor logisch beredeneerde tegenargumenten openstaat. Dat hoor je in ieder geval van al zijn spelers. Wat je zoal van Seedorf hoort en ziet, is eerder het tegenovergestelde.

Volgens mij gaat het erom; Is iemand geschikt voor de functie? Is het dan een Nederlander, prima. Maar als een buitenlander, in dit geval een Duitser betere kwalificaties heeft voor de functie.....................

Dan maar een Duitser. Gewoon omdat je altijd moet gaan voor het beste wat voor handen is.

Tsja, het was natuurlijk allemaal te wijten aan zijn nationaliteit.

De KNVB zou eens na moeten gaan waarom er zo weinig Nederlandse opties zijn om doorgeschoven te worden. Een tijd geleden zijn ze begonnen met een soort cursus om een technisch directeur intern op te leiden, maar die groeien nu nog niet aan een boom. Hoe kan het dat een 30-jarige vent bij Salzburg en later Leipzig zo veel verantwoordelijkheden krijgt, terwijl de gemiddelde leeftijd van een technisch directeur in Nederland een stuk boven de 50 lijkt te liggen.

Zijn de clubs zo conservatief of mist er iets in de opleiding?

Mislintat was bij Arsenal ook al een drama. Ik weet niet precies wat deze man zijn staat van dienst is, maar in het geval van Mislintat was Ajax niet de eerste club die hij richting de afgrond hielp.

Als ze bij Ajax geleerd hebben van alles wat er is misgegaan de afgelopen jaren, dan maakt het niet uit waar de TD vandaan komt. Zo lang hij maar goed genoeg is en mee wilt gaan met wat Ajax wilt.

Die mogelijke Duitser heeft in ieder geval het sentiment tegen na zijn illustere landgenoot die voor hem dat stoeltje gehad heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren