Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij en Driessen schreeuwen om ontslagen bij Ajax: ‘Maar spaar de kroonprins’

Laatste update:

'Er moet nu echt schoon schip gemaakt worden bij Ajax'. Dat is het oordeel van Mike Verweij na de ontluisterende 5-2 nederlaag bij PSV. Volgens de Telegraaf-journalist is de goede weg ingezet, maar moeten er nog vijf koppen rollen: die van Jan van Halst, Maurits Hendriks, Cees van Oevelen, Annette Mosman en Georgette Slick. Collega Valentijn Driessen is dezelfde mening toegedaan en hoopt tevens dat 'kroonprins' Hedwiges Maduro niet wordt weggestuurd.

Maduro, tijdelijk interim-trainer na het congé van Maurice Steijn, besprak zondag na het duel de bestuurlijke onrust in de Johan Cruijff ArenA. "Dat druppelt door naar beneden: naar de selectie en het veld. Als Ajacied doet dat me pijn."

Verweij is helder over wie die onrust mag worden aangerekend. "De vorige rvc-voorzitter Leen Meijaard, Chief Sports Officer Maurits Hendriks, interim-directeur Jan van Halst en de commissarissen Cees van Oevelen, Annette Mosman en Georgette Schlick", schrijft hij maandag in De Telegraaf. "Hoewel één belletje naar zijn vorige werkgever NOC*NSF voldoende was geweest om het niet te doen, kwam Meijaard op aanraden van Mosman met het onzalige idee Hendriks aan te stellen."

Het is met name Hendriks die het moet ontgelden bij Verweij. De 62-jarige bestuurder krijgt de schuld van het technische wanbeleid sinds het vertrek van Marc Overmars. "De vacature van Overmars werd ruim een jaar niet ingevuld en diens taken werden ’waargenomen’ door de groentjes Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar én zelfs de zaakwaarnemer van Alfred Schreuder, Milos Malenovic. Tot overmaat van ramp gaf Hendriks Sven Mislintat – pas vier maanden in dienst – na het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar de ongelimiteerde creditcard van de club in handen."

Van Halst en de commissarissen worden vooral het gebrek aan controle op Mislintat verweten. Pier Eringa, die onlangs opstapte als RvC-voorzitter, vertelde aan het NRC dat er 'niet genoeg zicht' was op de Duitser vanuit de raad. "Dat is een doodzonde bij een beursgenoteerd bedrijf", aldus Verweij. "Het zou logisch zijn dat grootaandeelhouder de vereniging Ajax, die 73 procent van de aandelen bezit, half november geen decharge verleent voor het gevoerde beleid. Alleen dan is het mogelijk de verantwoordelijken hoofdelijk aansprakelijk te stellen."

Driessen: 'Spaar Maduro'
Ook Verweijs collega Driessen roept in zijn column om een ontslag voor het vijftal. Maduro, die maandag hoort of hij mag blijven, moet volgens de chef voetbal wél gespaard worden. "Zijn trainerscarrière is nauwelijks gestart of er zit vanwege Ajax al direct een lelijke kras op. Want onbeschadigd is Maduro niet uit dit ongekend korte avontuur als hoofdtrainer van Ajax gekomen. Hem is verweten over Steijn te lekken naar technisch manager Klaas-Jan Huntelaar en ESPN, waar hij eerder werkzaam was als analist."

"Het is niet uitgesloten dat hij sneuvelt omdat 'de kroonprins' heeft gefaald. Toch zou het het monster Ajax sieren om de onervaren Maduro als kind van Ajax te sparen en niet bij z’n eerste misstap te slachtofferen en zijn carrière in de knop te breken." Driessen noemt het sowieso een fout om Maduro door te schuiven. "Wie het ook heeft beslist, Louis van Gaal, Jan van Halst of Michael van Praag, de tijdelijke aanstelling van Maduro is een beleidsmatige misser. Maduro en Vos (tijdelijke assistent-trainer, red.) zijn het jeugdvoetbal nauwelijks ontgroeid en het is daarom niet verrassend dat Ajax als een B-juniorenelftal voetbalde bij PSV."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat dit alleen maar tot nog meer chaos gaat leiden.
Iedereen eruit wippen, en dan? Puur populistisch geneuzel

30 oktober 2023 om 09:23

Ik heb nog nooit zo vaak het woord populistisch gebruikt zien worden als het afgelopen half jaar, dat woord word ik toch ook wel een beetje beu zo, haha!

Ergens heb je wel gelijk in dit geval overigens hoor, maar het is wel dubbel. Deze lui hebben juist voor veel chaos gezorgd en min of meer toegestaan dat chaos plaats vond. Op een gegeven moment zijn ontslagen dan ook onvermijdelijk, hoewel ik niet weet hoe onvermijdelijk dat in dit geval is.

30 oktober 2023 om 13:22

Als t over chaos creeren gesproken, gaan Verweij en Driessen dan ook weg? Zij hebben immers ook doorlopend zitten stoken en prikken tot het moment bereikt was dat het ook intern zijn invloed begon te krijgen op werkrelaties. Dat Mislintat op een gegeven moment zo los ging, kan je imo niet los zien van de manier waarop hij maandenlang persoonlijk is aangevallen.

Hiermee wil ik Mislintat nergens van vrij pleiten oid, mijn punt is puur dat TG ook verantwoordelijkheid heeft over chaos. Dit ging ver over de grens heen van verslaglegging doen van een situatie.

30 oktober 2023 om 10:01

Deze opmerking doet pijn prem. Kunnen we niet meer normaal discussiëren op dit platform? Waar gaat het heen met deze wereld, iedereen is zo agressief!

30 oktober 2023 om 14:40

lekker toch! ajax heeft al zoveel imagoschade dat ze hier nooit meer vanaf komen
de telegraaf bepaald het beleid en ajax ontslaat telkens de verkeerde. wat een onkunde zeg. en dat terwijl ze 2 jaar geleden nog het bayern munchen van nederland werden genoemd.. ja sure.

30 oktober 2023 om 17:27

Niemand noemde Ajax het Bayern van Nederland... Ze wilden het Bayern van Nederland worden, toch een klein verschil lijkt me. Echter had vrijwel iedereen door dat dit een erg moeilijk verhaal zou worden. Maar ik heb nergens, zeker niet hier op VZ, van meerdere mensen gehoord dat Ajax al het Bayern van Nederland was.

Maduro wordt gespaard. Hij wordt de rechterhand van van 't Schip.

30 oktober 2023 om 08:55

‘T schip kan in ieder geval niet verder zinken. Wat dat betreft wel een lekkere binnenkomer voor John.

30 oktober 2023 om 09:46

Bij degradatie is het schip toch echt nog wel dieper gezonken.

30 oktober 2023 om 10:31

We moeten roeien met de riemen die we hebben mrMischa.

30 oktober 2023 om 10:31

Dat is hoe ze er nu voorstaan. Dus kan het alleen maar beter gaan toch?

30 oktober 2023 om 11:30

Ik hoop dat we hiermee weer de wind in de zeilen krijgen

30 oktober 2023 om 13:39

Ja dat zeker. Maar het schip zou helaas nog wel verder kunnen zinken.

30 oktober 2023 om 14:06

Op korte termijn niet, maar als je op een gegeven moment de boel een beetje op orde hebt en je stijgt niet nog meer plekken, begint het rumoer vanzelf weer. Ik merk het ook bij FC Twente waarbij veel supporters alweer vergeten zijn dat we drie seizoenen geleden nog degradatievoetbal speelden. Mensen worden al snel verwend, dingen wennen snel en veranderen ook best rap.

30 oktober 2023 om 15:00

Mrmischa! Met het aankomende programma zou je wat meer wind in de zeilen kunnen krijgen en lijkt het mij niet dat het schip met man en muis zou vergaan.

30 oktober 2023 om 08:56

Voor Maduro hoop ik dat hij de kans krijgt en dat er geluisterd wordt naar hem. Hij heeft gisteren in ieder geval in de eerste helft laten zien met een werkend plan te kunnen komen.

30 oktober 2023 om 10:37

En dat niet alleen. Hij heeft voor mij echt aangetoond dat Steijn een prutser is en Maduro zelf echt wel een moderne trainer is, zij het beginnend. Hij komt tot twee keer toe met een strijdplan dat echt werkt en zijn spelers als team nog kunnen uitvoeren ook.

Het stort volledig ineen in de tweede helft omdat Ajax nog steeds te veel moeite heeft in de afstemming met lopende mensen tegenstander (wie pakt wanneer welke tegenstander op) en volledig ten onder gaat aan persoonlijke fouten van de backs en Sutalo. Des al niet te min heb ik nu twee keer een Ajax gezien dat als team opereert en een tactiek zo goed mogelijk uitvoert. Dat is echt hele andere koek dan het losse zand waar ik de afgelopen weken naar heb gekeken.

Wat hierbij wel gelijk opvalt. Fitheid. De spelers zijn duidelijk niet fit genoeg om zowel de concentratie als het meelopen 90 minuten lang vol te houden. Dat is allemaal leuk en aardig, maar fitheid is trainbaar. Waar Ajax topfitte selecties had onder ten hag is het vanaf Schreuder echt huilen geblazen. En eigenlijk hadden we dit al kunnen zien aankomen op het moment dat spelers kenbaar maakte minder lang te trainen onder Steijn als onder Heitinga.

Maduro zal echt wel naar geluisterd worden, die heeft gewoon twee keer laten zien dat hij een tactiek kan bedenken die voor de spelers uitvoerbaar is. Geef hem de tijd en ik verwacht dat hij de grote zwakte met lopende mensen ook weet op te lossen. Mogelijk dat Mansverk op dat gebied nog iets kan betekenen. Dankzij Ramaj en een beetje Forbs weten we dat niet elke aankoop van Mislintat dikke prut/een project is. Dan moeten tussen al die aankopen toch wel twee echt bruikbare middenvelders te vinden zijn.

30 oktober 2023 om 12:24

ninja... dat echt werkt? Gisteren viel nog iets voor te zeggen, maar donderdag ging toch helemaal nergens over? Niet proberen te scoren nadat je al achter staat is geen strijdplan.

30 oktober 2023 om 12:50

Donderdag leek nergens op maar dat was ook zijn eerste wedstrijd ooit als coach en zeker tegen zo een relatief zware tegenstander is het niet een hele eerlijke maatstaaf. Tegen PSV in de eerste helft was Ajax gewoon de betere, Maduro had alleen geen antwoord op de tactische wisselingen van Bosz. Maar wat ik probeer te zeggen is dat Maduro in ieder geval wel laat zien dat hij wat kan.

30 oktober 2023 om 14:13

@ninjakai - Het oogt wat stabieler dan het Ajax onder Steijn, maar het is nog lang niet goed genoeg. Je verliest met 5-2(!) en daar draait het uiteindelijk om. Beide ploegen hadden voor de rust al meer dan 12 schoten gelost, meerdere doelpogingen gehad en verdedigend was het pijnlijk om te zien. Laten we dus niet doen alsof Ajax ineens geweldig stond te spelen, want dat was zeker niet het geval.

Sowieso denk ik dat er maar weinig ploegen zijn die dit niet afstraffen, zowel in het geval van Ajax (die vast de weg omhoog weer vinden) en PSV (die ongetwijfeld nog tegen de lamp gaan lopen met die verdediging).

Maar goed, Maduro laat in ieder geval zien dat hij het tactisch snapt. Ik denk niet dat hij klaar is voor het hoofdtrainersschap, maar die kan wel nuttig zijn als assistent. Maar goed, het zou ook wel schandalig zijn als hij niet beter wist te presteren dan zijn voorganger.

Maduro heeft deze week laten zien dat deze spelers prima een plan uit kunnen voeren. Ja niet 90 minuten maar het is mogelijk. Die jongen is zo talentvol die gaan ze niet laten gaan. Die gaat een traject bij Ajax aan en over een paar jaar kan hij op eigen benen staan. Zo staat ie er zelf ook in. Dat komt helemaal goed. Ik ben alleen bang dat hij straks weer ondergesneeuwd gaat worden door van t schip. Als die maar niet net zoals Steijn zn assistent negeert en zn eigen plan trekt.

30 oktober 2023 om 08:53

Moet het allemaal nog zien. Als analist vond ik hem in ieder geval niet bijster sterk. En tot nu toe heb ik niet bijzondere progressie gezien. Sterker nog, tegen Brighton nog slechter. En tegen PSV vertekend door persoonlijke fouten van PSV zelf.

30 oktober 2023 om 09:37

@keyboardheld ja daag dan heb jij er geen kijk op! Sorry hoor, wat wij gisteren in de eerste helft hebben gezien mag je zeker op het conto van Maduro schuiven, 2e helft zijn de koppies gaan hangen maar je zag in de eerste helft duidelijk zichtbare patronen die we daarvoor nog niet gezien hebben.

Wat voor progressie? Die was toch duidelijk zichtbaar de eerste helft. Gaan de kansen erin sta je met 4-1 voor dan had je wel anders gebruld vriend ;-). Je hebt het over persoonlijke fouten nou dat gebeurde de 2e helft aan de andere kant en veel van deze doelpunten gingen er ongelukkig in zoals die rebound om er maar 1 te noemen.

30 oktober 2023 om 10:05

Helemaal mee eens. De 5-2 is geflatteerd. Bij 3-2 maakt Boscali hands in eigen zestien, maar de VAR grijpt niet in, het werd niet eens laten zien in de samenvatting?! Had ook een pingel kunnen zijn voor 3-3 maar in de directe tegenaanval scoort PSV de 42. De goal van Saibari is geluk, net geen buitenspel en daarna frommelt hij hem per ongeluk via zijn knie in het doel. Luuk de Jong staat per ongeluk op de goeie plek om hem in te tikken, Hato raakt hem daar nog aan en de 5-2 van Lozano is gewoon hands. Als je dat tegenover alle goed gevoetbalde kansen van Ajax zet, waarbij Brobbbey natuurlijk hopeloos faalt (en dat is wel individuele kwaliteit) vond ik dat Ajax een prima wedstrijd speelde. Jammer dat Sosa niet kon spelen want Avila lag in de tweede helft alleen maar op z'n kont. Werd helemaal dolgedraaid door Bakayoko.

30 oktober 2023 om 10:18

Bakayoko werd ook vastgehouden door Avilla voor die handsbal. Had ook gewoon een penalty kunnen zijn.

30 oktober 2023 om 10:18

@sjaakpolak Eens dat Ajax eerste helft genoeg kansen heeft gehad, maar PSV heeft gewoon 26 doelpogingen geproduceerd. Een negatief record voor Ajax, dus geflatteerd is ook wel weer een beetje overdreven.

Hands Boscagli was geen hands omdat de bal via lichaam/grond tegen de arm kwam. Hands Lozano kan niet 100% bewezen worden, net zoals enkele jaren geleden de bal wel/niet over de lijn. LDJ staat op de goede plek zoals een spits hoort te doen na een geweldige poging van Lozano en Saibari was een goed uitgespeelde goal. Geluk moet je idd hebben, maar dwing je ook af zeggen ze.

Maar ik hoor niemand eigenlijk over die overtreding van Taylor eerste helft op Veerman? Afgelopen seizoen in De Kuip met dezelfde scheidsrechter kreeg Obispo terecht rood na inmenging van de VAR. Hier werd niet eens naar gekeken in de wedstrijd en had Ajax ook zomaar een hele andere eerste helft tegemoet kunnen gaan.

30 oktober 2023 om 10:45

Boscagli bewoog met zijn bovenlijf en arm naar de bal. Dan kan deze via je eigen lijf komen maar als je zelf ernaartoe beweegt met je arm dan kan dat alsnog bekeken en beoordeeld worden. Zou toch wat zijn als je de bal wel weg mag slaan met je arm als je deze eerst opwipt met je voet. Echt slaan deed hij niet maar hij bewoog er wel degelijk naartoe en zijn arm was flink uitgestoken. Inderdaad heel vreemd dat het niet eens in de herhaling te zien was want dit gebeurde vlak voordat de 4-2 viel.

En over Lozano zijn handje van god. Hoe kan het dat iedereen, alle fans van andere clubs, iedereen bij ESPN behalve de PSV fans (en de VAR) zien dat hij die bal met de hand raakt. Op ESPN zoomen ze een beetje in en je ziet zijn vingers bewegen na de impact. Dat is niet te vergelijken met een bal over de lijn (wat extreem ingewikkeld is door de vorm van de bal en gebrek aan rechte camera’s op de lijn), dit was gewoon overduidelijk een fout. Dat geluk dwing je ook af en Gaaei staat daar te verdedigen alsof hij net 3 tequila achterover heeft geklapt, maar dat was wel een raar moment.

Uiteindelijk win je wel terecht als PSV zijnde. Maar dankzij die beoordelingen is de uitslag wel redelijk geflatteerd en die zaken komen het wedstrijdverloop voor PSV wel ten goede. Bij de 3-2 stand kreeg Ajax nog een aantal grote kansen en bleven ze vooruit voetballen. Na de 4-2 was het klaar.

Ik ben niet rouwig om het verlies en ga ook niet zeggen dat Ajax had moeten winnen, maar een ontluisterende nederlaag zoals Driessen zegt zou ik het niet zo snel noemen. Dat was de 4-0 tegen Feyenoord, maar niet dit.

30 oktober 2023 om 11:21

@jtjevtt, het moment van Boscagli is meegenomen in de regelgeving dus het zou heel vreemd zijn om hier voor Ajax een uitzondering voor te maken. Hetzelfde geldt voor de handsbal van Lozano, ook jij kan niet met 100% zekerheid zeggen dat het hands was, het lijkt zo, maar er is geen een camera standpunt die dit met 100% zekerheid kan aantonen. Daarom benoem ik ook de bal wel/niet over de lijn, alles wees erop dat de bal uit was, maar er was geen 100% zekerheid dus goedgekeurd.

Ik vond Ajax verrassend goed hoor eerste helft, maar ook daar zaten momenten in waar PSV meer dan 1x had moeten scoren. Mss niet zulke grote kansen als Ajax, maar het waren wel mogelijkheden. Maar dat momentje met Taylor eerste helft op Veerman, was gewoon rood toch? Als Obispo hiervoor terecht rood kreeg vorig jaar in De Kuip, dan had dit er ook een moeten zijn. Dat hadden we bovengenoemde discussies niet eens gehad.

30 oktober 2023 om 11:31

Regelgeving is als een speler de bal op zijn arm krijgt nadat deze van het eigen lijf komt, maar niet wanneer een speler voorover buigt en zijn arm naar de bal toe beweegt. Zo stond dat moment mij bij maar helaas is het uit de samenvatting gelaten dus we kunnen het niet meer terugzien. Sowieso vind ik dat je met een bal op de arm in de 16 altijd de VAR moet laten beoordelen al is het alleen al om duidelijkheid te verschaffen aan de fans.

Moment van Lozano en de uitbal vind ik persoonlijk niet te vergelijken. Je zit met een extreem ingewikkeld perspectief + een rond voorwerp. Millimeter werk dat je never nooit echt gaat kunnen bewijzen. Bij Lozano zie je gewoon echt zijn vingers bewegen na impact. Dat is anatomisch gezien niet mogelijk als de bal niet op zijn arm kwam. Maar oke, dat soort momenten heb je. Ik blijf erbij dat je die wedstrijd alsnog had verloren maar dat maakt het dus wel wat geflatteerd uiteindelijk. En als Gaaei daar gewoon normaal voor z’n man komt en Avila geen rollator nodig had op linksachter had het er ook anders uit gezien.

Dat moment van Taylor en Veerman staat me eigenlijk helemaal niet meer bij. Taylor sprong iets hoger en raakte de rug van Veerman oid? Ik heb er verder ook niks over gelezen en gehoord dus vraag me af wat je exact bedoelt?

Uiteindelijk gewoon terecht gewonnen hoor, gefeliciteerd. Jullie doen het goed dit seizoen. Echt heel knap hoe jullie elke keer de kleedkamer uitkomen na de rust; dat maakt gewoon het verschil.

30 oktober 2023 om 11:59

Ik snap de twijfels wel hoor, zeker omdat scheidsrechters niet consequent zijn. Het moment van Lozano neigt het naar hands, maar ik had het persoonlijk vreemd gevonden als het was afgekeurd op basis van deze beelden.

Het momentje Taylor vind ik persoonlijk een blunder van team Makkelie. Beide gingen een luchtduel aan, waar Taylor niet bij de bal kon en zijn noppen in de kuit/knieholte van Veerman zet. Dit was vergelijkbaar met de domme overtreding van Obispo het afgelopen seizoen tegen Feyenoord in De Kuip. ESPN vond 1 herhaling helaas genoeg en de commentator praatte er ook gewoon overheen helaas.

Maar ook de complimenten voor Ajax hoor. Ik was van tevoren wel zenuwachtig omdat het moment dat het gaat lopen steeds dichterbij komt, zeker nu Steijn weg is. Dit Ajax is niet zo slecht als dat mensen denken en straks met Manssverk kunnen jullie hopelijk gaan klimmen op de ranglijst. Heel NL moet er niet aandenken als een Excelcior of een Sparta ons moet gaan vertegenwoordigen in Europa, zeker meenemende dat AZ of Twente ook nog eens voorrondes CL in gaat. Dan zou al het harde werk qua coëfficiënten helaas voor niets zijn geweest



30 oktober 2023 om 18:34

De hands van Lozano kan 100% worden bewezen, want het is gewoon zichtbaar op het beeld. Buitenspel was het ook. Al met al VAR heeft zijn werk niet gedaan. Dat wij uiteindelijk terecht verloren, ga ik niet betwisten. Dat is namelijk duidelijk.

30 oktober 2023 om 18:37

Hands kan niet worden bewezen. Bal leek van andere hoek eerst via de heup en dan tegen de hand te komen. Dus geen hands.

Buitenspel werd opgeheven door de schouder van Hato.

Probeer het nog een keer...

30 oktober 2023 om 09:04

Ja en hierdoor is nog meer aan het licht gekomen dat de tactische onkunde van Steijn, de kwalitatieve tekortkoming van sommige spelers nog enigszins verbloemde. Gister was er een tactisch plan dat werkte, en verdedigend stond het best compact. Dan heeft de coach zijn ding gedaan en is het aan de spelers om hun ding te doen. En we hebben een paar speler weer eens lelijk door het ijs zien zakken. Al maakt Pep een meesterlijk tactischplan, met Sutalo, Gaaaii en Avilla achter, en onze vriend Taylor op het middenveld krijg je altijd wel goals tegen. Maken per wedstrijd keer op keer een paar cruciale fouten, waardoor het hele tactische plan, en de strijd zo in een x teniet wordt gedaan.

30 oktober 2023 om 09:09

@cr7-arsenal,
Werkte het tactisch plan of was PSV de eerste helft gewoon heel zwak. Toen Til erin kwam (wat Maduro al verwacht had) heb ik ook niets meer van een plan gezien.

30 oktober 2023 om 10:07

Dat is de enige misser van Maduro inderdaad. Hij had Vos moeten inbrengen voor Taylor na die omzetting van PSV. Of was Vos ziek ofzo?

30 oktober 2023 om 09:07

Hoezo prima plan ? Tegen Brighton 90 minuten kansloos zonder ook maar iets uit te stralen en na PSV geeft hij aan dat hij wist dat Til zou komen (eigenlijk al basis verwacht) maar een plan om een simpele voetballer Til te neutraliseren was er niet. Dan kan het zijn dat de kwaliteit van de selectie niet goed genoeg is, maar als Til al beter is dan de selectie van Ajax dan moet je je toch helemaal schamen.

Het viel mij trouwens ook op dat niet Maduro maar Vos het woord voerde toen de wedstrijd enige tijd onderbroken werd. Vos zit pas een week bij de selectie. Je zou toch verwachten dat Maduro als "brein" het toch beter kan vertellen.

30 oktober 2023 om 09:33

Tuurlijk was PSV de tweede helft beter maar dit is wel een erg makkelijke opmerking. De eerste twee goals van PSV vallen vanaf het aluminium voor de voeten van een Psv'er (tuurlijk geluk dat ze er niet gelijk in gaan maar het waren geen grote kansen, enkel fantastische schoten), de derde is net geen buitenspel en dan is er ook nog de duidelijke handsbal die word gemist door de VAR terwijl je zijn hand ziet bewegen.

Je weet dat zulke tegenslagen dan net de nekslag kunnen zijn voor een ploeg in zwaar weer. Dan kan je een plan hebben maar als dat in 10/15 minuten gebeurd dan is het klaar en kan het plan de prullenbak in. Ajax heeft mij zeker de 1e helft positief verrast, dit terwijl Steijn nog geen week weg was.

30 oktober 2023 om 09:47

Ik vind het ook wel triest. Tegen Brighton worden ze heel de wedstrijd van het kastje naar de muur getikt. Tegen PSV was het enkel in de tweede helft.

Dan kan je daar heel positief over zijn, maar dat is alsof je heel tevreden bent dat je op een test van 2/10 naar 3/10 gaat. Gewoon alle twee heel slecht. Al is het eerste nog slechter dan het tweede.

30 oktober 2023 om 10:00

@lierse1997,

Maar van een 2/10 naar een 3/10 is toch vooruitgang.
En tegen Brighton hadden we niets in te brengen. Tegen psv had je met 5-0 voor kunnen staan als je je kansen afmaakt. Ik zou het eerder zien van een 1/10 naar een 5/10.
Flinke stap, als je zo'n stap nog 2 keer maakt, heb je een 10/10. Dan mag je toch wel positief zijn?

30 oktober 2023 om 10:15

El wedstrijd had hij amper met de jongens kunnen werken en VS psv was het simpelweg het gebrek aan scorend vermogen van Brobbey en de clowns in de defence die je de das om doen.
Heeft niks met tactiek te maken. Eerder het gebrek aan kwaliteit.
Vervang je backs en Rcv en je hebt een prima ploeg. Om tenminste Europees voetbal mee te halen en stiekem miss de derde plek want 9 van de 10 x staat iedereen waar ze moeten staan aan het einde van de rit

30 oktober 2023 om 10:21

Het is vooruitgang, maar het is nog steeds slecht. De euforie snap ik niet echt trouwens. PSV was echt heel slecht in de eerste helft, Bosz had het dramatisch neergezet. Daar profiteert Ajax dan goed van. Maar het was voetballend gezien gewoon een dramatische helft van beide teams. Defensief dramatisch waardoor het een leuk potje was, maar toch dramatisch.

Maar in de rust doet hij twee kleine aanpassingen en het zit er gewoon op met al het positieve. Geen enkele manier waarop Maduro dat probeert op te vangen en Avila mag ook gewoon een halve helft blijven zwemmen. Het was nog steeds gewoon slecht hoor.

30 oktober 2023 om 10:24



Maar dan vervang je Avila met salah e. Nou wat goed zeg. Is gewoon beiden zeer slecht

30 oktober 2023 om 10:26

Slechter dan Avila kon niet hoor. Die stopte gewoon met verdedigen na 50 minuten.

30 oktober 2023 om 10:32

Avila had inderdaad een rood shirt aan kunnen trekken. Wij vallen allemaal over Ramalho maar jullie hebben drie van dat soort clowns achterin.

30 oktober 2023 om 10:33

Klopt hij was waardeloos maar dan vervang je waardeloos met slecht.
Denk je nou echt dat zoiets tachtisch helpt? Dan had jij gezegd wat een domme wissel.
Je kunt wel bashen op de coach maar hij moet het doen met dit zooitje.

Schip gaat het ook echt niet beter doen. Je moet gewoon je verlies erkennen en hopen dat er clubs zo dom zijn om dit soort spelers te kopen of te huren, waardoor je de markt op kan in de winter.

30 oktober 2023 om 10:38

Een speler kan niet goed genoeg zijn, dat is gewoon zo. Kan je die ook niet kwalijk nemen. Wat avila echter deed was gewoon opgeven na 50 minuten. En dat is werkelijk waar onacceptabel. Dat je zo iemand dan nog 20 minuten laat staan, vind ik echt onbegrijpelijk.

30 oktober 2023 om 10:41

Lee , het leek wel of dat Avila zijn schaatsen aanhad , dit is toch geen Ajax niveau er staat er een die goed genoeg in de achterhoede en dat is Hato die moet notabene nog 18 worden , het is triest om te zien ik ga ook echt niet met een gerust gevoel donderdag naar de Arena .

30 oktober 2023 om 10:45

Klopt want nogmaals die Avila is een waardeloze speler.
Niks aan gelogen. Maar de grap is niemand is beter bij dit Ajax.
Sosa wel aanvallend, maar verdedigend minstens net zo kwetsbaar

30 oktober 2023 om 10:58

Desnoods schuif je Hato naar links en zet je Medic centraal. Maar Avila gewoon laten staan, kon echt niet.

30 oktober 2023 om 11:07

Dat je het hebt over euforie zegt eigenlijk wel genoeg, naast het feit dat je supporters aan de lopende band ‘triest’ noemt. Geen enkele Ajacied is euforisch dat er gisteren verloren werd van PSV. De eerste helft gaf wel wat aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. Dat hoef je niet te zien hoor, maar om er nou zó veel posts aan te wijden dat je dat zielig en triest vindt. Ik zou zeggen: maak een fotootje van de teletekst stand, print ‘m uit en hang ‘m boven je bed

30 oktober 2023 om 11:12

Hato is op de back ook slecht en hij heeft zelf aangegeven daar liever niet te willen spelen. Ik zie liever Medic ipv Sutalo centraal.
De o zo ervaren Sutalo was de vrije verdediger en Hato met zn 17 jaar stond op luuk. Lachwekkend. Hato vond ik prima overigens. Tenminste vergeleken de rest

30 oktober 2023 om 11:14

Tot zover de inhoudelijke reacties zo te zien.

30 oktober 2023 om 11:23

Mensen die een andere mening hebben triest noemen, dat is pas inhoudelijk.

30 oktober 2023 om 11:45

Ik noem niemand persoonlijk triest. Ik vind het een beetje triest hoe sommige zaken enorm worden opgehemeld.

Verder val je heel hard over 1 woordje zonder in te gaan op de rest. Zo ontmantel je de hele discussie natuurlijk.

30 oktober 2023 om 11:52

@lierse1997,

Dus in de eerste helft creert Ajax veel kansen, en dat is omdat psv verdedigend bedroevend was, en de tweede helft creert psv veel kansen, maar dat is dan omdat Bosz 2 aanpassen maakt?

Ajax speelde de eerste 30 minuten gewoon echt goed, verdedigend klopte het en aanvallend was het heel sterk. Daar vergeet je alleen kansen af te maken.

Mag je toch best euforisch over zijn.

Jij bent denk ik zo'n pessimist, altijd het glas half leeg zien. In een barre tijd, denk ik juist dat het belangrijk is om juist het positieve toe te juichen.

30 oktober 2023 om 12:30



Dat die bal van lozano op T aluminium kwam kun je ook geluk noemen. Die kan er ook meteen in als je m zoveel ruimte geeft. Sutalo dekt weer een paar keer lucht en geeft zelf de vierde goal op een presenteerblaadje zoals tegen Utrecht. Rechtsback Gaaie wordt tureluurs gespeeld en Avilla is denk ik vandaag ook ziek thuis gebleven. En dan nog heeft psv geluk gehad? Eerste helft zeker. Maar tweede helft Ajax overal ondermaats.

30 oktober 2023 om 12:36

Jeroentje,

Maar ook PSV kreeg de eerste 30 minuten meerdere mogelijkheden (op een kans). De eerste 30 minuten was heel vermakelijk, maar dat had vooral te maken met het hele slechte niveau van beide teams. Na rust maakte PSV veel minder fouten en zag je een groot verschil ontstaan tussen PSV en Ajax. En dat daarbij de hele eenvoudige voetballer Til een groot verschil maakte zegt heel veel. Vooral als je hoort dat Maduro aangeeft de rol van Til zowel voor de wedstrijd als in de rust besproken te hebben en dat ze dit dan toch niet op kunnen lossen. Dan kun je je afvragen of Maduro wel een goed plan had of dat de spelers te beperkt zijn om dit uit te voeren. Maar het leek in ieder geval nergens meer op.

30 oktober 2023 om 13:27

Wat is logischer denk je? Team A speelt heel slecht in de eerste helft, wisselt in de tweede helft en voornamelijk die wissels zorgen ervoor dat de wedstrijd volledig kantelt. Team B speelt een goede eerste helft, maar een heel slechte tweede helft.

Het kan natuurlijk allemaal toeval zijn, of de coach van team A paste het tactisch heel goed aan waardoor de wedstrijd draait.

30 oktober 2023 om 13:30

Lierse,

Het klinkt best logisch wat je schrijft. Maar ik betwijfel of je jeroentje hiermee overtuigd hebt.

30 oktober 2023 om 13:47

´Dan kun je je afvragen of Maduro wel een goed plan had of dat de spelers te beperkt zijn om dit uit te voeren. Maar het leek in ieder geval nergens meer op.´

De spelers zijn te beperkt om het uit te voeren.
Als Till een Taylor en vd Boomen uitkapt in 1 beweging dan kun je niet anders concluderen dan dat de spelers heel bagger zijn.

Til is een soort Klaassen een loper die blijft gaan. Is veel lastiger te verdedigen dan een Veerman die alles op een slakken tempo doet. Toen kon Taylor nog mee. Zodra hij moet ´werken´ kan hij niks. Zelfde geldt voor alle Ajax middenvelders. Vorig jaar was Alvarez de enige werker binnen Ajax. Nu is hij weg en zie hoe het gaat.

30 oktober 2023 om 13:59

@lee,
Maar je kent toch ook de kwaliteiten van je eigen spelers. Je weet dan een Taylor niet achter Til aan gaat rennen en dat er gaten gaan vallen (hebben we zelfs tegen Brighton nog gezien). Is er dan helemaal niemand in de selectie die dit wel op het middenveld kan ? En als het niet kan dan moet je zorgen dat je het veld klein houdt zoals tegen Brighton zodat Till de ruimte niet heeft. Nu deed Maduro helemaal niets en zag het met lede ogen aan.

30 oktober 2023 om 14:16

We moeten ook niet gaan doen alsof we al weten of Maduro een geschikte coach is. Dat zal moeten blijken als hij eenmaal een echte klus krijgt en niet even een paar wedstrijden mag doen op het moment dat je er sowieso niet op afgerekend kunt worden. Het zegt toch al genoeg dat je na een 2-0 verlies tegen Brighton waarbij je enkel de bus geparkeerd hebt en een 5-2 verlies in Eindhoven complimenten krijgt? Maar goed, niemand kan ontkennen dat het er tactisch al wat beter uit zag.

Die Maduro wordt nu ook wel erg opgehemeld.

Tegen Brighton speelt die catenaccio waardoor het defensief stabiel staat, maar aanvallend was er gewoon 0.0 dreiging. Tegen PSV was er dan weer veel offensieve dreiging, maar was het defensief echt een ramp en werd hij in de rust heel eenvoudig tactisch overklast door Bosz.

30 oktober 2023 om 09:51

Hoho, alles is de schuld van Steijn he!!! Zonder Schreuder en Steijn had Ajax de ene na de andere CL-winst aan elkaar gerijgd.

30 oktober 2023 om 10:03

@liersse,

Logisch toch. Je gaat van verliezen van Utrecht dat 17e stond, naar een 2-0 nederlaag uit bij Brighton (geen schande tegen nummer 6 van Engeland) en psv even een helft laten zweten.

Als je een fatsoenlijke verdediging had gehad, dan had je tegen psv minimaal 1 punt gehaald.
Hadden we een goede spits gehad, had je zelfs 3 punten mee naar huis genomen.

30 oktober 2023 om 10:29

Heel makkelijk. Als je een fatsoenlijke verdediging had tegen Utrecht dan win je daar ook. Als Brobby zijn kansen afwerkt in de het begin van het seizoen doe je het daar ook beter.

30 oktober 2023 om 10:31

Sowieso vind ik het allemaal heel hak op de tak qua ‘positieve’ elementen.

Tegen Brighton was iedereen blij over de defensieve stabiliteit. De verdedigers speelden duidelijk met meer vertrouwen zogenaamd. Nu dat kan allemaal de prullenbak in tegen PSV, defensief was het gewoon een ramp. Dus het enige wat Maduro klaar heeft gekregen tot op heden was 1 wedstrijd waarin de defensie niet heel slecht was en 1 wedstrijd waarin de aanval goed was. Alleen was in die beide helften de tegengestelde linie dan weer ronduit dramatisch.

En nee je moet geen wonderen verwachten. Maar je moet van slechte prestaties ook geen wonderen maken.

30 oktober 2023 om 12:40

Jeroentje,

Je geeft meer dan 100 miljoen uit en haalt en vorig en dit seizoen voor veel geld veel aanvallers en veel verdedigers. Dan kun je wel zeggen als we goede verdedigers en als we goede aanvallers hadden gehad dan ..... Maar dat geldt toch voor elke club ? Ajax geeft al jaren het meeste geld uit aan spelers maar ze zijn blijkbaar niet goed genoeg. Daarbij komt er uit de jeugd op dit moment ook te weinig.

Daarbij heb je gisteren ook kunnen zien dat het zowel aanvallend als verdedigend niet alleen aan deze 2 linies ligt. Bij PSV werden 2 middenvelders vervangen en zowel de aanvallers van PSV als ook de verdedigers van PSV leken ineens veel beter te zijn dan voor rust.

Je weet dat een Avila tegen een goede Bakayoko heel kwetsbaar is. Dat komt ook / vooral door de klasse van Bakayoko. Dan moet je ervoor zorgen dat hij niet te vaak 1 tegen 1 komt te staan. En dat kreeg Ajax de 2de helft niet meer voor elkaar. Ja, Avila deed het niet goed, maar zijn medespelers lieten hem ook echt in de steek.

30 oktober 2023 om 14:00

@janssen,

Er is dit seizoen helemaal verkeerd ingekocht, er heeft een Duitser gezeten die centen wilde verdienen en dat deed op een vieze manier, waarmee hij Ajax hard heeft genaaid. Om terug te komen op 100 miljoen uitgeven, dat is echt een slechte beredenering, als je ziet dat er ook voor ruim 200 miljoen uitgaat. Dus je moet een compleet nieuw team neerzetten, wat nooit in een half jaar gebeurd.

Psv verkoopt voor 50 miljoen, en koopt ook voor 50 miljoen. Dat is 2 spelers 1 op 1 vervangen, de rest zijn alleen maar versterkingen en breedteaankopen. Waardoor de rest op elkaar is ingespeeld en je het veel makkelijker krijgt.

Daarbij komt het niet zozeer door de klasse van Bakayoko, want dat is een prima speler, niet meer en niet minder. Maar Avilla kwam gewoon zwaar tekort, laat hem gewoon 3/4 keer heel simpel lopen.

30 oktober 2023 om 20:14

Dit is wel makkelijk.
Als je een fatsoenlijke verdediging had gehad dan was deze hele discussie, zelfs bij een 5-2 Nederlaag tegen PSV, overbodig geweest want dan had Ajax geen 18e gestaan.

30 oktober 2023 om 10:22

Maar dan is het toch gebrek aan kwaliteit als men het a niet 2 helften kan uitvoeren en b niet zowel aanvallend als verdedigend.

Wat heeft maduro daarmee te maken?
Zag jij de psv goals ? Blunders van de defence. Lozano stond er ook de eerste helft in en baka ook. De backs waren gewoon waardeloos waardoor je verliest. Ergste was de vijfde goal. Gaaei liep weg vd bal en liet lozano gaan. Rensch is niet fit dus wat kan Maduro doen ? Gaaei is de enige die daar kan spelen

PSV heeft eerder laten zien waarom het zo moeizaam gaat op cl niveau. Zo geweldig zijn ze niet als een ploeg wat aanzet. Dan heb je zoals bosz al zei puur het geluk dat zo een Brobbey kans op kans mist

30 oktober 2023 om 10:27

Wat heeft Maduro er mee te maken dat hij tactisch volledig overklast wordt in de tweede helft? Is dat een serieuze vraag?

30 oktober 2023 om 10:36

Als je Maduro de credits wil geven voor de eerste helft moet je hem ook de schuld geven van de tweede helft. Want die eerste helft heeft ook met PSV te maken. Veerman en het centrale duo stonden dramatisch. Als je dan ziet dat Til en Saibari met bakken aan energie erin komen dan zet je toch meteen een type Vos erbij voor Taylor die nooit meeloopt?

30 oktober 2023 om 10:38

Begrijp je niet dat Ajax niemand op de bank had om er wat tegen te doen?
Moet hij Tahirovic brengen? Of Akpom ja dat zal uitmaken zeg.

De spelers voerde simpelweg de taken zoals gewoonlijk verkeerd uit.
Taylor wist allang dat hij mee moest met de 10 en vd Boomen ook. Nou Lierse deden ze dat? Neeeeee he. Goh wat een suprise.
Dus je hebt een plan presenteren en je hebt een plan uitvoeren en men voerde het simpelweg niet uit.

Net als dat Veerman en Tilman het ook niet juist uitvoerde in de eerste helft.
Is dat ook de schuld van Bosz? Of vd spelers?
Peter kan dan prima vervangers inbrengen. Die luxe heeft Maduro niet.
Maar wel vooral Maduro bashen lol

30 oktober 2023 om 10:42

Vos?
Lol Toen hij erin kwam kreeg PSV nog 3 grote kansen.
Dus wat zal Vos kunnen doen? Vos loopt zelf ook niet mee dus hou maar op.
Nogmaals gebrek en kwaliteit. Of je nou Taylor of Vos heet. Je vervangt slecht met slecht. Begrijpen jullie dat serieus niet?

Waar geef ik maduro de credits voor de eerste ?
Ik zeg eerder dat het de schuld van de spelers is zowel eerste (brobbey) als Tweede (backs en Satulo ).

30 oktober 2023 om 10:44

Dus je gaat mij vertellen dat hij het tegen Brighton wel goed kon omzetten op defensief vlak, maar dat niet zou kunnen tegen PSV? En ja die eerste helft was een zware flater van Bosz.

Ik bash hem niet. Ik zie gewoon geen speciale dingen gebeuren. Ik zou niet weten waarom hij de ‘kroonprins’ genoemd moet worden. Of hierboven wordt hij al ‘heel talentvol’ genoemd. Terwijl hij niet echt speciale dingen heeft laten zien tot op heden. En ik zeg trouwens niet dat je die moet verwachten van hem. Maar dan moet je niet speciale dingen ook niet speciaal gaan maken.

30 oktober 2023 om 10:48

Vs Brighton was het verdedigend ook niks hoor lol. Heb je de wedstrijd gezien?
Niet omdat er laat werd gescoord betekent dat het goed stond.
Daarnaast is PSV aanvallend beter dan Brighton dus die zouden het wel best vinden als je blijft hangen achterin.

Ik vind hem ook geen kroonprins. Boeit me niet wat de media zegt. De ene dag ben je een kroonprins de andere dag een prutser.
Ik neem hem niks kwalijk. Dat is wat ik doe.
Er is gewoon amper kwaliteit in de selectie.

Ajax heeft echter wel bewezen dat men wel degelijk prima kan voetballen als men nou s niet opgeeft na een helft. Dat zit puur tussen de oren zoals Luuk de Jong ook aangaf. Je zag het gewooon. Ja dat gebeurd als je in de hoek zit waar de klappen vallen.
Enige hulpmiddel hiertegen is winnen. Maar je maakt het jezelf ontzettend lastig met een spits die niks scoort en backs die niet eens kunnen verdedigen.

Ik had het wel s willen zien als Brobbey die 0-2 gewoon had gescoord zoals ieder andere spits. Lozano maakte wel een soortgelijke goal en zelfs hij stond niet eens zo vrij als Brobbey. Gebrek aan kwaliteit bij Brobbey dus

30 oktober 2023 om 12:43

Als je Brobbey af ziet ronden dan krijg je toch twijfels over de opleiding van Ajax. Als je hem ziet krijg je toch echt het gevoel dat hij in de jeugd het te veel op kracht en snelheid heeft kunnen doen en dat er te weinig aandacht geschonken is aan zijn basistechniek en het afronden.

30 oktober 2023 om 13:53

In de jeugd was Brobbey niet eens zo sterk. Dus op kracht en snelheid valt mee. Hij stond vooral vaak op de juiste plek.

Verschil is dat de Ajax jeugd 9 vd 10 x sterker is als team dan de tegenstanders.
Mn neefje speelt in de onder 13 en scoort aan de lopende band. Waarom?
90 procent balbezit per wedstrijd en zeker 40 schoten op doel per matcht.
Tsja easy dan he.
Dan kun je 6 kansen missen, je zult er alsnog zeker 4 maken.

Zn basistechniek was indd nooit echt denderend, maar dat geldt voor meer jeugdspelers. Zodra ze een prima basistechniek hebben dan schort het vaak aan snelheid of techniek of fysiek zoals een Taylor of Naci.

De tijden van alleen maar goeie jonkies bij Ajax is echt voorbij individueel. Als ploeg daarentegen tsja.

30 oktober 2023 om 12:27

Lierse1997 geen dreiging vind ik nog 1 ding, maar geen poging was het zelfs.

30 oktober 2023 om 14:19

Precies dit. Nou moet ik wel zeggen dat Maduro het al beter had staan, maar je kunt een coach toch nauwelijks de hemel in prijzen nadat je de bus parkeert tegen Brighton en kansloos verliest en vervolgens hard onderuitgaat tegen PSV. Een wedstrijd heeft immers twee helften, niet 1.

Wat je wel echt kunt concluderen, dat dit Ajax onder alle omstandigheden defensief gaat blijven wankelen als je met vier achterin blijft spelen. Er is geen enkele combinatie waarbij je er stabiliteit in krijgt. Je hebt maar twee verdedigende spelers en da's veel te weinig.

Waarom zou Maduro als assistent-trainer niet met de technisch manager van Ajax, Huntelaar, mogen communiceren?

30 oktober 2023 om 21:07

Natuurlijk mag dat.
Maar, los van of dat dit terecht was of niet, hoe zou jouw baas het vinden wanneer je achter zijn rug om naar zijn leidinggevende of een andere manager stapt om je negatief over hem uit te laten.

Het zou voor mij in ieder geval een reden kunnen zijn om niet met zo iemand verder te willen werken.

Wordt misschien eens tijd om te schreeuwen om ontslagen bij de Telegraaf, en dan weten jullie wel om wie het gaat?
Leveren al jaren lang foute analyses af..

De heren willen mensen 'hoofdelijk aansprakelijk stellen' - voor wat? Het aanstellen van Maurice Steijn? Het door een TD laten inschatten dat een speler als Sutalo, international van een top 15-ploeg wereldwijd, een versterking is voor Ajax?

De T blijft de T.

Goede analyse, deze keer. Ik sluit me daar naadloos bij aan. Met pek en veren de Arena uit jagen, in plaats van in bontjassen pontificaal de stoeltjes op de Eretribune bemensen. Geen enkel schaamtegevoel. Ook niet de net in het leven geroepen toelage voor het RVC lidmaatschap weigeren, maar lekker incasseren. Nadat je jouw club (?) zo’n beetje mee naar de Filistijnen hebt geholpen. Er uit!

Ach dit is alleen maar herhalen waarom al zo lang wordt geroepen. Niets nieuws dit. Maar daar kan Susan Lendering meteen aan worden toegevoegd.

30 oktober 2023 om 14:22

Susan Lenderink is financieel directeur bij Ajax. Zij is verantwoordelijk voor de financiele portefeuille. Dan zou je kunnen stellen dat er veel geld verdampt is aan middelmaat, maar dat is niet per se haar taak. Zij moet alleen kijken of de uitgaven verantwoord zijn met betrekking tot de financiele boekhouding. Ik vind het dus wel erg makkelijk om naar die mevrouw te wijzen.

30 oktober 2023 om 22:44

Maar ze heeft ook de hand op de knip gehouden waar dat niet gemoeten had en aankopen verboden voordat er verkopen gedaan werden om ten slotte als nog de portfuille helemaal open te trekken toen het eingenlijk al te laat was. Dus mismanagement.

31 oktober 2023 om 13:53

Zij is de persoon die moet zorgen dat Ajax financieel stabiel blijft. Dan lijkt het me logisch dat je er niet blind vanuit gaat dat je spelers verkoopt en maar met geld blijft smijten dat er op dat moment misschien niet eens is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren