Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Boomen kan Driessen niet bekoren: ‘Daar loopt een completere middenvelder’

Laatste update:

Branco van den Boomen heeft Valentijn Driessen nog niet kunnen overtuigen. De middenvelder van Ajax was zondag tegen sc Heerenveen (4-1 winst) belangrijk met een fraaie assist op Brian Brobbey, maar Driessen weigert de loftrompet te steken.

"Van den Boomen gaf zondag een goede voorzet, maar laten we het allemaal even over een iets langere termijn zien", zegt Driessen in een video-item van De Telegraaf.

De journalist is van mening dat Jordy Clasie ‘een completere middenvelder’ is dan Van den Boomen. "Ik heb liever Clasie van AZ dan Van den Boomen, omdat Van den Boomen op zijn lange bal na niet heel veel bijzonders is. Clasie heeft zich al langer op het niveau bewezen.”

Over de voorste linie van Ajax is Driessen meer te spreken. "Bergwijn neemt de ploeg als aanvoerder bij de hand door zowel tegen Volendam als Heerenveen de openingstreffer voor zijn rekening te nemen."

"Berghuis gaf tegen Volendam niet thuis, maar was tegen Heerenveen bij drie doelpunten betrokken. Brobbey scoort moeilijk, alleen hij maakte zondag ook een geweldig doelpunt."

Met zeges op FC Volendam (2-0) en Heerenveen heeft Ajax de weg omhoog in de Eredivisie ingezet. Donderdag wacht in de Europa League een volgende ontmoeting met Brighton & Hove Albion.

Twee weken geleden gingen de Amsterdammers onder interim-trainer Hedwiges Maduro nog kansloos met 2-0 onderuit bij the Seagulls. Driessen verwacht dat Ajax in de Johan Cruijff ArenA wél een resultaat kan halen en voorspelt een 2-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sinds hij er vast in staat, vindt ik dat het beter gaat.
Passes zijn goed, verdeeld het spel ook

7 november 2023 om 11:32

Het gaat zeker beter, maar dat was wel tegen Volendam en Heerenveen. Laten we kijken in hoeverre hij zich staande houdt tegen Brighton.

7 november 2023 om 11:37

Het is wel zo dat vd Boomen zich in een goed draaiend team in de ligue 1 zich ook prima staande hield tegen de "grotere" ploegen. Als het tegen Brighton minder is zou ik hem niet puur op die wedstrijd afrekenen.

7 november 2023 om 11:46

Maar hoe speelden ze daar ? Had hij verdedigende middenvelders om hem heen die het vuile werk opknapten ? Een speler kan het prima bij een team doen en bij een ander team totaal niet uit de voeten kunnen.
Een Heerenveen maakte te weinig gebruik van de ruimte die er op het middenveld bij Ajax lag. Het is de vraag in hoeverre dat tegen een Brighton of andere grotere club niet verkeerd afloopt.
Branco is een speler die zeker het spel kan verdelen en ook zeker met een vrijetrap, corner of voorzet een kans kan creëren (hoewel ik de voorzet op Brobbey wel goed maar niet spectaculair vond) maar blijft volgens mij nog steeds wel heel kwetsbaar in de verdediging.

7 november 2023 om 11:51

Janssen. Maar tegen tegenstanders als Volendam en Heerenveen ging het met een andere opstelling zonder v.d. Boomen minder dan nu de opstelling met v.d. Boomen. Dus hoezo moet hij zich dan bewijzen in de wedstrijd tegen Brighton? Waarbij de vorige wedstrijd tegen Brighton al bedroevend was. Lijkt me vrij duidelijk dat op het moment in ieder geval beter gaat met v.d. Boomen in het elftal op het midden dan zonder hem .

Ik zie v.d. Boomen echt als een type Schone, en die excelleerde natuurlijk met middenvelders om zich heen die veel kilometers maakten en veel druk naar voren gaven als Frenkie en v.d. Beek. Wil je v.d. Boomen goed gebruiken dan moet je dus vooral eenzelfde soort situatie creã«ren volgens mij. Ik denk dat je die het beste creeert met Vos (verdedigender dan Taylor, maar wel dynamische voetballer) en Hlynsson (loopt ook erg veel op het gebied van druk zetten)

7 november 2023 om 11:57

Het is ook dubbel. Neem je de maatstaf ED of is de maatstaf Europees voetbal. Is de maatstaf ED is, wat voor het halen van CL ook genoeg is, dan kun je zeker dit jaar kijken naar wedstrijden tegen Heerenveen of Volendam neemt (ondanks dat dat ook in de ED onderkant is).

7 november 2023 om 12:11

Het is ook lastig uitblinken met Tahirovic en Taylor naast je.

7 november 2023 om 12:29

Het voordeel is wel dat je al snel de beste bent.

7 november 2023 om 12:38

Dan moet je Vos naast Branco zetten en die het verdedigende werk op laten knappen. Overigens kan ik weinig met de woorden van Valentijn. Branco kan alleen maar passen en Haaland kan alleen maar scoren. Waardeloze spelers..

7 november 2023 om 12:43

Ja en als we Brighton hebben gehad en het daar leuk zouden doen moeten we weer wachten op de volgende pot. Heerlijk die reacties van Janssen altijd. Goedkoop scoren noemen we dat. Je moet een club beoordelen hoe ze nu spelen en niet wachten tot ze een keer tegen puntverlies aanlopen om dan te kunnen zeggen: zie je wel, het stelde allemaal niks voor. Blablabla! Dat je nooit is moe wordt van jezelf Janssen

7 november 2023 om 12:44

Toch is het goed om te weten wat een speler wel en niet kan. Op het moment dat je het weet kun je hem op een positie zetten waar zijn kwaliteiten uit komen. Daarbij kun je ook spelers zetten die hem aanvullen.

Of in dit geval Vos de juiste persoon is weet ik niet. ik weet dat er wel vaker over Vos gezegd is dat hij meer naar Alvarez moet kijken. Dit om te zien hoe met de verdedigende taken om te gaan.

7 november 2023 om 12:51

@dramatisch,
Ik vind dat je spelers moet beoordelen op het niveau dat je wilt spelen. Wil je bovenin de ED mee doen, dan is dat het niveau wat je moet hebben. Als je, wat Ajax uitgesproken heeft, bij de subtop van Europa wilt horen dan moet je niet de wedstrijden tegen Volendam en Heerenveen als maatstaf nemen.

Een Joey Veerman krijgt heel veel kritiek. Dit terwijl hij in de ED het heel erg goed doet. Echter Europees komt hij (nog) te kort. Wil PSV Europees echt meer gaan betekenen dan zal hij of stappen moeten maken of PSV zal naar een vervanger moeten kijken. Is je streven vooral bij de eerste 2 in de ED komen dan heb je een prima speler aan Veerman.

Inzake Branco en Ajax kan het zijn dat het voor nu prima is en dat je Brighton idd niet als maatstaf mag nemen. Echter als je weer echt naar de top wil zijn Volendam en Heerenveen thuis niet je maatstaf.

7 november 2023 om 12:53

Wel duidelijk dat Taylor uit de gratie begint te raken bij John van t Schip en de assistenten. Steeds vaker en steeds vroeger gewisseld.

7 november 2023 om 13:17

Het is nu aan van het Schip om het ideale elftal te vinden. Dat de combinatie van den Boomen met Taylor niet ideaal is hebben we zelfs tegen Heerenveen gezien (en dat bedoel ik niet zo negatief dan dat het er staat). Het voordeel voor Taylor is wel dat geen enkele middenvelder een onomstreden indruk maakt.

7 november 2023 om 14:22

@AsRoma,

Vd. Boomen is afgelopen jaar 13e geëindigd bij Toulouse en heeft maar 1 jaartje in de Franse Eredivisie gespeeld. Daarvoor vooral in de 2e divisie. Daarvoor vooral in de eerste divisie.

Hij is inmiddels 28 jaar en ik geloof niet dat hij het verschil gaat maken bij Ajax. Hij heeft een prachtige trap en hij speelde tegen Heerenveen echt wel verdienstelijk maar denk ook dat dit zijn maximale niveau is. Het niveau dat Ajax nastreeft, top 3 in Nederland en subtop Europa ga je met hem denk ik niet halen.

7 november 2023 om 14:31

@janssen, niet mee eens. Van de Boomen was ook onderdeel van het middenveld dat Joey Veerman er slecht liet uitzien. Er was de inbreng van 2 lopers nodig om van de Boomen er slecht uit te laten zien. Waarbij inmiddels steeds duidelijker wordt dat dit net zo veel aan Taylor ligt als aan van de Boomen.

Het is slechts een wedstrijd, en dat zegt verder niets over zijn daadwerkelijke niveau, maar des al niet te min troefde van de Boomen Joey Veerman af als man van de pass en spelverdeler, terwijl Veerman juist geroemd wordt voor die kwaliteiten.

7 november 2023 om 14:46

@ninjakai,
heel PSV zag er de eerste helft slecht uit. Volgens mij was de belangrijkste verandering dat Til erin kwam ipv Tillman. Hierdoor ging PSV met de 9 en de 10 druk zetten op de centrale verdedigers van Ajax (en niet met de buitenspelers) zodat de zijkanten beter stonden. Veerman speelde met afstand zijn slechtste helft bij PSV, of dit door Branco en zijn teamgenoten kwam of door een verkeerde taktiek en slap spelen van zijn medespelers zijn de mening niet over eens.

Saibairi was trouwens de man van van den Boomen. Ik weet niet of je gekeken hebt waar hij stond toen de 3-2 gemaakt werd ? hij was nergens te vinden.

Maar laten we zo zeggen dat Branco en Joey allebei verdedigend minder zijn dan voetballend. Daarbij kunnen we ook zeggen dat Joey het vaker op een hoger niveau heeft laten zien dan dat Branco dat gedaan heeft. Of dat in de toekomst anders wordt kunnen we nu niet zeggen.

8 november 2023 om 22:20

Sjaak het werd tijd.

7 november 2023 om 12:09

Hij moet alleen niet gaan koppen doet dat 2 keer en hij leid meteen een counter in van de tegenstander.

7 november 2023 om 13:01

Hij is een van de weinige middenvelders die constant aanspeelbaar is en de bal indien mogelijk naar voren speelt.
Met hem erin zit er gelijk ook meer voetbal in.

Als je een werkende middenvelder naast hem zet die veel kilometers maakt. Dan gaat hij vanzelf beter spelen. Want aan Taylor heb je niet veel in dat opzicht (geen idee wat wel). Een Vos bijvoorbeeld dat het vuile werk doen. En als je van Boomen dan de vrijheid geeft dan weet ik zeker dat hij met goede passes gaat strooien. Nu moet hij zich teveel op het verdedigen richten.

7 november 2023 om 11:37

Hij hoort inderdaad op 8 te staan maar ondanks dat geeft hij nu ook al heel veel goede passes. Ontelbaar aantal keer hoe vaak hij die bal al op maat heeft gecrossed de laatste 2 wedstrijden. Maakt het spel veel sneller dan Taylor die alleen maar achteruit speelt

7 november 2023 om 18:50

Maar daar geef je zelf eigenlijk het probleem van vd Boomen aan. Krijgt hij de tijd en de ruimte dan heeft hij een fantastische trap. Die had hij in de jeugd bij Ajax ook al en later bij Heerenveen.
De reden dat hij nooit doorbrak en mislukte bij Heerenveen was niet zijn trap techniek maar zijn snelheid, handelingssnelheid en loopvermogen.
Tegen Heerenveen en Volendam kreeg hij de ruimte en dan is hij de beste paasser van de eredivisie. Tegen betere teams is een speler die het vuile werk op knapt naast hem eigenlijk niet genoeg en dan mist hij de snelheid - handelings snelheid om met die paasses te strooien.
Ik begrijp in dat opzicht de vergelijking met Clasie ook eigenlijk helemaal niet. Hij is veel meer een langzame versie van Veerman.

7 november 2023 om 18:57

Je moet spelers toch gebruiken in hun kracht. Je kan niet elk jaar nieuwe Frenkies halen. Als je een werkende speler naast hem zet dan gaat hij veel beter renderen. En we weten nog niet eens of hij goed of slecht is tegen lastige tegenstanders. Team begint nu pas echt te draaien. Nu kan je pas echt oordelen of het goed gaat.
In Frankrijk had hij ook geen handelingssnelheid tekort. En waren ze ook tevreden over hem. En dat is ook geen makkelijke competitie om in te spelen. Lastiger dan in de Eredivisie.

7 november 2023 om 22:18

In Frankrijk had hij die ook te kort.
Alleen speelde hij daar in de 2e divisie en bij een club die ergens in het rechterrijtje bungelde en al lang blij was dat ze niet direct weer degradeerden. tegen de clubs uit het linkerrijtje kwam hij ook te kort. Al zijn goals en assists waren ook tegen clubs onderin het rechterrijtje.
Dat losten ze deels op door Spierings er in een soort de Roon rol naast te zetten. Tegen de nummers 16-20 leverde dat veel punten op. Daarbuiten eigenlijk niet.

De ligue 1 is vooral veel fysieker. Maar zo veel ontloopt het de eredivisie ook niet onder PSG. Pak je bijvoorbeeld de balans van de eredivisie clubs tegen de Ligue 1 clubs in Europa over de afgelopen 5 jaar is die zwaar in het voordeel van de eredivisie. Als je van de 16 wedstrijden er maar 3 verliest is dat geen toeval meer, we hebben het ook niet over de onder kant van de PL waar clubs nog steeds budgetten hebben van 200 miljoen.

Dus van Valentijn mogen we spelers (uit de koker van Mislintat) wel na 1 slechte helft afschrijven, maar als ze een paar wedstrijden achter elkaar goed spelen moeten we eerst de lange termijn afwachten voordat we positief zijn?

Zuurpruim.

7 november 2023 om 12:09

Dat deze man nog een podium krijgt...

Als werkgever moet je toch ook zeggen, laten we hier een keer mee stoppen en iemand die wel verstand van voetbal heeft op zijn plek zetten.

Morgen waait de wind weer de andere kant op en is zijn mening 180 graden gedraaid.

7 november 2023 om 12:36

Ja dat heet hater, die gunnen je niks. Zien je liever op je bek gaan, dan bellen ze je als eerst. Wanneer het goed gaan, dan zien ze je liever rotten en zoeken ze naar elk mogelijke fout om hun onzekerheid toch nog een boost te kunnen geven. Triest, maar waar.

7 november 2023 om 13:38

Nou inderdaad. En dan mis ik de trollen hier nog die het voor het eerst een keer eens zijn met die droeftoeter. Die man is zo tegenstrijdig enheeft iedere keer andere maatstaven.

Clasie en vd Boomen zijn toch ook helemaal niet met elkaar te vergelijken? Twee totaal verschillende spelers. Een Vreemde vergelijking weer van dhr. Driesen, maar dat zijn we van hem gewend.
Al moet ik zeggen dat Clasie ijzersterk speelt dit seizoen en een Ajax beter is gaan draaien met een vd Boomen op het middenveld.

7 november 2023 om 13:06

Ook echt... klinkt een beetje alsof gezegd wordt dat Trauner een completere speler is dan Dest... ik word zo moe van Dries. Ik zie Branco als de speler die het middenveld bij jullie kan leiden. Denk dat een type Clasie ook wel belangrijk is voor jullie die de gaten dicht loopt maar hiervoor is Manssverk ook gehaald.

7 november 2023 om 13:17

Vd Boomen is inderdaad meer de spelverdeler tussen verdediging en aanval, waar Clasie meer de rol van defensieve middenvelder/balafpakker heeft bij AZ. Overigens kan Clasie wel meer dan dat hoor, dus ik wil hem niet te kort doen met deze reactie.

Moet wel een breker naast zich hebben die gaten dichtloopt want ook tegen Volendam en Heerenveen kon je zo door het middenveld heen dribbelen.

7 november 2023 om 11:36

Ook de 2de helft tegen PSV zag het middenveld er niet goed uit. Een Saibari en Til hadden vaak heel veel vrijheid. Maar idd ook een Heerenveen had te vaak weinig moeite een vrije man op het middenveld te vinden.

7 november 2023 om 12:45

Omdat Ajax er doorheen zat ja. Schiet Ajax in de eerste helft gewoon de kansen erin dan was Psv nooit meer teruggekomen.

7 november 2023 om 13:02

Na hoeveel minuten in de 2de helft werd het 3-2. Een goal waarbij zowel van den Boomen als Taylor hun directe man liet lopen ? Zaten beide spelers er toen al doorheen ? Ik vind dit een te makkelijk excuus!!

Maduro zei dat hij zowel in de aanloop van de wedstrijd als in de rust aangegeven had wat er moest gebeuren om Til op te vangen. Heb jij hier ook maar iets van terug gezien in de wedstrijd ? Was het vermoeidheid, te moeilijk plan of zit dit niet in zowel van den Boomen als Taylor ?

Clasie, dat is ook niet het niveau dat je bij Ajax zou willen zien.

7 november 2023 om 11:34

Maar zijn er dan wel middenvelders die nu bij Ajax spelen die je wel goed genoeg vindt ? Ik kan mij voorstellen dat je Clasie in bijvoorbeeld de CL niet goed genoeg vindt, maar geldt dat niet voor alle middenvelders van Ajax ?

7 november 2023 om 12:44

Toch moet dat wel de maatstaf zijn met de salariskosten en transferuitgaven van Ajax. Dat het in de afgelopen twee jaar niet is gebeurd, zegt vooral erg veel over het beleid, want de CL-waardige spelers lopen er genoeg rond.

Vd Boomen is een prima middenvelder in dit Ajax, op de lange termijn zal hij wel snel vervangen worden door het gebrek aan loopvermogen. Nu ben je verplicht hem te koppelen aan iemand die defensief kan denken en Vos is een twijfelgeval en Mannsverk nog niet fit. Taylor en Tahirovic zijn geen opties.

Mij kan vd boomen wel bekoren, verlegt het spel snel met zen cross pases

Tja, de waarheid ligt een beetje in het midden. Hij is niet zozeer te slecht, maar voor Nederlandse topclub-begrippen is hij ook maar een redelijke speler. Da's overigens ook niet erg. Ik vind wel dat mensen vanwege zijn avontuur bij Toulouse te veel gingen verwachten. Onderaan de streep was het ook "maar" de Ligue 1 en ook "maar" Toulouse.

Van de Boomen doet het de laatste twee wedstrijden gewoon prima en die assist op Brobbey was gewoon uitstekend. Dan kan je inderdaad snel roepen, jaha, maar kijk, die andere middenvelder is beter en dat zal best, maar sinds Vd Boomen er nu die twee potjes in staat gaat het wat beter. Al snap ik dat dit wel wat minder nieuwswaarde heeft. Althans; Valentijn Driessen die iets benadert vanuit het negatieve heeft eigenlijk ook niet veel nieuwswaarde. Water is nat enzo.

Wat ik mooi vond aan v/d Boomen is dat hij naar de wedstrijd tegen PSV echt heel erg aan het balen was en gefrustreerd was dat ze het in de 2e helft ineens niet meer konden.Liet wel zien dat het een winnaar is. Andere spelers reageren dan soms van, ach kan gebeuren. Hij moet wel trainen op handelingsnelheid. Iemand in je team die zulke lange ballen geeft en durft vooruit te voetballen in openingen heb je gewoon nodig.

Als Ajax zonder 10 speelt kan een middenveld Vos (tahirovic) Taylor en van de Boomen het beste werken. Speel ke met een 10 dan wordt het volgens mij los zand. Ajax moet of een rechtsbuiten of een goede 10 halen. Berghuis mist snelheid/diepgang voor rechts buiten en verdedigende kwaliteiten voor het middenveld.

Tuurlijk is Clasie veel beter maar dan kan vd Boomen toch nog steeds prima spelen, wat een onzin weer. vd Boomen heel goed aan de bal, zonder is het wat minder. Maar speelt de laatste wedstrijden goed, snap niet dat Tahirovic/vos af en toe de voorkeur kregen.

Waarom moet hier elke persoonlijke mening/onzin van Valentijn Driessen worden gepapagaaid? Het betreft een ‘journalist ‘ die keer op keer aangeeft toch weinig verstand van voetbal te hebben.

vd Boomen is idd geen bijzondere speler, maar op dit moment denk ik wel belangrijk voor dit Ajax. Nederlands, ervaren, goeie leeftijd en een hele goeie pass in de benen. Uiteindelijk komt Ajax wel weer op niveau, dan zullen er andere spelers komen te staan, maar voor nu is BvdB prima

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren