Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart geeft advies aan Feyenoord: ‘Voor 25 miljoen moet je hem laten gaan’

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft een duidelijk advies voor Feyenoord over een eventuele verkoop van Santiago Gimenez. De analist trekt zondag bij Studio Voetbal daarbij de opmerkelijke vergelijking met voormalig Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen.

Volgens Van der Vaart is er een grote kans dat Feyenoord deze zomer veel spelers kwijt gaat raken. Eerder ketste onder andere een transfer van Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig op het laatste moment af en maakte Mats Wieffer bekend dat hij contact had gehad met Atlético Madrid.

“Bij Gimenez heb ik eerder dit seizoen gezegd dat hij al mijn twijfels over hem heeft weggenomen, maar ik vond hem vandaag eigenlijk weer niet zo heel goed spelen”, steekt Van der Vaart van wal.

Vervolgens worden er wat gemiste kansen van Gimenez getoond in de wedstrijd tegen Heracles. “Als je echt zo verschrikkelijk goed bent, moeten deze ballen er allemaal in. Nu is het een beetje een Jørgensen-verhaal”, oordeelt Van der Vaart.

Daarmee doelt de analist op het topseizoen dat de Deense spits had in dienst van Feyenoord in het kampioensjaar van 2016/17, waarin hij topscorer van de Eredivisie werd met 21 doelpunten. Daarna kwam Jørgensen nooit meer tot een dergelijk niveau.

“Als iemand nu 20 of 25 miljoen biedt voor Gimenez, moet je hem echt wegdoen”, gaat de analist verder. Transfermarkt schat de waarde van de Mexicaan echter op vijftig miljoen euro. “Je kan best een keer een kans missen, maar ook in het veldspel blinkt hij niet uit, hebben we vandaag weer gezien. Als iemand heel veel geld voor hem biedt, meteen doen!”

Collega-analist Pierre van Hooijdonk is het niet helemaal met Van der Vaart eens. “Ik denk dat ze voor hem nog wel dertig of veertig miljoen kunnen krijgen. Het is een Mexicaans international, die staan er wereldwijd heel erg goed op. Hij zal niet zomaar heel veel waarde verliezen, want zijn leeftijd is nog heel erg gunstig voor Feyenoord. Dat geld gaat Feyenoord echt zeker voor hem krijgen. Als het niet deze zomer is, dan is het wel een half jaar of een heel jaar later. Daar ben ik van overtuigd”, aldus Van Hooijdonk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slaat weer nergens op wat die zegt. Minimaal 50 miljoen.

10 maart 2024 om 23:55

Zit gewoon te stoken die man. Zit daar alleen maar voor zijn eigen ego, zet er lekker een andere analist neer.

11 maart 2024 om 05:37

Vreselijk die Van der Vaart. Altijd maar van die inhoudsloze machopraatjes van hem en louter negatief over feyenoord. Echt een erbarmelijk slechte analist. Volgens Van der Vaart moet je elke spits die een goed seizoen draait meteen verkopen voor een laag bedrag na een mindere wedstrijd. Anders wordt het een Jörgensen scenario volgens hem. Man man wat een vetklep die kerel.

10 maart 2024 om 23:59

Feyenoord moet lekker hoog in de boom zitten, alleen vraag ik me af welke clubs voor hem gaan komen. Ik denk dat dat vooral clubs zijn gelijkwaardig of net een niveautje hoger dan Feyenoord. Het zullen geen topclubs zijn lijkt me. Daarom denk ik dat 50 miljoen erg lastig zal zijn. Een pavlidis bijvoorbeeld vind ik eigenlijk nog een tikkeltje beter en die gaat denk ik ook niet naar de absolute top. Ben benieuwd

11 maart 2024 om 00:34

@itstom

Verschil is wel dat Pavlidis 25 is en Gimenez 22.
Afgelopen seizoen waren de geruchten dat Atletico, Chelsea en Benfica voor hem in de markt waren. Dat zijn wel beduidend grotere clubs dan Feyenoord.

Daarnaast hoeft hij natuurlijk niet direct naar de absolute top.

11 maart 2024 om 03:47

35/40 miljoen moet wel lukken lijkt mij als zo'n Thiago van Brugge ook voor zo'n bedrag verkocht kan worden? Die 50 van TM gaan ze niet halen. Kan mij ook niet voorstellen dat Gimenez niet nog even een correctie krijgt kwa waarde.

11 maart 2024 om 07:49

Fionoord, als je 40 miljoen zou moeten betalen voor Gimenez en maar 20 voor pavilidis dan wordt het misschien voor een club misschien toch interessant om die andere 20 miljoen ergens anders in te investeren.

Maar dat is natuurlijk alleen als je al twijfelt tussen deze twee spelers. Hebben qua speelstijl wel wat weg van elkaar, nietwaar?

11 maart 2024 om 07:50

@florenoord

Zowel pavlidis en Gimenez zijn beide dus nog redelijk jong. Ze hebben ongeveer evenveel goals gemaakt, maar je kunt toch niet ontkennen dat Gimenez betere spelers om hem heen heeft lopen. Ik vind Pavlidis ook een veel completere spits dan Gimenez. Waarbij Pavlidis ook nog harder werkt (misschien doet hij wel te veel).

11 maart 2024 om 08:07

Lekker relevant dat ze beiden niet voor elkaar onder doen. Maar de ene wordt geschat op 50 miljoen en de andere op 25 miljoen. En stond er laatst niet ergens dat er best wat clubs zijn die de statistieken van TM volgen? Dan als Feyenoord zijnde lekker gebruik maken van die trend.

11 maart 2024 om 10:00

Atletico of chelsea gaat het echt niet worden hoor. Zal idd categorie benfica worden en die betalen geen 50 miljoen. Heel misschien een middenmoter uit Engeland.

11 maart 2024 om 07:47

Op basis waarvan 50 miljoen?

11 maart 2024 om 10:09

@superfarmers

Vraag en aanbod? Langlopend contract? Mexicaans international die de winnende scoorde in de Gold Cup afgelopen zomer. Afgelopen zomer amper een week vakantie gehad om gelijk weer met Feyenoord te kunnen spelen. Gaande het seizoen bijna alles gespeeld. Tijdens interland periodes gevlogen naar Amerika om daar wederom te scoren in interlands. Om terug te keren in Nederland om daar wederom te scoren een paar dagen nadat je in Hondures gespeeld hebt. Kende een periode van droogte maar gezien het eerdere drukke schema niet onlogisch helemaal als de aanvoer van Feyenoord ook nog eens uit vorm is. Ondanks die droogte 24x gescoord in 34 wedstrijden voor Feyenoord dit seizoen. Scoort in de Eredivisie elke 94 minuten een goal en staat 1 doelpunt achter de topscoorder van de Eredivisie.

11 maart 2024 om 13:49

Volgens mij zijn er meer spelers dan plekken, dus als je het over vraag en aanbod hebt zou de prijs dan eerder moeten dalen dan stijgen.

En bijna topscoorder in de ED. Hoeveel topscoorders hebben wij in de ED wel niet gehad die het in het buitenland niet gepresteerd hebben. Iedereen weet dat je als spits in de ED heel veel kansen krijgt.

11 maart 2024 om 08:16

Het is nou ook weer niet zo dat Gimenez de hele competitie kapot schiet en Europees echt het verschil maakt. Kezman, Van Hooijdonk, Huntelaar en Suarez deden dat wel. Ik zou Gimenez ook verkopen voor 40mil.

11 maart 2024 om 10:35

Kezman heeft het eeuwrecord achter zijn naam staan. Gimenez bleef de laatste wedstrijd droog en kwam zodoende 1 doelpunt tekort om Kezman te evenaren.
Huntelaar werd 2x topscoorder met 33 doelpunten. Gimenez heeft met nog 9 wedstrijden voor de boeg 12 doelpunten nodig om dat te evenaren. Al komt Gimenez maar tot 30, dan kan je niet zeggen dat Huntelaar de eredivisie aan gort schoot met 3 doelpuntjes meer.

Suarez is een ander verhaal, maar die heeft het itt tot alle andere namen wel gered in de Europese top.

Fijn dat vd Vaart advies geeft aan Feyenoord, gaat alleen direct de prullenbak in.

11 maart 2024 om 10:46

Precies, vanwege denigrerende ondertoontje vind ik het nog moeilijker naar hem te luisteren. Plus het verhaal van Jorgensen wordt zo vaak genoemd, het is zo een domme vergelijking.

Zelf vind ik Gimenez ook wat minder periode hebben, alleen krijgt hij ook niet altijd geweldige ballen. Zo'n mooie actie van Ivanusec waar hij 2 a 3 man voorbij ging, alleen als hij daar Santi had gespeeld was het een mooie kans geweest voor hem.

Ik denk ook niet dat er bedragen rond 50 mln worden betaald, maar richting 40 lijkt me wel te doen?

Hoe zeggen ze dat altijd? De wens is de vader van de gedachte. Wat een onzin man, 25 miljoen. Tuurlijk is hij wat minder waard dan van de winter, maar 25 miljoen is voor heel veel clubs net wisselgeld al helemaal voor jonge spits die al veel heeft gescoord. Maar het zegt al genoeg dat hij vorig jaar ook niet overtuigd was, toen had een v d vaart hem dus ook snel verkocht voor 25 miljoen. Dan stond je telefoon rood gloeiend als td denk ik. Dan waren er zat clubs die hem diezelfde dag nog kwamen ophalen.

Ah Vd Vaart heeft advies voor Feyenoord.
Ik heb dan ook advies voor Psv/ajax.
Verkoop Brobbey voor 10 miljoen en Veerman voor 7

11 maart 2024 om 07:50

Veel te veel voor spelers die het net een jaartje laten zien op hoog niveau.

Rafael, focus je lekker op je eigen clubje. Stap desnoods zelf in, of kun je nog steeds niet wegens “privé omstandigheden”? Laat het aan- en verkoopbeleid bij Feyenoord maar aan anderen over. Het gaat prima zo.

Van der Vaart zou een nòg slechtere TD dan Mislintat zijn - en dat is indrukwekkend!

Zoals Van de Vaart gister zelf al 4x verkondige en wat heel Nederland al wist, hij zit daar puur als Ajax fan en zal never en te nummer dan ook maar iets positiefs over Feyenoord zeggen. Eigenlijk zou hij nooit meer uitgenodigd moeten worden daar. Maar als je dan beseft dan bij de NOS Arno Vermeulen daar de chef sport/voetbal is is er ook wel alles meegezegd.

Santiago voor 25 miljoen laat me niet lachen zeg maar Brobbey zeker wel naar meer als 50 miljoen praten. Kan Van de Vaart niet gewoon gecancelled worden.

11 maart 2024 om 10:49

Die hele samenstelling daar is om te huilen.

Van der Vaart die nooit iets onderbouwd en de oud-superster uithangt, Jeroen Stekelenburg die een cursus snelpraten doet, nooit iemand laat uitpraten en inhoudelijk amper op een zinnige opmerking te betrappen is, Ibi die alles met een gekleurde PSV bril bekijkt, Van Hooijdonk die alles met een Feyenoord bril bekijkt en als klap op de vuurpijl een journalist die denkt AD van een BVO te kunnen zijn omdat hij ook leiding heeft gegeven en wat mensen in het voetbal kent.

Het is levendiger dan 10 jaar geleden, maar inhoudelijk echt stukken minder dan toen.

Gewoon enorm bedrag vragen. Langdurig contract en heeft gewoon uitstekende statistieken. Met belangrijke goals in CL, EL en zijn winnende goal op de Gold Cup.

Je ziet nu al dat Gimenez totaal niet vergelijkbaar is met Jorgensen.
En 25 miljoen is natuurlijk een lachtertje.

Al 21 doelpunten gemaakt en had/heeft te maken met een kleine vormdip. Daar heeft iedere speler wel eens last van. Zo ook Brobbey die pas recentelijk zijn draai heeft gevonden.

Geen reden tot paniek, hij schiet er dit seizoen nog een flink aantal in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren