Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Gijp schuift nieuwe Ajax-trainer naar voren: ‘Neem hem! Doe niet moeilijk’

Laatste update:

René van der Gijp zou Ron Jans graag als trainer bij Ajax zien, zo laat hij maandag weten in de podcast KieftJansenEgmondGijp. De analyticus acht de huidige trainer van FC Utrecht bij uitstek geschikt om een middelmatig elftal goed neer te zetten, zodat ‘de Sutalo’s van deze wereld goed tot hun recht komen’.

Van der Gijp is afgelopen weekend weer teleurgesteld door Ajax, dat in eigen huis met 2-2 gelijkspeelde tegen NEC. In zijn podcast stelt de oud-aanvaller dat het de Amsterdammers zeker vier of vijf jaar gaat kosten om weer op het gewenste niveau te komen.

“Het leuke is dat veel mensen denken dat je Ajax binnen een jaar of twee weer op de rit hebt, maar dat gaat vier of vijf jaar duren”, stelt Van der Gijp. “Het is snel naar de klote geholpen allemaal.”

“Het begon natuurlijk al toen Tadic niet zo veel meer ging doen en ook Blind op zijn laatste benen liep. En als ik nu een beetje naar Ajax kijk, dan zie ik dat je 14 van de 24 contractspelers weg kan doen. Maar die spelers kan je nooit allemaal aan het einde van het seizoen wegdoen.”

“Ieder jaar lukt het je om er vier weg te doen en dan koop je langzaam weer bij, zodat je geen elftal van middelmaat maar een elftal van net boven de middelmaat hebt staan. De komende drie jaar ga je dus zeker niet voor de titel spelen.”

Van der Gijp verzekert de ideale oplossing te hebben. “Je hebt dus een type trainer nodig... Als je iedereen op de goede plek zet en je geeft iedereen bij Ajax dadelijk duidelijke boodschappen mee, dan kan je een prima seizoen spelen. Dan denk ik: maak Ron Jans trainer. Neem hem, doe niet moeilijk. Doe niet ingewikkeld.”

“Hij is van FC Twente naar FC Utrecht gegaan en heeft daar de staf gelaten zoals die was. Hij nam niemand mee, alleen zichzelf. Wat hij bij PEC Zwolle flikte, wat hij bij Twente flikte en nu bij Utrecht flikt... Het is heel simpel: iedereen op de goede plek zetten en een duidelijke boodschap meegeven zodat de Sutalo’s van deze wereld goed tot hun recht komen. Hij gaat werken bij een elftal dat niet beter is dan Twente.”

“Hij is nu 65 jaar. Geef hem een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar”, adviseert Van der Gijp. “Je bespaart je een hoop geld, want hij heeft geen assistenten. Daarna kan je als Ajax opnieuw beginnen met een nieuwe trainer. Je hebt nu gewoon iemand nodig die het maximale kan halen uit een middelmatig elftal. Dat doet Ron Jans al tien jaar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"toen Tadici minder werd en Blind op ze laatste benen liep" Tadic was nog steeds mvp qua goals en assists en Blind laat ook nu weer zien in Spanje dat die allesbehalve op ze laatste benen loopt.

19 februari 2024 om 18:47

Het was vorig seizoen niet om aan te gluren met die 2, wat dat betreft klopt het wat hij zegt. Tadic had dan nog zeker een goed g/a gemiddelde, het werd wel minder allemaal, en blind was gewoon niet voor niks 3e back. Hij schijnt weer een opleving te hebben, maar wat betreft vorig seizoen klopt het gewoon.

19 februari 2024 om 20:07

Zonder blind in de basis kon ajax helemaal niet meer fatsoenlijk voetballen vorig seizoen. Blind is weggepest door schreuder, hij was echt geen 3e back omdat hij kwalitatief de meest slechte keuze was.

19 februari 2024 om 20:37

@Real_Amsterdam

We hebben misschien een jaar te vroeg afscheid genomen van Blind, en zeker de manier waar op was verkeerd. Desondanks moet je op een gegeven moment door selecteren. Dat is een gegeven.

19 februari 2024 om 21:03

Helemaal eens, maar ik durf te wedden dat met blind naast sutalo ipv hato, sutalo een stuk beter voor de dag zou komen. Er mist gewoon echt verdedigende routine

19 februari 2024 om 21:30

@Real_Amsterdam

Een mening tegen de meute misschien in, Hato is de reden voor de onstabiele verdediging in mijn ogen (en Schip).

Vanaf voorbereiding heb ik al aangegeven dat Hato heel vaak verkeerd loopt, te weinig (niet) coacht en zijn man laat lopen. Alleen is hij jeugd dus mag dat niet gezegd worden. Hierdoor speelt Sutalo ook gewoon (veel) minder.

Tevens het continu gewisseld van Schip op de back helpt niet mee. Doet hetzelfde stomme stukje als Steijn, blijven zoeken naar de wonder oplossing.

20 februari 2024 om 12:26

Bergkamp goede conclusie, daarom is die anti-Šutalo kruistocht zo triest.

20 februari 2024 om 13:29

Het kan best zijn dat Hato het niet lekker doet. Maar Sutalo bakt er zelf toch ook geen hol van....dat kun je toch niet in de schoenen van alleen Hato schuiven? Met Rensch naast hem staat die Sutalo ook verkeerd. Ik denk dat je gewoon kunt concluderen dat de gehele verdediging van Ajax op dit moment gewoon niet goed genoeg is.

Mbt tot het gezwets hierboven over Blind. Met hem op LB was het net zo'n gaten kaas geweest, want die jongen voegde alleen in de opbouw nog iets toe en kon het verdedigend totaal niet meer belopen in een 4-3-3 systeem. Girona speelt een heel ander systeem waarin hij het veel beter doet. De eerste trainer die dat met Ajax aan durft moet denk ik nog geboren worden, want ook Van 't Schip durft het niet aan een ander systeem te spelen.....zelfs als hij helemaal geen vleugel spelers meer heeft om op te stellen.

20 februari 2024 om 13:48

@Bizzlad

Verdedigen is een ervaring sport zoals vaak gezegd word. Dit is korte en lange termijn ervaring. Niet alleen door het herkennen van situaties dat door ervaring komt (lange termijn ervaring)

Maar ook weten wat je ploeg genoot naast/voor je doet in bepaalde situaties.

Sutalo heeft gespeeld met:
RB: Rensch, Gooijer, Gaaije
CV: Medic, Hato, Rensch
LB: Sosa, Martha, Hato
Om over de 6/8 positie nog maar te zwijgen.

Waarom zijn er geen vastigheden? Omdat van het Steijn/Schip die niet creeert. Elke wedstrijd hussel hussel hussel.

Buiten het feit dat ze vertrouwen in hunzelf kwijt raken, raken ze dat ook kwijt in elkaar.

20 februari 2024 om 14:22

Ik ben het met je eens over die ervaring en vastigheden hoor. Maar vind het veel te makkelijk om het compleet falen van Sutalo vanaf dag 1 nu ineens in de schoenen te schuiven van de spelers om hem heen. Die gozer doet genoeg dingen fout die helemaal niets te maken hebben met vertrouwen in je team genoten of communicatie.

20 februari 2024 om 20:50

@Bizzlad

Ik zeg nergens dat Sutalo niet slecht presteert, ik zeg dat ze allemaal slecht presteren omdat er totaal geen lijn in zit. En dit komt door de coach!

21 februari 2024 om 00:13

In deze selectie is hij absoluut niet minder dan Hato, Sutalo, Rensch, eigenlijk iedereen. Klaassen, Blind en Tadic hadden Ajax weliswaar geen kampioen gemaakt, maar ze zouden denk wel 2e staan als het een beetje liep. Nu hebben ze met pijn en moeite 5e plek. Dat is wereld van verschil.

19 februari 2024 om 18:48

Opzich ben ik het wel met je eens. Maar uiteindelijk is doorselecteren icm een goede jeugdopleiding/scouting wel de manier om op het hoogste niveau te blijven. Zie Real, daar kunnen ze dat als geen anders: Ramos, Ronaldo gewoon weg doen voordat het minder wordt tegen alle sentimenten in.

19 februari 2024 om 19:13

Tja, maar ook het doorselecteren bij Real ging met vallen en opstaan. Dus zeggen dat zij het als geen ander kunnen... die gooien er een paar honderd miljoen tegenaan voor 16 jarige spelers.

19 februari 2024 om 20:36

@Arsenal

Die gooien er inderdaad miljoenen tegen aan voor jeugd spelers. Dat doen ze voor de CL. Het principe is goed.

Ramos, Ronaldo, Casillas etc etc zijn allemaal verkocht etc toen men dacht dat ze nog meerwaarde hadden. Alleen snapt Perez het spelletje als geen ander dat een speler maar een x aantal jaar de hongerigheid heeft en op den duur vervangen moet worden.

19 februari 2024 om 22:15

Tadic was minder dan daarvoor en Blind is veelal de minste man in een geoliede machine. Dus die uitspraak is vrij accuraat toch?

19 februari 2024 om 23:21

Verandering van spijs doet eten. Bovendien speelt Blind nu in een 5 mans verdediging. Dat doet niks af aan het feit dat Blind bij Ajax gewoon klaar was. Tadic had ontzettend goede statistieken, maar begon pas na de winterstop degelijk te spelen.

20 februari 2024 om 15:05

Ajax moet de komende jaren gewoon vol strijden voor plek 3 samen met Twente en Az. Feyenoord en Psv hebben ongelofelijk veel kapitaal op het veld staan. Plus gaan ze de komende jaren CL voetbal spelen wat ze veel aantrekkelijker maakt voor nieuwe spelers.

Wilde afgelopen zomaar al Peter Bosz. Helaas ging die naar PSV, maar veel supporters vonden het volgens mij niet erg want “wint nooit prijzen”. Daarna hoopte ik op Ron Jans. Maar ze kwamen aan met Steijn. De rest is geschiedenis.

Betwijfel of hij nu nog wil komen. Andere Nederlandse goede opties heb je zowat niet en dan moet je toch naar een buitenlandse trainer kijken.

19 februari 2024 om 19:04

Ron Jans zou het ongetwijfeld beter hebben gedaan dan Steijn. Maar alsnog niet de trainer waar Ajax naar moet streven.

19 februari 2024 om 19:43

Maar waar moet ajax naar streven dan?

19 februari 2024 om 19:55

Onderbouw je mening dan eens? Ik denk dat Jans een zeer goede keuze zou zijn. Heeft de ervaring en het eigenwijze om zich staande te houden in het wespennest. Daarnaast prijzen gepakt met mindere ploegen (beker). Laat zien dat hij slecht draaiende ploegen kan verbeteren.

19 februari 2024 om 20:45

@FC_Moulijn

Misschien te idealistisch en/of hoopvol, maar ik hoop op Hasenhuttl. Heeft bij Ingolstadt promotie naar BL afgedwongen met goed voetbal. Daarna gehandhaaft met verdedigend voetbal.

Leipzig onder zijn hoede speelde echt heel erg goed voetbal vanuit een duidelijke opvatting.

Is een trainer die tactisch sterk is, vastigheden in slijpt en jeugd de kans geeft. Ook een trainer die zijn ploeg goed fit krijgt. Mist wel wat sociale kwaliteiten. Hoop dat er daarvoor een goede assistent blijft/komt.

Tevens denk ik aan terug keer Bogarde.

20 februari 2024 om 09:14

@BurdyM, ik denk het niet. Ajax heeft een enorme visionair nodig die spelprincipes erin slijpt die op verschillende manieren bereikt kunnen worden. Kijk alleen al na hoeveel verschillende aanvalspatronen Ajax had onder Ten Hag. Iedereen weet namelijk dat Ajax de bal wil hebben en die laten ze dan ook doodleuk aan Ajax. Zelfs nu grootste bagger Ajax allertijden. Kunnen totaal niet in een hoog tempo de bal rondtikken. Kunnen niet met een man in de rug aangespeeld worden. Nog steeds proberen ze op te bouwen van achteruit en worden ze compleet afgeslacht van achteruit. PSV was allang puur op de omschakeling gaan spelen om zo het hoogst mogelijke resultaat te bereiken. Het dichtst wat Ten Hag kwam bij resultaat voetbal waren zijn laatste maanden toen hij door de blessure gevallen overstapte op 442 en zelfs daar zat nog een gedachte vanuit balbezit achter (al was het flitsende er wel echt af en werd het betonvoetbal).

20 februari 2024 om 12:55

Bij standard had hij die ervaring en dat eigenwijze dan toch niet. En dat is nog een stuk minder een topclub dan Ajax.

20 februari 2024 om 12:56

Burdym Toen Ron Jans trainer werd bij een topclub (standard luik toendertijd) kon hij totaal niet omgaan met de kritische media die bij een topclub in grote getale aanwezig zijn. Bij een club als Ajax word je van alle kanten aangevallen. Ron Jans ging zich toen meteen heel opgefokt gedragen. Geen goeie keus

20 februari 2024 om 23:13

Inmiddels alweer 12 jaar geleden, in die tijd zal hij niks geleerd hebben zeker?

19 februari 2024 om 19:12

Ik denk dat Jans het wel bij een club als Ajax wil proberen. En het zou een hele slimme zet zijn in mijn optiek.

Kan selecties boven hun kunnen laten voetballen met attractief voetbal. En itt Steijn een echte people manager die het over een langere periode heeft laten zien. Hij doet me altijd denken aan een aardige Van Gaal en dat was ook een goede match

Bovendien komt zijn ervaring als TD niet slecht uit. Het is geen toeval dat al zijn clubs goede transfers doen.

20 februari 2024 om 12:58

Jans zit te denken aan pensioen na Utrecht. Bij Ajax trainer worden is dan wel het tegenovergestelde. En Jans is een mensenmens die het goed doet in kleinere warme organisaties. Natuurlijk is hij een goede trainer maar ik zie op diverse terreinen vooral een mismatch.

20 februari 2024 om 13:08

Ik begrijp eerlijk gezegt niet waarom alleen in de Eredivisie de voorkeur gaat naar een trainer van eigen land?
In iedere grote competitie staan clubs te spelen onder een trainer uit een ander land dan waar de competitie zich bevind.
Heel af en toe hebben we eens een afgeslagen Duitser die hier een tussendoortje ziet maar ik snap niet waarom hier in Nederland niet gewoon een Internationale trainer bij een Ajax Psv of Feyenoord kan staan.
Waarom moet het kosten wat kost een Nederlandse trainer zijn

20 februari 2024 om 14:41

In andere landen verdienen coaches miljoenen. Het zijn dan vaak ook vooral de betere buitenlanders die in de top competities werken. Hier in Nederland is dat alleen bij topclubs in mindere mate het geval. Tja, dan kun je net zo goed een Nederlander halen, ook met betrekking tot communicatie, cultuur e.d.

Ajax moet consolideren. Van der Gijp heeft gelijk wat betreft de selectiesamenstelling van Ajax, het klopt van geen kanten.
Teveel middelmaat, spelers met hetzelfde profiel en te weinig karakters. Dit is niet in een transferperiode op te lossen, tenzij er plotseling een diamante lichting op komt zetten..
Het is tijd om een langjarig plan op te zetten, een trainer aanstellen met een duidelijk idee en accepteren dat de komende twee seizoenen gebruikt moeten worden om weer aansluiting te vinden met PSV en Feyenoord, om maar te zwijgen van aansluiting vinden op Europees niveau.

19 februari 2024 om 19:24

De selectie is niet in 1 periode op te lossen, maar een goede trainer laat ook middelmaat goed voetballen, zodat je ook niet de hele selectie hoeft te vervangen. Kijk naar psv met Schmidt en Bosz. Ik kan zo een heel rits spelers opnoemen die al afgeschreven waren en die nu echt niet meer weg hoeven.

19 februari 2024 om 19:30

Waarom zouden ze het niet in 1 window op kunnen lossen?
Zeker binnen Nederland kan dat best.
Er vertrekken al jaren een stuk of 10 spelers van het eerste, zo niet meer, waaronder 3 of 4 basis spelers. Daar komen nooit alleen maar toppers voor terug, alleen wat er de afgelopen zomer en de zomer daar voor terug kwam was wel heel matig.
Komende zomer zal er wel weer een compleet elftal vertrekken, waarvan een deel (akpom, Forbs, Sutalo, Sosa) voor vergelijkbare bedragen als waarvoor ze kwamen, dan kun je toch al snel weer 100 miljoen uitgeven. Om het toch in perspectief te zetten, daarmee hadden ze afgelopen zomer alle aankopen van de overige top 4 clubs bij elkaar kunnen halen.

PSV en Feyenoord zullen ook hun beste spelers weer kwijt raken. Mits Ajax de scouting en het aankoop beleid op orde krijgt kunnen ze volgend seizoen "gewoon" weer mee doen boven in.
Het liefst komen ze redelijk vroeg in de transfer window, maar Feyenoord moest vorig seizoen geloof ik 15 nieuwe spelers in passen waarvan er veel relatief laat kwamen en PSV doet het dit jaar met 7 of 8 nieuwe spelers.

19 februari 2024 om 19:59

Ik denk dat de “Ajax bonus” wel wat minder is geworden. Ze presteren al een aantal jaren niets meer in Europa en ook in Nederland is het al 2 jaar van matig naar slecht. Dus dat voor 100 miljoen verkopen zal wel meevallen.

Daar komt bij dat de aantrekkingskracht ook een stuk minder is geworden door de slechte prestaties en geen CL. Dus ook sommige gewenste spelers zal moeilijk worden.

Tel daarbij op dat Ajax net in 2 seizoenen tijd 200 miljoen aan transfersommen heeft weggegooid. Ik denk dat het dus niet in 1 seizoen zal zijn opgelost.

19 februari 2024 om 22:42

Ajax heeft geen 200 miljoen weggegooid. Dat zou namelijk betekenen dat ze transfervrij waren vertrokken. Alle spelers zijn met kleine winst of bijna gelijke bedragen verkocht. En dat gaat ook met deze spelers gebeuren. Je kunt dit dus heel erg gemakkelijk in 1 seizoen oplossen.

20 februari 2024 om 01:43

@burdy, die 200 miljoen valt best mee, vorig jaar hebben ze voor 100 miljoen ingekocht, maar een miskoop als Bassey is gewoon voor het zelfde bedrag weer vertrokken. Op verhuur van Conceicao, hebben ze een verplichte optie tot koop opgenomen van 10 miljoen, 2 keer zo hoog als het aankoop bedrag.
De andere grote aankopen vorig jaar, Borbbey, Bergwijn en Kaplan hoeven niet weg alleen Wijndal is een pijnpunt. Ik zie ze geen 10 miljoen voor hem krijgen, maar wel iets meer dan de helft. Als Bergwijn weg gaat zullen ze wel iets verlies maken maar ook daar komt nog steeds een flink bedrag uit, hij stond niet voor niets afgelopen winter nog in de belangstelling van een aantal PL clubs. Mocht Brobbbey vertrekken dan wordt dat sowieso weer eent ransfer klapper, ondanks de wat afgezwakte internationale status van Ajax.
Ook bij de transfers van afgelopen zomer zullen ze lang niet alles verliezen. Voor Forbs en Akpom krijg je dankzij hun homegrown status al snel het aankoop bedrag terug, Sosa en Sutalo zijn nog steeds kroatisch international en Tahirovic zou afgelopen winter nog in de belangstelling hebben gestaan van een aantal bundesliga clus.

Ik denk dat ze op die 200 miljoen, dankzij de verkoop van Brobbey, op termijn nog meer iets over gaan houden ook. De enige speler waar ik ze echt niet veel meer uit zien halen is mikautadze. De meeste overige spelers zullen slechts met een klein verlies vertrekken of dat waren sowieso de bedragen niet (zoals Medic of Gaaie).

Als je Akpom, Forbs, Sutalo, Sosa, Tahirovic, conceicao, Wijndal en Bergwijn verkoopt kom je toch al snel weer richting de 100 miljoen. En daar ga je nog weer flink over heen als je een aantal andere spelers als Sanchez (kon afgelopen winter ook voor zijn aankoop bedrag weg alleen Porto lag dwars), Rulli en Medic ook verkoopt. En iemand als Taylor staat er buiten Nederland lang niet zo slecht op als onder sommige Ajax fans.

Zelfs als het iets minder is, dan is het dus nog steeds meer dan de vier overige clubs in de top 5 samen hebben uitgegeven afgelopen zomer. Ik ga er ook oprecht van uit dat Ajax komende zomer weer 100 miljoen, of een bedrag wat een flink eind die kant op gaat, uit gaat geven op de transfermarkt.

Je zal me ook niet horen zeggen dat ze dit zo maar even in 1 seizoen oplossen. Maar om het toch nog weer even in perspectief te zetten, de 15 nieuwe spelers van Feyenoord vorig jaar kostten samen nog geen 40 miljoen. Goed mogelijk dat Ajax 2 of 3 keer dat bedrag uit kan geven. Dan kun je toch niet zeggen dat ze het niet op kunnen lossen in 1 window.

Alleen moet je het wel goed uit geven, daar zie ik eerder een uitdaging dan in het financiele plaatje. Er is nog geen TD bijvoorbeeld en ook nog geen trainer voor volgend seizoen.

19 februari 2024 om 20:37

ja want Feyenoord en PSV staan mijlen ver voor...? PSV kwam niet verder dan een gelijkspel in het laatste onder onsje en Ajax zou het nieuwe Bayern worden. Allemaal moment opnames over het algemeen gezien gaan PSV en Ajax gelijk op met vlak daarachter Feyenoord en ik verwacht dat dat ook de tendens gaat zijn voor de komende 5 jaar.

Dan kunnen we blijvend strijden voor top 5, lijkt me echt een top-idee.

Zit nu in het mooie Utrecht! Afblijven!

20 februari 2024 om 20:53

Hij wil ook niet weg bij Utrecht. Op de pagina van RTV Drenthe staat een interview met hem.

Wat een onzin zeg. En dat zeg ik als feyenoorder. Je ziet het bij feyenoord. Onder Advocaat was het dramatisch. Slot kwam en de wereld zag er ineens heel anders uit. Een goede technisch directeur met een goede trainer kunnen de situatie heel snel omdraaien. Helemaal met de naam die ajax nog heeft waardoor ze zelfs deze enorm slechte spelers voor een hoop geld kunnen verkopen.

Ik zie ajax volgend seizoen gewoon weer meedoen om de titel hoor.

19 februari 2024 om 18:54

Het grotere probleem lijkt dat er op het moment geen duidelijk goede trainer en technisch directeur beschikbaar zijn om dat bij Ajax te gaan doen. Wie gaat dit nu binnen jaar op de rit krijgen?

Wat dat betreft is het nog steeds volkomen onbegrijpelijk dat ze vorig jaar niet vol voor Peter Bosz zijn gegaan.

Jans overpresteert nooit echt, behalve dan die beker met Zwolle. Maar doet het meestal gewoon goed. Zijn teams zakken nooit door de ondergrens, zijn slechtste periode in Nederland zal Heerenveen zijn geweest. En daar was hij nooit helemaal senang.

Ik denk dat hij het niet zozeer beter zou doen dan Van t Schip eigenlijk. Die zie ik nog wel 4e worden en dat is echt het maximaal haalbare met deze selectie en dramatische start. Volgend jaar kunnen de kaarten weer anders liggen, het blijft Eredivisie. Je hebt 1 of 2 voltreffers nodig, en concurrenten die wat dragende spelers verliezen aan het buitenland. Het kan echt wel sneller dan 5 jaar. Wie weet speelt Ajax volgend seizoen alweer om de titel als PSV is leeg gekocht en Slot vertrekt bij Feyenoord.

20 februari 2024 om 14:46

Jans is tactisch echt wel sterker dan Van 't Schip. Ik vraag me vooral af of er nog zoveel meer uit dit Ajax te halen valt. Daar ligt vooral het probleem. Je hebt ook geen coach nodig die overpresteert, maar een coach die spelers vertrouwen geeft en het goed neerzet.

Verder ben ik het met je eens. Te veel mensen schetsen een doemscenario, maar er is niet eens zo vreselijk veel nodig om Ajax weer aardig te laten draaien. Twee backs en twee middenvelders en het ziet er ineens totaal anders uit. De vraag is vooral hoe Ajax er technisch gezien voorstaat met de nieuwe mensen en hoeveel geld er beschikbaar is deze zomer. Dat zal bij lange na niet in de buurt komen van de 100 miljoen. Sowieso denk ik dat Ajax zal moeten verkopen om weer een aardig bedrag in de selectie te kunnen pompen.

Ron Jans gaat ook verzuipen in die slangenkuil. De reden dat de samenstelling van de selectie waardeloos is is omdat er niemand verantwoordelijk word gehouden. We kunnen Midlintat een hoop toeschrijven maar die zag ook dat de eigen jeugd die doorkomt van het niveau onderkant eredivisie is. Die hele jeugdopleiding moet op de schop. Ga eens scouten op fysiek bijvoorbeeld, er komen alleen maar kleuters door vanuit de jeugd op een paar uitzonderingen na. Maak van middenvelders spelverdelers die de bal willen hebben in plaats van verstoppertje te spelen achter hun directe tegenstander. Leid verdedigers op die in eerste instantie worden beoordeeld op hun directe tegenstander uit te schakelen in plaats van te kijken of hij wel goed een pass kan geven. De spelers waar je nog geld voor krijgt ben je zo vanaf, maar dan komt het. Haal dan eens 2-3 spelers op die trots zijn op het logo en die zich kapot werken voor de 3 punten zoals "onze" strijders uit Argentinië en Mexico.

20 februari 2024 om 14:51

Dat fysieke, daar ligt juist het probleem. Fysiek sterkere spelers kun je altijd wel ergens vandaan halen, maar het creatieve is momenteel erg zeldzaam. Volgens onderzoeken vallen die tegenwoordig juist af omdat het fysieke aspect een grote rol speelt.

Verder valt het met de opleiding wel mee. Dat is niet de reden dat het nu zo slecht gaat. Het is alleen wel makkelijk om ernaar te wijzen nu de aankopen er ook niets van bakken. De doorstroming gaat nog steeds zoals het altijd gaat bij Ajax, alleen wordt er nu veel meer van ze verwacht en omdat de aankopen zo matig zijn, worden er ook jongens overgeheveld die daar niet klaar voor zijn of uberhaupt het niveau voor hebben. Dat is vooral het grote verschil.

Normaal kun je jongens als Taylor en Rensch heel makkelijk uit faseren, terwijl je een jongen als Hato, Vos of Godts ervaring op kunt laten doen waardoor ze zich op kunnen trekken aan de ervaren spelers. Dat is nu totaal niet het geval.

Helemaal eens. Als iemand een overperformer is dan is het Ron Jans wel. Wat die heeft gedaan metGroningen , PEC, Twente en nu Utrecht is gewoon knap. Vind dat die man te weinig waardering krijgt voor zijn werk. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een analyse gelezen over zijn spelopvatting en waarom het zo rendeert.

Ik weet niet of je dit moet willen. Ik heb wel voordat Steijn aangenomen werd gezegd dat ik dan eerder voor Ron Jans zou kiezen die toen ook geen club had. Maar toen ging ook het verhaal rond dat Ron Jans niet meer op zoek was naar een club.
Ik vind het mooi dat van het Schip tot nu toe de rol als coach heeft waargenomen, maar wat ik wel hoop is dat Ajax achter de schermen op zoek is naar iemand anders. Iemand met een visie en een eigen manier van spelen.

Ik denk dat je het kiezen van een nieuwe trainer moet overlaten aan de nieuwe mensen die bij Ajax komen. Als analist kan je makkelijk namen noemen zonder dat je er verantwoording voor hoeft te nemen.
Dat Jans het goed doet/deed bij die clubs geeft nog geen garantie dat hij het ook goed zou doen bij Ajax.
Ajax moet denk ik eerst alle neuzen op bestuurlijk niveau in de juiste richting krijgen en dan een trainer aanstellen die het vertrouwen heeft van het bestuur.

20 februari 2024 om 13:18

Dat kun je toch over elke trainer zeggen? Al zou van Gaal het komend seizoen aandurfen of zou ten Hag opeens weer beschikbaar zijn, je hebt dan nog steeds geen garantie dat het een succes is.

20 februari 2024 om 14:53

Maar ja, dat geldt voor iedere coach. Als Ajax het bestuurlijk niet op de rit krijgt, hebben zelfs de meest talentvolle coaches een moeilijke periode. Met een technisch directeur als Mislintat of Hamstra/huntelaar hebben concurrenten als PSV en Feyenoord helemaal geen zorgen om een uitstekende coach bij Ajax. Die gaat het dan ook niet op de rit krijgen.

Helemaal gelijk. Ondergewaardeerde trainer. Als ie twintig jaar jonger en kaal was dan had één van de topclubs hem al een contract aangeboden.

Ron Jans is op zich een goede trainer, maar niet meer iemand voor de lange termijn. En dat heb je als Ajax zijnde eigenlijk wel nodig nu. Maar ik had hem graag ipv Steijn bij Ajax gezien.

Ron Jans bij Ajax, moet er niet aan denken. Dat is een beetje de frans bauer van het voetbal.
En dan met de ajax selectie naar een museum als uitje om de slavernij te herdenken.

Ajax DNA schreeuwt iedereen al maanden om en dan komen ze met deze softie.

20 februari 2024 om 14:58

Ach, dat Ajax-DNA is een luchtkasteel, bedacht door Ajax-mensen om die club te verheffen, haast naar een religie of iets onaantastbaars. Totale onzin. De moderne versie van het zogenaamde Ajax DNA is hoog druk zetten, veel positiewisselingen en snel voetbal van linie tot linie. Twintig jaar geleden was dat balbezit en creativiteit. Dan worden er ook nog allemaal randvoorwaarden aan toegevoegd die per keer veranderen. Zelfs onder Frank de Boer had iedereen het over het Ajax DNA en die krijgt nu de wind van voren omdat het spel destijds stroperig was. Zolang Ajax presteert, is het 't Ajax DNA. Presteren ze niet, wordt dat gebruikt om aan te tonen wat men mist.

20 februari 2024 om 18:28

Jans is een prima keuze , Ajax is op dit moment van het niveau Twente en fc Groningen, clubs waar Jans het goed heeft gedaan. Hij zou het zeker beter doen dan Schip, wat heeft die man ooit gepresteerd dan?

Goeie trainer en zou Ajax vast aan het draaien krijgen, maar hij past niet en wil waarschijnlijk ook niet. Ron Jans is het type dat een club weer opbouwt en dan als het weer stabiel is er uit stapt.

Nou heeft Ajax wel weer stabiliteit nodig.. Maar dat komt alleen door prijzen te pakken. Voor Twente is top 6 zo snel al geweldig. Voor Utrecht is top 8 ook uitstekend. Maar bij Ajax spreek je gewoon van een gefaald seizoen als je niet op plaat 1 staat of op plaats 2 met maar een kleine achterstand op plaats 1.

Ron Jans is niet het type trainer dat je bij Ajax wil zien.
Misschien bij jong Ajax, maar daar is hij veel te goed voor.

21 februari 2024 om 09:03

Prijzen pakken is helemaal niet aan de orde meer voor dit Ajax. Eerst maar eens wat beter spel en daarna verder uitbouwen. Jans is daarvoor de juiste man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren