Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sevilla is op zoek naar nieuwe doelman en wil shoppen in de Eredivisie’

Laatste update:

Vasilis Barkas staat in de belangstelling van Sevilla, zo meldt onder meer Mundo Deportivo donderdag. De Spaanse ploeg, die momenteel veertiende staat in LaLiga, gaat ervan uit dat Marko Dmitrovic gaat vertrekken en is op zoek naar een vervanger voor de Servische sluitpost. Daarbij is het oog gevallen op de doelman van FC Utrecht.

Sevilla heeft met Ørjan Nyland momenteel een prima eerste keeper in huis die naar alle waarschijnlijkheid zijn contract zal gaan verlengen. Na het vertrek van Yassine Bounou naar de Saudi Pro League geniet hij de voorkeur onder trainer Quique Sánchez Flores. Wel is er een opvolger nodig voor Dmitrovic.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Eén van die potentiële opvolgers die wordt genoemd is de 29-jarige Barkas. Naast de sluitpost van FC Utrecht staan ook Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Diego Conde (Leganés) en Seny Dieng (Middlesbrough) op het lijstje. Eén van die namen zal bij Sevilla moeten gaan concurreren met Nyland.

Barkas is dit jaar opnieuw de eerste keeper in de Domstad. Vorig seizoen werd hij nog gehuurd van Celtic, maar afgelopen zomer zette hij zijn krabbel onder een definitief contract bij FC Utrecht.

Ook onder trainer Ron Jans geniet Barkas een vaste basisplaats. Aan het begin leek die weggelegd voor Mattijs Branderhorst, maar toen de komst van Barkas definitief gemaakt werd, moest de Nederlander toch plaatsmaken.

Voor Sevilla lijkt Barkas een uitstekende optie, daar de Griek beschikt over een aflopend contract. Al heeft Utrecht wel de optie om zijn verbintenis met een jaar te verlengen. Versterkingen lijken ook wel nodig voor de gevallen Spaanse grootmacht. De Andalusiërs staan momenteel op de veertiende plaats, met slechts zes punten voorsprong op het als achttiende geplaatste Cádiz, dat nu virtueel zou degraderen.

In Stadion Galgenwaard heeft Barkas een uitstekende indruk achtergelaten. In 24 wedstrijden hield hij dit seizoen vier keer de nul en bewees hij Utrecht een grote dienst in de wederopstanding van de club. Op dit moment heeft de ploeg van Jans met de huidige achtste plaats goede papieren om de play-offs voor Europees voetbal te halen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou het wel weten, 2e keeper in een prachtige stad en club met heerlijk weer, en wellicht z'n kansen kan pakken in de beker of bij eventuele blessures.

Mag wat mij betreft voor een mooi bedrag weg. We hebben met Brandenhorst een prima vervanger die wat mij betreft toch ook de gunfactor heeft nadat hij min of meer genaaid is. Verder voor Barkas een prachtige club, weet zeker dat hij het daar goed kan doen. Enige zwakke puntje is het meevoetballen, in het buitenland hechten ze daar een stuk minder waarde aan.

11 april 2024 om 22:42

Wat voor rol denk je dat Raatsie gaat spelen bij Utrecht volgend jaar? Als Roda-supporter zou ik erg graag zien dat we hem nog een jaar kunnen huren. Geen idee hoe groot de kans daarop is, maar met Branderhorst en Gadellaa lijkt Utrecht toch nog wel 2 prima keepers in huis te hebben.

12 april 2024 om 02:03

Zijn contract loopt af, dus ze zullen er niks voor vangen. Ook zal hij bij Sevilla een dusdanig salaris krijgen + tekengeld, die is onhoudbaar.

Gelukkig hebben ze met Branderhorst een goed alternatief. Raatsie kunnen ze best nog een jaar verhuren, want ze hebben ook Fabian de Keijzer nog uitgeleend aan Heracles + net Thijmen Nijhuis erbij gehaald. de Keijzer zal wel weg willen om inmiddels te gaan spelen, maar dan is alsnog Godella er bij Jong en Raatsie op de bank zetten is ook zonde voor zijn ontwikkeling. Dan kunnen ze nog beter zo'n type Mulder of Tyton halen voor 1 jaar op de bank.

Utrecht gaat Barkas zeker missen, maar heeft gelukkig prima alternatieven. Financieel is dit dus zo slecht nog niet. Wellicht kunnen ze van deze besparing een Flamingo en/of Lammers wel een jaartje langer houden?

12 april 2024 om 03:02

FC Utrecht heeft een eenzijdige optie voor nog een jaar.
Dat staat ten onrechte niet vermeld in het artikel.

Tja Barkas is sinds Vorm de beste keeper die we gehad hebben en echt super degelijk. Zou hem uiteraard graag behouden maar dit is wel echt een hele toffe kans voor hem. Het is hem dan ook gegund mocht dit doorzetten.

11 april 2024 om 23:04

Robin Ruiter, David Jensen?

11 april 2024 om 23:19

Ruiter hele matige keeper, Jensen was wel een puntenpakker.

12 april 2024 om 02:16

Ruiter was in zijn beste tijd bij Utrecht ook gewoon een zeer degelijke ED keeper. Jensen deed het idd ook erg goed en werd zelfs international.

Toch vind ik Barkas completer, stabieler en oogt rustiger. Had ook gewoon een gemiddelde scholier kunnen zijn die in een wit Hema shirt en op afgetrapte skate schoenen aan de gymles meedoet.

13 april 2024 om 01:13

Met Vorm boven Grandel noemen sla je plank (bal) wel mis.

Waarom halen ze Wellenreuter niet dan? Beste keeper in de ED en zal heus de hoofdprijs niet kosten.

Vind ik op zich niet verkeerd voor alle partijen, maar enige puntje is wil barkas wel 2e viool spelen daar, met branderhorst heeft utrecht de opvolger natuurlijk al in huis, en alle partijen worden er volgens mij beter van.

Lijkt me voor alle partijen een mooie en goede mogelijkheid, persoonlijk ben ik niet erg onder de indruk van deze Barkas. Ook vind ik min of meer dat FC Utrecht Branderhorst wel heel erg heeft genaaid afgelopen zomer en die verdiend het echt om ergens 1e keeper te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren