Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem vermoedt dat Van 't Schip nieuw systeem bij Ajax niet zelf bedacht

Laatste update:

Willem van Hanegem denkt dat trainer John van ‘t Schip op advies van assistent Michael Valkanis in een 5-3-2-systeem aantrad tegen AZ. Voor de aftrap verraste de trainer van Ajax door niet vier, maar vijf verdedigers op te stellen. Volgens De Kromme heeft Valkanis ‘veel in te brengen in Amsterdam’.

Ajax leed zondagmiddag een pijnlijke nederlaag op bezoek bij AZ. De Amsterdammers kwamen ook met vijf verdedigers zwak voor de dag en werden geslacht door twee goede doelpunten van Ruben van Bommel: 2-0.

In zijn column in het Algemeen Dagblad laat Van Hanegem weten dat hij de nieuwe formatie ongefundeerd vindt, en dat het plan om de verdedigende lekken te dichten uit de koker van Valkanis komt.

“John van ’t Schip heeft de Griek Michael Valkanis meegenomen naar de Arena en die heeft best veel in te brengen in Amsterdam”, weet Van Hanegem. “Ik vraag me af of hij heeft bedacht om dan maar in dat systeem met vijf verdedigers te gaan spelen.”

“Dat is voor sommige mensen een soort heilige oplossing: meer verdedigers, dan gaat het vast beter. Bij Oranje had je ook zo’n stroming die het maar over die manier van spelen had. Louis van Gaal speelde het, maar hij moest het voortdurend repareren. Het is geen truc die altijd werkt.”

“Ajax dacht dat het tussen Noorwegen en Alkmaar wel even zo’n opstelling kon introduceren. Zonder erop te kunnen trainen. Wat naïef eigenlijk. Bovendien is het voor ploegen in problemen beter om vastigheid te houden, en dat biedt een systeem met drie man voorin en vier verdedigers.”

“Ajax doet maar wat, ook tegen AZ. En ondertussen raken de spelers steeds meer de weg kwijt. Ze denken steeds de oplossing weer te hebben gevonden”, besluit Van Hanegem.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als het zo is dat Valkanis na dat drama tegen Hercules nog veel in te brengen heeft, is het volgende dramatische hoofdstuk van Ajax '22-'24 geboren.We zullen Van 't Schip echt eeuwig dankbaar zijn voor het instappen op het meest waardeloze moment om zijn club te redden maar juist tegen een AZ totaal uit vorm heeft hij vandaag z'n brevet van onvermogen afgegeven.Er moet een veel gebeuren komende zomer. Een eigenwijze typische "Ajax" trainer moet er komen die z'n hele staff zelf mag samenstellen. De hele verdediging moet op de schop. Er moet een creatieve middenvelder komen en er moet een rasAjacied terugkomen als verlengstuk van de coach zodat er weer een cultuurprogramma op het veld staat.Tot dan toe: dit drama seizoen uitzitten en hopen dat we ineens nog gekke dingen gaan doen in de Conference League.

26 februari 2024 om 08:16

Ik ben het zeker met je eens, alleen hoop ik wel bij het uitzien van dit seizoen dat van ‘T Schip de spelers een bal over 5 meter leert passen en toch probeert om op de “Ajax” manier te voetballen. Hiermee begint de volgende trainer niet met een selectie die voor geen meter kan voetballen en kan hij gelijk focussen op zijn systeem implementeren.

Ik zit eerder vanavond ook al met stijgende verbazing de persconferentie van Hato en van ’t Schip te kijken. Van ’t Schip vond dat ze in de wedstrijd groeiden! Hoe kom je erbij. Je creëert geen enkele kans en je wordt constant op het middenveld overlopen. Ligt de standaard echt zo laag nu?

Hato zegt dat ze niet slecht hebben gevoetbald. Echt. Vinden we het gek dat het voor geen meter draait als dit de instelling is, al de coach zo weinig inzicht heeft en de gelegenheidsaanvoerder nog minder uitstraalt dan je daadwerkelijk aanvoerder Stevie ‘wat Klaassen zegt’ Bergwijn.

Schiet mij maar lek jongens. Ik weet het ook even niet meer. Fijn dat van ’t Schip wou instappen maar die heeft tactisch gezien ook geen enkel voordeel meer t.o.v. Steijn.

Iedereen weet dat je er niet beter op gaat voetballen als je constant alles omgooit (systeem en opstelling). Iedereen ziet het, behalve John. Liever 3 potten verliezen in systeem waarin je toch aan iets van vastigheid bouwt dan 3 wedstrijden alsnog kansloos onderuitgaan omdat je spelers geen idee hebben waar ze moeten lopen in het nieuwe gedrocht dat de technische staf nu weer uitgedacht heeft.

25 februari 2024 om 22:01

Moet zeggen dat het begin nog treuriger was dan het deel daarna, maar dat was ook niet heel moeilijk want het eerste deel leek gewoon op amateurvoetbal. Die opstelling sloeg sowieso al helemaal nergens op. Toen Kaplan erin kwam werd het iets minder dramatisch.

25 februari 2024 om 22:48

Ja is wel zo. Maar om dan achteraf zo gezapig te gaan vermelden dat ze helemaal niet slecht voetbalden vind ik gewoon bijna een minachting van je eigen supporters. Alsof de pot achterin meer dichthouden, de ballen wel naar de juiste kleur spelen maar verder helemaal niks creeeren opeens wel Ajax waardig is.

Kaplan was wel een lichtpuntje. Mag van mij (in een 433) gewoon even blijven staan. Hato op links of Hato eventjes wat rust gunnen.

25 februari 2024 om 23:24

Ik zie liever Sutalo even op de bank, maar Hato kan ook als Kaplan er maar in komt. Die moet hoe dan ook spelen.

25 februari 2024 om 22:13

De beste kortetermijnoplossing voor Ajax zou denk ik zijn als Van Gaal het seizoen af zou maken als trainer, maar daar heeft Louis zelf geen zin meer in denk ik en eigenlijk zou je dat dan minimaal vanaf de winterstop moeten doen.

Dan krijg je misschien nog steeds wel 5-3-2 of 3-4-2-1, maar wel met een duidelijk tactisch plan en een trainer die de wind wel wil vangen in plaats van de spelers. Voor nu ben je daar echter wel te laat mee denk ik voor het restant van het seizoen, maar als je een echte Ajaxman nu al niet meer kan krijgen nu krijg je voor de rest van het seizoen natuurlijk geen enkele trainer. Dat zal dus hoe dan ook wel het seizoen uitzingen met Van 't Schip worden. Geen enkele trainer stapt voor drie maanden in in dit rampseizoen en een trainer voor de lange termijn zal hoe dan ook niet nu willen beginnen, maar in de zomer.

Ik roep dit volgens mij sporadisch al sinds het vertrek van Ten Hag, maar als Ajax een goede trainer wil moeten ze Hasenhüttl eens polsen. Die zal wel een dik salaris willen (verdiende bij Southampton omgerekend ongeveer 7 miljoen per jaar), maar hij zit al heel lang zonder werk en als hij bij een Europese club buiten de Premier League aan de slag wil zal hij toch sowieso moeten inleveren aangezien de absolute top niet voor hem gaat komen.

Voor de rest heeft hij volgens mij echter wel het perfecte profiel voor een Ajaxtrainer met een moderne tint. Hij speelt verzorgd voetbal, is één van de eerste adepten van het gegenpress en is enorm gefocust op de jeugd (dat was uiteindelijk waar het bij hem op misliep bij Soton). Hij speelt zoals een echte gegenpresser wel het liefst 4-2-2-2, maar dat is een formatie die relatief makkelijk omgezet kan worden naar een 4-2-3-1 met een 10 die erg kort achter de spits speelt. Daarnaast heeft hij echt een behoorlijke palmares opgebouwd en is hij bij geen enkele van zijn clubs hard gefaald, behalve in zijn laatste seizoen Soton, maar dat is ook na zijn ontslag redelijk kansloos gedegradeerd en dat was wel nadat hij enkele hele goede prestaties met die club had neergezet en elke club van het kaliber Southampton kan degraderen uit de PL na een mindere fase.

Overigens vind ik dit moddergooien van Van Hanegem naar Valkanis echt bullshit. Is dat nou echt gebaseerd op die wedstrijd tegen Hercules waar Valkanis op de bank zat? Of heeft de Kromme het track record van Valkanis opgezocht en gezien dat hij in het verleden vaker graag 5-3-2 speelde of heeft hij bronnen binnen Ajax van waaruit hij opmaakt dat Valkanis dit intern al langer roept? Ik geloof in beide niet eerlijk gezegd.

25 februari 2024 om 22:40

"de beste kortetermijnoplossing voor Ajax zou denk ik zijn als Van Gaal het seizoen af zou maken als trainer."

Ik zou hem eigenlijk gewoon even een paar potten op de bank neerzetten naast van 't Schip. Maar als ik dan die persconferentie zie dan lijken ze het allemaal wel prima te vinden zo. Als dit de instelling en ambitie is voor de rest van het seizoen dan mag je wel weer richting het rechterrijtje gaan kijken. Je kan het echt niet maken tegenover je fans om na afloop van zo'n pot te gaan spreken van 'niet slecht gevoetbald' terwijl je notabene misschien twee kansen bij elkaar speelt in een directe confrontatie met je huidige concurrent.

Van Hanegem roept wel vaker wat, maar ik krijg bij van 't Schip wel ook een beetje de indruk dat hij het niet helemaal zelf heeft bedacht of helemaal snapt wat het allemaal inhoudt die nieuwe systemen😂

Hassenhutl ken ik niet goed genoeg om daar inhoudelijk op te reageren maar het klinkt op basis van jouw argumenten als een logische keuze, dus dat zal 'm wel niet worden haha.

Dit is dus gewoon op niks gebaseerd eigenlijk? Of moeten we geloven dat Willem over veel betrouwbare inside info van Ajax beschikt.

Sowieso is de beslissing niet zo gek. Die TD koopt deze zomer twee wingbacks en geen rechtsbuiten. Als dan de weinige flankspelers die je nog hebt grotendeels geblesseerd zijn dan kan je wel eens een systeem met wingbacks proberen. Al is het wel echt oerdom om dan met een 5-4-1 te gaan spelen.

25 februari 2024 om 22:11

Tenzij je wingbacks de meest matige spelers zijn uit je selectie.

25 februari 2024 om 22:15

Je zou nog kunnen zeggen dat ze het alleen kunnen op de wingback, maar na vandaag wordt dat moeilijk inderdaad.

Die Griek had al lang ontslagen moeten worden na Hercules. Valkanis? Wie is dat nou weer. Echt waar. Wat moet je tegenwoordig op je cv hebben staan om een baan of invloed bij Ajax te krijgen? Want om merites draait het in ieder geval niet.

26 februari 2024 om 08:17

Iedereen ontslaan gaat niet helpen creeert alleen maar onrust. Je seizoen is toch al verloren. Lekker bezem door de staf en selectiecin de zomer en de boel weer oppakken. Als iedereen ontslagen moet worden die niet presteerd speelde Ajax nu met het complete jong Ajax Elftal.

Ik vraag me af wat Maduro in te brengen heeft bij Ajax. Onder Steijn was dat al niet veel en ik ben bang onder van 't Schip ook niet. Ik begreep dat Maduro naar Ajax was gehaald speciaal om toen nog Steijn te ondersteunen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren