Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem neemt het op voor Wijnaldum: ‘Ik had gezegd: ’Opdonderstralen‘’

Laatste update:

Willem van Hanegem neemt het op voor Georginio Wijnaldum, die deze week flink werd bekritiseerd om een interview dat hij gaf aan Noa Vahle van Vandaag Inside. De 33-jarige middenvelder van Al-Ettifaq wees onder meer naar de toeslagenaffaire in Nederland toen hij werd gevraagd naar de boycot van Vandaag Inside een aantal jaar geleden. De Kromme steunt Wijnaldum, zo laat hij merken in de podcast Willem & Wessel van het Algemeen Dagblad. “Als ik nu zou spelen zou ik zeggen: ‘Opdonderstralen jullie. Jullie beslissen niet wat ik vind.’”

Wijnaldum ging in gesprek met Vahle over de misstanden in Saudi-Arabië en het beeld dat hij heeft van het land nu hij er ruim een half jaar woont. “Het is me heel goed bevallen. Voor mij zijn de leefomstandigheden heel goed. Ik heb helemaal niets gezien van wat daar gebeurt. Mensen moeten de situatie beoordelen als ze er zelf geweest zijn.”

“Elk land heeft zijn goede en slechte dingen”, ging de negentigvoudig international van Oranje verder. “Dat heeft Nederland ook, dus Saudi-Arabië ongetwijfeld ook. Het beeld dat me werd geschetst is heel anders dan het beeld dat ik nu bij het land heb.” Vahle vroeg vervolgens aan Wijnaldum of ‘hij het niet scheef vindt om Vandaag Inside te boycotten na een opmerking van Johan Derksen over muzikant Akwasi en daarna naar Saudi-Arabië te verkassen’.

“Als je iets over racisme zegt dan moet je ook dit en dat doen. Als je het over mensenrechten hebt... In Nederland heb je ook de toeslagenaffaire, maar niemand verbiedt spelers om in de Eredivisie te spelen”, aldus Wijnaldum, die veel kritiek kreeg op deze woorden.

Van Hanegem steunt Wijnaldum


In de podcast van het Algemeen Dagblad wordt het interview van Wijnaldum nabesproken. Van Hanegem zou als speler helemaal geen zin hebben om in gesprek te gaan met de media. “Ik zou helemaal niks zeggen tegen die journalisten”, begint de Kromme. “Ik heb daar helemaal geen boodschap aan.”

“Al die mensen willen alles beslissen. ‘Dit mag niet, dat mag niet, je mag dat niet.’ Dat willen zij allemaal uitmaken. Als ik nu zou spelen, zou ik zeggen: ‘Opdonderstralen jullie. Jullie beslissen niet wat ik vind. Niemand.’ Bij hen is dat wel zo.” Wijnaldum gaf tijdens de mediadag van Oranje ook aan dat hij afgelopen zomer graag had teruggekeerd bij Feyenoord, maar niet zoveel geld wilde inleveren om dat te bewerkstelligen.

“Mensen vinden hem geen echte Feyenoorder omdat hij niet heel veel wilde inleveren om terug te komen”, zegt Wessel Penning, AD-nieuwschef. “Ze vergeleken dat met Robin van Persie, Dirk Kuijt en Giovanni van Bronckhorst, die wel hebben ingeleverd om terug te komen.”

“Maar jij begrijpt dat Wijnaldum die keuze heeft gemaakt?” Van Hanegem: “Als ze het in die periode aan Kuijt en die andere gasten hadden gevraagd, hadden zij het ook gedaan. Dat is heel makkelijk nu.”

Ben jij het eens met Van Hanegem?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh, van Hanegem die het opneemt voor Wijnaldum.. Verrassend

22 maart 2024 om 17:44

Joh laten we allemaal niet zo verongelijkt doen. Nee het was allemaal niet handig van Wijnaldum, eerst de moralist uithangen en later toch wat minder, maar dat is het dan ook (niet handig dus).

22 maart 2024 om 17:46

Ik ben het dan wel weer met Willem eens dat de media tegenwoordig heel erg wilt bepalen wat iedereen moet vinden. Stel nou eens voetbal gerelateerde vragen.

Ben het wel met Van Hanegem eens. Niet omdat Gini een goed punt heeft (totaal het tegendeel) maar meer omdat we niet naar voetballers moeten opkijken voor dit gedoe. Uiteindelijk zijn het gewoon mensen en die laten snel hun principes varen als ze meer geld kunnen maken. Niets mis mee. Maar we moeten dan consequent zijn. Niet nu aankomen met dat Gini een lachertje is, maar tegelijkertijd hem prijzen omdat hij een beetje leuke meningen heeft over racisme.

Bin dit alles denk ik altijd “hou je mond gewoon, ga voetballen.” Niemand staat te wachten om van Gini te horen hoe fantastisch de mensenrechten in Saudi zijn, hoe erg de toeslagenaffaire was of hoe het gaat met racisme in de wereld. Het moment dat ze daarover hun mond opentrekken, moet je ze eigenlijk uit de kamer lachen. En dat met al die celebrities.

22 maart 2024 om 17:25

Wanneer je zelf zo'n heisa gemaakt hebt omtrent racisme, KOZP en zelfs tot aan het boycotten van programma's aan toe dan is dat te verwachten. Natuurlijk gaan mensen je dan vragen stellen wanneer je gaat wonen en werken in een land waar ze nog handen afhakken en mensen onthoofden.

22 maart 2024 om 17:31

ja dit dus, als een speler als bas dost of weghorst naar het midden oosten was vertrokken om wat geld binnen te harken had er geen haan naar gekraaid heb ik het idee...
maar wijnaldum deed zich voor als een persoon die moraal hoog in vandaal heeft staan, maar alleen heel selectief blijkt.

22 maart 2024 om 18:05

Maar mag een Oranje international heisa maken over onderwerpen die zich in ons land afspelen, een hot topic zijn en hij zelf het best kan verwoorden hoe zoiets voelt?

22 maart 2024 om 18:25

Natuurlijk mag hij dat! Dat is juist een van de mooie kanten van Nederland. Keerzijde voor hem is echter wel dat anderen zich dan ook over zijn uitspraken mogen uiten.

22 maart 2024 om 19:39

Gelukkig! Maar wat is dan eigenlijk het belang van anderen om zich over zijn uitspraken te uiten?

22 maart 2024 om 19:52

Nederland levert gevechtsvliegtuigen waarmee onschuldige mensen (waaronder heel veel kinderen) een veel erger lot is toebedeeld. Eredivisie maar opdoeken?

Waar het op neer komt is dat we hier niet zo moeten doen alsof we de wijsheid in pacht hebben en neerkijken op andere visies. Altijd maar presenteren als braafste jongetje van de klas maar dat zijn we echt niet.

22 maart 2024 om 17:32

Nederland is behalve de toeslagen affaire net zo hypocriet als je kijkt welke politieke partijen er nu aan het formeren zijn en welke gevaren er dreigen met zo’n regering. Dan haalt het straks geen reet uit in welk land je zit.

22 maart 2024 om 17:38

Oh ja? Die partijen willen ook homoseksuelen publiekelijk gaan executeren op een plein in Den Haag? Of mensen stenigen omdat ze van het 'ware geloof' afgevallen zijn? Of willen ze toevallig bij dieven de handen af gaan hakken?

Alsjeblieft, vertel het me. Want dit heb ik gemist in de partijprogramma's.

22 maart 2024 om 17:43

Dat is natuurlijk verschrikkelijk, maar er dreigen hier nu ook grote gevaren als Wilders aan de macht komt zeker met die AFD in Duitsland.

22 maart 2024 om 17:47

Nou vertel. Wat voor gevaren dreigen er nu die vergelijkbaar zijn met de situatie in SA nu Wilders 'aan de macht' (whatever dat is binnen onze parlementaire democratie) komt?

En wat heeft een partij die tweede staat in de peilingen in een ander land hier mee te maken?

22 maart 2024 om 17:54

Dat kan jezelf ook wel bedenken. Voor je het weet gaan we mensen weer deporteren. Niemand kan de toekomst voorspellen en feit is gewoon dat die extreem rechts partijen hun eigen waarheden hebben in plaats van de wetenschap volgen. Vrijheid en veiligheid lijken misschien vanzelfsprekend hier, maar dat is niet zo.

Dat ze veel overeenkomsten hebben.

22 maart 2024 om 18:10

pieterpost, tja dat is natuurlijk totale onzin. je vergelijkt Saoudi Arabië met Nederland. En dit alles omdat je tuinkabouter niet heeft gewonnen.
Slecht verhaal voor een slechte verliezer.
Wijnaldum stond voorop en terecht tegen racisme, en wat hij nu doet staat haaks op het moraal wat hij toen liet zien. Maar voor een zak centen heeft hij de voc mentaliteit snel tot zich genomen.

22 maart 2024 om 18:40

Hopelijk wordt het kabinet weer wat rechtser ja. De maatschappij is de laatste jaren veel te links geworden, wat nu bol staat van problemen creëren die geen problemen zijn en energie steken in het individu in plaats van kijken wat het belang is van het collectief. De tweede kamer is een kindercrèche geworden die voor een vorstelijk salaris zitten te mierenneuken over een schilderij waar oude blanke mannen opstaan, terwijl Nederland in één grote open instelling is veranderd wegens bezuinigen in de zorg. Duizenden GGZ patiënten wonen nu in de wijk, leven hierdoor constant in onveiligheid waardoor ze zichzelf en hun omgeving in gevaar brengen. Maar laten we vooral discussiëren over het feit of er nog paardjes bij een draaimolen bijhoren. Nederland moet weer Nederland worden en niet een of ander aftreksel van Amerika.

22 maart 2024 om 18:57

Hou toch op, Wilders gaat nooit een meerderheid krijgen in de Kamer. Daarvoor heeft hij veel te veel tegenstanders.

22 maart 2024 om 19:48

Of hij het nu wordt of niet, dit kan zo niet langer. We zijn een stel watjes geworden.

22 maart 2024 om 20:31

Maar we zijn toch niet vergeten, dat Nederland om maar 1 van de landen op te noemen die een zware geschiedenis hebben als het gaat om schenden van mensenrechten, dan zijn de gevallen in Saudi-Arabië maar incidenten, als je dat moet vergelijken. Beetje Hypocriet..., om nu ineens de moraalridder uit te hangen. Wat ze langer dan 400 jaar hebben gedaan en van geprofiteerd. En als je er wat van zegt, dan hebben sommige in eens Alzheimer....Oooh...dat, dat is al zo lang geleden.😵Laat Wijnaldum lekker zijn ding doen daar. Dan moeten ze hier in Nederland ook geen olie kopen van die sjeiks.

22 maart 2024 om 22:23

Nou @fairplay1, je wint de prijs voor de domste opmerking van de dag. Het gaat namelijk helemaal niet om het verleden. Niemand hier beweert ook dat NL helemaal brandschoon is. Het verschil is echter wel dat je vandaag of morgen hier geen steen tegen je bek krijgt omdat je toevallig op een man/vrouw valt. Wat daar in S-A dus nog wel het geval is.

23 maart 2024 om 01:02

Je mag er van vinden wat je wilt, ik keur het niet goed wat er in S-A gebeurd. In Amerika, vermoord justitie ook de ene naar de andere jongen of vrouw van kleur. Ook al rij je van je werk of van school. Gelukkig heb je tegenwoordig YouTube en andere sites die dit documenteren.

24 maart 2024 om 10:23

Die hersenloze pannekoek vraagt er zelf om met dit soort uitspraken!

Willem, je loyaliteit naar je vrienden is prijzenswaardig, maar Wijnaldum ging even uit de bocht met de vergelijking van de mensenrechten in SA en de Toeslagenaffaire ...

Gelukkig kunnen (konden) jullie goed voetballen, want een gezond stel hersenen is niet iedereen gegeven.

22 maart 2024 om 19:43

Deze vergelijking heeft Wijnaldum nooit zo expliciet gezegd. Stop alsjeblieft met het verspreiden van desinformatie.
Wijnaldum zei dat ik Nederland ook slechte dingen gebeuren die niet kunnen en niet zouden moeten gebeuren, zoals bijvoorbeeld de toeslagenaffaire. Wijnaldum heeft nooit gezegd dat 'mensenrechten in Saudi-Arabië en de toeslagenaffaire in Nederland hetzelfde zijn'.
De wereld is niet zwart/wit. De wereld zit vol met narigheid. En helaas doet de overheid van Nederland daar ook aan mee.

22 maart 2024 om 22:43

Lees even waar je me van beschuldigt en wat ik daadwerkelijk schrijf ...

... over desinformatie gesproken.

Eens met Willem. Laat heel die hetze nou is stoppen man. Tuurlijk heeft Gini niet de meest ethische keuze gemaakt. Maar 90% die hem hier afzeikt zou ook voor het geld gaan, inclusief ikzelf.
Dat Gini hypocriet is weet iedereen, maar laat hem dat lekker zijn als hij dat wilt

22 maart 2024 om 17:48

Helemaal eens hoor. De media probeert maar te scoren door hem hard aan te pakken. Ook ik zou als ik bizar veel geld zou krijgen mijn werk voortzetten in SA.

22 maart 2024 om 18:00

Als ik de keuze zou maken (waarschijnlijk wel) dan zou ik me wel voorbereiden op de vraag waarvan iedereen weet dat die gaat komen van de media. De bizarre antwoorden vind ik opmerkelijker dan de daadwerkelijke keuze.

22 maart 2024 om 18:04

Natuurlijk makkelijk om de media te schuld te geven maar als iemand die claimt gelijkheid en mensenrechten zo belangrijk te vinden voor het geld naar een land als Saudi-Arabië gaat dan is dat op z’n zachtst gezegd opvallend. Als je dan ook nog met een vrij achterlijke vergelijking met de Toeslagenaffaire komt vraag je er als Wijnaldum ook wel een beetje om. Hij had misschien nog wel het beste kunnen zeggen dat hij gelijkheid en dergelijke heel belangrijk vind maar dat dit financieel gezien zo’n kans was dat hij die niet kon laten schieten. Daar was ie denk ik minder op aangevallen dan dit.En wat mij betreft staat hij volledig vrij in zijn keuzes, hij moet helemaal niks. Maar het plaats zijn eerdere opmerkingen wel in een heel ander daglicht. Principes zijn leuk totdat ze (te) duur worden.

22 maart 2024 om 18:13

Tuurlijk gaan wij voor de centen. Maar Gini heeft al een bank vol met knaken, dus dan zou je een betere afweging kunnen maken ipv zo'n draai te maken door je aan te sluiten bij het regime in Sa.
Hij is hierdoor geen haar beter dan de transporteurs in 18e eeuw.

Natuurlijk mag Wijnaldum die keuze zelf maken. En hoewel ik van mezelf denk dat als ik geld genoeg zou hebben dat ik het dan niet zou doen snap ik ook dat je pas weet wat je doet als je de keuze daadwerkelijk krijgt.

Vond het mooi dathij zei dat hij graag naar Feyenoord wilde maar niet zóveel wilde inleveren. Eerlijk en goed antwoord.

Over het mensenrechten gedeelte kon hij natuurlijk geen antwoord geven wat mensen zou bekoren maar hij maakte het wel heel erg bont met zijn vergelijking met de toeslagenaffaire en door te zeggen dat hij niets ziet.

Ik hoop dat Gini er vanavond 3 maakt. Het gaat om voetbal en de ene doet nog meer voor geld dan de ander. Promes is een crimineel, maar Wijnaldum doet nog geen vlieg kwaad.

22 maart 2024 om 17:35

Behalve dat hij een ontzettende hypocriet is die legitimiteit geeft aan een verachtelijk land door zijn aanwezigheid en uitspraken.

22 maart 2024 om 17:39

Aan de andere kant komt hij op voor racisme/inclusie wat een belangrijk thema is voor de toekomst. Mensen met een kleurtje, migratie achtergrond, een beperking noem maar op horen allemaal mee te kunnen draaien in de maatschappij. Daar valt in dit land nog behoorlijk wat te winnen.

22 maart 2024 om 17:42

Maar ondertussen geeft hij dus wel legitimiteit aan een land waar je gedood wordt omdat je homoseksueel bent.

Tot zo ver zijn inzet voor de inclusie.

22 maart 2024 om 17:45

Heeft hij een politieke partij opgericht dan in Saoedi Arabië? En heb je hem dat horen zeggen dat hij dat rechtvaardigt?

22 maart 2024 om 17:49

Wat heeft het oprichten van een politieke partij hier dan mee te maken? Dat heeft hij toentertijd toch ook niet in Nederland gedaan? Of diskwalificeer je nu jouw eigen eerdere opmerking?

En nee, hij rechtvaardigde het niet. Nog erger: hij maakte een bizar domme ad hominem er over.

22 maart 2024 om 18:00

Dat hij zich niet met politiek bezig hoeft te houden. Jan Boskamp heeft ooit ook z’n centen daar opgehaald. Die ook maar zwaar veroordelen dan?

Beter gaan we gewoon weer achter Oranje staan met z’n allen ipv spelers zo af te vallen.

22 maart 2024 om 18:03

Jan Boskamp heeft nooit anderen de maat genomen aangaande racisme en inclusie. Ook ontkent Boskamp niet dat er misstanden zijn in S-A. Dit in tegenstelling tot Gini, die het werkelijk waar over zijn lippen kreeg dat 'hij nooit misstanden in S-A heeft gezien'.

Dus Pieter, ook deze vergelijking van je is weer ontzettend scheef.

22 maart 2024 om 18:28

Pietertje, hij komt op voor racisme?
Het racisme, ongelijkheid en slavernij in SA viert hoogtij en dit alles onder leiding van de overheid.
Laat dit nu precies de werkgever van Gini zijn.
Dus hoe kun je zeggen dat hij opkomt voor racisme en inclusie?
Je ziel verkopen aan je eigen duivel noem je dat!

23 maart 2024 om 00:52

En hier wordt homofilie gepromoot … bleh

Vergeleek Wijnaldum nou werkelijk de mensenrechtenschennis in Saoedi-Arabië- een absolute monarchie met sharia en totaal geen democratie -met de toeslagenaffaire?

Man, zeg dan niets. Vind dat veel erger dan wat van Hanegem slap zit te kletsen hier.

22 maart 2024 om 18:02

Ja, dat deed hij echt. Veel dommer ga je ze ook niet krijgen. En het ergste is nog... hij meent het ook nog echt.

Waarbij hij er ook nog een kersje op de taart bij deed, door te zeggen dat hij de misstanden in S-A niet gezien heeft.

22 maart 2024 om 18:08

Ik vraag me oprecht af of die jongen van tevoren goed over dit antwoord na heeft gedacht of dat het er tijdens het interview bijna per ongeluk uitfloepte omdat ie zich wou verdedigen. Want als ie hier echt diepzinnig over na heeft gedacht en het daarna nog steeds een goed idee vond om het te zeggen dan ga je je bijkans afvragen of de beste man nog wel toerekeningsvatbaar is.

22 maart 2024 om 18:16

Laten we hopen dat het inderdaad er per ongeluk uitfloepte. Zo niet dan heeft hij echt professionele hulp nodig.

Daarom moet je je niet branden aan dit soort activistische problematieken. Al die zogenaamde activisten zijn stuk voor stuk hypocrieten en het draait allemaal alleen maar om hun eigen ego te strelen.

Kritiek gaat niet eens zozeer dat Wijnaldum in Saudi Arabie speelt, maar gewoonweg dat die een dubbele moraal hanteert. Mensen de les willen lezen, maar het zelf niet willen leren. Maar zodra hun dat voor wordt gelegd zijn de ego's weer gekrenkt en gaan ze nog iets veel dommers roepen.

Kijk bijvoorbeeld naar een Messi en Ronaldo, houden zich wat betreft maatschappelijk problematiek op de achtergrond, zetten een eigen foundation op om armoede te bestrijden. Niemand zal hun van hypocrisie verwijten omtrent activisme, maar alleen voor hebzucht. Ja prima toch, krijgen in ieder geval geen vragen over hypocriet gedrag.

Wijnaldum.. dit roept ie toch echt op zichzelf af.. Zogenaamd moraalridder, met zonder twijfel twijfel ook op bepaalde punten recht tot spreken, maar zo zwaar boter op z’n hoofd..
‘Ik zie er weinig van in Saoedi Arabië’ joh! Je woont waarschijnlijk in een soort van net niet paleis en komt buiten dat de resort waarschijnlijk amper af..

Was fan van hem als voetballer maar zodra we ‘politiek correct’ willen doen wanneer het uitkomt maar zodra de dollars weer gaan tellen we alles weer vergeten zijn dan ben je voor mij wel klaar als persoon.

22 maart 2024 om 19:34

Gini is een gelegenheidsactivist zodra het hem uit komt. Dat hij S-A verdedigt omdat hij daar zijn salarisstrookje krijgt ondanks alle uitspraken in het verleden, staat mooi in vergelijking hoe hij Qatar bekritiseerde om vervolgens zijn dikke vette WK bonus te innen.

Nou prima dat wijnaldum z'n eigen keuze mag maken, maar mogen wij dan ons normale sinterklaas feest vieren zonder dat hij begint te janken, maar derksen ook z'n eigen mening hebben zonder dat wijnaldum begint te janken?
Hou toch op man, altijd maar slachtoffer spelen tenzij ze een grote zak geld krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren