Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van Halst gesignaleerd in Engeland voor gesprek met potentiële Ajax-trainer’

Laatste update:

Jan van Halst is onlangs gesignaleerd in Liverpool voor gesprekken met Pepijn Lijnders, de assistent-trainer van Jürgen Klopp. Dat zegt Ajax-supporter Bart Sanders in de Pantelic Podcast. De populaire supporterspodcast van FC Afkicken zit dicht op het vuur en had aan het begin van dit seizoen de primeur dat technisch directeur Sven Mislintat was ontslagen in Amsterdam, voordat gerenommeerde media dat meldden.

Volgens Sanders zijn de Amsterdammers op de achtergrond wel degelijk druk bezig met volgend seizoen. “Op dat vlak lekt er gewoon weinig uit. Marijn Beuker (sportief directeur, red.) was vorige week bij Watford. Waarom weet ik niet precies, maar hij zal daar vast met een reden zijn. Verder is Jan van Halst gesignaleerd in Liverpool. Er speelt echt wel wat. Als (Alex, red.) Kroes komt over drie weken, wordt er snel duidelijk welke koers we gaan varen.”

Later in de podcast komt Sanders iets uitgebreider terug op het bezoek van Van Halst aan Liverpool. “Het is misschien speculatie van de bovenste plank, maar hij is daar gesignaleerd. Ik heb daar geen foto’s of verder bewijs van, maar geloof die mensen op hun woord.” Eerder deze week suggereerde Mike Verweij van De Telegraaf het duo Lijnders - Frank de Boer als optie voor Ajax. Vervolgens ontstonden er geruchten vanuit Engeland.

Journalist Graeme Bailey van HITC Football schreef dinsdagavond dat Lijnders inderdaad kandidaat is voor de functie van hoofdtrainer bij Ajax. Volgens het Engelse medium heeft de Limburgse trainer reeds gesproken met de Amsterdamse recordkampioen, wat het nieuws van de bronnen van Sanders zou bevestigen.

Sanders begrijpt waar de geruchten vandaan komen, maar betwijfelt of Lijnders de juiste man is voor Ajax. “Er is een linkje met Henderson, maar ik kan me toch niet voorstellen dat Ajax Lijnders als hoofdcoach ziet. Zeker niet wanneer je Pascal Jansen aangeboden krijgt en die nu niet neemt. Dan lijkt Lijnders mij geen trapje hoger.” Net als Klopp vertrekt Lijnders na dit seizoen bij Liverpool, na meerdere succesvolle dienstjaren.

De 41-jarige Lijnders begon zijn trainerscarrière als techniektrainer bij PSV, waar hij tussen 2003 en 2007 werkzaam was. Vervolgens vervulde hij die rol tussen 2008 en 2014 bij FC Porto, waarna de kans van zijn leven op zijn pad kwam. Het grote Liverpool klopte die zomer op de deur.

Na een jaar als techniektrainer van Liverpool Onder 18 werd Lijnders na de aanstelling van Klopp overgeheveld naar de hoofdmacht, waarin hij de Duitse manager zou gaan assisteren. Na drie seizoenen bij het eerste elftal van Liverpool kreeg Lijnders de kans op eigen benen te staan, als hoofdtrainer van NEC.

In Nijmegen duurde het dienstverband slechts een half jaar, waarna Lijnders terugkeerde in de staf van Klopp, die hem maar wat graag weer in de armen sloot. Gedurende zijn tweede termijn als assistent-trainer bij the Reds beleefde Lijnders grote successen. Zo won Liverpool onder meer de Champions League (2018/19) en Premier League (2019/20).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat was me een succes bij Nec...ik zeg doen!

28 februari 2024 om 16:35

Volgens mij heeft hij laatst wel aangeven wat hij fout heeft gedaan. Dus de fouten van toen bij NEC zal hij niet maken. Mij lijkt hij ook niet echt geschikt, vraag me af of hij de druk aan kan. Bij Liverpool kan hij in de schaduw van Klopp lekker werken, maar bij Ajax als hoofdcoach krijgt hij alle shit over hem heen. Vond hem bij NEC al niet sterk overkomen op tv.

28 februari 2024 om 16:47

Is ook een typische assistent trainer. Denk dat Ajax een trainer nodig heeft met uitstraling. Kan Louis het niet een jaartje doen om het weer enigsinds op de rit te krijgen.

28 februari 2024 om 17:29

@analist1995, Ajax speelt ergens in maart een benefietpotje tegen Liverpool, het zogenaamde Ajax legends tegen Liverpool legends.

Ik ken de agenda van Jan van Halst uiteraard niet, maar ik vrij het rationeel volstrekt onlogisch en ongeloofwaardig dat een directeur die over 2 weken de deur achter zich dicht trekt, in het vliegtuig gaat stappen om een gesprek te voeren met een potentiele nieuwe trainer voor de zomer. Als dit speelt, lijkt mij dat Kroes over 2 weken dan in het vliegtuig zou stappen. Wat zoveel tijdsdruk zit er nou ook weer niet op dat je een vertrekkende directeur een gesprek zou laten doen, dat zou echt heel raar zijn.

Dus ik geloof best dat Jan van Halst daar geweest is, maar dan denk ik eerder dat het over een formele meeting ging over dat benefietpotje, dat is iets wat onder lopende zaken valt en de organisatie daarvan kan niet uitgesteld worden, dan over een nieuwe trainer.

28 februari 2024 om 18:26

Sterker nog, Jan van Halst doet mee aan dat potje als ‘Ajax Legend’.

En nee, ik maak geen grap.

28 februari 2024 om 16:56

Hij heeft natuurlijk geleerd van zijn NEC tijd, is daarna ongetwijfeld bij Klopp bijgeleerd, heeft volgensmij bij zijn terugkomst bij Liverpool ook meer taken en verantwoordelijkheden gekregen.

Het lijkt mij juist perfect voor Ajax, heeft met een van de beste managers ter wereld kunnen werken en kunnen leren en hij weet al wat hij wel en niet kan als hoofdcoach.

28 februari 2024 om 17:12

Dus na een half jaar NEC, nog een aantal jaren als assistent komt een Ajax dat in crisis is op het juiste moment ? Ik zou als ajax zijnde juist voor een heel ervaren trainer gaan.

lastig in te schatten lijkt me... een persoon die vooral successen heeft geboekt als veld trainer en assistent. De klus bij NEC was geen succes... maar hij was jong. Geen idee hoe veel beter/anders hij is geworden in die tijd.

Ik zie niet meteen waarom dit een goede keus zou zijn voor ajax. Ik had verwacht dat ze naar iemand zouden kijken met iets meer ervaring in het vak.

28 februari 2024 om 17:04

Ik weet niet of we veel waarde moeten hechten aan zijn NEC tijd. Ik denk eerder dat de stap tussen Liverpool en NEC te groot was (dat hebben een aantal NEC spelers ook achteraf wel eens aangegeven als reden waarom het niet werkte). We hebben vaker gezien dat dit niet werkt, Rijkaard bij Sparta bijvoorbeeld.

Hij zou overigens ook niet mijn keus zijn, Ajax heeft denk ik meer aan een ervaren hoofdtrainer en hij zal helaas wel geen zin hebben om als assistent naar Ajax te komen.

Mag hopen voor Ajax dat hij niet als hoofdtrainer wordt benaderd, want dat was geen succes en heeft die nog niks bewezen. Assistent naast een andere hoofdtrainer zou voor Ajax dan weer top zijn.

28 februari 2024 om 16:25

Dit is precies hetzelfde als Schreuder. Prima assistent, maar slechte hoofdtrainer.

Nou ik zou voor een gevestigde naam gaan Patrick Kluivert, Frank de boer , Reiziger iemand met een ajax dna niet deze man ,anders kun je beter voor Ron Jans gaan

28 februari 2024 om 16:25

Kluivert en Reiziger hebben toch ook niets gepresteerd?
Het enige voordeel van Reiziger is dat hij vaker hoofdcoach is geweest

28 februari 2024 om 18:04

Dat geldt dan ook voor Frank de Boer, toch? Want na Ajax heeft hij structureel niets laten zien (om in aanmerking te komen voor het hoofdtrainerschap bij Ajax).

29 februari 2024 om 08:26

De Boer heeft wel laten zien dat hij met Ajax prijzen kan winnen. Op zich geen slechte eigenschap wanneer je als Ajax zijnde een trainer wilt aanstellen

Dat kan fantastisch of dramatisch uitpakken. We zijn alleen wel wat meer toe aan zekerheid na 2 dramatische aanstellingen. Ik zie alleen geen Nederlandse, haalbare, kandidaat. Pascal Jansen z’n voetbal was nou ook niet fantastisch namelijk

28 februari 2024 om 16:22

Waarom moet het een Nederlandse zijn?

28 februari 2024 om 16:45

Niks moet. Maar daar gaat in Nederland toch de voorkeur naar uit. Kijk maar naar de reacties op Schmidt toen. Al moet je natuurlijk altijd voor de beste gaan

28 februari 2024 om 16:56

Als je prijzen wint maakt het niet zoveel uit. Helemaal niet als je percentage balbezit hoog in het vaandel hebt, daar zijn Nederlanders dol op.

28 februari 2024 om 16:57

Het probleem met Nederlandse trainers is wel een beetje "wie dan", zeker als hij ook nog een Ajax achtergrond moet hebben.

Het zou alleen wel handig zijn als er iemand komt die een speelstijl uit draagt die vergelijkbaar is met Ajax. Dat kan ook best een buitenlandse coach zijn. De Hollandse school is al 50 jaar een mooi export product dus er zijn veel meer teams en coaches die op die op een vergelijkbare manier willen spelen.

28 februari 2024 om 17:07

Liever een buitenlandse coach die durft af te stappen van het geforceerde 4-3-3 en een speelstijl weet in te slijpen wat succesvol is én past bij de kwaliteiten van de spelers.
Europees gezien zijn er veel clubs die succes behalen zonder de 'hollandse school', waarom zou je daar het beste niet van implementeren in Nederland?

28 februari 2024 om 20:25

Je staat toch ook ergens voor als club.
Ik vind niet dat Ajax af moet stappen van 4-3-3 en dat moet zeker niet een doel zijn. Dat kan een keer wanneer je geen buitenspelers hebt, zoals afgelopen weekend. Maar dat mag niet het uitgangspunt zijn.

Als de spelers daar niet bij passen moet je zorgen dat je daar wel de spelers voor krijgt. Ajax is geen nationaal elftal die gebonden is aan een beperkte groep spelers, dus dat moet kunnen. Los van de huidige situatie vertrekken er elke zomer sowieso een stuk of 10 spelers van de A selectie (waarvan in de regel 3 of 4 basis spelers), dus als je ze nu niet hebt moet je zorgen dat je ze krijgt, dat process is niet heel anders dan zoals het al een paar decennia gaat.

Ik denk ook niet dat het op de lange termijn goed is voor Ajax als ze daar van af zouden stappen. Vraag iedere fan in Europa hoe Ajax speelt en ze weten het antwoord. Daar halen ze ook commercieel hun voordeel uit. Laat je dat vallen wordt je gewoon een club ergens in de Europese subtop.

Ajax is nog één mispeer verwijderd van het definitief verspelen van haar voorsprong op Feyenoord voor de komende jaren. Dit lijkt me allesbehalve een zekerheidje, iemand die een 100% faal-percentage heeft als hoofdcoach & bovendien gewend is een totaal ander voetbal te coachen dan waar Ajax voor staat.

28 februari 2024 om 16:55

Lol hoe kom je hier bij precies? Kijk alleen al even wat Ajax heeft binnengeharkt de afgelopen 10 jaar vergeleken met Feyenoord. Dat is echt niet allemaal uitgegeven. Ik geloof best dat Feyenoord het gat kleiner heeft gemaakt de afgelopen 2 seizoenen. Maar je haalt Ajax helemaal financieel gezien echt niet zomaar in. Er wordt straks meer verdiend in de CL maar zodra Ajax ook weer mee doet profiteren ze daar net zo hard van. 2 slechte jaren en alles staat weer gelijk? Yeah right.

28 februari 2024 om 17:05

2 slechte jaren niet. Maar als Ajax ook volgend seizoen niet bij de top 3 eindigt en geen CL haalt dan wordt het probleem al weer wat groter. Tel daar bij op het kapitaalvernietiging wat nu op de loer ligt met een deel van de selectie die je moet afkopen en vervangen. Dan gaat het hard hoor. Tel daarbij op dat Ajax ook een dure huishouding heeft.

Dus een goede transferzomer icm met een juiste trainer is echt wel cruciaal hoor.

28 februari 2024 om 17:05

Die salarissen zijn niet mals. Eigen vermogen zit wel goed natuurlijk, maar begroten op CL en EL spelen dat hakt er wel in, vooral in de aantrekkingskracht.

Je kunt gokken en investeren met het idee dat je de top 2 aanvalt, maar daar ligt een risico, haal je het niet dan kom je echt in de problemen.

28 februari 2024 om 18:46

Klopt allemaal en het hakt er ongetwijfeld wel in. Alleen door te stellen dat het gat gedicht is vind ik een beetje onzin. Feyenoord mag eerst wel eens boven de 40M gaan verkopen.

Als dit waar is, heeft Ajax dus nog niet van z'n fouten geleerd. Nou wil ik Lijnders niet volledig beoordelen op zijn mislukte avontuur bij NEC, maar Ajax is gebaat bij een coach die al heeft bewezen te weten hoe het moet. Dan lijkt Lijnders me nogal een grote gok als je ziet hoeveel werk er verricht moet worden bij Ajax.

Of een trainer die op een half jaar na altijd als assistent gewerkt heeft de ideale trainer is vraag ik mij af. En dat halfjaar als hoofdtrainer was volgen mij ook geen succes. Ik zou het een vreemde keuze vinden.

Hou op met dat pushen van Pascal Jansen. Middelmatige trainers hebben we er nu wel genoeg van gezien.

Las gisteren dit gerucht ook al via verschillende andere websites. Ik hoop eigenlijk dat dit niet waar is en dat Ajax voor een meer ervaren naam gaat. Bij NEC was Lijnders in dat halfjaartje een groot drama en schijnt een laptoptrainer te zijn, aan de andere kant denk ik wel dat zoiets makkelijker toe te passen is bij Ajax. Zal niet snel en makkelijk gaan in praktijk waarschijnlijk en natuurlijk zijn de omstandigheden niet best bij Ajax, maar over het algemeen zouden dit soort dingen bij Ajax ook nu beter en sneller gaan dan bij een club als NEC (met alle respect).

Hij is al jarenlang assistent-trainer van Klopp bij Liverpool, dus moet ook echt wel serieus wat kunnen. Maar op dat halfjaartje bij NEC na heeft hij nooit op het hoogste niveau op eigen benen gestaan. En ook daarom heb ik bij hem vooral het gevoel dat hij vooral een goede assistent-trainer is in plaats van een hoofdtrainer. Vanwege de chaos heb ik liever dat Ajax voor een ervaren trainer gaat in plaats van iemand als Lijnders en dan ook niet iemand als Jansen, maar bijvoorbeeld Knutsen, Svensson, Hjulmand, Hassenhuttl en als ze toch voor een Nederlandse-kandidaat gaan dan misschien Oosting.

Die hebben allemaal al wat meer ervaring en zeker de eerste drie (buitenlandse) opties zie ik heel graag komen. Als Ajax dan toch voor een jonge trainer gaat, dan heb ik liever Jacob Neestrup van FC Kopenhagen. Op de een of andere manier denk ik dat Ajax toch voor een Nederlander zal gaan en dat Lijnders een goede kans maakt.

28 februari 2024 om 16:49

wat zijn karakteristieken van een laptoptrainer?

28 februari 2024 om 17:03

Vooral naar data kijken en daarmee werken.

28 februari 2024 om 18:14

Ik begrijp de afkeer tegen data niet. Een organisatie - of dit nou een bancaire instelling, een overheidsorgaan of een voetbalclub van het kaliber Ajax of Real Madrid is - neemt nooit beslissingen enkel en alleen op basis van data zonder hierbij naar de context te kijken.

Data op zichzelf heeft geen betekenis, maar de meerwaarde zit hem onder andere door daarnaast naar de (juiste) context te kijken.

Ik ken Pepijn Lijnders enkel van naam dus ik weet niet zoveel over hem, maar wat bedoel je precies met dat hij vooral naar data kijkt en daarmee werkt? Wat is er verkeerd aan het werken met data in combinatie met een sport als voetbal?

28 februari 2024 om 18:59

Ik ben ook niet tegen data en ik heb ook niks tegen Lijnders. Data is ook belangrijk en ik noem hem geen laptoptrainer, citeer alleen zoals hij vaak wordt genoemd. Maar op eigen benen heeft hij bar weinig ervaring en niks gepresteerd bij NEC, ik heb nu liever iemand met ervaring bij Ajax. Wel zie ik een goede assistent in Lijnders, al denk ik dat hij nu zelf liever hoofdtrainer wilt worden tenzij hij weer assistent kan worden bij een Europese topclub.

Is toch meer en assistent trainer dan een hoofdtrainer. Bij nec was het verschrikkelijk. Zet hem de eerste paar jaar naast een ervaren man. Frank de boer bv en dan maar kijken hoe het gaat . Na 5 trainers in 2 seizoenen verwacht ik sowieso niet dat ze voor een jonkie gaan

Daar is de eerste speculatie haha

Je zou zeggen dat Jan lekker een weekend weg was, de man is over twee weken geen directeur meer..

Maar dit lijkt me echt niet de trainer die Ajax gaat helpen om weer de juiste weg in te slaan.

Er zal toch iemand moeten komen met ervaring en een goede visie…

Mm weet niet of ik hier blij van wordt. Bij NEC absoluut mislukt,maar is nu wat ouder. Het is een super veld trainer, maar als hoofdcoach is het een gok. Ajax moet na 2 mislukte seizoenen voor zekerheid gaan vind ik. Klopt bij een Graham Potter aan bijvoorbeeld?

Als assistent toch of nu ook echt in beeld als trainer?

Schreuder 2.0 op papier leuk zodra er druk bij komt raken ze de weg kwijt. Doe maar gewoon een buitenlander aub, deze fout heb je nu 4x gemaakt in korte tijd.

Lekker ik werk met de neef van Pepijn en die is feyenoordfan. Ik kan hem ondanks een drama seizoen lekker plagen! Hoop alleen dat hij daar is om Klopp te verleiden. Samen met Henderson en Pepijn als assistent ajax weer uit dat gat trekken.

Alsof Van Halst daar nog mee 'belast' wordt. Die is klaar zodra Kroes er is.

Ik heb hier ook een slecht gevoel over. Als hij echt goed was dan was ie allang ergens hoofdtrainer geweest. Bij NEC ook niets gepresteerd. Ajax heeft behoefte aan een trainer die resultaten heeft behaald, dat heeft van 't Schip ook niet. Die maakt de spelers nu ook niet beter, zoals Ron Jans er bij Utrecht wel alles kan uithalen. Dat wordt zondag weer billenknijpen vrees ik....jans weet precies hoe hij tactisch de boel kan neerzetten tegen Ajax. Jammer dat Koeman vast ligt bij de Knvb, dat zou een goeie zijn voor ons.

Ik krijg hier schreuder vibes. bij prima assistent maar dat is het dan ook

Waarschijnlijk om te vragen of Klopp iets voor Ajax is. Goeie coach op zich, maar ja, heeft die wel dat Ajax DNA….

Sommige mensen zijn geboren om trainer te worden, andere weer om assistent trainer te worden. Schreuder is hier een voorbeeld van maar Lijnders valt hier zeker ook onder

Hahaha...zo'n goeie had ik vandaag nog niet gehoord.

waarom is Pascal Jansen ontslagen tijdens het seizoen. Dit doet Az Nooit, behalve als
Waarom kapt Eenhoorn ermee
Op beide vragen hetzelfde antwoord. Eenhoorn is teleurgesteld dat weer een trainer vertrekt.
De vorige naar Feyenoord en de volgende naar Ajax. Woede, het lukt maar niet om boven de top drie te komen of aan te haken. P. Jansen vertelde dit heel eerlijk en werd daarom ontslagen
Lijnders moet het veld ruimen nu Klopp ermee kapt en kan heel misschien de rechterhand van P. Jansen worden.
Ajax zal zeker niet weer een trainer aanstellen die niet eerder een groot team heeft geleid. Zeker niet als je met allemaal jonkies speelt

Schreuder Vibes..... kan wel janken

29 februari 2024 om 12:53

De zogeheten 'mythe of the coach ' wordt nu pijnlijk zichtbaar. Oftewel, het zijn grotendeels de spelers die de prijzen winnen of verliezen, niet de trainers die tegenwoordig makkelijk tot 80% van alle credits krijgen voor het succes.

Van Halst wie is nou Lijnders, van Halst jij bent toch de man die samen met Mislintat Ajax dichter bij de afgrond hebt gebracht, ik lees elders dat.........ajax

·‘In de tweede helft van seizoen 2023/2024 ontstaat er een tekort aan liquide middelen. Om dit tekort af te dekken is een doorlopende kredietfaciliteit bij een bank afgesloten.’

Jullie hebben er echt een totale bende van gemaakt
@afcajax

In mijn bescheiden optiek 1 van de slechtste "analisten" op de buis. Wat een onzin kraamde hij toch altijd uit. Benieuwd of hij het bij Ajax beter gaat doen in zijn rol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren