Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Exodus Liverpool neemt serieuze vormen aan: Klopp én vier ‘key people’ weg

Laatste update:

Jürgen Klopp is niet de enige die Liverpool binnen afzienbare tijd gaat verlaten. Naast de hoofdtrainer vertrekken ook assistenten Pepijn Lijnders en Peter Krawietz en development coach Vitor Matos na dit seizoen van Anfield. Bovendien zal sportief directeur Jörg Schmadtke, zoals afgesproken, na de huidige transferwindow de club vaarwel zwaaien.

Liverpool dropte vrijdag een bom in voetballand door het naderende vertrek van Klopp aan te kondigen. De Duitse succestrainer heeft geen energie meer om een topclub te leiden en neemt voor minimaal een jaar tijd een sabbatical.

In hetzelfde statement onthulde Liverpool ook het afscheid van Lijnders, Krawietz en Matos. Over Lijnders werd toegevoegd dat hij ambieerde het na dit seizoen op eigen kracht te willen proberen als hoofdtrainer.

Voor het vertrek van Schmadtke wendt Liverpool een apart persbericht aan. De sportief directeur werd eind mei middels een bijzondere constructie, die hem slechts voor drie maanden aan de club verbond, binnengehaald.

Schmadtke tekende in principe tot 1 september, maar mocht bij wederzijds behagen langer aanblijven. Dat gebeurde, al komt het nu ruim voor Klopps afscheid alsnog tot een breuk.

Liverpool kwam op voorspraak van Klopp bij Schmadtke terecht. De keuzeheer kende Schmadtke nog uit zijn tijd in de Bundesliga, 'waar je elkaar weleens tegenkomt'. Schmadtkes zaakwaarnemer Marc Kosicke droeg zijn cliënt voor aan Klopp, toen Julian Ward net was vertrokken als sportief directeur. Kosicke omschreef Schmadtke als een 'oudere, ervaren manager voor de transferperiode'.

Onder Schmadtke trok Liverpool onder andere Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai en Ryan Gravenberch aan. Kersvers Ajacied Jordan Henderson bewandelde juist de omgekeerde weg. Het blijft gissen of Schmadtke nog een laatste kunstje gaat verrichten deze maand. Onder meer Takefusa Kubo (Real Sociedad) en Joshua Kimmich (Bayern München) zouden op het lijstje staan in Merseyside.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk dat ze een foto pakken met Mislintat, bezorgd iedereen met een Ajax-hart een hartaanval.

Wellicht kunnen ze Steijn en Mislintat nog eens uittesten.

Zo wat lijkt die Klopp eigenlijk op Mislintat he

Geintje. Wel knap gevonden die foto.

Zuur voor Liverpool dit maar aan de andere kant ook wel logisch. Als de kapitein vertrekt is het soms ook goed om schoon schip te maken. Ben erg benieuwd wie het overneemt van Klopp.

26 januari 2024 om 14:57

Eerst dit seizoen zo mooi mogelijk afronden. Dat verdient hij na wat hij allemaal heeft bereikt met Liverpool. Daarna zal Xabi Alonso ongetwijfeld de droomopvolger zijn.

26 januari 2024 om 18:28

Die houdt het een jaar max vol...dit is niet als Wenger en SAf, maar ook zeer zeer lastig voor de opvolger

Hoe krijg je het voor elkaar om hier een Mislintat foto te plaatsen.

26 januari 2024 om 15:05

Hij lijkt niet eens op Mislintat die heeft kort haar

26 januari 2024 om 15:12

Omdat Mislintat daar de nieuwe sportief directeur gaat worden natuurlijk.

Klikkerdeklik!

26 januari 2024 om 15:24

Omdat de man naast Mislintat luistert naar de naam Jörg Schmadtke.

26 januari 2024 om 15:33

Poah, dat moet dan puur toeval zijn.

26 januari 2024 om 15:37

Omdat het niveau op VZ op dit moment niet verder komt. Ik vraag me echt af wat er op de achtergrond aan de hand is bij VZ. Live meepraten werkt niet meer zoals het was. Weinig nieuws artikelen meer. Reactie op website zijn in hele kleine letters ( of ligt aan mijn ogen). Voorlopig gaat het er niet op vooruit.

Tja niet heel vreemd dit.
Een goeie opvolger zal vast gevonden worden, Liverpool heeft nog altijd een stevige aantrekkingskracht

Pepijn Lijnders mss een kandidaat voor Ajax?

26 januari 2024 om 15:41

Ik vind hem wel een Van Gaal kandidaat, dus het zou mij niks verbazen. Ik hoop zelf op wat meer ervaring, gezien de relatieve jeugdigheid van Kroes en De Lange, maar misschien dat ze daardoor wel snel op dezelfde golflengte zullen zitten.

Hoe goed hij echt is heb ik geen enkele kijk op. Echt een groot succes was z'n verblijf bij NEC niet.

26 januari 2024 om 17:09

Ervaring zou zeker een doorslaggevende factor kunnen zijn voor dit Ajax idd. Maar gezien er weinig “Nederlandse” opties zijn en hij veel verantwoordelijkheid heeft bij Liverpool, lijkt het mij best een verrassende optie.

26 januari 2024 om 15:42

Lijnders heeft in 2018 5 maanden NEC getraind voordat hij werd ontslagen. Weet niet of hij meteen een grote baan aankan. Laat hem maar opnieuw klein beginnen.

26 januari 2024 om 15:43

was ook de eerste reactie die bij mij opkwam

26 januari 2024 om 15:43

Hahah ja want bij N.e.c. was deze man zo'n succes inderdaad. Lijnders lijkt me de ideale assistent en zal echt heel veel verstand hebben van het spelletje, maar als hoofdcoach moet je het ook kunnen overbrengen op een spelersgroep en ze mentaal 100 procent scherp hebben en dat laatste is juist vaak doorslaggevend geweest bij Liverpool vaak de laatste jaren. Wedstrijden werden daar vaak op volle intensiteit gewonnen, dan moet je wel in de hoofden van de spelers kunnen kruipen als dat je kijk op voetbal is. Lijnders bij Ajax lijkt me een Schreuder 2.0-verhaal.

Als Ajax Duits vollgasfussball wil spelen moeten ze een Duitse hoofdcoach benaderen die dat spelletje gewend is. Ik heb me al veel langer afgevraagd waarom Ajax niet vaker die richting uit kijkt, er zijn best wat goede Duitse trainers beschikbaar en de cultuurverschillen zijn ook veel minder groot dan bij veel andere internationale (bijvoorbeeld Zuid-Europese) coaches.

26 januari 2024 om 15:55

Geen gekke gedachte, hij heeft het alleen als hoofdcoach niet heel goed gedaan.
Maar als assistent - veldtrainer zie ik hem graag komen als hij dat zou willen (kan zijn dat zijn ambities hoger liggen, maar hij stapte ook in de KKD bij NEC in, dan is assistent bij Ajax zowel financieel als sportief denk ik een betere stap), net als Meulensteen overigens die meen ik nu ook al in beeld was maar niet tussentijds weg kon uit Australie.

26 januari 2024 om 17:25

NEC was niet best idd, maar mss kwam dat ook door het niveau van de selectie waar hij mee moest werken? Het lijkt mij best wel moeilijk als je als coach op een veel hoger level acteert dan je materiaal. Als jeugd-techniek trainer bij PSV werd hij al gezien als zeer talentvol en heeft ook goede dingen gedaan bij Porto. Daarnaast kan hij communiceren in meerdere talen en heeft hij bij Klopp toch veel verantwoordelijkheid. Vraag me niet waarom, maar ik heb Lijnders sinds zijn vertrek bij PSV eigenlijk altijd wel interessant gevonden.

Ook puur strategisch weet ik niet of Ajax al klaar is voor een “topkandidaat”. Er moet nogal wat gebeuren in hun selectie en mss is Lijnders juist in combinatie met een verlengstuk als Henderson op het veld, de ideale (tussen) oplossing. Zo heeft het nieuwe bestuur ook de tijd om alles echt naar hun hand te zetten (ook de jeugdopleiding).

Maar mss heb je gelijk hoor en is het de ideale veldtrainer/assistent. Ik ben wel benieuwd eerlijk gezegd wat zijn volgende stap gaat zijn.

26 januari 2024 om 18:00

Als Ajax een lekker draaiend team zou zijn dan had ik Lijnders misschien eerder een mooie optie gevonden als hoofdtrainer. Niet helemaal hetzelfde maar ze hebben zo ook ooit Ten Cate ook binnen gehaald.

Alleen moet Ajax komende zomer nog heel veel gaan bouwen en puin ruimen. Met een nieuwe directie, een algemeen directeur die pas in maart begint en een TD die nog gevonden moet worden. Daarmee zal het ook komende zomer langs alle kanten nog een lastige situatie zijn. Dan zou ik eerder kiezen voor een ervaren hoofdtrainer denk ik.

Aan de andere kant heb je met Lijnders - Henderson misschien wel een mooie basis om op te bouwen.

27 januari 2024 om 19:22

Het N.E.C waar Lijnders instapte stond 7 punten los met een wedstrijd minder gespeeld. Uiteindelijk eindigden we volgens mij 5 punten onder Fortuna en een stuk of 8/9 ondet Jong Ajax. Deze trainer had een visie, dat is leuk, maar je kan niet met Rens van Eijden op de middellijn spelen. Een goede trainer houdt rekening met zijn materiaal, dat deed Lijnders niet.

Henderson bewandelde de omgekeerde weg?
Man man man wat een slechte informatie voorziening zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren