Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV en Feyenoord grepen mis: ‘Deze club wilde me echt graag hebben’

Laatste update:

PSV en Feyenoord hebben afgelopen zomer interesse getoond in Milan van Ewijk, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. De 23-jarige back verruilde sc Heerenveen echter voor ruim 4,5 miljoen euro voor Coventry City, dat zich momenteel opmaakt voor de halve finale van de FA Cup tegen Manchester United van zondagmiddag. “Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar ik hoop dat het mooi wordt”, aldus Van Ewijk.

De rechtsback stapte in de zomer van 2021 van ADO Den Haag over naar Heerenveen en groeide daar uit tot een vaste kracht en betrouwbare schakel. Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt, daar toenmalig Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi hem meermaals selecteerde en ook meenam naar het EK van vorig jaar zomer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daar maakte Van Ewijk in elke groepswedstrijd minuten. Na het teleurstellend verlopen eindtoernooi – Jong Oranje strandde al in de groepsfase – ging het vervolgens snel voor de rechtspoot. “Ik ben op vakantie gegaan met vrienden en mijn vriendin, maar toen ik een week terug was bij Heerenveen ging het plotseling behoorlijk snel. Feyenoord en PSV toonden interesse, maar er was nog niets bekend over de invulling van de posities daar.”

Coventry maakte wél werk van een transfer. “Ze wilden me echt graag hebben. Ik heb ook met Gustavo Hamer gesproken”, vervolgt Van Ewijk. De 26-jarige Hamer stond sinds de zomer van 2020 onder contract bij de club uit Engeland, maar vertrok afgelopen augustus naar promovendus Sheffield United. “Hij vertelde me over de club, hun ambitie en de jongens in het team. Dat klonk alsof ik goed in het team zou passen. Daar heb ik mijn keuze op gebaseerd.”

Ook sprak Van Ewijk met manager Mark Robins, die hem een goed gevoel gaf. “We hebben twee keer online gesprekken gehad en die waren positief. Hij heeft duidelijk aangegeven wat zijn plannen met mij waren en dat klonk heel goed.” De rechtspoot kan vrijwel altijd op een basisplaats rekenen onder Robins. De teller van Van Ewijk staat dit seizoen inmiddels op 44 wedstrijden voor Coventry.

Halve finale op Wembley


De Engelsen maken zich ondertussen op voor de halve finale van de FA Cup van zondagmiddag, waarin het Manchester United van Erik ten Hag de tegenstander is. Van Ewijk kijkt uit naar het duel op Wembley. “Het wordt de eerste keer dat ik op Wembley speel. Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar ik hoop dat het mooi wordt.”

Coventry staat momenteel op de achtste plaats in de Championship, op acht punten afstand van nummer zes Norwich City, dat wel één wedstrijd meer heeft gespeeld. De club van Van Ewijk heeft daardoor, met nog vier duels te gaan, in theorie nog een kans om de play-offs om promotie te halen. De Amsterdammer ligt nog tot medio 2027 vast bij the Sky Blues.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig maar dat Feyenoord niet heeft doorgedrukt voor deze Van Ewijk, 4.5 miljoen voor deze jongen vind ik verschikelijk veel geld, Dumfries ging voor 5 miljoen naar PSV dacht ik? Maar die is dat dubbel en dwars waard geweest. bij Van Ewijk zou ik toch erg mijn twijfels hebben. Daarnaast ken ik hem van z'n periode bij de amateurs van Excelsior Maassluis en was daar echt een verschikkelijke gozer zeg.

18 april 2024 om 12:17

Vond het best wel een upgrade tov Pedersen. Zag z’n komst wel zitten met zijn aanvallende intenties helemaal. Nieuwkoop doet z’n best en heeft bij mij een gunfactor alleen hij komt zovaak in positie dat er iets technisch uit de hoed moet komen. Idem voor Pedersen, ook z’n harde werken waardeer ik maar was altijd naar voren rennen en dan de pas terug geven. Vond van Ewijk wel positief opvallen bij Heerenveen toen. Nu geen idee hoe hij ‘t doet in de CS.

18 april 2024 om 12:35

Dat jeugd toernooi vorige zomer was hij mij toch een partij matig. Toen was ik maar wat blij dat we hem niet binnenhaalden. Denk kwa niveau gelijkwaardig aan Nieuwkoop/Pedersen. Mis je echt niet veel aan

18 april 2024 om 12:39

En toch speelt hij fantastisch bij coventry en is vaak 1 van de beteren. Dat jeugd toernooi stond hij zelden basis, dus lekker baseren op dst gering aantal minuten.

18 april 2024 om 12:45

Weszol. Maar wat jij doet is beoordelen met kennis van achteraf. Je weet dat Dumfries het dubbel en dwars waard is geweest omdat je weet hoe hij daarna heeft gepresteerd, maar ook van Dumfries kon je dat natuurlijk niet zeker weten toen hij nog bij Heerenveen speelde. Daar was hij ook nog wild, onstuimig en was het de vraag of dat pastte bij een Nederlandse topclub. Dat hij met die capaciteiten ook nog voldoende voetballend vermogen koppelde en juist een aanwinst mer die combinatie bleek, dat werd pas duidelijk toen hij inderdaad bij Psv zat.

18 april 2024 om 12:57

Precies,

Zowel over Dumfries als Veerman las ik hier continu twijfels. Echter hebben ze het allebei waar gemaakt. Daardoor gaat de prijs van een van Ewijk ook weer omhoog.

18 april 2024 om 14:25

Ik denk dat van Ewijk de ideale stand in was voor Geertruida. Echter had dat waarschijnlijk ten koste gegaan van Beelen. Bij afwezigheid Trauner had Geertruida mogelijk steeds in het centrum gestaan (wat niet slecht zou zijn overigens). Van Ewijk is beter dan Nieuwkoop in mijn ogen en Geertruida is dat zeker. Maar ben er niet zeker van of Slot bij het uitvallen van Trauner dan voor Beelen zou kiezen. Nu zien we een centrale verdediger doorkomen die nog beter is dan Trainer. Dus geluk bij een ongeluk

Wat me vooral opvalt is dat Feyenoord steeds meer aan het vissen is in hetzelfde vijver waar PSV in vist, waar ze vroeger moesten concurreren met AZ( met alle respect voor AZ). Alleen maar goede ontwikkelingen daar op ZUID waar er eindelijk weer eens goed beleid word gevoerd. Maar ik zie Feyenoord PSV op den duur wel structureel inhalen op financieel gebied. Het is een reus dat wakker is geworden en om zich heen begint te kijken, dingen net begint te ontdekken lijkt het.

18 april 2024 om 12:40

Eerst maar eens kijken wat er gebeurt als Arne Slot vertrekt. PSV staat er altijd weer na een paar jaar en heeft nooit van die lange periodes zonder prijzen.

18 april 2024 om 12:42

Loop nou niet zo snel van stapel, die reus kan ook zo weer gaan slapen, zie wat er in Amsterdam is gebeurd. Daarnaast had Feyenoord met hun potentie allang verder moeten zijn dan Psv.

18 april 2024 om 12:56

Ze hebben het een tijdje zwaar gehad samen met fc Twente maar ik hoop dat Feyenoord nu idd munt gaat slaan uit hun goede flow. Ik weet niet of de Kuip ze daarin tegen houdt. Dat blijft een hoofdpijn dossier.

18 april 2024 om 14:53

Speler die in de Eredivisie speelt, hoef je toch niet hetzelfde vijver te noemen?

Zo was er ook interesse in Veerman vanuit Rotterdam.

18 april 2024 om 18:41

Dat krijg je als er geen geld is, zometeen krijg je veel geld van transfers en dan ga je in een andere vijver vissen en zitten er meer duurdere miskopen bij. Ajax is een perfect voorbeeld hiervan op een gegeven moment wordt je te makkelijk daarin.

Dit was voor Feyenoord perfect geweest. Geertruida gaat straks weg en dan heb je deze jongen staan, die het niveau zonder enige twijfel aan kan.

Van Ewijk is, naast een hele leuke en positieve gozer, een hele aanvallende back. Technisch erg vaardig en echt retesnel. Daarbij is het iemand die altijd kei- en keihard werkt. Moet er worden terugverdedigd, dan verzaakt(e) hij nooit. In alle opzichten een gozer die ik heel erg mis bij Heerenveen. Het is een technischere en snellere Dumfries. Waar Dumfries weer de sterke van de twee is.

18 april 2024 om 13:26

Van Ewijk is niet beter dan Teze. Dus Teze + vertrouwen in Sambo als back vond ik wel een logische zet. Had wel meer van Sambo verwacht na zijn goede uitleenbeurt aan Sparta. Dus blij dat PSV sr geen miljoenen aan uitgegeven heeft.

18 april 2024 om 13:27

Hij is anders dan Teze. Teze heeft een hele fijne voorzet en is verdedigend sterk. Van Ewijk heb je weer meer aan als aanvallende back. Meer snelheid. Meer diepgang. Het is net het type spel dat je wil spelen.

Dest is wel weer een verbeterde versie van Van Ewijk trouwens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren