Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen: ‘Hij wil niet meer spelen voor Ajax. Dit is werkweigering’

Laatste update:

Valentijn Driessen is totaal niet te spreken over de inzet van Borna Sosa. De journalist laat in de podcast Kick-Off van De Telegraaf weten dat hij zich heeft geërgerd aan de houding van de linksback van Ajax in het verloren duel met AZ (2-0). Driessen spreekt zelfs over ‘werkweigering’ van de Kroatisch international.

“Die Sosa... Hij speelde, nee, hij liep rond vlak voor de perstribune waar wij zaten”, zo begint Driessen. “Hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze man in Duitsland ooit basisspeler is geweest?”

“Hij wandelt. Hij bekijkt het spel. Hij bekijkt de tribune en hij kijkt wat voor weer het is. Volgens mij is die jongen er helemaal klaar mee. Hij wil niet meer spelen lijkt wel. Dit is gewoon werkweigering van de eerste tot de laatste minuut.”

“Kijk, die Gaaei doet nog zijn best, maar hij kan alleen niets”, vervolgt Driessen. “Dat is ook een treurig verhaal. En dan Sutalo. Hoe hij het gepresteerd heeft om Kroatisch international te worden, is mij een raadsel.”

“Hij heeft gewoon iedereen een rad voor de ogen gedraaid en alleen alle ballen ingeleverd bij Modric. Daar heeft hij een hele mooie transfer aan overgehouden en daardoor verdient hij nu een godsvermogen bij Ajax. Het is tenenkrommend waar die gasten mee bezig zijn”, besluit de journalist.

Mike Verweij sluit zich aan bij zijn collega en geeft aan zich te hebben gestoord aan het gedrag van de Ajax-fans, die Anton Gaaei aanvielen in de reacties onder zijn Instagram-foto’s. Gaaei besloot om alle posts direct van zijn account te halen.

“Ajax had een paar weken geleden nog een hele mooie actie tegen haat op social media, maar die mooie campagne heeft geen enkele zin gehad. Ajax-fans reageerden hun frustratie en woede eerst af op Kenneth Taylor, en nu op social media op Gaaei. Dus ik snap wel dat hij dan die foto’s verwijdert”, aldus Verweij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sutalo heeft natuurlijk wel meer gedaan dan alleen ballen ingeleverd bij Modric. Die was bij Zagreb gewoon goed, er waren meer grote clubs voor hem geïnteresseerd en dit was 1 van de weinige namen die Mislintat wilde halen waar ik in ieder geval vooraf daadwerkelijk enthousiast over was. Dat het er totaal niet uit komt, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar toendertijd snapte ik wel dat Ajax hier veel geld voor wilde betalen.

Wat betreft de rest; tja eens. Sosa lijkt echt nergens op en Gaaei kan het gewoon echt niet.

26 februari 2024 om 16:05

Welke echt grote clubs waren in hem geïnteresseerd ? Als je ziet waar veel spelers voor weggaan was hij toch relatief gezien een koopje. Waarom hebben die andere clubs dan niet doorgepakt ?

26 februari 2024 om 16:13

Als ik geruchten over Sutalo zoek van de afgelopen 2 jaar, kom ik zo snel op: Monaco, Leipzig, Arsenal, Fiorentina & Napoli

26 februari 2024 om 16:15

Arsenal en Napoli. Maar beiden zijn uiteindelijk nooit concreet geworden (volgens hemzelf), en daarom heeft hij voor Ajax gekozen. Dus waarom hebben die andere clubs niet doorgepakt? Waarschijnlijk omdat ze niet overtuigd genoeg waren? Ik weet het niet zeker. Ik zeg niet dat dit de droomverdediger van elke topclub was, ik zeg alleen dat hij bij Zagreb goed genoeg was om in ieder geval de interesse te wekken.

26 februari 2024 om 16:19

Ik las hier een tijdje geleden van een Stuttgart supporter (dacht ik, of in elk geval iemand die daar wat inzicht in had) dat ze daar al matig tevreden waren over Sosa omdat hij vaak ziek was, kleine pijntjes had of er andere zaken waren waardoor hij niet zo'n zekerheidje was voor de basis.

Begin me af te vragen of die jongen wel geschikt is voor de topsport. Misschien kan hij beter gewoon lekker in Australie gaan surfen van het prima salaris dat hij tot nu toe waarschijnlijk binnen heeft geharkt.

26 februari 2024 om 16:26

Lekker surfen samen met onze surferdude Mislintat. Zal ze goed staan zo'n pakkie.

26 februari 2024 om 16:29

voor een Arsenal een een Napoli is iets meer dan 20 miljoen geen enkel probleem. Daarvoor durven ze best wel een risico te lopen. Je kunt je dus afvragen hoeveel clubs er nu echt serieus interesse in hem hadden maar vooral waarom er dan zo weinig interesse in hem was. Een jonge international van Kroatie die tegen een redelijk laag bedrag op te halen is. Waarom is daar zo weinig interesse voor ? Los van zijn spel krijg je op basis hiervan toch echt het gevoel dat hij veel minder goed is dan dat er vooraf bij Ajax verwacht werd.

26 februari 2024 om 16:32

Dsquared, lijkt me een prima idee. Verder van Amsterdam kan bijna niet 😂

26 februari 2024 om 16:37

Er was dus niet weinig interesse voor. Dat is je inmiddels door 3 mensen verteld en als je dat niet gelooft kun je dat zelf in 10 seconden googlen, ook op niet-Nederlandse sportwebsites. Dit is een beetje slappe argumentatie verder. Je kunt bij letterlijk elke speler die naar de Nederlandse competitie gaat roepen dat een Arsenal of Chelsea bedrag X neer had kunnen leggen en dat niet heeft gedaan, dus dan moet het wel een slechte speler zijn. Waarom heeft Milan Lang niet gehaald? Slechte speler? Natuurlijk niet. Maar ook een Arsenal koopt niet elke speler waar interesse in heeft, want dan hebben ze een selectie van 200 man. Dat gaat niet.

Met wat we nu weten is het heel makkelijk om te roepen dat deze jongen er nooit iets van gekund heeft en dat iedereen dat al zag. Maar dat is gewoon niet waar. Dat hij minder goed is dan vooraf gedacht lijkt me duidelijk. Dat bestrijd ik niet, dat kan iedereen zien. Ik stel alleen dat er afgelopen zomer wel degelijk hoge verwachtingen bij deze jongen waren.

26 februari 2024 om 19:46

Ewoud,

Ik heb gegoogeld, maar ik kom eigenlijk alleen de door jou genoemde namen die dus nooit concreet worden zijn als namen tegen. Ik vraag mij oprecht af waarom Ajax ongeveer de enige club was die wel 23 miljoen voor hem wilde betalen. Zoals gezegd vind ik dit geen extreem hoog bedrag voor een jonge speler die toch ook al interlands gespeeld heeft.
Waarschijnlijk krijgen wij nooit antwoord op deze vraag, maar tot op heden lijkt het er wel op dat de andere clubs het beter gezien hebben dan Ajax.

Sosa speelde als een van de weinigen bij Ajax juist een prima wedstrijd in mijn optiek.

26 februari 2024 om 16:03

Aan de bal is het wel oke, maar ik moet hierin gewoon Valentijn gelijk geven (het kan verkeren) dat hij veel te weinig inzet toont. Hij rent vooruit twee keer zo hard als dat hij achteruit rent bij een omschakeling, staat vaak te dromen in plaats van zich aan te bieden waardoor hij vaak net te laat reageert op een inspeelpass. Grijpt halfbakken in bij elk 1 op 1 duel (terwijl hij dat veel beter kan, zie zijn acties tegen Bakayoko). En bij balverlies is er geen enkele interesse om zijn fout weer goed te maken. Hij stopt soms gewoon met voetballen als hij de bal kwijt is, zo van: "zoeken jullie het maar uit Sutalo en Hato."

Hij speelde gisteren aan het einde van de wedstrijd nog wel redelijk toen hij wat meer voorin kwam. Daarom zou ik hem dus in een klassieke 4-3-3 misschien even gewoon neerzetten op links. Kun je Forbs erin laten komen als de ruimtes wat groter worden.

26 februari 2024 om 17:50

Prima wedstrijd vond ik niet, maar wat Driessen zegt, dat vind ik al helemaal niet. Nu ineens naar een 5-mans verdediging omschakelen, vergt van iedereen wat. Ook al ben je dat misschien van eerder gewend, dat betekent niet dat je meteen als team helemaal senang erbij bent. Ik zou gewoon met Sosa op linksback blijven spelen als we met 5 man achterin spelen. Dat is by far het beste (of minst slechte0 wat we dan hebben.

Dat idee heb ik ook al 3 jaar bij Rensch, gezien hij dezelfde passieve houding heeft, maar zoals bekend wordt dat massaal door de vingers gezien. Over Sosa kunnen we kort zijn. Geweldige voorzet in de benen, maar daar houd het verder wel op. Vond het in tegenstelling tot Gaaei en Forbs bijvoorbeeld wel degelijk een logische aankoop en had toch wel de hoop dat we eindelijk weer een fatsoenlijke back hadden. Denk dat hij best kwaliteiten bezit maar lijkt een totale mismatch met Ajax. Verder voor niemand een ideale situatie dat hij erg close is met Mislintat die bij zijn werkgever inmiddels persona non grata is. Na dit seizoen in goed overleg afscheid nemen. Ik blijf hopen op Nico, en anders een 5 jaar jongere versie van Nico

26 februari 2024 om 17:42

Is dat misschien niet de reden geweest dat Ajax voor Sosa is gegaan? Waarschijnlijk wilde ze gewoon een back met een goede pass/voorzet, omdat Ajax over het algemeen de heerser moet zijn in balbezit. Je zou dan denken dat een back met iets minder verdedigende kwaliteiten geen probleem hoeft te zijn in dit geval, al helemaal als je een Kroatische slager hebt gehaald voor in de as. Dat het bij hen allemaal niet eruit komt, kan ook aan de interne chaos van de club liggen.

Ajax heeft nu al 2/3 trainers gehad en het seizoen is nog geeneens voorbij. Dan ben ik nog nieteens begonnen over de chaos op directie niveau. Je kunt het moeilijk op buitenlandse spelers afrekenen, zij komen ook met een bepaald plan naar Amsterdam en als je binnen enkele dagen/weken andere dingen meemaakt, dan wordt het heel lastig om in je spel te komen.

Ajax heeft gewoon een trainer en directielid nodig met een duidelijke visie. Haal desnoods een trainer als Ron Jans, Oosting of Jansen. Zijn geen niveau Ten Hag, maar hebben wel een duidelijke speelwijze en liggen altijd wel goed binnen de selectie. Doen het daarnaast ook altijd wel goed met de middelen die zij hebben. Ik geloof echt wel in de kwaliteiten van sommige aanwinsten, maar geef ze de tijd en het vertrouwen.

Bij Feyenoord is het bijv. ook niet altijd direct raak. Kan mij nog herinneren dat Sini bijna verhuurd werd aan Dordrecht. Verder zijn zij ook van een trainer ala Stam en directie onder Van Geel naar Slot en DTK gegaan. Waarom zou Ajax dit niet kunnen? Elke club heeft ups en downs, maar binnen deze club mist er simpelweg duidelijkheid en directheid.

26 februari 2024 om 18:02

Passiviteit en instelling is groot manco bij veel spelers. Inzet en passie moet je toch kunnen brengen met deze salarissen.

26 februari 2024 om 18:40

Dat moet zeker kunnen. Alleen speel je niet altijd alleen voor je salaris. Andere voorwaarden, waaronder werkgeluk zijn minstens zo belangrijk toch? Jij kiest je werkgever ook niet enkel en alleen uit voor het salaris neem ik aan? Zullen vast wel extra voorwaarden/eisen zijn waardoor je daar zit/gaat werken. Waaronder de sfeer op de werkvloer bijv.

Ik denk dat Sosa in een goed draaiend team echt wel zijn toegevoegde waarde kan hebben, het probleem is alleen dat dit eigenlijk voor iedereen geldt. Ajax heeft op dit moment geen spelers die iets extra's hebben. Daarbij is het vertrouwen bij menigeen van de spelers op een dieptepunt. Met daarbij een coach die tactisch niet echt bijzonder is krijg je een elftal met problemen. Het is een elftal dat leunt op ingevingen van spelers als Brobbey, Berghuis en zelfs Bergwijn.

26 februari 2024 om 16:23

@superfarmer
Hier ben ik het best wel mee eens
Heb al vaker aangegeven, veel spelers die zijn gehaald hebben bij hun vorige club goed gepresteerd.
Dat deze spelers er niks van kunen is de grootste onzin.
Kroatisch International wordt je bijvoorbeeld niet zomaar.
v/d Boomen zijn statistieken in Frankrijk waren enorm goed.
Ik denk dat de oorzaak niet alleen bij de spelers gezocht moet worden.

26 februari 2024 om 16:35

even een aanvulling:

ik denk dat de spelers niet zo slecht zijn dan dat het nu lijkt, echter betwijfel ik of er spelers bij zitten die normaal gesproken ooit door Ajax gekocht zouden worden. Maar zo slecht dan dat het er nu uit ziet kunnen ze naar mijn mening niet zijn.

Wat echt tenenkrommend was, ergens aan het eind van de wedstrijd verspeelt Sosa de bal waarna hij met zijn handen wijd open gaat staan en AZ vervolgens een nieuwe aanval opzet over de rechterflank en Sosa vervolgens denkt; Ow ik zal toch maar eens mee gaan verdedigen. Die man lijkt inderdaad echt aan werkweigering te doen!

Denk dat Ajax aan het einde van het seizoen wel een grote schoonmaak gaat houden. 1 a 2 seizoenen billenknijpen en dan weer ouderwets domineren. Kan niet anders.

26 februari 2024 om 17:19

Jij onderschat de kwaliteiten van Sven….geef het eerder 4 a 5 seizoenen

26 februari 2024 om 18:44

Moet maar blijken. Als de financiën/inkomsten tegenvallen, zal het nog lastig worden. Al helemaal met de toenemende startgelden in de CL, waardoor het gat tussen Feyenoord/PSV en Ajax met t jaar kleiner wordt. Nog zo een seizoen kan het begin zijn van vele slechte jaren.. Enig voordeel is dat ze de afgelopen jaren goed geboerd hebben en mogelijk nog iets kunnen verdienen aan Brobbey, Bergwijn..



Hij heeft helemaal gelijk in die online-haat campagne.
Supporters die het helemaal geweldig vinden dat hùn club zich daarover uitspreekt om vervolgens exact het tegenovergestelde te doen.....lachwekkend.


Waarom al die energie verspelen als het seizoen praktisch voorbij is? Dat wordt dus een vierde, vijfde of zesde plek. Helaas, ik kijk uit naar 15 maart als de nieuw algemeen directeur komt en er dan hopelijk echte spijkers met koppen worden geslagen. Ajax is en blijft mijn club en dat het nu een ‘puinhoop’ is … tja dat is een feit. Ik kijk vooruit (naar boven) en niet langer achterom.

26 februari 2024 om 18:08

Zet Mannswerk of hoe hij heten mag eens op een logische plek als verdefigende middenvelder

Let op ....kaplan en Sutalo gaat lukken. Heeft Sutalo eindelijk een speler naast hem die zijn zwakte kan opvangen ipv een clown die hem in de problemen brengt. Kunnen ze samen de backs tot de orde roepen als ze weer eens weigeren te verdedigen. Heb de indruk dat Kaplan zich niet laat naaien door schijnverdedigers.

26 februari 2024 om 20:13

Dus de ervaren Sutalo heeft jeugdspeler Kaplan nodig om te functioneren? Dat lijkt me inderdaad een hele gezonde verhouding en zorgt vast voor extra aanzien van Sutalo 😬 Dat is een beetje alsof je zegt: zet Fitz Jim maar naast Henderson, dan gaat Henderson beter spelen.

26 februari 2024 om 21:42





Nou en ? Kan gewoon een combi zijn die beter aanslaat. Voetbal nog steeds een teamsport. Sutalo zijn aanzien is 0,0 interessant in een teamsport ....als het werkt kan Sutalo meer in zijn kracht komen. Heeft ook nope met leeftijd en/of status te maken denk ik. En ja, als Fitz Jim net de kwaliteit heeft die aansluit op henderson ....prima toch ? Is Henderson zijn aanzien dan ter discussie ? Misschien dat Messi niet afhankelijk was van medespelers, de rest gewoon wel denk ik. P.s. Sutalo en Kaplan schelen 3 jaar





Nou nou, ik heb Sosa op de doellijn nog met een sliding Bodo van de tegengoal zien afhouden.
Ze willen alle drie wel, maar om verschillende redenen loopt het niet
Sosa is bang, bang om naar voren te gaan, bang om de lange bal te geven. Dit kan hij goed, MAAR de lange bal levert balverlies op. Ajax wil kort spelen en dan moet je behendiger zijn, snel kunnen draaien. daar is hij niet goed in. dat klopt
Gaai kan er niets van. Wel van goede wil. Ajax had vroeger ook wel eens dit soort gasten, dan dacht ik altijd; ga een jaartje in Rottrerdam spelen (met Laseroms en Israel,)
Sutalo moet gewoon langer wennen dan men dacht.
Als alle spelers weer fit zijn zou ik hem laten banken en vd Boomen laatste man zetten
Dus zowel Kaplan, Manskerk Berghuis en Bergwijn fit

Sosa doet een beetje denken aan mijn Kroatische collega, leuke dingen dat doet hij wel graag, maar de minder leuke dingen dat probeert hij zo lang mogelijk uit te stellen , of hopen dat een andere collega het opknapt.
Je kan wel stellen dat dit een verloren seizoen is, het is alleen nog de schade zoveel mogelijk te beperken. Roeien met de riemen die je hebt. En dan moet de coach en zijn staf proberen het maximale uit de selectie te krijgen en daar knelt het ook wel een beetje.
En die haat campagne is toch meer voor de bühne, de gene die deze haat verspreid laat zich niet stoppen door zo'n aktie dat blijkt wel weer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren