Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Zwaar gestrafte Van Essen waarschijnlijk niet in beroep

Laatste update:

Kevin van Essen zien we voorlopig niet terug op de Nederlandse velden. De middenvelder van Telstar werd op 8 mei jongstleden betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide, dat voorkomt op de dopinglijst van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA). Ook de contra-expertise leverde een positieve uitslag op en Van Essen is nu voor liefst twee jaar geschorst.

/

Furosemide is in essentie een vochtafdrijvend middel, dat onder meer wordt gebruikt bij de behandeling van oedeem en hartfalen. Ook kan het gebruikt worden om de aanwezigheid van andere stimulerende middelen te maskeren. De tuchtcommissie met expertise in tuchtrechtspraak op het gebied van doping nam de zaak in behandeling en is inmiddels met een uitspraak gekomen.

De schorsing betekent dat Van Essen tot 28 december 2017 is uitgesloten van deelname aan alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB. Telstar meldt op de website van de club dat het ‘diep teleurgesteld’ is en dat het de strafmaat buitenproportioneel vindt. Dat bedoelt de nummer dertien van de Jupiler League niet als een verwijt aan de KNVB en/of de tuchtcommissie; uit alles blijkt dat de juiste procedures zijn toegepast en gehandhaafd, aldus Telstar.

De 26-jarige Van Essen was bezig aan zijn vierde seizoen bij Telstar en deed in dit voetbaljaar nog in zestien competitiewedstrijden mee. Na de winterstop kan hoofdtrainer Michel Vonk dus geen beroep meer doen op de middenvelder.

Update 29 december 15.52 uur - Zwaar gestrafte Van Essen waarschijnlijk niet in beroep
Kevin van Essen gaat waarschijnlijk niet in beroep tegen de schorsing van twee jaar. Zaakwaarnemer Ronny van Es laat in een reactie aan de NOS weten dat het in de ogen van de speler een zinloos gevecht is. “Een beroepszaak kost veel geld en is slechts uitstel van executie”, zegt hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Je moet gewoon niet gebruiken, bij wielrenners is het ook 2 jaar straf vaak. Eigen schuld, dikke b....

Het is niet goed te praten, maar waarom neem je in vredesnaam doping bij Telstar?! Heb je dan echt het idee dat je ineens de kwaliteiten van Messi krijgt?

28 december 2015 om 18:31

Het is geen dopping het is een plaspil bedoelt om andere middelen te masceren. Maar kan ook als medicijn zijn he

28 december 2015 om 18:38

Gezien het feit dat het idd 'maar' om Telstar gaat, denk ik eerder dat hij ander drugsgebruik dan doping heeft willen maskeren..

28 december 2015 om 18:44

Ach, ik ken gasten die aan de (correctie) xtc/ speed e.a. gaan voor een wedstrijdje op zondagochtend, nadat ze zaterdag te lang zijn doorgegaan. Dus op elk niveau heb je dwazen. Sneu voor die gozer, maar eigen schuld. En waar 'we' het vaak hebben over oost Europa, nu in onze eigen 1e divisie een dopinggeval, tsja...

28 december 2015 om 18:56

Mdma voor een wedstrijd? Neem aan dat het speed was ofzo.. want van mdma ga je alleen maar kneiterhard van spacen.. knap je niet echt van op na een nachtje doorhalen

28 december 2015 om 19:09

Cocaine of speed kan ik begrijpen, maar ik denk dat weinig mensen er baat bij hebben om onder invloed van Mdma wedstrijden te spelen. Denk dat je de bal niet eens kan raken.

28 december 2015 om 19:23

Ook op cocaïne of speed loop je niet lekker te ballen hoor. Gewoon een lulverhaal

28 december 2015 om 21:05

Gaat er ook niet om of ze er beter van worden, gaat er om dat het gebeurt. Zelfs in de 6e klasse bij "polderboys".

28 december 2015 om 19:39

Omdat als je bij telstar je niveau nieg haalt je ok gewoon op straat staat en niemand wil zijn baan graag verliezen.

De aangetroffen stof zat in vitaminepillen die van Essen slikte. Hij heeft niet gekeken wat er in die tabletten zat en of er middelen in zaten die op de verboden lijst stonden. Iedereen kan zoiets probleemloos slikken , alleen sporters niet . Je gaat er echt niet beter van voetballen en dan hebben we het wel over een club als Telstar. Maar een lulletje van Telstar kun je gemakkelijk als voorbeeld stellen . Bij een speler van naam en faam laten ze dat wel uit hun hoofd. Twee jaar schorsing , voor doodslag krijg je minder tegenwoordig . Heeft de advocaat van Feijenoord nog een gaatje vrij in zijn agenda ?

28 december 2015 om 19:07

Helemaal mee eens. Dit gaat nergens over !

En idd als het een speler van een club van de Top 3 was geweest, dan was er een andere straf uitgekomen. Laten ze de dopingslijst eens aanpassen waarop alleen middelen staan waarvan bewezen dat ze prestatie-stimulerend werken !

28 december 2015 om 19:40

Als hij kan aantonen dat het door vitaminepillen komt dan kan hij in beroep gaan en heeft hij denk ik een goede zaak.

28 december 2015 om 20:16

Maar hoe toon je aan dat iets door vitamine pillen komt. Dat is dus ook onmogelijk.

28 december 2015 om 20:46

De kans dat hij de Furosemide via verontreinigde vitaminepillen heeft binnen gekregen is te verwaarlozen.
Dat argument heeft Deco destijds ook aangevoerd en dat is door dopingexperts als onzin bestempeld.

29 december 2015 om 00:50

Een speler van naam en faam zoals Frank de Boer, Jaap Stam, Edgar Davids of Josep Guardiola? Die hebben destijds ook een flinke schorsing gehad.

Wel te hopen voor deze jongen dat ie de zaak alsnog kan winnen. Guardiola was al coach toen hij de zaak tegen de Fifa/uefa/whatever won.
Voor z'n carriere maakte het niets meer uit, maar je wil natuurlijk niet zo'n reputatie als je niets kwalijks hebt gedaan.

29 december 2015 om 12:28

Frank de boer kreeg een schorsing van 2,5 maand die half juni inging, oftewel de zomerstop. Waarom krijgt de ene speler zo´n straf (international, speler van een topclub) en krijgt een andere speler 2 jaar (speler van een klein clubje als telstar), beiden voor een een mogelijk dopinggeval...

29 december 2015 om 13:52

A. Omdat het een andere drug is. Je moet wel de juiste met elkaar vergelijken.
B. Mijn voorbeelden hadden te maken met hetgeen Dikkiedik zei, dat grote voetballers geen flinke straf krijgen.
C. Je hebt nu alleen F. de Boer gepakt, waar andere spelers een half jaar tot een jaar schorsing hebben gekregen (deco).

29 december 2015 om 17:43

Uhm...de boer en zn vriendjes werden daadwerkelijk betrapt op doping...en niet op een maskeringsmiddel....dus die verdienden eigenlijk een hogere straf ...en die hebben ze toch duidelijk een lichtere straf gekregen ....niet eerlijk dus in vergelijking met de straf voor deze jongen

29 december 2015 om 18:11

Een voedingssupplement waar de spelers niets vanaf wisten.
Guardiola is de enige die het flink heeft doorgezet en werd niet voor niets vrijgesproken.

Ik gaf ook een ander voorbeeld: Deco.

Overigens heb ik geen enkel moment aangegeven dat ik de straf goed vind. Ik heb daar te weinig verstand van. Ik sprak enkel over een statement dat hier gemaakt werd.

Wat een waardeloze vertoning. Iemand twee jaar schorsen voor dit middel is belachelijk. Dit is alleen maar toe te schrijven aan het feit dat er andere sporten zijn waar flink wordt gebruikt. Door deze sporten is het anti-doping reglement zo streng geworden. Twee jaar schorsing in het voetbal is einde carrière. Het voetbal heeft geen dopingcultuur zoals wielrennen, gewichtheffen of atletiek. Ik vind het dan ook triest dat de straffen in verschillende zaken op één hoop worden geveegd. In atletiek en wielrennen komen sommige mensen gewoon weg met minder straf. Als je deze jongen had geschorst voor 10 wedstrijden of een half jaar, was het voldoende geweest. Stel je voor: 70 wedstrijden schorsing. Wat voor overtreding moet je daarvoor maken?

Kortom, straf terecht, maar buiten proporties. Gelukkig zijn de procedures gevolgd...

Mijn kat met hartklachten krijgt ook dagelijks Furosemide.
Het is idd een vochtafdrijver.

29 december 2015 om 18:15

Jou kat moet geschorst worden

Belachelijke schorsing ,kleine club wordt weer benadeeld

Het klinkt hard, maar je kan de Knvb niks kwalijk nemen. Iemand die op deze stof betrapt wordt moet van de Wada een schorsing van 2 jaar krijgen. De Knvb heeft er weinig over te zeggen.

28 december 2015 om 20:06

Deco werd in 2013 ook twee jaar geschorst ivm het gebruik van Furosemide.
Hij ging in beroep en daarbij werd de straf verminderd tot één jaar.
Vervolgens heeft hij het aanhangig gemaakt bij het CAS Sporttribunaal en daar werd hij vrijgesproken.

Telstar en Van Essen weten wat ze te doen staat.

29 december 2015 om 19:53

En wie betaald dat? Plus je hebt nooit 100% garantie dat je gaat winnen.

30 december 2015 om 01:56

Als je niet in beroep gaat heb je 100% garantie dat je niet gaat winnen!

Ik neem aan dat ook een club als Telstar een eigen arts heeft die de spelers begeleidt als het om medicijngebruik en vitamines gaat?? De straf is heel zwaar vind ik omdat het hier niet direct om doping gaat.

Haha terecht, gegokt en verloren, niks de pech van een kleine club maar een slechte daad van een slechte voetballer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren