Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: WK-hoop Zuid-Afrika weer volop in leven: Ethiopië geeft fout toe

Laatste update:

Zuid-Afrika was drie jaar geleden nog de organisator van het WK, maar zal er volgend jaar in Brazilië niet bij zijn. Bafana Bafana had zondag in de kwalificatiewedstrijd tegen Ethiopië minstens een punt nodig om de droom in leven te houden, maar ging met 2-1 onderuit. Door deze nederlaag kan Zuid-Afrika Groep A niet meer winnen en gaat de ploeg zeker niet naar het WK.

Bernard Parker was de schlemiel van de middag. De voormalig aanvaller van FC Twente zette Zuid-Afrika in de eerste helft nog wel op voorsprong met een knappe volley, maar in de tweede helft maakte hij ook een eigen doelpunt. Omdat Getaneh Kebede daarvoor al voor de gelijkmaker had gezorgd, zette Parker Ethiopië dus onbedoeld op voorsprong: 2-1.

Met nog twintig minuten op de klok probeerde Zuid-Afrika zich nog wel terug te knokken, maar tevergeefs. De WK-gastheer van drie jaar geleden zal er zodoende niet bij zijn op het WK in Brazilië: Ethiopië plaatste zich voor de laatste kwalificatieronde. Daarin strijden tien landen om vijf WK-tickets. Ivoorkust, Tunesië en Egypte plaatsten zich dit weekend ook voor de laatste kwalificatieronde.

Update 17 juni 10.10 uur - Zuid-Afrika krijgt mogelijk alsnog kans op deelname aan WK
Het is nog niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat Zuid-Afrika er in de zomer van 2014 niet bij zal zijn op het WK in Brazilië. De organisator van het vorige toernooi om de wereldtitel leek zondag na een 2-1 nederlaag tegen Ethiopië te zijn uitgeschakeld, maar krijgt wellicht een ontsnappingsmogelijkheid; de opponent van afgelopen weekend zou tijdens een eerder kwalificatieduel (met Botswana, op 8 juni) een niet-speelgerechtigde speler hebben opgesteld en riskeert zodoende drie punten aftrek. Als de FIFA, die de zaak momenteel onderzoekt, daadwerkelijk tot die straf overgaat, komt Zuid-Afrika met nog één wedstrijd te gaan weer op twee punten van Ethiopië.

Update 18 juni 17.20 uur - WK-hoop Zuid-Afrika weer volop in leven: Ethiopië geeft fout toe
De Ethiopische voetbalbond heeft dinsdag toegegeven dat tijdens het WK-kwalificatieduel met Botswana een niet-speelgerechtigde speler in actie is gekomen. Mocht de FIFA besluiten tot maatregelen tegen het land, dan accepteert men die zonder morren. “We hebben de situatie geëvalueerd. We accepteren de aantijgingen en we zullen dan ook geen beroep aantekenen tegen een mogelijke straf”, luidt de verklaring. De verwachting is dat de wereldvoetbalbond eerdaags drie punten zal aftrekken bij het Oost-Afrikaanse land, waardoor Zuid-Afrika nog altijd kans maakt op deelname aan het WK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is balen voor hun, maar SA lijkt me nou niet een land die altijd bij een wk hoort en vindt ze ook niet goed spelen. Tempo is laag.

Doe maar voor mij de gebruikelijke landen die op een wk horen, zoals: ivoorkust, ghana, kameroen, senegal en nigeria.

16 juni 2013 om 18:26

Haha dat jij Kameroen en Senegal zegt al genoeg, ben je vergeten dat Egypte alle 5 de wedstrijden heeft gewonnen en gewoon een beter team hebben dan Ghana, alleen Ivoorkust is gelijkwaardig, maar die wonnen ook nooit van ons.

16 juni 2013 om 18:39

Dus als je 1e staat in de kwalificatie kun je dan het wk aan? Nou nieuw-zeeland staat ook eerste in de ofc, gaan zij het dan nu ook maken? Nee. Het gaat er gewoon om dat je het op het grote podium het laat zien. Vind gewoon Egypte niet een land dat bij een wk hoort, het zal dan wellicht weer zoals Algerije worden. Mijn mening.

Maar in 2009 had Egypte het al bewezen dat ze het niveau niet aankonden. verloren van Brazilië, met geluk winnen van Italië en helemaal ingemaakt worden door de VS.

16 juni 2013 om 18:56

Egypte een beter team dan Ghana? Op basis van wat ben wel benieuwd naar je argumenten. Die tijden dat Egypte domineerde zijn voorbij hoor. Begrijp me niet verkeerd vond Egypte leuk om te zien paar jaar terug maar nu zijn ze toch weer bezig met een opwbouwen van een nieuw team?

Ghana heeft een geweldige lichting en hopelijk kwalificeren we ook voor het wk zodat we dat kunnen laten zien (hopelijk). Spelers als prince boateng ( die blijkbaar weer beschikbaar is) gebroeders ayew atsu asamoah onder andere zie ik niet rondlopen bij Egypte.

Zuid Afrika is helaas er niet in geslaagd maar die zijn al niks meer sinds het wk van 2002. Dat waren geweldige spelers zeg zuma mc carthy mis die tijden!

16 juni 2013 om 19:31

Egypte stelt niks ook niet
meer zoveel voor, ontbraken op de vorige 2 edities van de Africa Cup.

16 juni 2013 om 20:07

Volgens mij heeft Nieuw Zeeland in 2010, als enige ploeg die niet verloor, aangetoond wel wat te zoeken te hebben op een Wk...

16 juni 2013 om 20:16

Klopt, maar waarom noem he zelf dan Senegal en Kameroen? Terwijl Egypte een paar klasses beter is .

16 juni 2013 om 20:41

Och, Nigeria komt 1 keer in de 10 jaar weer ergens ver op een toernooi en gelijk hoog praat.. Egypte is als team nog steeds beter, kijk maar naar spelers die nu gaan komen. Het tactische voetbal van Egypte is beter dan dat van vele andere Afrikaanse landen.

16 juni 2013 om 20:46

Ja verloren van Brazilie wat een schande is dat.. maar dan wel winnen van Italie en geluk heb je wel eens nodig, en dan VS kan een keer gebeuren. Je kijkt geen wedstrijden van Egypte anders had je wel gekeken wat voor jongere spelers er nu spelen en hoe goed zij gaan worden.

17 juni 2013 om 10:33

@pprins,

Ook Nederland verloor in principe niet..
In de verlening of met penals is geen verliezen officieel, dan heb je gelijk gespeeld

17 juni 2013 om 13:42

Waar gaat deze discussie over? Nieuw zeeland, nederland, egypte?? Volgens mij gaat het artikel over Zuid-afrika en dat ze mss toch nog een kans hebben. En Zuid Afrika behoort toch met een handjevol ander Afrikaanse landen tot de Afrikaanse toplanden.

16 juni 2013 om 21:01

ahaha, Noord-afrikaanse landen horen erbij juist . Algerije, Tunesie, Egypte en Libië staan allemaal eerste in hun groep en hebben grote kans door te gaan. En zo hoort het ook, want hun stellen tenminste iets voor op wk's behalve Ghana

17 juni 2013 om 23:44

Waar plaats jij dan Egypte en Tunesie?

Egypte recordhouder Afrika Cup en Tunesie bijna bij elk WK aanwezig?

Of moeten ze perse zwart zijn volgens jou omdat ze uit Afrika komen?

En Senegal is al helemaal belachelijk dat je die noemt, die heeft in de geschiedenis maar 1 keer meegedaan. Dan heeft Marokko met zn 4 deelnames nog meer recht.

Historisch gezien zijn dit de landen van Afrika die erbij horen;

Kameroen, Nigeria, Marokko, Tunesie, Ivoorkust, Ghana, Zuid Afrika, Egypte.

Kies hier maar 5 uit.

Je doet Egypte te kort hoor

On: 'hè jammer nou, dan horen we ook geen vuvuzela's op het WK in Brazilië. Zuid Afrika heeft alleen Steven Pienaar, de rest lopen achter de feiten aan vind ik. Tuurlijk wil je als land erbij zijn op een WK, maar als we realistisch moeten zijn komen ze poule nog niet eens door heen.

16 juni 2013 om 18:25

Wij (egypte) missen een echte afmaker, de topscorers zijn Salah en Abou Treika maar dat zijn vleugel en een nummer 10, Zidan speelt niet meer en ik begrijp ook niet waarom.

On: Jammer dat ze zich niet kwalificeren, maken toch wel altijd een leuke sfeer, beter dan de Europese landen

16 juni 2013 om 18:33

Ik mis die tijden met Mido, Ghaly, Zidan, Hossam Hassan ect ect..

On: Ik heb geen flauw idee waar Mohamed Zidan momenteel speelt en waarom hij niet opgeroepen wordt voor land Egypte? Ik heb het zelfs opgezocht, maar kan niks vinden om zijn persoon als voetballer.

16 juni 2013 om 18:44

Wikipedia is je vriend:

On 31 July 2012 Zidan signed for Emirate club Baniyas, signing a two-year contract.[14]

In January 2013 he was omitted from the Baniyas squad for the rest of the season and decided to terminate his contract with them, he has been linked with several big clubs in Europe as well as Egyptian Giants El-ahly

--

On 3 March 2010, Zidan scored the only goal for Egypt in a 3–1 loss to England. Zidan is unlikely to play for Egypt again after refusing to play a crucial qualifiers match against Central African Republic to fly off to China for a discussion with a Chinese club.

16 juni 2013 om 20:44

je bedoeld Ahmed Hassan, Hossam Hassan is die hele oude spits. Ghaly speelde in de eerste kwalificatie duels wel, maar Bradley heeft gekozen voor een paar jongere spelers. Mido is ook al lang geleden.

En ik denk dat Bradley Zidan niet heeft opgeroepen omdat het een ego is.

Ethiopië verdiend gewonnen. Ookal domineerde Zuid-afrika wel. Hopen dat Ethiopië zich door de kwalificaties heen knokt, en een ticket mag veroveren voor het WK.

17 juni 2013 om 00:53

Ethiopie is voor mij echt een onbekend voetballand en dit resultaat verrast me. Ik had misschien wat meer verwacht van Z-afrika maar aan de andere kant waren ze 3 jaar geleden ook niet goed genoeg toen ze gastland waren.
Tunesie, Nigeria, Kameroen, Z-afrika en Algerije zijn de laatste 20-30 jaar regelmatig op een WK aanwezig geweest. Egypte, Marokko en Ghana zijn ook altijd waardige kandidaten en sinds de laatste 10 jaar is Ivoorkust 1 van de sterkste uit Afrika. Senegal, Togo, Angola en Mali zijn soms outsiders.

Dit vind ik jammer. Zuid-afrika toch altijd wel een leuke ploeg om naar te kijken. Hebben aantal goede spelers rondlopen en kunnen het een tegenstander ook flink lastig maken. Sneu voor Parker dat hem dit moet overkomen, maar dit overkomt bijna iedere voetballer wel een keer.

Ik hoop dat ze er over 5 jaar in ieder geval wel weer bij zijn!

Zou leuk zijn voor een land als Ethiopië, als ze zich kunnen plaatsen voor het WK. Gewoon als ervaring alleen al, dat zou leuk zijn.

De volgende landen uit Afrika maken (bijna) zeker deel uit van de play-offs.
Ethiopië, Ivoorkust, Tunesië, Egypte,

De volgende zullen zich ook plaatsen, maar is nog van alles mogelijk:
Ghana/zambia, Congo/burkina Faso, Nigeria/malawi, Algerije/mali, Lybia/kameroen, Uganda/senegal.

Jammer voor Zuid-afrika. Het is het leukste als je zoveel mogelijk verschillend culturen ziet op het WK, maar kwaliteit moet ook een beetje gewaarborgd zijn, daarom maar vijf landen uit Afrika. Jammer, volgende keer misschien wel weer.

16 juni 2013 om 19:56

Helemaal eens, en daarbij komt dat Ethiopië ook heel aardig voor de dag kwam op de afgelopen Africa Cup met een positieve spelinstelling. Misschien hebben ze daar nog verder aan gewerkt.

Jammer dat Zuid-afrika er niet bij is, ik vond tijdens het WK 2010 Siphiwe Tshabalala een leuke speler, en ik ben benieuwd of hij beter is geworden.

Jammer, Zuid Afrika is altijd een leuk team en sport bevoorderd de eensgezindheid in dit land...maar kennelijk zijn ze momenteel niet goed genoeg.

Zuid Afrika stelt ook niet zoveel voor, ze hebben trouwens dat WK van 2010 ook alleen maar gekregen. Omdat de jaren van Mandela beginnen te tellen.

Ik vind het ook een nare en vervelende ploeg om tegen je te hebben.

Dat Ethopie, speelde al leuk en 'verzorgd' voetbal tijdens de afgelopen Afrika Cup. Ik gun ze wel het WK, maar of dit voor Afrika zelf goed is? Want een Ethopie zal natuurlijk wel minder presteren als een Ivoorkust, Tunesie. Maar voor het land zelf, zal dit een enorme opsteker zijn en voor de mensen die toch bijna niks hebben daar, zou dit toch iets zijn om naar uit te kijken.

Valt me wel op dat er altijd een niet 'grote' Afrikaanse ploeg het erg goed doet in de kwalificaties zo hebben onder andere landen als Centraal Afrika, Botswana, Soedan het al erg goed gedaan, maar als de volgende kwalificaties beginnen. Dan hoor je ineens niks meer van ze, en is er weer een andere Afrikaanse land dat het erg goed doet.

Jammer genoeg kunnen ze dat niveau vaak niet vasthouden. Ik denk dan ook dat we voor de volgende kwalificaties niet meer zoveel horen van Ethopie.

Ik als Ghanees vindt jammer dat Zuid-afrika is uitgeschakeld. Het is niet een geweldige team maar ze hebben toch wel een beetje ervaring. Ethiopie speelt leuk voetbal goed verzorgd , als je op basis kijkt naar het voetbal is het niet gek dat Ethiopie zich heeft gekwalificeerd. Voor de rest de Noord-afrikaanse landen zijn helemaal niet zo goed in de Afrika Cup kwamen ze nergens. Ghana heeft een goede lichting maar landen als Nigeria en Ivoorkust zijn ook erg goed.

Ik vraag me af wat de Fifa gaat doen. Punten aftrek zou moeten wanneer je strikt de regels naleeft enkel weet ik niet of de Fifa daar zin in heeft.

Zuid-afrika vind ik altijd leuk om op een Wk te zien samen met Japan.

17 juni 2013 om 10:53

@medellin Afrikaanse landen houden hun administratie dramatisch bij. Het is niet de eerste keer dat het gebeurt is. Sudan had gewonnen van Zambia maar kreeg drie punten aftrek wegens dit geval. Dus ik denk dat Ethiopië punt aftrek krijgt.

17 juni 2013 om 11:30

Ja echt he. Volgens mij in de groep van Burkina Faso ook 2 wedstrijden die zijn omgezet in een 3-0. En de Fifa is behalve Ethiopië ook wedstrijden van Togo en Kaapverdië volgens mij aan het bekijken. Ook die wedstrijden zijn verdacht. Voor Libië kan dat ook weer lullig zijn. Het staat 2 punten voor op Kameroen en heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan. Als Togo schuldig wordt bevonden dan krijgt Kameroen er 3 punten bij (de wedstrijd die het betrof was Togo - Kameroen 2-0)

18 juni 2013 om 20:01

Haha en kijk daar schuldig. Het is echt een schande je weet toch wel wie geschorst is en wie niet? Gelukkig is het nooit bij Ghana nooit gebeurd ik zou helemaal gek worden dan

Dat zou de kans van doorgaan natuurlijk veel groter maken, de kans is nog steeds niet geweldig groot maar het is wel degelijk een cadeau als je ervan uitgaat dat je anders helemaal geen kans had.

Dit gebeurd wel vaker in Afrika.
Kaap Verdie zit nu in de zelfde situatie als Zuid-afrika, ze hadden begin dit jaar met 4-3 verloren van
Equatorial Guinea maar dit land had spelers opgesteld niet niet speelgerechtigd waren. Als Kaap Verdie de 3 punten krijgt is dat heel goed nieuws. Ze staan dan 2 punten achter op Tunesie, de laatste wedstrijd van Kaap verdie is tegen Tunesie.

Etihopie hoop dat ze doorgaan weer een afrikaans debutant op een wk!

Wat is dit voor trieste na-geblaat. Ze kunnen Ethiopie(wie?) niet aan en dan gaan ze naar dit soort onzin zoeken. Op deze manier is Soedan ook al gescrewd door die stomme Fifa, bij een Spanje of Argentinie durven ze dit niet denk ik zo. Ik zie mensen trouwens beginnen over Kameroen?? Dat land stelt niets meer voor, vorige 2 Afrika Cups gemist en nu ook onder Libie. Ik hoop op Egypte,algerije,ghana,senegal en Nigeria

Zou leuk zijn als Ethopie op hetnwk is. Ik heb ze voor het eerst zien voetballen op de Africa Cup en daar deden ze het vri aardig. Als ik naar de landen kijken bij wie ze in de groep zitten staan ze ook terecht bovenaan. Zou jammer zijn als ze punten aftrek krijgen, maar dat is hun eigen schuld.

Echt schandalig van Marokko dat ze er niet weer bijzitten ik heb mijn hele jeugd geen een WK meegemaakt met ze goede spelers zoals benatia,taarabt,belhanda,barrada,el ahmadi,assaidi,el hamdoai,amrabat chamakh en zo kan ik hele tijd door gaan maar resultaat komt er gewoon niet!! honderden coachen gehad maar nooit resultaat kan een iemand daarop antwoord geven?? eerst spelen ze 2-2 tegen ivoorkust voor wk kwalificatie en daarna 3-1 van tanzanie ik word er echt schijtziek van bah!!!!!

17 juni 2013 om 23:52

Marokko heeft het in de 1ste en 3de wedstrijd laten liggen.

1ste wedstrijd gelijkspel tegen Gambia waarbij ze duidelijk 2 penalties is ontnomen door de scheids.

3de wedstrijd tegen Tanzania verloren omdat ze met een C-selectie zijn afgereisd, zogenaamde slimme zet van de bondscoach die helemaal verkeerd uitpakte.

De laatste 2 wedstrijden hebben ze gewonnen met een goede selectie, alleen toen was het al te laat want Ivoorkust liet geen punten liggen tegen Gambia en Tanzania.

Maar ook een beetje pech dat ze met Ivoorkust in de poule zaten anders waren ze zeker wel poulewinnaar geworden. Ivoorkust is namelijk op eenzame hoogte in Afrika en de rest is allemaal te concurreren.

18 juni 2013 om 15:32

oke maar marokko is geen land die met penalties door moet gaan en alsnog al spelen wij met een D selectie gambia staat op nummer 188 daar moeten botola spelers zelfs van winnen onderschat hun niet hun hebben wel de arab cup gewonnen he en egypte is toch ook alleen maar met eigen spelers uit eigen competitie maar wanneer word die coach nou ontslagen? even serieus dit is de 5de wk die we niet halen en ben je afrika cup vergeten daar speelde toch alle europese spelers maar hoe kan je dan 1-1 tegen kaapverdie spelen gewoon geen smoesjes die land heeft fucking 300.000 inwoners man ben je gek ofzo marokko moet je nooit meer volgen slechtste team op aarde

Er lopen grotere talenten rond in Eindhoven. Dus zo erg is het niet.

Als Fifa toch Ethiopië naar het WK laat gaan is dit ongelooflijk triest en bereiken ze een nieuw dieptepunt.

Ze hebben een fout gemaakt en moeten daarvoor worden gestraft.

18 juni 2013 om 20:23

Hoe bedoel je? Ze zullen gestraft worden en die wedstrijd tegen Botswana(van die niet-gerechtigde speler) reglementair met 0-3 verliezen. Eerder triest dat Zuid-afrika beter presteert buiten het veld(achter de Fifa-tafel) dan op het veld, iedereen weet dat Zuid Afrika tot de zwakste landen van Afrika hoort tegenwoordig. Enige reden dat ze de Confed. Cup, het wk en de afrika cup hebben gehaald is omdat ze gastheer waren, anders zouden ze sinds 2008 toernooiloos blijven

Ik denk als Z Afrika wat wil reeën trainer die ze verder kanbrengen dan wie dan ook. Heeft een fantastische status en is een top coach nl Ruud Gullit

DIt is oneerlijk. Laat Ethiopie gewoon doorgaan. Zuid Afrika verdient het niet om door te gaan.

19 juni 2013 om 10:51

Zuid Afrika verdient het dan misschien mmaar Ethiopie heeft dus niet speelgerechtigde spelers opgesteld en de sanctie daarop is punten in mindering brengen.
Maar je hebt gelijk als je stelt dat Z-afrika niet goed gespeeld heeft.
Misschien is een beslissingwedstrijd tussen deze landen een mooi alternatief?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren