Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mali dompelt gastland Zuid-Afrika na strafschoppenserie in diepe rouw

Laatste update:

Zuid-Afrika is er in eigen land niet in geslaagd om de halve finale van de Afrika Cup te bereiken; Mali hield het hoofd na 120 minuten het koelst en was de sterkste tijdens de strafschoppenserie. De beide ploegen hielden elkaar tijdens de reguliere speeltijd in evenwicht, nadat Tokelo Rantie het gastland op voorsprong had gezet en Seydou Keita na rust de gelijkmaker scoorde namens Mali. In de verlenging bleef het bij 1-1 en dus werd het duel vanaf de penaltystip beslist. Keeper Soumbeïla Diakité werd de held van Mali, door twee Zuid-Afrikaanse inzetten te keren. Mali komt woensdag in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel tussen Ivoorkust en Nigeria, dat zondag gespeeld wordt.

/

Gesteund door het thuispubliek in het Moses Mabhida Stadium in Durban was het in het eerste half uur louter Bafana Bafana wat de klok sloeg. May Mahlangu verzuimde om op aangeven van Siboniso Gaxa koppend voor 1-0 te zorgen, terwijl Rantie op Mali-doelman Diakité stuitte na een fraaie pass van diezelfde Mahlangu. Malmö FF-spits Rantie slaagde er na voorbereidend werk van Reneilwe Letsholonyane evenmin in om te scoren, waarna de rebound niet besteed was aan voormalig FC Twente-aanvaller Bernard Parker. Pas nadat Mali zich voor het eerst had laten zien was het alsnog Zuid-Afrika dat de score opende; nadat twee spelers met elkaar in botsing kwamen mocht Mahlangu door en werd de bal bezorgd bij Thuso Phala.

Diens schot met links mislukte volledig, maar belandde wel voor de voeten van Rantie, en die had geen moeite om van dichtbij binnen te schieten: 1-0. Mali leek toen pas echt wakker en creëerde in de laatste tien minuten van de eerste helft drie kansen, maar wist de gelijkmaker nog niet te produceren. De inzet van Mahamadou Samassa werd geblokt door Bongani Khumalo, Samba Sow schoot vanuit kansrijke positie hoog over na een goede actie van Fousseni Diawara en een schot van Sigamary Diarra werd op slag van rust weggekopt door verdediger Dean Furman. Het overwicht dat les Aigles gedurende het laatste kwartier van de eerste helft hadden werd na de hervatting wél beloond met een doelpunt.

/

Mali-aanvoerder Keita was het eindstation van een fraaie aanval en kopte de bal na een klein uur van dichtbij achter goalie Itumeleng Khune: 1-1. Een fikse tegenvaller voor Zuid-Afrika, dat kort daarvoor op 2-0 had kunnen komen; invaller Lehlohonolo Majoro liet echter een grote kans liggen. Overigens mocht het gastland een paar minuten na de gelijmaker van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam, toen Samassa niet profiteerde van een verdedigingsfout van Tsepo Masilela en zijn inzet gekeerd werd door Khune. Omdat later een schot van Mahlangu evenmin tot de winnende treffer leidde, waren de beide ploegen na ruim negentig minuten veroordeeld tot een verlenging.

Daarin was het in het eerste kwartier vooral Mali dat in aanvallend opzicht van zich deed spreken. Mahamane Traoré en Modibo Maïga kwamen echter tekort om gevaarlijk te worden na spelhervattingen, terwijl een counter van de Zuid-Afrikanen niet meer dan een schot van Mahlangu in de handen van Diakité, terwijl afleggen op de ingevallen Ajacied Thulani Serero een betere optie was geweest. Nadat de slotfase vooral gekenmerkt werd door krampaanvallen, moesten strafschoppen bepalen welke equipe zich zou plaatsen voor de halve finale; nadat Diakité de inzetten van Furman en Mahlangu al had gekeerd, betekende de misser van Majoro dat de Malinezen feest konden vieren.

Denk je dat Mali de Afrika Cup gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde voor Zuid-afrika, moet pijn doen dat de penalties je de das omdoen. Goed gekeept natuurlijk door de keeper van Mali (diakité?).

Hehe nu wordt het pas leuk. Kunnen ze niet de Westafrika Cup houden, daar komen toch de sterkste landen vandaan met Togo, Ghana, Nigeria, Senegal, Ivoorkust, Kameroen, Mali en Burkina Faso. Dan hoef ik niet naar landen als Kaapverdie en Angola enzo te kijken. Ik had wel verwacht dat Mali zou winnen, met Samassa, Keita en Sissoko hebben ze wel hele leuke spelers!

3 februari 2013 om 00:04

Wat een onzin, de huidg kampioen komt uit Zuidelijk Afrika en de record kampioen komt uit Noord-afrika. Die West Afrikaanse ploegen zijn ook niet altijd geweldig. Ploegen als Kameroen en Senegal hebben zich niet eens gekwalificeerd. Op de CAN wint dikwijls het beste team ipv de ploeg met de grootste namen.

3 februari 2013 om 15:09

Inderdaad supersub, komt nog bij dat er bij enkele ploegen gewoon betere spelers(individueel) rondlopen dan bij West Afrikaanse ploegen, dan heb ik het over de Noord-afrikaanse landen

Welkom terug Serero bij Ajax.
Altijd handig om zo een aanvallende middenvelder er weer bij te hebben voor ajax.

2 februari 2013 om 22:48

Idd, jammer voor Bafana Bafana, mooi dat Serero er binnenkort weer bij is.

Mali is de meester van strafschoppen zeg vorig jaar gooide ze Gabon er ook uit.

@ Samson grappenmaker dus jij vind Algerije Marokko en Tunesie niks toevoegen aan de afrika cup. Verder heeft Mali teregt gewonnen en vorig jaar ook het gastland uigeschakeld met Penaltys nu weer dat is klasse.

Had het Bafana Bafana wel gegund, speelde niet slecht, maar tegen die reuze van Mali valt weinig te beginnen..

Heb alleen de eerste helft gezien en die Zuid-afrikanen waren op enthousiasme de betere ploeg. Ze kwamen er af en toe goed doorheen en kwamen verdiend op voorsprong. Moet wel zeggen dat Mali wel verstijfd leek door de spanning. Dat het uitiendelijk 1-1 is geworden verbaasd me op zich niets, want Mali heeft een heel behoorlijk team. Dat ze voor een ploeg als Congo in de poule zijn geeindigd zegt al genoeg. Wat mij betreft is Mali een outsider voor de titel.
Voor Zuid-afrika is het in ieder geval een geslaagd toernooi geweest. Vooraf zal men hebben gehoopt dat men de poulefase zou overleven, maar met Angola en Marokko in de poule was dat gewoon een lastige opgave. Dat ze uiteindelijk poulewinnaar zijn geworden is gewoon knap. Zowel voor het toernooi als voor het Zuid-afrikaanse voetbal is dat een opsteker.
Nu we langzaam aan richting de finale gaan is het wel leuk dat de betere ploegen nu doorstoten. Ghana, Mali en dan morgen Ivoorkust of Nigeria en normaal gesproken Burkina Faso.

Ik moet wel zeggen dat het niveau tot dusver tegenvalt. Misschien zouden ze de CAN gewoon om de vier jaar moeten organiseren. De topspelers zullen dan sneller naar het toernooi gaan, het toernooi stijgt in prestige aangezien een titel vier jaar lang blijft staan, de belangstelling is hoger. Daarnaast hoop ik dat er een manier gevonden kan worden waarbij het typisxhe Afrikaanse voetbal col enthousiasme en opportunisme gecombineerd kan worden met iets slimmer spel. Want sommige wedstrijden zijn het aanzien tot dusver niet waard.

Mali killt nu al voor de 2de keer het gastland na strafschoppen. Hun gouden generatie was in 2008, jammer dat ze niet hebben gepiekt!

Diarra(real Madrid)-sissoko(juventus)-keita(barca)
Kanoute(sevilla)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren