Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: SC Heerenveen neemt per direct afscheid van geflopte spits

Laatste update:

De wegen van Thomas Dalgaard en sc Heerenveen scheiden zich per direct. Omrop Fryslân meldt woensdag dat spits en club de samenwerking tot medio 2017 niet eerbiedigen en met onmiddellijke ingang uit elkaar gaan. De Friezen moeten dat nieuws zelf nog wel officieel bevestigen.

/

Dalgaard arriveerde een jaar geleden en moest de concurrentie aangaan met Mark Uth. Beide spitsen werden gezien als de kandidaat-opvolger van Alfred Finnbogason, maar alleen Uth wist die status waar te maken. Dalgaard maakte te weinig indruk op de trainers, al kreeg hij ook niet echt veel kansen: de ervaren Deen moest het hebben van tien invalbeurten voor de winterstop.

In maart vertrok hij op huurbasis naar Odense BK, toen de transfermarkt in Denemarken nog open was. Daar wist Dalgaard niet zo goed te presteren als hij deed bij Viborg, waar hij speelde voor zijn stap naar de Eredivisie. Nu zou de ervaren spits in onderhandeling zijn met een andere club uit zijn thuisland.

Update 3 juli 14.05 uur - SC Heerenveen neemt per direct afscheid van geflopte spits
SC Heerenveen heeft het contract met Thomas Dalgaard in onderling overleg per direct ontbonden. Dat meldt de club uit Friesland via de officiële kanalen. De 31-jarige Dalgaard had in het Abe Lenstra Stadion nog een verbintenis tot medio 2017. Bij de club van hoofdtrainer Dwight Lodeweges kwam hij negen keer in actie in alle competities.

Thomas Dalgaard heeft voldoende kansen gekregen bij sc Heerenveen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kom al heel wat jaren bij onze club maar deze jongen schaar ik onder dezelfde categorie mislukte centrumspitsen als Gusatu en Rafael Viera. Hij kan echt niks behalve een bal van een meter afstand erin frommelen in de Deense competitie. Hij kan verder niet rennen, niet koppen, heeft het fysiek van een vaatdoek, is traag, snapt niet hoe hij moet lopen en heeft nul techniek. Bravo Scouting!

Dat we 7/8 ton voor deze knaap hebben betaald is echt ongelofelijk. Huilen.

1 juli 2015 om 10:01

Fouten kun je maken, jou club heeft aardig wat spitjes weten te creëren!

1 juli 2015 om 10:12

De scouting afkraken, terwijl 9 vd 10 spitsen bij Heerenveen een voltreffer is, is natuurlijk een beetje overdreven. Een fout kan er een keer tussen zitten. Finbogasson leek bijv. in Belgie ook niet te kunnen voetballen, maar legde ze bij Heerenveen wel allemaal in het mandje.

1 juli 2015 om 10:15

9 van de 10 spitsen is wat overdreven. We hebben ook heel wat hampelmannen gehad hoor, vergis je niet. Alleen als niet-Heerenveen volger heb je daar geen idee van... Maar we hebben een aantal prachtige aanvallers opgeleverd natuurlijk die ons schatrijk hebben gemaakt en op de kaart hebben gezet, dat weet ik ook wel. Maar daarom mag ik deze spits wel een onbegrijpelijke aankoop vinden? 8 ton heeft hij gekost...

1 juli 2015 om 10:16

Vraagje ? Wordt Henkie Veerman nu de eerste spits ?

1 juli 2015 om 10:17

Nog eerder derde spits want ik denk dat van Amersfoort veel meer talent heeft. Henkie zal vooral gebruikt worden als stormram.

1 juli 2015 om 10:22

Nee heerenveen wil een nieuwe bewegelijke spits halen zei hans vonk

1 juli 2015 om 10:23

Verwacht jij als supporter alleen maar voltreffers dan? Hoe lang heeft Ajax geen goede spits?

1 juli 2015 om 10:28

Nee hoor, alleen wordt er door de buitenwacht altijd maar gedaan alsof elke spits van ons een fenomeen is. Terwijl ook wij de nodige miskopen hebben.

En Dalgaard is er eentje van de bovenste plank en dat mag best gezegd worden. Daarentegen heeft Uth het prima gedaan en ons weer centen opgeleverd. Al met al is het dan weer in balans.

1 juli 2015 om 10:35

je had ook nog die pappa ofzo, ook zo drama spits.

1 juli 2015 om 10:42

Dat was een linksbuiten als je naar keek wat voor prachtige doelpunten en acties hij in de VS maakte dan snap ik wel dat ze hem hebben gekocht. Maar ja hij kon hier niet wennen en van Basten vond dat hij deed alsof hij een circusartiest was.

1 juli 2015 om 10:47

Abe84. Ben misschien geen die-hard Heerenveen kenner, maar volg Heereenveen door mijn Friese achtergrond toch wel degelijk aardig veel. Dit was inderdaad eens een misser, maarja mag het eens na zoveel miljoenenverkopen? Uth, Finbogasson, Dost, Sibon (niet veel miljoenen, wel goede heerenveen spits), Alves, Huntelaar, Allback, v. Nistelrooij, Tomasson, allen voltreffers als eerste spits zijnde. Zonet even teruggezocht die reeks begint vanaf 96/97, dat kunnen niet veel clubs nazeggen. En daarin zijn ook risico's genomen zoals met Finbogasson (had helemaal geen goed gemiddelde, en zonder scoren wad het ook geen goede voetballer) die dus wel goed uitpakte. Misschien hadden ze met deze Dalgaard hetzelfde voor ogen, maar pakte het dit keer slecht uit. 8 ton voor een 30 jarige is wel veel en het is uiteindelijk inderdaad een misser, maar die scouting heeft wel heel wat krediet opgebouwd.

1 juli 2015 om 10:50

Naar mijn idee kraakt hij Dalgaard af en niet de scouting van Heerenveen. Er kunnen altijd wel wat mindere/slechte spelers tussen zitten. De scouting doet over het algemeen erg goed werk. Dalgaard is gewoon een drama. Kan zo'n beetje niks. De kansen die hij heeft gehad heeft hij helemaal verprutst. Dat een kans niet pakt dat kan, maar hij deed zo'n beetje alles slecht wat slecht kon gaan...

1 juli 2015 om 10:52

Correct. Ik ben natuurlijk zeer trots op de grote namen die Heerenveen heeft voortgebracht, vele goede spitsen. Maar dat betekent nog niet dat je niet mag benoemen dat dit een miskleun is geweest. Als je alle kosten bij elkaar optelt ben je meer dan een miljoen kwijt voor een speler die bij lange na het niveau niet heeft. Dan verkoop je een andere speler maar houdt je er netto weinig aan over!

Uiteraard heb ik vertrouwen in de scouting dat men een waardig opvolger van Uth vindt. De scouting is altijd wel aardig scherp geweest, en zeker op het gebied van spitsen.

Tot slot: wat men wel vaak vergeet is dat in de "goeie ouwe tijd" van Riemer van der Velde de club vaak handenvol spelers aantrok. Dan zat er eentje tussen die bekend werd en dan was Heerenveen de superclub met de superscouting. Over de tientallen spelers die via de achterdeur vertrokken hoorde je niemand. En die kostten soms ook gewoon veel geld. Uiteindelijk moet je die "superscouting"-status dan ook een beetje relativeren vind ik. Het is briljant dat men steeds weer goede spitsen vindt, maar er gaat ook best vaak wat mis.

1 juli 2015 om 11:33

Abe84. Is ook wel weer zo inderdaad. Op transfermarkt-site zie je ook wel aardig wat spitsen (meestal nog 2) eromheen die inmiddels alweer vergeten zijn. Misschien is dat ook de 'kracht' geweest van de scouting, dat ze relatief veel spitsen p. jaar hadden, waardoor er altijd wel eentje doorbrak. Denk wel dat de eindbalans uiteindelijk wel zeer positief is. Met betrekking tot volgend jaar zou die v. Amersfoort het ineens zomaar eens kunnen gaan doen inderdaad, wel flink talentvol toch?

1 juli 2015 om 13:13

Die reeks met topspitsen vanaf 96/97 is inderdaad erg mooi, maar er zijn ook een hele hoop miskopen gedaan. Als je de laatste 10 jaar alleen bekijkt voor de (hangende) spitspositie kom je al aan: Radoslaw Matusiak, Mark de Vries, Niklas Tarvajarvi, Cecilio Lopes, Rob Friend, Gonzalo Garcia, Bo Storm, Patrik Ingelsten, Bonaventura Kalou, Michal Papadopulos, Samir Fazli, Uche Nwofor en Thomas Dalgaard.
Sommigen voor een aardige cent gekocht, sommige gehuurd, maar iig allemaal weggegooid geld.

2 juli 2015 om 23:00

Bankvulling met af en toe een inval beurt en meer ook niet. Een miskoop wil ik het niet noemen, daar doe ik hem mee te kort maar eerste spits daar geloof ik niets van.

3 juli 2015 om 14:55

Ik vind dat van basten zowiezo geen kijk heeft op goede spelers. Hij zag het ook niet in uth zitten.

3 juli 2015 om 14:58

Je vergeet Tarik Elyounousi. Die man is gekocht voor 4.5 miljoen. Heeft geen pepernoot geraakt en is vervolgens van de hand gedaan voor 5 ton. Dat was pas echt een miskoop.

1 juli 2015 om 10:46

Briljant hoe je hem omschrijft, pis bijna in me broek van het lachen.

Van Amersfoort, zal die veel kansen krijgen denk je? Is volgens mij wel een leuk talent!

1 juli 2015 om 10:48

Ik hoop voor van Amersfoort dat hij wat minuten kan krijgen maar als wij een sterke eerste spits aankopen is die kans niet zo groot. Een verhuur is dan misschien ook wel een aardige optie. We hebben Veerman tenslotte ook nog, net als Pascal Huser.

1 juli 2015 om 10:49

Wie is Huser? Nog nooit gehoord van hem, Henkie ken ik wel

1 juli 2015 om 10:50

Hij moet ook gewoon in de spits spelen. Linksbuiten is hij een beetje te lang en te traag voor

1 juli 2015 om 10:51

Huser is een beloftespeler, vorig seizoen in de voorbereiding topscorer. Verwacht overigens niet dat hij het zal redden, was het laatste half jaar verhuurd aan MVV en dat werd niet zo'n succes. Maar goed, hij loopt nog wel rond en kan eventueel een derde optie zijn.

1 juli 2015 om 11:20

Er is dan ook helemaal niet 700.000,- voor Dalgaard betaald. De vraagprijs is destijds in de media overgenomen als zijnde waarheid. Ik kan je bevestigen dat er een stuk minder betaald is. Maar blijft wel zonde geld. Ook heeft Heerenveen een salarisplafond van 200.000,-. Dalgaard was geen grootverdiener. Al mae al was het zond geld, maar zeker geen miljoen. De helft komt eerder in de buurt.

1 juli 2015 om 11:31

Volgens de LC was het 6 ton, volgens de Telegraaf 7 ton. Viborg FF vroeg 8 ton. Het is al met al een aardig bedrag hoor.
Het is natuurlijk altijd lastig inschatten omdat de club nooit iets zegt over transfers. Als jij kunt bewijzen dat het echt een fractie hiervan is dan vind ik dat prima en geloof ik dat graag. Er is echter nog niemand op ons forum geweest die dit heeft gemeld in al die tijd en ook daar lopen best wat insiders tussen. Ik hecht daar toch wel waarde aan. Als het bij lange na geen 7 ton was geweest was daar echt al lang melding van gemaakt door iemand.

Hij was gewoon zwaar teleurstellend. Maar niemand had ook verwacht dat Uth het zo goed zou doen. Deze jongen drukte volgens mij wel veel op de salarissen, dus misschien maar beter dat hij elders zijn brood mag gaan verdienen. Gebeurt niet vaak dat Heerenveen spitsen weg laat gaan :P

1 juli 2015 om 10:04

Hmm komt nogal eens voor ben ik bang.. hoort erbij. Goedkoop is duurkoop.
Te oud, kan zich niet ontwikkelen en trekt t niet. Tja. .. wel te voorspellen eigenlijk

1 juli 2015 om 10:09

Het is een enorm gekke aankoop, die totaal niet strookt met de filosofie die normaal gehanteerd wordt binnen Heerenveen. Hij was oud en duur. En als je hem dan ook hebt gescout (wat men waarschijnlijk niet heeft gedaan), had je ook gezien dat het niet een speler is die anderen beter laat voetballen zoals Sibon.
Al met al een onbegrijpelijke aankoop.

1 juli 2015 om 10:26

Camataru was ook al wat ouder, Sibon ook, Pietje Keur ook ....

1 juli 2015 om 10:29

Ja, maar die jongens kostten geen bakken met geld en voegden ook nog wat toe. Ik vind het best als ze eens een ervaren spits halen, maar dan mag je toch verwachten dat hij iets toevoegt...

1 juli 2015 om 10:48

Wie kent hem nog... Valeri Popovitch! Ook een oudere spits, 30 toen hij in 2000 voor Heerenveen kwam spelen, maar had wel een bijdrage in het behalen van Champions League. Leeftijd zegt niet alles, Sibon was ook 'oud' zijn laatste termijn, speelde niet veel, maar was wel goed voor het team (iets wat ook van Dalgaard werd verwacht).

1 juli 2015 om 10:50

Popovich was een dikke held, zonder twijfel.

Enorme miskoop, scouting heeft hier echt een fout begaan bij het aantrekken van deze jongen.

Kunnen ze dan echt een gek vinden die er wat voor betaald? Kapitaal vernietiging op deze manier.. Al levert het een paar ton op, beter iets dan niets.

1 juli 2015 om 10:17

Nou, als je Dalgaard een keer hebt zien spelen weet je direct dat er nooit een club geld voor neer gaat tellen. Dit is de beste oplossing.

1 juli 2015 om 11:07

Is er ook wat bekend over de voorwaarden waaronder ze van elkaar afscheid genomen hebben? Gok dat hij een behoorlijk salaris ving en dit niet snel weer gaat krijgen gezien zijn prestaties. Tel daarbij zijn 2 jaar doorlopende contract op en het gaat denk ik eerder om 1,5 miljoen dan om 1.
Beetje het Zeefuik verhaal bij ons. Bakt er ook niks van maar snapt dat hij het geld nergens weer gaat krijgen dus blijft lekker zitten.

1 juli 2015 om 11:09

Dalgaard verdiende bij ons max 2 ton per jaar, al denk ik dat het iets lager ligt. Ze zullen hem wel een jaarsalarisje mee hebben moeten geven. Dat zou de rekensom 8 ton plus 2 jaarsalarissen = 1,2 miljoen euro geven. In een slecht scenario ietsje meer. Tja, ziek veel geld voor zo'n speler. En dan zijn er hier mensen die vinden dat ik er niet over mag miepen want we hebben ook vaak goede spitsen...

1 juli 2015 om 11:24

Heerenveen geeft Dalgaard echt geen heel jaarsalaris mee. Hij heeft gewoon een transfervrije status gekregen omdat hij elders kan gaan tekenen. Hij is bijna rond met een andere club, Heerenveen zal gek zijn als ze dan zijn contract ontbinden en hem nog fiks doorbetalen.

1 juli 2015 om 11:26

Vergeet niet dat Dalgaard bij die andere club misschien een fractie kan verdienen van wat hij bij ons verdient. Waarom zou Dalgaard zomaar afscheid nemen van al dat geld?

1 juli 2015 om 11:48

Nog een relatief bescheiden salaris naar mijn mening. Gezien de transfersom, leeftijd en selectiestatus ten tijde van de transfer had ik iets meer verwacht.
Volgens mij mag iedereen miepen zoveel die wil. Voor elk schot in de roos zijn vaak meerdere miskopen die zonder al te veel bombarie geloosd worden. Dit drukt over het algemeen de ''winst'' op de geslaagde jongens behoorlijk.

Wat ik persoonlijk wel vreemd vind en regelmatig discussies over heb met Heerenveen fans/vrienden, is dat weinig spelers die als zeer veelbelovend bij Heerenveen weggaan, het uiteindelijk maken. Is dit omdat Heerenveen gewoon verrekte goed handelt en het maximale eruit trekt of ligt het ergens anders aan?

Edit; typfout

1 juli 2015 om 12:16

We zijn harde onderhandelaars, die ondernemingsgeest zit er wel in. Daarbij is het gewoon zo dat de stap van subtop NL naar een buitenlandse competitie groot is, helemaal als je naar de top gaat zoals Assaidi. Als je er in de Eredivisie 20 intrapt wil dat niet zeggen dat je dat in de Bundesliga of Spanje ook doet. Uth maakt er hier 15 en die moet het nu in de Bundesliga gaan doen, dat is een veel zwaardere competitie. Ik moet het allemaal nog maar weer zien met hem. Voor Uth was het echt beter geweest als hij bijv de spits van Feyenoord was geworden. Dan had hij aan kunnen tonen ook onder druk te kunnen presteren.
Relatief gezien is het shoppen in Nederland voor buitenlandse clubs vaak nog aardig goedkoop en zo kunnen wij die jongens toch slijten voor een prima bedrag.

Ik had overigens wel verwacht dat het met de verkopen minder zou gaan nu duidelijk is dat de meeste spelers falen als ze de stap maken maar al met al blijft men toch aankloppen in Heerenveen. Helemaal prima.

1 juli 2015 om 12:52

Heerenveen is de Action van Europa. Redelijke kwaliteit voor weinig geld. Voor weinig geld heb je een leuk product/ speler en valt het toch wat tegen, dan is dat makkelijk te relativeren, want de uitgave was laag. Wanneer het product/ de speler wel een succes blijkt, dan is dat een mooie meevaller.
Wat betreft de gemiddelde Heerenveen speler, prijs valt mee, basis voetbalkwaliteiten is redelijk tot goed (geen wereld topper), jonge gasten én een nuchtere mentaliteit i.p.v. ster allures.

Mooi, niet langer doormodderen maar wegwezen, ongetwijfeld met een zak geld mee(wat wel terecht is).

Nu als de sodemieter op zoek naar een nieuwe spits aub.

Jammer van het geld maar nu is er weer ruimte voor vers bloed. Welke spitsen zou Heerenveen op het oog hebben?

1 juli 2015 om 10:19

Ze scouten veel in Slovenië, goede spitsen daar zijn Zahovic en Sporar. Verder zijn ze veel gelinkt aan Ishak, spits van Randers FC en Jong Zweden. Die hebben ze ook meermaals bekeken. Of ze die vastleggen weet ik niet, meestal is het bij ons zo dat als je er veel over hoort in de media die speler niet vastgelegd wordt maar een totaal andere.

Haha, deze man kan er ook gewoon echt niets van. Het was zelfs pijnlijk om te zien. Goede beslissing van Heerenveen.

In welke spitsen heeft Heerenveen nu interesse eigenlijk ?
Miskoop kan eeen x gebeuren idd. Qua spitsen bijna alleen maar voltreffers dus.

Dit was zonde van het geld. Bij zijn invalbeurten was al snel duidelijk dat hij dit niveau totaal niet aan kan. Hij dook soms onder een bal door terwijl er niemand om hem heen stond en technisch was het ook niks. Mooi dat we nu van hem af zijn, want nu kunnen we echt op zoek naar een opvolger voor Uth.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren