Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Dnipro Dnipropetrovsk blijft bestaan; trainer dient ontslag in

Laatste update:

Dnipro Dnipropetrovsk verraste in het seizoen 2014/15 vriend en vijand door de finale van de Europa League te bereiken, maar het toernooi kon niet worden gewonnen. Door twee doelpunten van Carlos Bacca ging de prijs in Warschau naar Sevilla. Nu, ruim dertien maanden later, heeft DD zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal mogelijk gespeeld. Een faillissement ligt namelijk op de loer.

DOOR GIJS FRERIKS

/

Staal- en energietycoon Igor Kolomoisky heeft volgens de officieuze website van Dnipro namelijk definitief besloten om de schulden niet meer af te betalen en om, met een financiële partner, met een schone lei te beginnen in de lagere regionen van het Oekraïense voetbal. Het stadion, de Dnipro-Arena, zou dan bespeeld moeten worden door Volyn Lutsk of Naftovyk Okhtyrka. Dat zijn clubs die net als Dnipro onder de paraplu vallen van de Privat Group, de overkoepelende organisatie toebehorend aan Kolomoisky.

Kolomoisky, goed voor een vermogen van drie tot zesenhalf miljard dollar, is een in Genève woonachtige Israëlische Oekraïener en sprak afgelopen zondag met Andrei Stetsenko en Andriy Rusol over de toekomst van de club. De algemeen en sportief directeur van Dnipro zouden echter onverrichter zake huiswaarts zijn gekeerd omdat Kolomoisky hen zou hebben laten weten dat hij geen cent meer in Dnipro gaat steken. Dat betekent volgens lokale media maar één ding: een toekomstig faillissement.

/

Dnipro heeft een schuld van circa dertig miljoen euro en van de afgelopen elf maanden hebben enkel Evgen Seleznev en Denis Boyko salaris ontvangen, al was dat slechts de helft van wat ze hadden moeten krijgen. De rest van de voetballers zijn niet betaald en datzelfde geldt voor Myron Markevych, al heeft de trainer wel aangegeven dat hij bereid is om salaris in te leveren. De vraag is in hoeverre dat laatste nog zin heeft, want de blauwhemden uit Dnipropetrovsk zouden dus aan de rand van de afgrond staan.

“Mijn geduld is op, want ik begrijp deze houding niet!”, foeterde Markevych onlangs. “Zeg iets! Zeg tenminste iets over wat er gaat gebeuren, welke voetballers er blijven en of we onze salarissen uitgekeerd krijgen of niet. Ik begrijp het echt niet. Wij hebben niets verkeerds gedaan. Wij hebben geprobeerd om het maximale uit het elftal te halen, om goed voetbal te laten zien. Ik begrijp daarom het huidige standpunt van de voorzitter niet. Meer kan ik niet over hem zeggen”, sprak de oefenmeester tegen 9 Kanal.

/

“Ik heb met de directeur afgesproken dat ik in Lviv blijf tot er duidelijkheid komt. We hebben geld nodig, want er zijn ook al spelers naar de rechtbank gestapt om hun salaris te vorderen. En als de voorzitter de club failliet wil laten gaan omdat hij op die manier van zijn schulden verlost is, zeg dat dan! Of Dnipro al een licentie heeft ontvangen voor komend seizoen? Dat vraag ik mij ook af. Ik weet in ieder geval dat we sowieso een transferverbod en zes strafpunten krijgen opgelegd”, voegde Markevych eraan toe.

De reden dat Kolomoisky van Dnipro af zou willen, zou alles te maken hebben met ‘de grootste en bloedigste rechtszaak in het bedrijfsleven’ van het hooggerechtshof te Londen, zoals The Independent het onlangs noemde. Dat zit zo: Kolomoisky en zakenpartner Gennady Bolgolyubov kregen van Viktor Pinchuk, een vriend van Bill Clinton en Tony Blair, toestemming om voor 130 miljoen euro een mijnbouwbedrijf over te nemen. In de plaats daarvan staken Kolomoiskiy en Bolgolyubov die 130 miljoen van Pinchuk in eigen zak.

/

Pinchuk sleepte de twee naar de rechter en beschuldigde de baas van Dnipro onder meer van moord en claimde tegelijkertijd dat hij door de gigantische waardestijging van het bewuste mijnbouwbedrijf recht had op 1,8 miljard euro. De Oekraïense tycoon en filantroop heeft uiteindelijk voor een bedrag van naar verluidt negenhonderd miljoen met Kolomoisky en Bolgolyubov geschikt. Hoewel Benya Kolomoisky een vermogen van miljarden heeft, is hij dus wel in één klap bijzonder veel geld kwijtgeraakt.

Intussen vrezen de Dnipro-fans voor een bankroet van hun club, maar directeur Stetsenko zei deze woensdag dat zij zich geen zorgen hoeven te maken. “Ja, er worden salarissen niet betaald. Ja, Markevych zit in Lviv. Ja, spelers vertrekken. Maar de club bestaat.” De grote vraag is alleen voor hoelang nog. Oud-middenvelder Evgeniy Levchenko stak zijn mening over Kolomoisky via Twitter alvast niet onder stoelen of banken: “Medelijden met Dnipro, maar niet met de investeerders. Typische vorm van mismanagement, typisch voor stelende mensen.”

Update 30 juni 12.15 uur - Dnipro Dnipropetrovsk blijft bestaan; trainer dient ontslag in
Igor Kolomoisky ontkent dat hij de stekker uit Dnipro Dnipropetrovsk wil trekken. De staal- en energietycoon zegt in een interview met TSN ‘verrast’ te zijn door de berichtgeving: “Niemand heeft mij naar de waarheid gevraagd. Het klopt wel dat we niet langer bizarre bedragen voor spelers kunnen betalen. We gaan nu proberen om de financiële knelpunten weg te werken.” Kolomoisky heeft beloofd dat hij vanaf 1 juli de schulden gaat afbetalen en zal tegelijkertijd op zoek moeten naar een nieuwe trainer, want Myron Markevych heeft zijn ontslag ingediend. “Ik zie geen reden om te blijven en zeker niet nu ik niets betaald krijg.” Markevych bood in augustus ook al zijn ontslag aan, maar toen mocht hij niet weg.

Denk jij dat Dnipro Dnipropetrovsk failliet gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer! Ik vond dat ze een leuk team hadden waar o.a konoplyanka heeft ingespeeld

29 juni 2016 om 14:51

Ja inderdaad weet jij hoe het nu met zijn ontwikkeling gaat? Vond het altijd al een interessante speler

29 juni 2016 om 17:23

Speelt bij Sevilla

29 juni 2016 om 20:19

Iemand heeft La Liga niet gevolgd afgelopen seizoen..

29 juni 2016 om 21:38

hahahahah Sevilla niet echt nee, al wist ik wel dat die bij Sevilla speelde.

Jammer voor de competitie uiteraard. Wel goed nieuws voor Humberto Tan ;-)

29 juni 2016 om 14:50

Hoezo? Haha

29 juni 2016 om 19:53

Hij had als voetbalverslaggever bij FOX vrij veel moeite met de naam. Zie ook dit filmpje https://youtu.be/MdljGZIRg4k

29 juni 2016 om 14:52

Precies, nu wordt het helemaal een tweestrijd tussen Shaktar Donetsk en Dynamo Kiev. Soms kon Dnipro namelijk nog eens verrassen tegen 1 van deze 2, maar dat gaat nu dus niet meer gebeuren zoals het er nu uit ziet.

dit verhaal bevestigt nog maar eens dat Oekraine gewoon een schurkenstaat is waar je niks mee van doen wilt hebben

29 juni 2016 om 15:00

Nou zo een vrouwtje uit oekraine mag wel bij me langs komen hoor

29 juni 2016 om 15:11

In dat geval is Nederland ook een schurkenstaat, want wij hebben FC Twente in de competitie.
Slaat natuurlijk nergens op, al is het natuurlijk wel bekend dat veel clubs daar overeind blijven door grote financiële partners.

29 juni 2016 om 16:38

Uit die schurkenstaat komt wel Mila Kunis, als ze nog meer van die pareltjes hebben mogen ze lekker in het rond schurken.

29 juni 2016 om 20:15

Daniel, helemaal een verkeerde vergelijking. Als Dnipro nu daadwerkelijk failliet gaat, dan wordt deze Kolomoisky niet vervolgd. Dan zal hij zijn zaak wel afkopen met een miljoentje aan de juiste persoon en hoor je er niets meer over. Als Twente failliet gaat, dan zal men Munsterman en Van der Laan hoofdelijk aansprakelijk stellen. Die 2 zullen zich er echt niet vanaf kunnen kopen.

29 juni 2016 om 20:26

Gaan we nu bij elk artikel fc twente er bij halen? Vind het een beetje zielig worden

29 juni 2016 om 22:11

Mila kunis ooit zonder makeup gezien?

29 juni 2016 om 15:50

Inderdaad een vreemde opmerking uit de mond van een Nederlander

Past goed in het huidige beeld van de Oekraïense competitie.
Seizoen 2015/16:
* Metalist Kharkiv geen licentie meer vanwege betalingsachterstanden
*hoverla Uzhhorod geen licentie meer vanwege betalingsachterstanden
*metalurh Zaporizhya tijdens seizoen uit competitie genomen vanwege betalingsachterstanden
*volyn Lutsk 18 punten in mindering vanwege betalingsachterstanden, licentie onduidelijk.
* Metaloerg Donetsk failliet tijdens seizoen 2014/15

En nu dus Dnipro. En dan spelen Sjachtar, Illichivets Mariupol, Zorya Luhansk, stal Dniprodzerzhynsk en Olimpik Donetsk ook nog eens ver weg van de thuisbasis vanwege de oorlog.
Het is een wonder dat die clubs het nog best goed doen Europees.

29 juni 2016 om 20:01

Stal Dniprodzerzhynsk speelt niet ver weg van thuis. Zij spelen in het Meteor-stadion, het tweede stadion van Dnepr, het voomalige Dnepropetrovsk. Tussen Dnepr en Kamjanske, het voormalige Dniprodzerzhynsk, liggen maar 45 km.

Dit zou een debakel zijn voor het voetbal. Ik kijk geregeld de samenvattingen en bekijk ze ook in de Europa league, zelfs nog naar hun toenmalig trainingskamp geweest een paar uur hiervandaan. Spelers als Konopylanka, toch wel het boegbeeld, maar ook Rotan, Douglas, Matheus e.d. zijn allemaal prima spelers. Die zullen we wel vertrekken net als Boyko en Kono. Ze spelen nu helemaal aan de westkant van Ukraine omdat het daar wat rustiger is.doorgaans zit er bijna geen hond op de tribune bij beide partijen. De afgelopen jaren zijn er al heel wat clubs ten onder gegaan, niet geheel toevallig tijdens de invasie van Rusland. Kharkiv was altijd een ''zekerheidje'' in de Europa League. Spijtig om de ondergang van het Ukrains voetbal mee te moeten maken. Dit ligt vooral aan dat de eigenaren geen geld meer in de clubs steken. Kiev en Sjakthar doen het nog altijd redelijk in Europa, maar voor hoelang?

30 juni 2016 om 13:20

FC Dnipro speelt gewoon in het eigen stadion in Dnipro. Alleen de Europacup - wedstrijden werden in Kiev gespeeld. In het verre westen (ik denk je bedoelt Lviv) zit Shaktar Donezk. Zelfs Stal Dniprodzershynsk speelt een aantal van zijn wedstrijden in Dnipro (Meteor-Stadion), dus waarom zou FC Dnipro dat niet doen?

De vraag is nu: wie gaat aan de haal met de éénmanstank Douglas Silva Bacelar! Zou Brands hem op een lijstje hebben staan?

Clinton en Blair zijn vanuit politieke overtuiging ook erg voor vrijheid en democratie in dat land... Hoezo salonsocialisten.

30 juni 2016 om 19:27

Omdat het gespeeld is. Net als die andere voormalige socialistische regeringsleider Gerhard Schröder met zijn Gazprom-belangen.

30 juni 2016 om 19:37

Socialist? Hij is sociaal-democraat. Is toch een verschil. Of is de SP hetzelfde als de PvdA?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren